3 sandvișuri pentru mic dejun pe care să le încerci în diminețile relaxate
Dacă îți place să ai un mic dejun bogat, atunci sigur vei adora sandvișurile pe care noi ți le propunem. Conțin combinații de ingrediente gustoase, aromate și sățioase. Nu se pregătesc rapid, dar pentru zilele de weekend sunt perfecte. Iată 3 idei de sandvișuri pentru mic dejun din care să te inspiri.
Sandvișurile nu trebuie să conțină doar unt, cașcaval și un mezel. Poți să pui între două felii de pâine mai multe tipuri de brânză, legume, omletă, sosuri dulci sau picante și lista poate fi completată cu orice altceva îți place să mănânci.
Unele dintre ele pot fi preparate de seara, iar dimineața să le prăjești în tigaie sau la cuptor.
Sandvișuri în stil New York
Pentru sandvișul în stil New York poți să nu folosești ketchup dacă nu este pe placul tău. Va fi la fel de bun și în lipsa lui. Poate fi unul dintre acele sandvișuri pentru mic dejun de care să te bucuri alături de un pahar de sana sau de kefir.
Ingrediente
- 6 felii de bacon
- 4 ouă
- 60 g unt, împărțit
- sare
- piper negru proaspăt măcinat
- 6 felii de cașcaval
- 2 chifle kaiser, feliate și ușor prăjite
- ketchup, opțional
Mod de preparare
Se preîncălzesc două tigăi medii antiaderente la foc mediu-mare. Într-una dintre tigăi se pune baconul și se lasă să se gătească întorcându-l de pe o parte pe alta, 4-7 minute. Se transferă pe o farfurie tapetată cu un prosop de hârtie.
În timp ce baconul se gătește, într-un castron mic folosind o furculiță, se bat 2 ouă. Se adaugă o lingură de unt în cealaltă tigaie și se lasă să se topească. Se pun ouăle și se gătesc, amestecându-le ușor, timp de 2 minute.
Se asezonează ouăle cu sare și piper, apoi se adaugă 3 felii de brânză pe o parte a ouălor și se lasă să se topească, 30 de secunde. Se îndoaie oul peste brânză până când se obține o formă care se va potrivi în chiflele.
Se transferă ouăle în chifle, se adaugă cele 3 fâșii de bacon în bucăți mici și se acoperă cu ketchup. Se repetă pașii cu ingredientele rămase și se asamblează cel de-al doilea sandviș. Se servesc imediat.
Sandviș Monte Cristo
Sandvișul Monte Cristo este un preparat decadent destul de întâlnit în Statele Unite ale Americii. Uneori se servește pudrat cu zahăr.
Ingrediente
- 4 ouă mari
- 120 ml lapte integral
- 1 lingură de sare
- 8 linguriță de muștar Dijon
- 8 felii pâine albă pentru sandvici
- 220 g brânză elvețiană feliată
- 170 g șuncă de porc
- 170 g șuncă de curcan
- 120 g unt nesărat, împărțit
- 2 linguri de dulceață de zmeură
Mod de preparare
Se preîncălzește cuptorul la 200°C. Se așează pe grătar o tavă de copt și se lasă să se încălzească. Într-un castron mare, se bate ouăle, laptele și sarea până se omogenizează bine.
Se întinde un strat subțire de muștar pe o parte a fiecărei felii de pâine. Pe 4 felii de pâine se pun în mod egal brânză, șuncă de porc și cea de șuncă de curcan. Deasupra se pun cele patru 4 de pâine rămase.
Într-o tigaie mare antiaderentă se încălzește jumătatea din cantitatea de unt. Fiecare sandviș se scufundă în compoziția de lapte și ouă astfel încât să fie perfect acoperite.
Apoi se pun în tigaie și se gătesc 2 dintre sandvișuri, întorcându-le până când brânza se topește, 4-6 minute pe parte. Se transferă în tava din cuptor. Se repetă procesul cu restul untului și al sandvișurilor.
Se servesc cu dulceață de zmeură.
Wrap suprem
Dacă îți place să mănânci mai picant, acest sandviș cu influențe mexicane va deveni preferatul tău. Este atât de sățios, încât poate fi și o masă de prânz delicioasă. Este unul dintre acele sandvișuri pentru mic dejun care pot fi și un prânz delicios alături de o salată. Încearcă și o rețetă de sandviș hawaian. Este simplă și ușoară.
Ingrediente
Pentru sosul cremos jalapeno
- 100 ml smântână
- sucul de la 1/2 limetă
- 1 jalapeño, tocat
- 1/4 linguriță de paprika
- sare grunjoasă
- piper negru proaspăt măcinat
Pentru wrap
- 200 g cartofi prăjiți
- 5 ouă mari
- 1 lingură de lapte integral
- 30 g unt
- sare grunjoasă
- piper negru proaspăt măcinat
- 2 fire de ceapă verde tocată mărunt
- arpagic tocat marunt
- 4 tortilla mari de făină
- 6 felii de bacon, tocat
- 200 g cheddar mărunțit
- 200 g brânză Monterey Jack mărunțită
- ulei vegetal, pentru tigaie
Mod de preparare
Pentru sosul jalapeno se amestecă într-un castron mic smântâna, sucul de lămâie, jalapeño și paprika. Se asezonează cu sare și piper și se lasă deoparte.
Într-un castron mare, se amestecă ouăle și laptele până compoziția devine spumoasă. Într-o tigaie medie antiaderentă, se topește untul la foc mediu. Se toarnă amestecul de ouă în tigaie. Se lasă să se întărească puțin și se dă focul mai mic.
Se amestecă cu o spatulă pentru a se forma bucăți. Când ouăle sunt aproape gata se asezonează cu sare și piper. Se pune pune ceapa verde și se ia de pe foc.
Se întinde sosul jalapeño în centrul fiecărei tortilla, apoi se pune ¼ din cantitatea de cartofi prăjiți, de ouă, de bacon, de cheddar și de Monterey Jack. Se îndoaie tortilla în jurul centrului, creând pliuri.
Într-o tigaie antiaderentă medie, se încălzește un strat foarte subțire de ulei vegetal. Lucrând pe rând, se pun șandvisurile și se lasă până când tortilla devine aurie pe fund, 3-la 5 minute. Apoi se întorc și se mai lasă încă 3-5 minute. Se repetă cu fiecare wrap. Se servesc calde.