Frigănele rulate cu șuncă și cașcaval. Rețeta preparată cu felii de pâine toast
Pentru a-i surprinde pe copii, dar și pe adulți cu gustări interesante, încearcă rețeta de frigănele rulate cu șuncă și cașcaval. Pe lângă gustul delicios, frigănelele au un aspect cuceritor.
Galerie foto
Crusta crocantă și frumos rumenită a frigănelelor este completată armonios de șunca din interior și cașcavalul cremos. Rețeta se prepară destul de ușor și rapid. Este ideală de preparat pentru un mic dejun delicios și consistent.
Mai poate fi preparată și pentru gustările din pauza de masă de la școală sau de la serviciu. Frigănelele sunt gustoase atât calde, cât și reci. Merg servite alături de o cană cu ceai sau una cu lapte, dar și cu legume proaspete sau salate.
Poți prepara rețeta de frigănele și atunci când faci curățenie prin frigider. Atunci când îți mai rămân câteva felii de șuncă, de cașcaval prin frigider, le poți include în astfel de gustări. Poți înlocui șunca și cu resturi de friptură de pui sau de porc. Porționată în felii subțiri își va face loc cu succes în interiorul frigănelelor.
Din aceeași categorie de gustări delicioase, mai poți încerca și rețeta de sandvișuri preparate la cuptor și gratinate cu cașcaval și ouă. Este ușor asemănătoare cu rețeta de frigănele rulate cu șuncă și cașcaval, pe care ți-o oferim mai jos, cu diferența că este preparată la cuptor.
Ingrediente
Mod de preparare
Adună pe masa de lucru toate ingredientele din listă și pregătește o tigaie încăpătoare în care pui ulei. Apoi pregătește compoziția de ouă amestecându-le într-un bol presărate cu sare și piper.
Așază feliile de pâine pe un tocător și cu ajutorul sucitorului de aluaturi, aplatizează bine feliile de pâine.
Cum formezi și prepari frigănele rulate cu șuncă și cașcaval
Peste fiecare felie de pâine aplatizată așază o felie subțire de șuncă. Decupează marginile feliilor de șuncă dacă sunt mai mari decât cele de pâine, sau îndoaie-le către interior. La unul din capetele feliei de șuncă așază o fâșie de cașcaval și una de gogoșar. Apoi rulează strâns felia de pâine cu ingredientele în interior. Dacă observi că se desface, prinde ruloul format cu o scobitoare.
Descoperă și o rețetă de spirale cu șuncă și cașcaval.
După ce formezi toate rulourile, așază tigaia pe flacăra aragazului și lasă uleiul la încins. Pune pesmetul într-un bol. Trece rulourile mai întâi prin compoziția de ouă, apoi prin pesmet și adaugă-le în tigaia cu uleiul încins. Rumenește-le rapid la foc mediu spre mare, întorcându-le de pe o parte pe cealaltă.
Pentru reușita acestor frigănele optează pentru felii de șuncă cât mai subțiri, pentru a le putea rula frumos.
Dacă mai dorești și alte rețete asemănătoare, mai poți încerca și rețeta de frigănele din pâine toast și cârnăciori.
Galerie foto