Lapte condensat preparat în casă, perfect pentru creme de torturi și prăjituri

timpul de preparare
Timp de gătire: 45 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Americană

Dacă adori cremele de torturi și prăjituri pe bază de lapte condensat, îți recomandăm să încerci și tu rețeta de lapte condensat preparat în casă. Se prepară ușor, din puține ingrediente, însă necesită timp mai îndelungat de preparare și puțină răbdare pentru amestecarea continuă a compoziției.

Bol cu lingură și lapte condensat preparat în casă, perfect pentru creme de torturi și prăjituri
Galerie foto

Galerie foto

Laptele condensat este cremos și foarte dulce / Shutterstock

Condensarea laptelui reprezintă o metodă foarte eficientă de conservare a acestuia. Aceasta se realizează printr-o reducție consistentă a laptelui proaspăt. Acesta se fierbe timp mai îndelungat până la eliminarea parțială a apei din conținutul laptelui. Iar prin eliminarea totală a apei se va obține laptele praf. Laptele condensat se folosește la diferite creme de torturi și prăjituri, dar se poate adăuga și în cafea. Cafeaua vietnameză este preparată dintr-o combinație de cafea măcinata cu lapte condensat. Foarte gustoase sunt și clătitele americane glazurate cu laptele condensat.

Citește și

Laptele condensat a apărut pentru prima dată în timpul războiului civil din SUA. A fost folosit pentru a hrăni soldații pentru că era consistent și energizant. În plus, se putea transporta conservat în cutii metalice timp îndelungat, fără a se altera. Descoperă aici mai multe detalii despre ce este laptele condensat și cum poți să-l folosești în bucătărie. Iar mai jos îți oferim lista de ingrediente și pașii necesari pentru rețeta de lapte condensat preparat în casă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Importantă pentru reușita preparării laptelui condensat este alegerea tipului de lapte. Optează pentru un lapte proaspăt cu minim 3,5% grăsime. Nu opta pentru lapte UHT! Acesta mai este trecut printr-un tratament termic la temperaturi înalte.

Pașii necesari pentru lapte condensat preparat în casă

Pune laptele într-o cratiță de inox cu baza stratificată și diametrul mai mare. Este important acest diametru pentru scurtarea timpului de fierbere. Cu cât diametrul este mai mare, cu atât laptele se va încălzi mai rapid, iar evaporarea apei se va produce într-un timp mai scurt. Un al doilea avantaj este acela că flacăra aragazului nu va atinge marginile cratiței, care s-ar colora, iar laptele ar putea căpăta o culoare brun închisă.

Mai descoperă aici și alte două rețete de lapte condensat.

Adaugă și zahărul pudră și așază cratița pe flacăra aragazului aprinsă la intensitate mică. Amestecă constant până la topirea zahărului și ai grijă că laptele se va umfla la atingerea punctului de fierbere. Când observi că laptele este gata să dea pe dinafară, ridică cratița de pe foc și lasă laptele să se liniștească puțin. Apoi continuă fierberea laptelui până când se reduce puțin sub jumătatea cantității inițiale.

Adaugă și un praf de sare pentru accentuarea gustului și, opțional, poți adăuga și 2 batoane de vanilie. Dacă știi că vei consuma laptele condensat într-un timp scurt, poți adăuga și puțin unt pentru un plus de cremozitate. Dacă dorești să îl conservi pentru mai târziu, exclude untul.

După fierbere, depozitează deliciosul lapte condensat preparat în casă, în borcane sterilizate cu capace. Îl poți păstra la frigider timp de aproximativ 3 luni.

Dacă nu ai idee în ce deserturi să folosești laptele condensat, îți oferim o rețetă de prăjitură Kinder felie de lapte sau Milchschnitte.

Citește și
Lapte condensat preparat în casă, turnat dintr-o latieră în bol
Galerie foto

Galerie foto

Pancakes glazurate cu lapte condensat
lapte fiert cu unt adăugat
Bol cu lingură și lapte condensat preparat în casă, perfect pentru creme de torturi și prăjituri
+21
CELE MAI CITITE
Pască cu Nutella, fără aluat porționată
Pască cu Nutella, fără aluat. Rețetă simplă și rapidă
Pască cu Nutella, fără aluat. Rețetă simplă și rapidă
Cozonac Babka cu mac și nuci porționat pe un grătar și un bol cu mac și lingură
Cozonac Babka cu mac și nuci. Un dans între tradiție și rafinament
Cozonac Babka cu mac și nuci. Un dans între tradiție și rafinament
carne de miel pusă într-o tavă
6 greșeli pe care le faci când gătești carne de miel. Cum poți să le eviți
6 greșeli pe care le faci când gătești carne de miel. Cum poți să le eviți
Chec cu figurine de iepurași în interior, glazurat cu ciocolată albă și porționat pe un tocător
Chec cu figurine de iepurași în interior, glazurat cu ciocolată albă
Chec cu figurine de iepurași în interior, glazurat cu ciocolată albă
Fursecuri iepurași și ouă cu gem de căpșun pe un platou
Fursecuri iepurași și ouă cu gem de căpșuni, fragede și aromate
Fursecuri iepurași și ouă cu gem de căpșuni, fragede și aromate
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Ruladă cu cremă de unt și lapte condensat, decorată cu ciocolată, porționată
Galerie foto
Ruladă cu cremă de unt și lapte condensat. Un desert fin și delicios
Ruladă cu cremă de unt și lapte condensat. Un desert fin și delicios
Desert din ciocolată și lapte condensat porționat în tavă
Desert din ciocolată și lapte condensat, simplu și rapid de preparat
Desert din ciocolată și lapte condensat, simplu și rapid de preparat
Cornet cu înghețată de mentă ținut în mână
Galerie foto
Înghețată de mentă cu lapte condensat, foarte aromată și colorată
Înghețată de mentă cu lapte condensat, foarte aromată și colorată
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Patru porții din prăjitura cu foi fragede și cremă caramel pe o farfurie
06:57
Prăjitura cu foi fragede și cremă caramel, fină și delicată Prăjitura cu foi fragede și cremă caramel, fină și delicată
Două bucăți de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel
21 aprilie, 05:08
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Mini tarte cu mousse de ton
20 aprilie, 05:14
Mousse de ton. Un aperitiv fin, cu textură catifelată și gust rafinat Mousse de ton. Un aperitiv fin, cu textură catifelată și gust rafinat
Cozonac Cruffin cu multe stafide secționat
19 aprilie, 05:48
Cozonac Cruffin cu multe stafide. Rețeta unui desert rafinat Cozonac Cruffin cu multe stafide. Rețeta unui desert rafinat
Piftie de curcan cu ouă fierte în trei vase, alături de un bol cu muștar, felii de pâine, furculițe, ceapă verde și usturoi
19 aprilie, 05:35
Piftie de curcan cu ouă fierte, pentru o masă de sărbătoare Piftie de curcan cu ouă fierte, pentru o masă de sărbătoare
Cotlete de miel cu legume la tigaie și piure de cartofi
19 aprilie, 05:21
Cotlete de miel cu legume la tigaie și piure de cartofi Cotlete de miel cu legume la tigaie și piure de cartofi
Două porții de cozonac Gubana pe o farfurie, alături de platoul cu cozonacul secționat
18 aprilie, 06:11
Cozonac Gubana – Rețetă tradițională din bucătăria italiană Cozonac Gubana – Rețetă tradițională din bucătăria italiană
Prăjitura Valurile Dunării cu vișine porționată pe farfurii
18 aprilie, 05:31
Prăjitura Valurile Dunării cu vișine. Un desert spectaculos și delicios Prăjitura Valurile Dunării cu vișine. Un desert spectaculos și delicios
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
1
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Dacă nu ai preparat încă, în propria bucătărie delicioasele pârjoale moldovenești, îți oferim mai jos rețeta detaliată pas cu pas. Mai prepari un piure de cartofi cremos, iar deliciul mesei de...
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
2
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
Probabil ai văzut în supermarketuri mesaje de avertizare legate de coaja lămâilor. Te-ai întrebat de ce nu este recomandat să le consumi. Motivul este că au pesticide care ți-ar putea afecta...
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
3
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sosul marinara și sosul de roșii sunt esențiale în bucătăria italiană, fiind folosite frecvent în diverse preparate. Deși ambele au la bază roșiile, ele diferă semnificativ în compoziție și utilizare. Sosul...
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
4
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsurile de cartofi preparate la air fryer reprezintă o inovație culinară care combină gustul autentic al tradiționalelor chipsuri prăjite cu beneficiile unui stil de viață mai sănătos. Prin utilizarea aerului fierbinte...
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
5
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Această rețetă tradițională, reinterpretată, de mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi o explozie de arome și texturi reconfortante. Rețeta aduce împreună două elemente de bază ale bucătăriei: mămăliga...
Parteneri
Detox după sărbători: Cum îți poți ajuta organismul să se refacă după masa de Paște
Detox după sărbători: Cum îți poți ajuta organismul să se refacă după masa de Paște
Detox după sărbători: Cum îți poți ajuta organismul să se refacă după masa de Paște
Filmul tragediei din Argeş. Fata de 15 ani, care a căzut de pe trotinetă, a murit de ziua tatălui ei. Va fi înmormântată în rochie de mireasă
Filmul tragediei din Argeş. Fata de 15 ani, care a căzut de pe trotinetă, a murit de ziua tatălui ei. Va fi înmormântată în rochie de mireasă
Filmul tragediei din Argeş. Fata de 15 ani, care a căzut de pe trotinetă, a murit de ziua tatălui ei. Va fi înmormântată în rochie de mireasă
„Întotdeauna elegantă”. Marea iubire a lui Ion Ţiriac şi-a dat peste cap fanii cu ultima apariţie. Cum arată la 54 de ani
„Întotdeauna elegantă”. Marea iubire a lui Ion Ţiriac şi-a dat peste cap fanii cu ultima apariţie. Cum arată la 54 de ani
„Întotdeauna elegantă”. Marea iubire a lui Ion Ţiriac şi-a dat peste cap fanii cu ultima apariţie. Cum arată la 54 de ani
Cum arată Monica Gabor după ce a născut în secret. Cum a apărut fosta doamnă Columbeanu
Cum arată Monica Gabor după ce a născut în secret. Cum a apărut fosta doamnă Columbeanu
Cum arată Monica Gabor după ce a născut în secret. Cum a apărut fosta doamnă Columbeanu
Cu cine vorbea Papa Francisc în fiecare zi de mai bine de un an: Nu este uşor să trăieşti aici
Cu cine vorbea Papa Francisc în fiecare zi de mai bine de un an: „Nu este uşor să trăieşti aici”
Cu cine vorbea Papa Francisc în fiecare zi de mai bine de un an: „Nu este uşor să trăieşti aici”
Google a pierdut un proces antitrust important în SUA. Ce nu mai poate face gigantul tech de acum
Google a pierdut un proces antitrust important în SUA. Ce nu mai poate face gigantul tech de acum
Google a pierdut un proces antitrust important în SUA. Ce nu mai poate face gigantul tech de acum
Chocotorta. Un desert argentinian fără coacere
Chocotorta. Un desert argentinian fără coacere
Chocotorta. Un desert argentinian fără coacere
Ajută-ți copilul să-i placă să învețe prin antrenarea creierului
Ajută-ți copilul să-i placă să învețe prin antrenarea creierului
Ajută-ți copilul să-i placă să învețe prin antrenarea creierului
Hailey Bieber a postat o fotografie rară cu băiețelul ei, Jack, cu ocazia sărbătorii de Paște
Hailey Bieber a postat o fotografie rară cu băiețelul ei, Jack, cu ocazia sărbătorii de Paște
Hailey Bieber a postat o fotografie rară cu băiețelul ei, Jack, cu ocazia sărbătorii de Paște
Beneficiile masajului cu bețe de bambus. Care sunt efectele acestei terapii
Beneficiile masajului cu bețe de bambus. Care sunt efectele acestei terapii
Beneficiile masajului cu bețe de bambus. Care sunt efectele acestei terapii
fresh
Mousse de ton. Un aperitiv fin, cu textură catifelată și gust rafinat

Mousse de ton. Un aperitiv fin, cu textură catifelată și gust rafinat

Mousse de ton. Un aperitiv fin, cu textură catifelată și gust rafinat

Prăjitura cu foi fragede și cremă caramel, fină și delicată

Prăjitura cu foi fragede și cremă caramel, fină și delicată

Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare

Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
închide