Aperitive ușoare. 6 rețete pentru toate gusturile

Atunci când ai musafiri cauți să pregătești aperitive ușoare, care se prepară rapid, dar care arată foarte bine și sunt gustoase. Variante sunt multe și cu puțină imaginație poți să impresionezi și cei mai mofturoși oaspeți.

Aperitive ușoare aranjate pe o masă neagră
Aperitivele trebuie alese în funcție de specificul mesei / Shutterstock

Când pregătești aperitive ușoare trebuie să te gândești la contextul în care le vei servi. Pentru picnicuri alege preparate care rezistă mai mult la temperatura camerei, pentru petreceri de copii cele simple sunt cele mai apreciate, iar pentru petrecerile mai sofisticate ingredientele elegante fac diferența. Indiferent de situație aperitivele trebuie să fie ușor de mâncat.

Biluțe de cartofi cu bacon

Poți folosi pentru această rețetă piureul rămas de la o masă anterioară. Vei obține un preparat special cu care vei impresiona musafirii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
Bile de cartofi servite pe un platou albastru
Bilele de cartofi se potrivesc pentru petrecerile de copii / Shutterstock

Ingrediente

  • 750 g piure de cartofi
  • 3 felii de bacon mărunțite
  • 160 g brânză cheddar mărunțită
  • 2 fire de ceapă verde tocată 
  • 1/2 linguriță de praf de usturoi
  • sare
  • piper negru proaspăt măcinat
  • 2 ouă, bătute
  • 300 g pesmet panko
  • ulei vegetal, pentru prăjit

Mod de preparare

Într-un castron mare, se amestecă piureul de cartofi cu baconul, brânza cheddar, ceapa verde și pudra de usturoi. Se condimentează cu sare și piper. Se amestecă până când toate ingredientele sunt încorporate.

Se pune ouăle și panko în boluri separate, puțin adânci. Folosind o linguriță mică se ia compoziție de cartofi. Se formează bile care apoi se trec prima dată prin ou și apoi prin pesmet.

Se încinge uleiul în tigaie și se pun bilele de cartofi. Se lasă să se prăjească până devin aurii pe toate părțile, 2-3 minute. Se scot pe o farfurie pe care este așezat un prosop de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei. Se asezonează cu sare.

Citește și

Conopidă pane cu sos de miere și usturoi

Combinația de conopidă cu sos ușor iute este perfectă pentru aperitive la mese festive. Le poți servi și atunci când urmărești un meci sau când ai o masă cu prietenii.

Conopidă pane servită într-o ferfurie neagră
Conopida pane se poate servi cu diverse tipuri de sosuri / Shutterstock

Ingrediente

  • 250 g făină
  • 250 g pesmet panko
  • 3 ouă mari, bătute
  • 1 conopidă, tăiată în buchete de dimensiuni mici
  • 80 g miere
  • 80 g sos de soia
  • 2 căței de usturoi, tocați
  • sucul de la 1 limetă
  • 1 lingură de sos sriracha
  • 60 ml apă
  • 2 lingurițe de amidon de porumb

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 200°C și se tapetează o tavă mare cu hârtie de copt.

Într-un castron mare, se amestecă făina și bucățile de conopidă, până când acestea sunt acoperite complet. Într-un bol, se pune pesmetul panko și într-un alt castron se bat ouăle cu 2 linguri de apă. Se trec pe rând bucățile de conopida prin ouăle bătute, apoi prin panko. Trebuie să fie complet acoperite. Se transferă pe tava de copt pregătită și se asezonează cu sare și piper. Se coc până când devin aurii și crocante, 20-25 de minute.

Într-un castron mic, se amestecă amidonul de porumb și apa, până când amidonul de porumb se dizolvă complet. Se lasă deoparte. Sosul de soia, mierea, usturoiul, sucul de limetă și sosul sriracha se pun pe foc într-o cratiță mică la foc mediu. 

Când amestecul ajunge la punctul de fierbere, se dă focul mai mic și se adaugă amestecul de amidon de porumb. Se aduce din nou la punctul de fierbere și se lasă până când sosul se îngroașă, aproximativ 2 minute.

Se amestecă conopida cu sosul. Se pune conopida din nou pe tava de copt și se mai dă la cuptor 2 minute. Se servește fierbinte.

Rulouri cu pui și avocado

Aceste rulouri cu pui și avocado pot fi aperitive delicioase pentru orice fel de petrecere, chiar și pentru cele pentru copii, dar și un prânz nutritiv la birou.

Rulouri de pui cu avocado servite pe un tocător de lemn
Rulourile de pui cu avocado sunt potrivite și pentru picnicuri /Shutterstock

Ingrediente

  • 2 avocado
  • sucul de la 1 limetă
  • 500 g carne de pui mărunțită
  • 1 ardei gras tocat
  • 1/2 ceapă roșie mică, tocată
  • 120 g cașcaval mărunțit
  • 120 g brânză cheddar mărunțită
  • 2 linguri de smântână
  • 2 linguri de arpagic tocat mărunt
  • 4 tortilla mari

Mod de preparare

Într-un castron mediu, se amestecă avocado și sucul de limetă și se pasează până când rămân doar bucăți mici de avocado. Se adaugă carnea de pui, ardeiul gras, ceapa roșie, cașcavalul, brânza cheddar, smântâna și arpagicul și se amestecă până se combină uniform. Află mai multe despre beneficiile consumului de avocado.

Se întinde un strat subțire de amestec de pui cu avocado pe o tortilla mare, lăsând marginea goală. Se rulează tortilla strâns, apoi i se taie în rulouri de aproximativ 2 cm. Se repetă procesul cu ingredientele rămase.

Se servesc reci sau la temperatura camerei.

Rulouri cu feta și roșii cherry

Aceste rulouri cu feta și roșii cherry sunt potrivite pentru cocktailuri, la întâlnirile cu prietenii în vacanță sau la o seară cu fetele.

Rulouri cu feta și roșii cherry servite pe un tocător de lemn
Rulourile cu feta sunt foarte bune calde / Shutterstock

Ingrediente

  • 110 g cremă de brânză, la temperatura camerei
  • 110 g brânză feta mărunțită 
  • 1 lingură de pătrunjel proaspăt tocat
  • 1 lingură de praf de usturoi 
  • 1/2 linguriță de sare  
  • 1/2 linguriță de piper negru proaspăt măcinat 
  • 220 g aluat foietaj congelat, decongelat 
  • 160 g roșii cherry tocate
  • 110 g mozzarella tocată 

Mod de preparare

Într-un castron mediu, se combină crema de brânză, brânza feta, pătrunjelul, praful de usturoi, sarea și piperul.

Se întinde amestecul de cremă de brânză pe tortilla până la margini. Se acoperă cu roșii, apoi se așează mozzarella. Începând de la marginea de jos, se rulează aluatul pentru a forma un sul. Se transferă pe o tavă de copt și se dă la congelator aproximativ 20 de minute.

Se preîncălzește cuptorul la 200°C. Se taie în 16 bucăți. Se pune pe tavă cu hârtie de copt și apoi se coace până se umflă 15-20 de minute. Se lasă să se răcească înainte de servire.

Falafel cu sos picant de tahini

Crocante la exterior și fragede la interior, aceste bile de falafel sunt delicioase ca atare. Le mai poți pune într-un wrap cu câteva legume proaspete tocate pentru o masă mai consistentă.

Falafel servit pe o farfurie albă alături de un sos alb
Falafelul are avantajul de a rezista la temperatura camerei / Shutterstock

Ingrediente

  • 250 g fistic decojit
  • 110 g frunze de mentă
  • 110 g coriandru
  • 110 g mărar
  • 110 g pătrunjel
  • 500 g năut, fiert din uscat sau conservat, scurs și clătit 
  • 2 căței de usturoi
  • 1/2 ceapă galbenă mică, tocată
  • 3 linguri de ulei de măsline extra virgin
  • 1 lingură de coajă de lămâie
  • 1 lingură de făină universală
  • 1 lingură de praf de copt
  • 1 lingură de sare
  • 1/2 linguriță de coriandru
  • 1/2 linguriță de chimen măcinat
  • Pentru sosul de tahini
  • 110 g tahini
  • 110 g frunze de mentă
  • 2 linguri de suc proaspăt de lămâie
  • 1 lingură de sirop de arțar
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 jalapeño mic, cu semințele îndepărtate
  • 1/2 linguriță de sare
  • 3 linguri de apă

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 220°C și se tapetează o tavă cu hârtie de copt.

Într-un robot de bucătărie, se pun fisticul, menta, coriandrul, mărar și pătrunjelul și se procesează până se transformă într-o pastă fină. Apoi se adaugă ingredientele rămase și se pulsează până se măcina grosier, răzuind părțile laterale ale bolului.

Cu ajutorul mâinilor, se formează din amestec 20 de bile și se transferă pe tava de copt pregătită. Se coc până se rumenesc, 15-18 minute.

Între timp, se combină toate ingredientele pentru sos, cu excepția apei, într-un blender. Se amestecă, adăugând apă câte 1 lingură de apă, până când se omogenizează. Serviți falafelul cu sos tahini în lateral.

Chiftele de pui și tăiței cu unt cu usturoi

Aceste chifteluțe sărace în carbohidrați, fără gluten, sunt perfecte atunci când ai nevoie de un aperitiv ușor, fără prea multe calorii.

Chiftelute de pui servite pe o farfurie albă
Chiftelele de pui pot fi un aperitiv pentru petrecerile care se țin seara / Shutterstock

Ingrediente

  • 500 g carne tocată de pui
  • 5 căței de usturoi, tocați și împărțiți
  • 1 ou mare, bătut
  • 120 g parmezan proaspăt ras, plus mai mult pentru ornat
  • 2 linguri de pătrunjel proaspăt tocat
  • 1/4 linguriță de fulgi de ardei roșu măcinați
  • sare
  • piper negru proaspăt măcinat
  • 2 linguri de ulei de măsline extra virgin
  • 4 linguri de unt
  • 500 g tăiței
  • sucul de 1/2 lămâie

Mod de preparare

Într-un castron mare, se combină carnea de pui, 2 căței de usturoi, oul, parmezanul, pătrunjelul și fulgii de ardei roșu. Se condimentează cu sare și piper, apoi se formează chifteluțe cât o lingură. 

Într-o tigaie mare, la foc mediu, se încălzește uleiul și se prăjesc chiftele până când devin aurii pe toate părțile aproximativ 10 minute. Se transferă pe o farfurie și se șterge tigaia cu un prosop de hârtie. 

Se topește untul în tigaie și se adaugă usturoiul tocat rămas. Se lasă 1 minut. Se adaugă tăițeii în tigaie, se amestecă cu untul și se adaugă sucul de lămâie. Se pun chiftelele în tigaie și se lasă 5 minute.

Se ornează cu parmezan înainte de servire.

Citește și
CELE MAI CITITE
Chifle pufoase umplute cu cremă de ciocolată, decorate cu zahăr pudră
Chifle pufoase umplute cu cremă de ciocolată (Buchty / Brioche umplute)
Chifle pufoase umplute cu cremă de ciocolată (Buchty / Brioche umplute)
Pateuri din foietaj cu ciuperci, mozzarella, ardei și ceapă roșie decorate cu frunze de busuioc
Pateuri din foietaj cu ciuperci, mozzarella, ardei și ceapă roșie
Pateuri din foietaj cu ciuperci, mozzarella, ardei și ceapă roșie
tocană de murături prăjite
Cum faci tocană de murături prăjite. Rețeta pas cu pas
Cum faci tocană de murături prăjite. Rețeta pas cu pas
bruschete cu ton și avocado
Rețetă de bruschete cu ton și avocado. Cum obții ușor și rapid niște aperitive delicioase
Rețetă de bruschete cu ton și avocado. Cum obții ușor și rapid niște aperitive delicioase
Două porții de brownie cu cremă de dovleac marmorată cu ciocolată pe o farfurie cu furculiță
Brownie cu cremă de dovleac marmorată cu ciocolată
Brownie cu cremă de dovleac marmorată cu ciocolată
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
salate aperitiv rapide puse într-un colaj
Galerie foto
Rețete rapide de salate aperitiv. Sunt ușor de făcut și vor cuceri orice invitat
Rețete rapide de salate aperitiv. Sunt ușor de făcut și vor cuceri orice invitat
Terină de orez cu ton și ardei copți pe un platou alb, cu salată de crudități
Galerie foto
Terină de orez cu ton și ardei copți, pentru o masă savuroasă
Terină de orez cu ton și ardei copți, pentru o masă savuroasă
sandvișuri pentru mic dejun
3 sandvișuri pentru mic dejun pe care să le încerci în diminețile relaxate
3 sandvișuri pentru mic dejun pe care să le încerci în diminețile relaxate
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Cât se ține slănina la sare
05:46
Cât se ține slănina la sare. Recomandări de la experți pentru o aromă extraordinară Cât se ține slănina la sare. Recomandări de la experți pentru o aromă extraordinară
cartofi copți crocanți
05:22
Îți plac cartofii copți? Trucul pe care trebuie să îl știi ca să îi faci moi la interior și cu crusta crocantă Îți plac cartofii copți? Trucul pe care trebuie să îl știi ca să îi faci moi la interior și cu crusta crocantă
anghinarea
05:05
Anghinarea. Cum se curăță corect și cum o prepari Anghinarea. Cum se curăță corect și cum o prepari
prea multă sare în mâncare
1 noiembrie, 05:57
Ai pus prea multă sare în mâncare? 7 soluții pentru a salva situația Ai pus prea multă sare în mâncare? 7 soluții pentru a salva situația
Murături asortate în saramură
1 noiembrie, 05:44
Murături asortate în saramură. Rețete de murături și trucuri pentru conserve de iarnă Murături asortate în saramură. Rețete de murături și trucuri pentru conserve de iarnă
condimente indiene
1 noiembrie, 05:22
Cum să folosești condimentele indiene în bucătărie. 8 idei de mâncare în care le poți pune Cum să folosești condimentele indiene în bucătărie. 8 idei de mâncare în care le poți pune
Smoothie de sfeclă roșie cu rodie și grapefruit în pahar, alături de rodie secționată, jumătate de grapefruit, felii de sfeclă și bucăți de țelină apio
31 octombrie, 06:01
Smoothie de sfeclă roșie cu rodie și grapefruit. O băutură energizată Smoothie de sfeclă roșie cu rodie și grapefruit. O băutură energizată
cartofi prăjiți în tigaie
31 octombrie, 05:40
De ce se lipesc cartofii de tigaie. Trucuri pentru cartofi prăjiți delicioși De ce se lipesc cartofii de tigaie. Trucuri pentru cartofi prăjiți delicioși
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Cum poți împacheta eficient pentru călătoriile de iarnă folosind doar bagajul de mână. Sfaturi și trucuri utile
Cum poți împacheta eficient pentru călătoriile de iarnă folosind doar bagajul de mână. Sfaturi și trucuri utile
Cum poți împacheta eficient pentru călătoriile de iarnă folosind doar bagajul de mână. Sfaturi și trucuri utile
Blocarea intersecțiilor din București se amendează cu până la 2.000 de lei. Puțini știu regula
Blocarea intersecțiilor din București se amendează cu până la 2.000 de lei. Puțini știu regula
Blocarea intersecțiilor din București se amendează cu până la 2.000 de lei. Puțini știu regula
Ce a putut face văduva bărbatului ucis de Mario Iorgulescu cu sutele de mii de euro primite despăgubiri
Ce a putut face văduva bărbatului ucis de Mario Iorgulescu cu sutele de mii de euro primite despăgubiri
Ce a putut face văduva bărbatului ucis de Mario Iorgulescu cu sutele de mii de euro primite despăgubiri
Cum arată acum Radu Coșarcă și Monica Nicolici, foștii prezentatori ai Observatorului de la Antena 1 din anii 2000
Cum arată acum Radu Coșarcă și Monica Nicolici, foștii prezentatori ai Observatorului de la Antena 1 din anii 2000
Cum arată acum Radu Coșarcă și Monica Nicolici, foștii prezentatori ai Observatorului de la Antena 1 din anii 2000
Noi detalii despre actorul Selahattin Paşalı din serialul Ömer. Ce mai face protagonistul îndrăgit
Noi detalii despre actorul Selahattin Paşalı din serialul Ömer. Ce mai face protagonistul îndrăgit
Noi detalii despre actorul Selahattin Paşalı din serialul Ömer. Ce mai face protagonistul îndrăgit
Orașul în care toți oamenii locuiesc în același bloc. Poți ajunge acolo doar printr-un tunel imens
Orașul în care toți oamenii locuiesc în același bloc. Poți ajunge acolo doar printr-un tunel imens
Orașul în care toți oamenii locuiesc în același bloc. Poți ajunge acolo doar printr-un tunel imens
Pumpkin Spice Latte. Băutura toamnei, parfumată și catifelată
Pumpkin Spice Latte. Băutura toamnei, parfumată și catifelată
Pumpkin Spice Latte. Băutura toamnei, parfumată și catifelată
Întrebări pe care le ai când vrei să rămâi gravidă. Ce poți să schimbi în cadrul relațiilor sexuale
Întrebări pe care le ai când vrei să rămâi gravidă. Ce poți să schimbi în cadrul relațiilor sexuale
Întrebări pe care le ai când vrei să rămâi gravidă. Ce poți să schimbi în cadrul relațiilor sexuale
Ce semnificație are colierul în formă de inimă purtat de Rosalía în piesa Berghain? Cât costă medalionul
Ce semnificație are colierul în formă de inimă purtat de Rosalía în piesa „Berghain”? Cât costă medalionul
Ce semnificație are colierul în formă de inimă purtat de Rosalía în piesa „Berghain”? Cât costă medalionul
Te simți mereu obosit? Iată cele mai comune 5 cauze de oboseală cronică
Te simți mereu obosit? Iată cele mai comune 5 cauze de oboseală cronică
Te simți mereu obosit? Iată cele mai comune 5 cauze de oboseală cronică
fresh
Varză cu prune uscate și coaste de porc la cuptor. Rețetă ardelenească

Varză cu prune uscate și coaste de porc la cuptor. Rețetă ardelenească

Varză cu prune uscate și coaste de porc la cuptor. Rețetă ardelenească

Smoothie de sfeclă roșie cu rodie și grapefruit. O băutură energizată

Smoothie de sfeclă roșie cu rodie și grapefruit. O băutură energizată

De ce se lipesc cartofii de tigaie. Trucuri pentru cartofi prăjiți delicioși

De ce se lipesc cartofii de tigaie. Trucuri pentru cartofi prăjiți delicioși

Ai pus prea multă sare în mâncare? 7 soluții pentru a salva situația

Ai pus prea multă sare în mâncare? 7 soluții pentru a salva situația

Murături asortate în saramură. Rețete de murături și trucuri pentru conserve de iarnă

Murături asortate în saramură. Rețete de murături și trucuri pentru conserve de iarnă
închide