Madlene cu cireșe și vanilie, mici bijuterii culinare
Pentru că este sezonul cireșelor, iar acestea fiind fructe mici, pot fi adăugate în toate categoriile de deserturi, chiar și în fursecuri. Pentru a te convinge încearcă o rețetă simplă și delicioasă de madlene cu cireșe și vanilie.
Galerie foto
Madlenele sau Madeleine, după denumirea lor originală, sunt mici prăjiturele din bucătăria franceză. Se prepară dintr-un aluat asemănător cu cel de pandișpan, dar cu o textură mai densă. În schimb, se coc într-o tavă specială cu multe adâncituri cu forme striate, asemănătoare cochiliilor. După coacere madlenele sunt de mărimea fursecurilor, dar au interior pufos și ușor umed. Din același aluat se mai pot prepara și brioșe, dar și diferite blaturi pentru prăjituri.
Madlenele se pot așeza cu succes pe platourile cu fursecuri festive. Cuceresc prin forma lor deosebită, dar și prin gust și textura compoziției. Pornind de la rețeta de bază poți adăuga în compoziție fructe proaspete sau uscate, cacao sau ciocolată și arome deosebite.
Descoperă aici și rețeta clasică de madeleine cu lămâie. Iar mai jos, poți urmări rețeta de madlene cu cireșe și vanilie, perfectă pentru sezonul cireșelor.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu pregătirea cireșelor care necesită spălare, curățare de codițe și alte impurități și îndepărtarea sâmburilor. Apoi lasă cireșele într-o sită și adună ingredientele pentru aluat pe masa de lucru. Înainte de a începe procesul de preparare a aluatului, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.
Cum prepari aluatul pentru madlene cu cireșe și vanilie
Pune în bolul mixerului untul moale cu zahărul și amestecă-le până când obții o compoziție spumoasă. Adaugă, pe rând, ouăle, apoi iaurtul și omogenizează bine compoziția.
Amestecă făina cu praful de copt și trece amestecul prin sită. Adaugă câte puțin din acest amestec în compoziția de mai sus, amestecând intens pentru omogenizare. Apoi adaugă sarea, vanilia și încorporează cireșele.
Descoperă aici și o rețetă de pandișpan cu vișine și caise, care poate fi desertul vedetă al verii.
Cu ajutorul unei lingurițe, sau a unui săculeț de decorat, umple formele de madlene cu compoziția rezultată. Pune tava în cuptor și coace madlenele cu cireșe și vanilie la 180 de grade Celsius, pentru 20 de minute.
Dacă deții două sau mai multe tăvi cu forme de madlene, poți coace mai multe în același timp. După coacere, lasă madlenele să se răcească, așază-le pe platouri și decorează-le cu zahăr pudră cu aromă de vanilie.
Sunt delicioase și și pot savoarea cafelei de dimineață sau a unui ceai aromat. Pot fi servite și alături de o cană cu lapte sau un iaurt bun. Poți prepara aceeași rețetă de madlene și cu alte fructe micuțe cum ar fi vișinele, afinele sau zmeura.
Dacă mai dorești și alte rețete de fursecuri pentru momentele dulci ale zilei, îți recomandăm să încerci și rețeta de biscuiți cu cireșe confiate.
Galerie foto