Sandvișuri preparate la cuptor și gratinate cu cașcaval și ouă
Dacă ești în căutarea unor rețete pentru gustări calde, trece pe listă și rețeta de sandvișuri preparate la cuptor și gratinate cu cașcaval și ouă. Poți pune în interiorul lor ingredientele preferate.
Galerie foto
Sandvișurile sunt ideale de servit la micul dejun, în pauza de masă de la birou, dar și la cină. Sunt delicioase atât calde, cât și reci, servite simple sau cu diferite sosuri, salate și legume proaspete. Le poți prepara în diferite combinații, atât simple, cât și coapte la tigaie, în aparatul de sandvișuri sau la cuptor. Mai poți prepara astfel de sandvișuri și atunci când faci curățenie prin frigider.
Poți adăuga în interiorul lor șuncă presată, șnițele, chiftele sau resturi de friptură rămasă prin frigider. Iar pentru a te bucura de gusturi diferite, poți prepara mai multe variante de sanvișuri în aceeași tavă. Lasă-ți imaginația să zburde liberă și creează diferite combinații de ingrediente, unele mai delicioase decât altele.
Tot pentru una dintre gustările zilei sau pentru pauza de masă de la birou, îți recomandăm să încerci și rețeta de sandviș hawaian cu șuncă și mozzarella. Se prepară tot la cuptor, dar este altceva decât rețeta de sandvișuri preparate la cuptor și gratinate cu cașcaval și ouă, pe care ți-o oferim detaliată mai jos.
Ingrediente
Mod de preparare
Mai întâi adună pe masa din bucătărie toate ingredientele enumerate în listă, și pregătește-le pentru a prepara sandvișurile. Secționează mușchiul file în felii subțiri, dacă nu îl procuri direct feliat. Castraveții murați taie-i în felii rotunde, subțiri, iar gogoșarii în fâșii au în cuburi. Cașcavalul răzuiește-l într-un bol, iar în alt bol amestecă cele trei ouă cu sare, piper, puțin oregano și smântâna.
Cum faci sandvișuri preparate la cuptor
Când ai toate ingredientele pentru sandvișuri pregătite, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Unge una sau două tăvi cu unt, atât la bază, cât și pe laterale.
Așază un rând din feliile de pâine toast la baza tăvii. Peste acestea presară 1/3 din cașcavalul răzuit. Peste jumătate din felii adaugă rondele de castraveciori, iar peste jumătatea cealaltă adaugă gogoșarii. Apoi așază feliile de carne și presară peste ele încă o parte din cașcavalul răzuit.
Adaugă și ultimul strat din felii de pâine toast, în așa fel încât să vină una deasupra alteia pentru a putea separa sandvișurile. Deasupra acestora întinde compoziția de ouă cu smântână.
Pune tăvile în cuptorul încălzit și prepară-le timp de 20-30 de minute sau până când se rumenesc frumos la suprafață. După acest interval de timp, scoate tăvile cu sandvișuri preparate la cuptor și presară peste ele a treia parte de cașcaval răzuit, amestecat cu pătrunjelul verde tocat.
Mai pune tăvile în cuptor și mai lasă-le maxim 10 minute pentru a se gratina sandvișurile frumos la suprafață.
Tot pentru gustări delicioase descoperă și o rețetă de chifteluțe în aluat de bere, preparate la cuptor.
Galerie foto