Aperitive ușoare. 6 rețete pentru toate gusturile

Atunci când ai musafiri cauți să pregătești aperitive ușoare, care se prepară rapid, dar care arată foarte bine și sunt gustoase. Variante sunt multe și cu puțină imaginație poți să impresionezi și cei mai mofturoși oaspeți.

Aperitive ușoare aranjate pe o masă neagră
Aperitivele trebuie alese în funcție de specificul mesei / Shutterstock

Când pregătești aperitive ușoare trebuie să te gândești la contextul în care le vei servi. Pentru picnicuri alege preparate care rezistă mai mult la temperatura camerei, pentru petreceri de copii cele simple sunt cele mai apreciate, iar pentru petrecerile mai sofisticate ingredientele elegante fac diferența. Indiferent de situație aperitivele trebuie să fie ușor de mâncat.

Biluțe de cartofi cu bacon

Poți folosi pentru această rețetă piureul rămas de la o masă anterioară. Vei obține un preparat special cu care vei impresiona musafirii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
Bile de cartofi servite pe un platou albastru
Bilele de cartofi se potrivesc pentru petrecerile de copii / Shutterstock

Ingrediente

  • 750 g piure de cartofi
  • 3 felii de bacon mărunțite
  • 160 g brânză cheddar mărunțită
  • 2 fire de ceapă verde tocată 
  • 1/2 linguriță de praf de usturoi
  • sare
  • piper negru proaspăt măcinat
  • 2 ouă, bătute
  • 300 g pesmet panko
  • ulei vegetal, pentru prăjit

Mod de preparare

Într-un castron mare, se amestecă piureul de cartofi cu baconul, brânza cheddar, ceapa verde și pudra de usturoi. Se condimentează cu sare și piper. Se amestecă până când toate ingredientele sunt încorporate.

Se pune ouăle și panko în boluri separate, puțin adânci. Folosind o linguriță mică se ia compoziție de cartofi. Se formează bile care apoi se trec prima dată prin ou și apoi prin pesmet.

Se încinge uleiul în tigaie și se pun bilele de cartofi. Se lasă să se prăjească până devin aurii pe toate părțile, 2-3 minute. Se scot pe o farfurie pe care este așezat un prosop de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei. Se asezonează cu sare.

Citește și

Conopidă pane cu sos de miere și usturoi

Combinația de conopidă cu sos ușor iute este perfectă pentru aperitive la mese festive. Le poți servi și atunci când urmărești un meci sau când ai o masă cu prietenii.

Conopidă pane servită într-o ferfurie neagră
Conopida pane se poate servi cu diverse tipuri de sosuri / Shutterstock

Ingrediente

  • 250 g făină
  • 250 g pesmet panko
  • 3 ouă mari, bătute
  • 1 conopidă, tăiată în buchete de dimensiuni mici
  • 80 g miere
  • 80 g sos de soia
  • 2 căței de usturoi, tocați
  • sucul de la 1 limetă
  • 1 lingură de sos sriracha
  • 60 ml apă
  • 2 lingurițe de amidon de porumb

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 200°C și se tapetează o tavă mare cu hârtie de copt.

Într-un castron mare, se amestecă făina și bucățile de conopidă, până când acestea sunt acoperite complet. Într-un bol, se pune pesmetul panko și într-un alt castron se bat ouăle cu 2 linguri de apă. Se trec pe rând bucățile de conopida prin ouăle bătute, apoi prin panko. Trebuie să fie complet acoperite. Se transferă pe tava de copt pregătită și se asezonează cu sare și piper. Se coc până când devin aurii și crocante, 20-25 de minute.

Într-un castron mic, se amestecă amidonul de porumb și apa, până când amidonul de porumb se dizolvă complet. Se lasă deoparte. Sosul de soia, mierea, usturoiul, sucul de limetă și sosul sriracha se pun pe foc într-o cratiță mică la foc mediu. 

Când amestecul ajunge la punctul de fierbere, se dă focul mai mic și se adaugă amestecul de amidon de porumb. Se aduce din nou la punctul de fierbere și se lasă până când sosul se îngroașă, aproximativ 2 minute.

Se amestecă conopida cu sosul. Se pune conopida din nou pe tava de copt și se mai dă la cuptor 2 minute. Se servește fierbinte.

Rulouri cu pui și avocado

Aceste rulouri cu pui și avocado pot fi aperitive delicioase pentru orice fel de petrecere, chiar și pentru cele pentru copii, dar și un prânz nutritiv la birou.

Rulouri de pui cu avocado servite pe un tocător de lemn
Rulourile de pui cu avocado sunt potrivite și pentru picnicuri /Shutterstock

Ingrediente

  • 2 avocado
  • sucul de la 1 limetă
  • 500 g carne de pui mărunțită
  • 1 ardei gras tocat
  • 1/2 ceapă roșie mică, tocată
  • 120 g cașcaval mărunțit
  • 120 g brânză cheddar mărunțită
  • 2 linguri de smântână
  • 2 linguri de arpagic tocat mărunt
  • 4 tortilla mari

Mod de preparare

Într-un castron mediu, se amestecă avocado și sucul de limetă și se pasează până când rămân doar bucăți mici de avocado. Se adaugă carnea de pui, ardeiul gras, ceapa roșie, cașcavalul, brânza cheddar, smântâna și arpagicul și se amestecă până se combină uniform. Află mai multe despre beneficiile consumului de avocado.

Se întinde un strat subțire de amestec de pui cu avocado pe o tortilla mare, lăsând marginea goală. Se rulează tortilla strâns, apoi i se taie în rulouri de aproximativ 2 cm. Se repetă procesul cu ingredientele rămase.

Se servesc reci sau la temperatura camerei.

Rulouri cu feta și roșii cherry

Aceste rulouri cu feta și roșii cherry sunt potrivite pentru cocktailuri, la întâlnirile cu prietenii în vacanță sau la o seară cu fetele.

Rulouri cu feta și roșii cherry servite pe un tocător de lemn
Rulourile cu feta sunt foarte bune calde / Shutterstock

Ingrediente

  • 110 g cremă de brânză, la temperatura camerei
  • 110 g brânză feta mărunțită 
  • 1 lingură de pătrunjel proaspăt tocat
  • 1 lingură de praf de usturoi 
  • 1/2 linguriță de sare  
  • 1/2 linguriță de piper negru proaspăt măcinat 
  • 220 g aluat foietaj congelat, decongelat 
  • 160 g roșii cherry tocate
  • 110 g mozzarella tocată 

Mod de preparare

Într-un castron mediu, se combină crema de brânză, brânza feta, pătrunjelul, praful de usturoi, sarea și piperul.

Se întinde amestecul de cremă de brânză pe tortilla până la margini. Se acoperă cu roșii, apoi se așează mozzarella. Începând de la marginea de jos, se rulează aluatul pentru a forma un sul. Se transferă pe o tavă de copt și se dă la congelator aproximativ 20 de minute.

Se preîncălzește cuptorul la 200°C. Se taie în 16 bucăți. Se pune pe tavă cu hârtie de copt și apoi se coace până se umflă 15-20 de minute. Se lasă să se răcească înainte de servire.

Falafel cu sos picant de tahini

Crocante la exterior și fragede la interior, aceste bile de falafel sunt delicioase ca atare. Le mai poți pune într-un wrap cu câteva legume proaspete tocate pentru o masă mai consistentă.

Falafel servit pe o farfurie albă alături de un sos alb
Falafelul are avantajul de a rezista la temperatura camerei / Shutterstock

Ingrediente

  • 250 g fistic decojit
  • 110 g frunze de mentă
  • 110 g coriandru
  • 110 g mărar
  • 110 g pătrunjel
  • 500 g năut, fiert din uscat sau conservat, scurs și clătit 
  • 2 căței de usturoi
  • 1/2 ceapă galbenă mică, tocată
  • 3 linguri de ulei de măsline extra virgin
  • 1 lingură de coajă de lămâie
  • 1 lingură de făină universală
  • 1 lingură de praf de copt
  • 1 lingură de sare
  • 1/2 linguriță de coriandru
  • 1/2 linguriță de chimen măcinat
  • Pentru sosul de tahini
  • 110 g tahini
  • 110 g frunze de mentă
  • 2 linguri de suc proaspăt de lămâie
  • 1 lingură de sirop de arțar
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 jalapeño mic, cu semințele îndepărtate
  • 1/2 linguriță de sare
  • 3 linguri de apă

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 220°C și se tapetează o tavă cu hârtie de copt.

Într-un robot de bucătărie, se pun fisticul, menta, coriandrul, mărar și pătrunjelul și se procesează până se transformă într-o pastă fină. Apoi se adaugă ingredientele rămase și se pulsează până se măcina grosier, răzuind părțile laterale ale bolului.

Cu ajutorul mâinilor, se formează din amestec 20 de bile și se transferă pe tava de copt pregătită. Se coc până se rumenesc, 15-18 minute.

Între timp, se combină toate ingredientele pentru sos, cu excepția apei, într-un blender. Se amestecă, adăugând apă câte 1 lingură de apă, până când se omogenizează. Serviți falafelul cu sos tahini în lateral.

Chiftele de pui și tăiței cu unt cu usturoi

Aceste chifteluțe sărace în carbohidrați, fără gluten, sunt perfecte atunci când ai nevoie de un aperitiv ușor, fără prea multe calorii.

Chiftelute de pui servite pe o farfurie albă
Chiftelele de pui pot fi un aperitiv pentru petrecerile care se țin seara / Shutterstock

Ingrediente

  • 500 g carne tocată de pui
  • 5 căței de usturoi, tocați și împărțiți
  • 1 ou mare, bătut
  • 120 g parmezan proaspăt ras, plus mai mult pentru ornat
  • 2 linguri de pătrunjel proaspăt tocat
  • 1/4 linguriță de fulgi de ardei roșu măcinați
  • sare
  • piper negru proaspăt măcinat
  • 2 linguri de ulei de măsline extra virgin
  • 4 linguri de unt
  • 500 g tăiței
  • sucul de 1/2 lămâie

Mod de preparare

Într-un castron mare, se combină carnea de pui, 2 căței de usturoi, oul, parmezanul, pătrunjelul și fulgii de ardei roșu. Se condimentează cu sare și piper, apoi se formează chifteluțe cât o lingură. 

Într-o tigaie mare, la foc mediu, se încălzește uleiul și se prăjesc chiftele până când devin aurii pe toate părțile aproximativ 10 minute. Se transferă pe o farfurie și se șterge tigaia cu un prosop de hârtie. 

Se topește untul în tigaie și se adaugă usturoiul tocat rămas. Se lasă 1 minut. Se adaugă tăițeii în tigaie, se amestecă cu untul și se adaugă sucul de lămâie. Se pun chiftelele în tigaie și se lasă 5 minute.

Se ornează cu parmezan înainte de servire.

Citește și
CELE MAI CITITE
Trei mere umplute cu fructe uscate și cereale, pe o farfurie și o linguriță cu compoziție de fructe și cereale
Mere umplute cu fructe uscate și cereale, coapte în cuptor
Mere umplute cu fructe uscate și cereale, coapte în cuptor
Chec cu fructe uscate și nuci secționat pe un tocător de lemn, alături de o felie pe o farfurie cu furculiță
Chec cu fructe uscate și nuci, perfect pentru platoul cu prăjituri
Chec cu fructe uscate și nuci, perfect pentru platoul cu prăjituri
Pumpkin spice latte într-o ceașcă de sticlă, ținută în mâini, alături de biscuiți, condimente și dovleci
Pumpkin spice latte. Rețetă de băutură caldă cu dovleac
Pumpkin spice latte. Rețetă de băutură caldă cu dovleac
Sticle cu sirop de Aronia și fructe de Aronia
Sirop de Aronia pentru iarnă. Rețeta unei băuturi sănătoase
Sirop de Aronia pentru iarnă. Rețeta unei băuturi sănătoase
Un blat de lemn pe care se află mai multe prăjituri de Crăciun
Magia Crăciunului începe în bucătărie! Intră în concurs și câștigă un premiu special
Magia Crăciunului începe în bucătărie! Intră în concurs și câștigă un premiu special
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
salate aperitiv rapide puse într-un colaj
Galerie foto
Rețete rapide de salate aperitiv. Sunt ușor de făcut și vor cuceri orice invitat
Rețete rapide de salate aperitiv. Sunt ușor de făcut și vor cuceri orice invitat
Terină de orez cu ton și ardei copți pe un platou alb, cu salată de crudități
Galerie foto
Terină de orez cu ton și ardei copți, pentru o masă savuroasă
Terină de orez cu ton și ardei copți, pentru o masă savuroasă
sandvișuri pentru mic dejun
3 sandvișuri pentru mic dejun pe care să le încerci în diminețile relaxate
3 sandvișuri pentru mic dejun pe care să le încerci în diminețile relaxate
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
cele mai bune chiftele de post
11:20
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Brioșe cu piure de dovleac și merișoare
07:58
Brioșe cu piure de dovleac și merișoare. Rețeta de care ai nevoie pentru o gustare sănătoasă Brioșe cu piure de dovleac și merișoare. Rețeta de care ai nevoie pentru o gustare sănătoasă
vin fiert cu condimente
05:46
Condimente pentru vinul fiert. Ce să adaugi pentru un gust aromat și intens Condimente pentru vinul fiert. Ce să adaugi pentru un gust aromat și intens
vin fiert cu scorțisoară și piper servit în două căni
1 decembrie, 06:19
Rețetă de vin fiert cu scorțișoară și piper. Ce să mai adaugi pentru a ieși intens și aromat Rețetă de vin fiert cu scorțișoară și piper. Ce să mai adaugi pentru a ieși intens și aromat
Ruladă de bezea cu mure și cremă de brânză porționată pe o farfurie rotundă, alături de un bol cu mure
1 decembrie, 06:04
Ruladă de bezea cu mure și cremă de brânză. Un desert spectaculos Ruladă de bezea cu mure și cremă de brânză. Un desert spectaculos
Porție de bulgur cu roșii și usturoi în farfurie, decorată cu pătrunjel verde, alături de legume proaspete
1 decembrie, 05:04
Bulgur cu roșii și usturoi. Rețetă din bucătăria libaneză Bulgur cu roșii și usturoi. Rețetă din bucătăria libaneză
Porție de cheesecake cu cremă de fistic. decorată cu trandafir roșu
30 noiembrie, 06:48
Cheesecake cu fistic. Un desert delicios, cu aspect spectaculos Cheesecake cu fistic. Un desert delicios, cu aspect spectaculos
Trifle cu aromă de cafea și coniac în vas de sticlă, un bol cu zmeură și lingurițe
30 noiembrie, 05:46
Trifle cu aromă de cafea și coniac. Desert delicios și spectaculos Trifle cu aromă de cafea și coniac. Desert delicios și spectaculos
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
1
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Această prăjitură cu mere rase este un desert delicios, de post, ușor de preparat și perfect pentru perioadele de post sau pentru cei care doresc să evite produsele de origine animală....
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
2
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Una dintre cele mai populare rețete de prăjitură ușoară cu mere este cea cunoscută sub denumirea ”rețeta celor trei pahare”. Este o rețetă în care unitatea de măsură a ingredientelor principale...
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
3
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Ciorba de burtă este un preparat tradițional românesc apreciat pentru savoarea sa intensă și textura sa unică. Rețeta de bază include burtă de vită, os de vită cu măduvă, legume, smântână,...
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
4
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Rețeta de usturoi macerat în miere este un preparat tradițional apreciat atât pentru gustul său complex, cât și pentru beneficiile sale asupra sănătății. Această combinație inedită între mierea naturală și usturoi...
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
5
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Nu rata sezonul castanelor fără a prepara castane coapte la cuptor, pentru că sunt delicioase și pline de beneficii. În plus, se prepară simplu și ușor, fără a folosi alte ingrediente...
Parteneri
Ce trebuie să știe fiecare semn zodiacal despre decembrie 2024. Schimbări importante au loc în ultima lună din an
Ce trebuie să știe fiecare semn zodiacal despre decembrie 2024. Schimbări importante au loc în ultima lună din an
Ce trebuie să știe fiecare semn zodiacal despre decembrie 2024. Schimbări importante au loc în ultima lună din an
PSD, trollat la parlamentare. Un partid care a propus shaorma în loc de corn cu lapte la şcoală i-a furat 160.000 de voturi
PSD, trollat la parlamentare. Un partid care a propus shaorma în loc de corn cu lapte la şcoală i-a "furat" 160.000 de voturi
PSD, trollat la parlamentare. Un partid care a propus shaorma în loc de corn cu lapte la şcoală i-a "furat" 160.000 de voturi
Mircea Rednic a început să plângă în direct la TV, când a vorbit despre Helmut Duckadam: „Nu îmi mai găsesc cuvintele”
Mircea Rednic a început să plângă în direct la TV, când a vorbit despre Helmut Duckadam: „Nu îmi mai găsesc cuvintele”
Mircea Rednic a început să plângă în direct la TV, când a vorbit despre Helmut Duckadam: „Nu îmi mai găsesc cuvintele”
Helmut Duckadam, legendarul portar al Stelei București, s-a stins din viață la 65 de ani. Anunțul a fost făcut de Marcel Pușcaș
Helmut Duckadam, legendarul portar al Stelei București, s-a stins din viață la 65 de ani. Anunțul a fost făcut de Marcel Pușcaș
Helmut Duckadam, legendarul portar al Stelei București, s-a stins din viață la 65 de ani. Anunțul a fost făcut de Marcel Pușcaș
Actrița Sandra Reyes, din serialul Pedro El Escamoso a murit. Ea suferea de o boală rară
Actrița Sandra Reyes, din serialul "Pedro El Escamoso" a murit. Ea suferea de o boală rară
Actrița Sandra Reyes, din serialul "Pedro El Escamoso" a murit. Ea suferea de o boală rară
Cel mai rar mineral din lume. A fost descoperit o singură dată până acum
Cel mai rar mineral din lume. A fost descoperit o singură dată până acum
Cel mai rar mineral din lume. A fost descoperit o singură dată până acum
Mini tarte umplute cu fructe uscate
Mini tarte umplute cu fructe uscate
Mini tarte umplute cu fructe uscate
Semne că al tău copil este pregătit să meargă singur la școală
Semne că al tău copil este pregătit să meargă singur la școală
Semne că al tău copil este pregătit să meargă singur la școală
Robin Thicke a dezvăluit modul în care abordează conversația stresantă despre Moș Crăciun cu cei 4 copii ai lui: Mai devreme sau mai târziuamp;#8230;
Robin Thicke a dezvăluit modul în care abordează conversația „stresantă” despre Moș Crăciun cu cei 4 copii ai lui: „Mai devreme sau mai târziuamp;#8230;”
Robin Thicke a dezvăluit modul în care abordează conversația „stresantă” despre Moș Crăciun cu cei 4 copii ai lui: „Mai devreme sau mai târziuamp;#8230;”
Legumele crucifere pot reduce tensiunea arterială. Ce arată un studiu despre aceste alimente
Legumele crucifere pot reduce tensiunea arterială. Ce arată un studiu despre aceste alimente
Legumele crucifere pot reduce tensiunea arterială. Ce arată un studiu despre aceste alimente
fresh
Rețetă de vin fiert cu scorțișoară și piper. Ce să mai adaugi pentru a ieși intens și aromat

Rețetă de vin fiert cu scorțișoară și piper. Ce să mai adaugi pentru a ieși intens și aromat

Rețetă de vin fiert cu scorțișoară și piper. Ce să mai adaugi pentru a ieși intens și aromat

Bulgur cu roșii și usturoi. Rețetă din bucătăria libaneză

Bulgur cu roșii și usturoi. Rețetă din bucătăria libaneză

Ruladă de bezea cu mure și cremă de brânză. Un desert spectaculos

Ruladă de bezea cu mure și cremă de brânză. Un desert spectaculos

Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase

Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase

Condimente pentru vinul fiert. Ce să adaugi pentru un gust aromat și intens

Condimente pentru vinul fiert. Ce să adaugi pentru un gust aromat și intens
închide