Ciocolată de casă vegană. Desertul sănătos care este gata în 10 minute
Pentru a face ciocolată vegană de casă nu ai nevoie decât de 3 ingrediente de bază. Dacă mai vrei să adaugi arome suplimentare o poți face în funcție de preferințele personale.
Dacă vrei să prepari o ciocolată curată, fără aditivi alimentari și fără zahăr, o poți face acasă fără prea mari bătăi de cap. Nu ai nevoie de multe ingrediente și nici de ustensile profesionale. De fapt, va fi gata în aproximativ 10 minute, cu tot cu timpul în care faci ordine în bucătărie.
Un ciocolatier profesionist va face ciocolata din mult mai mulți pași, însă rețeta propusă de noi este una simplă din care rezultă un desert cât mai aproape de cel clasic. Nu ai cum să fermentezi acasă boabele de cacao, să le deshidratezi, să le prăjești, să le înlături coaja și să le transformi într-o pastă. De aceea, vei cumpăra untul și pudra de cacao deja preparate.
Ingrediente
Mod de preparare
Se pune apă la fiert într-o oală, iar deasupra ei se pune un vas rezistent termic. Se pune la topit untul de cacao amestecând în mod constant. Apoi se pune deoparte și se încorporează pudra de cacao, siropul de arțar și extractul de vanilie, amestecând cu telul până când compoziția se omogenizează și nu mai are cocoloașe. Încearcă și rețeta de ciocolată de casă cu fistic.
Compoziția se pune într-o formă de silicon și se dă la frigider pentru 2-3 ore sau 20-30 de minute la congelator.
Ce arome mai poți pune în ciocolata de casă
Vanilia este prima alegere atunci când vine vorba de arome, dar ai libertatea de a pune orice, cu condiția să fie esențe pe bază de ulei.
Mai poți adăuga pudră de scorțișoară sau de cardamon, nuci, fructe uscate, chipsuri de banane mărunțite, fulgi de cocos. Încearcă și brioșele noastre din doar două ingrediente.
Ciocolata de casă vegană se păstrează la frigider pentru 2-3 săptămâni dacă este ținută în recipiente închise etanș. La congelator rezistă până la 4 luni.