De menționat că acest desert poate fi adaptat după preferințe, atât ca gust cât și ca textură. Îl poți prepara cu textură mai fermă, dar poți să optezi și pentru o textură mai cremoasă.

Conținutul desertului îl poți îmbogăți cu nuci, alune, migdale, cereale, fructe proaspete sau fructe uscate.

Te poți juca inclusiv cu aspectul desertului pe care îl poți monta în forme speciale sau într-o tavă clasică de copt.

Cum prepari desert din ciocolată și lapte condensat

Dacă nu optezi pentru forme speciale, poți folosi o tavă cu dimensiunile aproximative  de 20/20, pe care o căptușești la interior cu hârtie de copt sau folie de prospețime.

Adaugă laptele condensat și ciocolata mărunțită într-un bol termorezistent pe care îl așezi pe baie de aburi. Amestecă cu o spatulă până când ciocolata este complet diluată, iar compoziția este omogenă. Presară și un praf de sare pentru intensificarea gustului, dar și esența preferată.

După omogenizare toarnă compoziția în tava pregătită și niveleaz-o uniform. Apoi presară pe deasupra alunele, nucile sau fructele.

Introdu tava în frigider și las-o acolo timp de 2-3 ore. După acest interval de timp textura deliciosului desert din ciocolată și lapte condensat va fi mai fermă și îl poți porționa. Poți introduce tava și în congelator pentru 20-30 de minute, dacă dorești să savurezi desertul mai rapid.

Dacă dorești ca desertul să aibă o textură mai cremoasă respectă cantitățile ingredientelor din listă.  Iar dacă dorești o textură mai fermă, adaugă ciocolată în proporție de 2:1 față de lapte condensat.

Descoperă și cum poți prepara laptele condensat în casă.