Fasole edamame și coajă de portocale. O rețetă simplă și ușor de preparat
Când îți este poftă de ceva bun, cu arome intense, un pic sărat și totuși dulce poți încerca rețeta noastră de fasole boabe cu edamame și coajă de portocale.
Edamame sunt de fapt păstăi de soia verde culese până să ajungă la maturitate. Sunt folosite în bucătăria asiatică unde există un adevărat cult pentru ele. Preparate care conțin edamame vei găsi cu precădere în bucătăria japoneză, chinezească, coreeană și indoneziană. În magazinele de acolo se pot cumpăra fie proaspete, congelate sau prefierte, boabe sau în păstaie.
Fasole edamame și coajă de portocale
De la edamame se mănâncă doar boabele, pentru că păstaia este ațoasă și fribroasă. Când le vei gusta prima oară vei descoperi că boabele de edamame au un gust ce aduce cu cel de nucă, sunt fragede în interior, dar cu un înveliș crocant la exterior.
Dacă alegi să cumperi păstăi de edamame, trebuie să știi că au nevoie să fiarbă în apă cu sare între 1 și 6 minute dacă boabele sunt mici, și până la 8 minute dacă sunt mai mari. Le poți consuma ca atare, dar și în combinație cu alte ingrediente, spun specialiștii pentru The Spruce Eats.
Ingrediente
Mod de preparare
Se spală păstăile de endamame, se fierb în apă cu sare 5-7 minute dacă sunt congelate, 2-3 minute dacă sunt proaspete. Se lasă la scurs.
Coaja de la o portocală se dă pe răzătoare. Pulpa se stoarce. Se amestecă într-un bol ceapa, usturoiul și ghimbirul, iar în altul ingredientele lichide. Dacă ești interesată de alimentele benefice, atunci îți oferim o listă cu alimente recomandate pentru a-ți păstra mintea ageră.
Într-o tigaie adâncă, de preferat wok, se încing la foc mare, două linguri de ulei. Se adaugă edamele și se amestecă până când se înmoaie. Se adaugă ingredientele solide și se lasă câteva minute până se întrepătrund aromele. Se pune coaja de lămâine și se mai lasă 1 minut. Apoi, se varsă amestecul de ingrediente lichide și se lasă să fiarbă până nu mai rămâne niciun pic de lichid.
Se servește cald.