Curry de năut cu legume. Rețetă de post, gustoasă și hrănitoare
Pentru una dintre mesele principale din zilele de post, avem pentru tine o rețetă de curry de năut cu legume. Te vei bucura de o mâncare gustoasă și sățioasă, dar și foarte hrănitoare.

Galerie foto
Un curry de năut bine condimentat este o explozie de arome și o alegere perfectă pentru o masa de prânz sau cină. Cremos, ușor picant și plin de savoare, acest preparat combină năutul bogat în proteine cu legume colorate și un sos aromat cu lapte de cocos și condimente exotice. Se servește cel mai bine cu orez basmati sau lipie caldă.
Este un preparat ușor dulceag datorită laptelui de cocos, dar și plin de condimente care îi echilibrează aromele. Gustul său complex este dat de combinația dintre condimentele exotice, dulceața legumelor și aciditatea lămâii. Năutul oferă consistență, iar legumele adaugă o textură plăcută și variată.
Acest preparat de post este nu doar delicios, ci și foarte nutritiv, fiind bogat în proteine, fibre și vitamine esențiale. Descoperă mai jos lista de ingrediente și pașii de urmat pentru a prepara și tu rețeta de curry de năut cu legume.
Ingrediente
Mod de preparare
Mai întâi vei pregăti toate legumele care necesită curățare și tocare sau răzuire, după caz. Apoi urmează călirea legumelor pentru a-și degaja aromele.
Iată cum prepari curry de năut cu legume
Așază o tigaie adâncă sau o cratiță pe flacăra aragazului, aprinsă la intensitate medie. Toarnă uleiul în ea și lasă-l să se înfierbânte. Adaugă ceapa tocată mărunt și călește-o timp de 2-3 minute, până când devine sticloasă. Pune usturoiul tocat și ghimbirul ras, amestecă și lasă-le 30 de secunde, cât să își elibereze aromele.
Descoperă și o rețetă de paste cu năut, în sos de roșii cu usturoi și condimente.
Urmează adăugarea legumelor și condimentelor. Adaugă morcovul, cartoful dulce și ardeiul gras, tocate cuburi și călește-le 2 minute.
Presară pudra de curry, turmericul, chimionul și boiaua afumată. Amestecă bine pentru ca legumele să se impregneze cu arome.
Adaugă roșiile pasate și laptele de cocos, amestecând pentru omogenizare. Apoi poți adăuga năutul scurs și dovlecelul tăiat cuburi sau felii.
Condimentează cu sare și piper, după gust. Mai lasă mâncarea să fiarbă la foc mic timp de 15-20 de minute, până când legumele sunt fragede și sosul s-a îngroșat.
Stoarce zeama de lămâie pentru un plus de prospețime. Adaugă coriandrul sau pătrunjelul proaspăt tocat.
Servește deliciosul curry de năut cu legume alături de orez basmati fiert, care absoarbe perfect sosul cremos. Îl mai poți servi cu lipie caldă sau chapati pentru o experiență autentică.
Pentru un plus de textură crocantă, îl poți servi presărat cu semințe de susan sau fulgi de migdale.
Descoperă și care sunt beneficiile consumului de năut și de ce recomandă nutriționiștii să-l incluzi în dieta ta.

Galerie foto

