Fursecuri boabe de cafea, fragede, aromate și ușor de preparat
Există fursecuri care atrag prin gust, altele prin miros și altele prin formă. Aceste fursecuri boabe de cafea reușesc să le bifeze pe toate trei.
Din clipa în care le vezi, îți dau impresia că sunt adevărate boabe uriașe de cafea, ciocolatii, lucioase pe margini și cu acel șanț specific. Apoi vine mirosul, intens, cu note de cacao și cafea instant, exact ca într-o cafenea în care tocmai s-a măcinat o cafea bună. Iar la final, frăgezimea lor te surprinde: sunt moi, ușor sfărâmicioase, cu o textură foarte fină.
Aceste fursecuri au avantajul de a fi extrem de ușor de făcut și totuși suficient de deosebite încât să devină un desert „de vitrină”. Sunt perfecte pentru masa de Crăciun, pentru un platou de prăjituri festive sau pur și simplu pentru un moment de relaxare alături de o ceașcă de espresso. Îți oferă aceeași satisfacție ca o gură de cafea bună, dar într-o formă dulce.
Ceea ce le face speciale este combinația de cacao și cafea. Pudra de cacao le dă gustul ușor amar și intens. Iar cafeaua le aduce acea o notă distinctivă. În plus, textura este atât de plăcută datorită untului și amidonului din compoziție, care fac aluatul fin, omogen și extrem de ușor de modelat. Descoperă mai jos rețeta detaliată pas cu pas pentru a prepara și tu fursecuri boabe de cafea.
Ingrediente
Mod de preparare
Mai întâi scoate untul de la rece și lasă-l să se înmoaie ușor la temperatura camerei. Apoi dizolvă cafeaua instant în cele două linguri de apă fierbinte și las-o să se răcorească.
Cum prepari fursecuri boabe de cafea
Într-un bol, mixează untul moale cu zahărul pudră până când obții o cremă fină. Adaugă oul și extractul de vanilie și continuă să mixezi până la omogenizare. Încorporează cafeaua dizolvată și din nou omogenizează.
Amestecă făina cu amidonul, pudra de cacao, praful de copt și sare. Apoi adaugă treptat amestecul uscat, trecut prin sită, în compoziția umedă. Amestecă ușor până când obții un aluat moale, dar modelabil. Lasă aluatul la rece aproximativ 20 de minute ca să se întărească ușor.
Descoperă și o rețetă de aluat fraged, pe bază de iaurt.
Pentru a modela fursecurile sub forma boabelor de cafea rupe bucăți mici din aluat și formează bile de aproximativ 10–12 g. Modelează-le ușor oval, așază-le în tavă și presează foarte puțin suprafața fiecăreia. Folosește o scobitoare sau lama unui cuțit pentru a trasa șanțul central care imită boabele de cafea.
Preîncălzește cuptorul la 170 de grade Celsius și coace fursecurile pentru aproximativ 12–15 minute. După coacere trebuie să își păstreze forma și să devină ușor ferme la atingere. Lasă-le să se răcească complet înainte de a le muta, pentru că sunt foarte fragede cât sunt calde.
Aceste fursecuri boabe de cafea sunt fragede, aromate, elegante, cu aspect profesional și gust memorabil. Se păstrează foarte bine și devin chiar mai fragede a doua zi. Sunt un desert rapid, dar cu efect maxim.
Tot din categoria fursecurilor interesante pentru un platou festiv mai poți prepara și rețeta de fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos.