Macarons cu ganache de ciocolată. O rețetă rafinată

timpul de preparare
Timp de gătire: 15 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Franceză

Macarons sunt unele dintre cele mai îndrăgite și cunoscute deserturi din lume. În Franța, este cel mai bine vândut produs dulce, și pornind de la gradul de popularitate al acestui desert, Nobo a decis să îți ofere rețeta de macarons cu ganache de ciocolată.

Publicat: 3 iulie 2022, 16:10
Trei macarons cu ganache de ciocolată, așezați pe o farfurie albă, alături de cicolată răzuită.
Dacă vrei să faci macarons colorați poți să adaugi puțin colorant alimentar în compoziția pentru cojile de macarons / Profimedia Images

Într-un nou episod din BeautiFood | Sezonul 2, câștigătorul Chefi fără limite 2022 îți explică care sunt pașii de urmat și ce ingrediente sunt necesare pentru a realiza și tu macarons cu gust senzațional.

Pentru a nu da greș atunci când te încumeți să prepari macarons, este important să ai în vedere gramajul ingredientelor, care trebuie respectat cu strictețe. Iar dacă adori deserturile, trebuie să încerci și un tort ecler fără coacere, o rețeta care te salvează când ai nevoie de un preparat dulce sofisticat.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă mai jos rețeta de bacarons cu ganache de ciocolată propusă de Nobo. În plus, nu uita că episoadele integrale ale show-ului BeautiFood pot fi urmărite integral în AntenaPLAY.

Ingrediente

Mod de preparare

Pentru a-ți ușura din start munca, îți recomandăm să aduci pe masa de lucru toate ustensilele necesare. Nu uita cântarul! Ai mare nevoie de el, dacă îți dorești să savurezi la final niște macarons perfecți.

Cum prepari compoziția de macarons cu aromă de fructe

Pentru a prepara macarons cu ganache de ciocolată începe prin a pune într-un bol de mixer cele 150 de grame de albuș de ou. Pornește mixerul și în timp ce se bat albușurile, adaugă treptat zahărul. Folosește o lingură pentru a lăsa timp albușurilor să încorporeze cât mai mult aer și zahărul să se topească. Adaugă zahăr o dată la 20 sau 30 de secunde.

După ce ai terminat de încorporat tot zahărul, mai lasă compoziția la amestecat timp de 30 de secunde. Verifică apoi dacă ai obținut o bezea bună, întorcând vasul cu susul în jos. Dacă nu se desprinde de vas, înseamnă că ai obținut o compoziție perfectă.

Următorul pas în prepararea delicioaselor macarons cu ganache de ciocolată este să cerni pe o hârtie de copt făina de migdale și zahărul pudră. Este o operațiune deloc grea, dar necesară în această etapă. Ca să fie treaba mai ușoară, pune ingredientele într-un bol suficient de încăpător și mai amestecă-le puțin, ca să te asiguri că s-au omogenizat.

Urmează un pas important: amestecarea zăhărului pudră și a făinei de migdale cu bezeaua. Pune jumătate din cantitatea de făină și zahăr și încorporeaz-o bine cu o spatulă. Secretul reușitei acestor macarons cu ganache de ciocolată este să amesteci de jos în sus, ca să nu strici textura bezelei. După ce totul este bine încorporat, pune și restul de făină și zahăr și continuă să amesteci de jos în sus. Compoziția este gata în clipa în care vei ridica spatula și aceasta va curge frumos, legat. După ce compoziția este gata, ia un poș și începe să modelezi cojile de macarons.

Cum se coc cojile de macarons

Cojile de macarons cu ganache de ciocolată se coc pe o tavă pe care este bine să pui fie un silicon de patiserie, fie hârtie de copt. Un macarons perfect nu este nici prea mare, nici prea mic.

Poziționează poșul în unghi drept pentru ca toate cojile de macarons să aibă aproximativ aceeași formă și dimensiune. La final, lovește puțin tava de blatul de bucătărie pentru a înlătura bulele de aer. Lasă tava lângă aragaz până când compoziția nu se mai lipește de degete, aproximativ 15-20 de minute, la temperatura camerei. Acest proces ajută ca aerul să iasă pe sub ei, nu prin ei.

Preîncălzește cuptorul la 135° Celsius și lasă-i la cuptor timp de 12-15 minute.

Cum prepari ganache-ul de ciocolată

Este o rețetă foarte ușoară pentru că are în compoziție cantități egale de ingrediente: 100 de grame ciocolată neagră și 100 de grame de smântână pentru frișcă.

Pune pe aragaz, la foc mediu, o cratiță și toarnă în ea smântâna pentru frișcă. Când aceasta s-a încălzit, oprește aragazul și toarn-o peste ciocolată. Acum mai trebuie doar să le amesteci bine ca să nu rămână bucăți de ciocolată nedizolvate.

După ce s-a omogenizat bine, pune o folie alimentară deasupra și las-o la rece până sunt gata cojile de macarons.

Cum asamblezi desertul

Când totul este gata, nu-ți mai rămâne decât să începi asamblarea. Îți recomandăm să alegi biscuiți de dimensiuni egale, pentru a obține un aspect frumos. Pe un biscuite pune crema de ciocolată și apoi lipește-l peste cel de-al doilea. Nimic mai simplu!

Dacă vrei să faci macarons colorați poți să adaugi puțin colorant alimentar în compoziția pentru cojile de macarons. Iar dacă ești fană a prăjiturilor cu fructe, îți propunem o rețetă de tartă de lămâie, care are o cremă atât de fină și de răcoroasă, încât va deveni preferata ta pe parcursul verii.

Enjoy!

Citește și
CELE MAI CITITE
Makowiec secționat în două pe un tocător de lemn, o păstaie de vanilie și stafide
Makowiec. Rețetă de ruladă cu mac, din bucătăria poloneză
Makowiec. Rețetă de ruladă cu mac, din bucătăria poloneză
Varză călită cu coaste de porc în bol
Varză călită cu coaste de porc. Rețetă tradițională românească
Varză călită cu coaste de porc. Rețetă tradițională românească
Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie decorate cu biscuiți de turtă dulce
Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie - Gingerbread cupcakes
Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie - Gingerbread cupcakes
Brăduți din foietaj cu scorțișoară și cacao într-o tavă de lemn
Brăduți din foietaj cu scorțișoară și cacao. Desert rapid, festiv și spectaculos
Brăduți din foietaj cu scorțișoară și cacao. Desert rapid, festiv și spectaculos
carne de vită condimentată
Cele mai bune condimente pentru carnea de vită. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant
Cele mai bune condimente pentru carnea de vită. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Prăjitură cu mere bezea și nucă, pe o farfurie
Prăjitură cu mere, bezea și nucă. Pașii de urmat pentru un desert absolut delicios
Prăjitură cu mere, bezea și nucă. Pașii de urmat pentru un desert absolut delicios
macarons perfecte puse într-un bol alb
Cum să faci macarons la tine acasă. 10 sfaturi extrem de folositoare
Cum să faci macarons la tine acasă. 10 sfaturi extrem de folositoare
ganache de ciocolată tăiat și pus într-un castron negru
Cum poți repara un ganache de ciocolată tăiat. Sfaturi la îndemâna oricui
Cum poți repara un ganache de ciocolată tăiat. Sfaturi la îndemâna oricui
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Coaste de porc cu mere și rozmarin pe o farfurie
8 decembrie, 10:39
Coaste de porc cu mere și rozmarin, preparate la cuptor Coaste de porc cu mere și rozmarin, preparate la cuptor
ouă la temperatura camerei
8 decembrie, 05:57
De ce trebuie să pui la anumite prăjituri ouă la temperatura camerei? Toate explicațiile de care ai nevoie De ce trebuie să pui la anumite prăjituri ouă la temperatura camerei? Toate explicațiile de care ai nevoie
Zeppole di San Giuseppe
8 decembrie, 05:56
Zeppole di San Giuseppe. Rețetă de gogoși italienești umplute cu vanilie Zeppole di San Giuseppe. Rețetă de gogoși italienești umplute cu vanilie
chec cu mere
7 decembrie, 06:15
Chec de mere, desertul perfect pentru micul dejun sau pentru gustare Chec de mere, desertul perfect pentru micul dejun sau pentru gustare
shaorma cu pui făcută în casă
7 decembrie, 05:46
Rețetă de shaorma cu pui făcută în casă. Ce pași trebuie să urmezi Rețetă de shaorma cu pui făcută în casă. Ce pași trebuie să urmezi
Două pahare cu Tiramisu cu cremă de cocos
6 decembrie, 06:48
Tiramisu cu cocos la pahar. O reinterpretare modernă a desertului italian Tiramisu cu cocos la pahar. O reinterpretare modernă a desertului italian
Tort Raffaello
6 decembrie, 05:42
Tort Raffaello. O alegere ideală pentru sărbătorile de iarnă Tort Raffaello. O alegere ideală pentru sărbătorile de iarnă
Coaja de portocală confiată
6 decembrie, 05:21
Coaja de portocală confiată, rețetă delicioasă care poate face diferența într-un desert Coaja de portocală confiată, rețetă delicioasă care poate face diferența într-un desert
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Cum a arătat prima întâlnire dintre Scarlett Johansson și Colin Jost. Motivul pentru care vedeta s-a speriat
Cum a arătat prima întâlnire dintre Scarlett Johansson și Colin Jost. Motivul pentru care vedeta s-a speriat
Cum a arătat prima întâlnire dintre Scarlett Johansson și Colin Jost. Motivul pentru care vedeta s-a speriat
Destinația care concurează cu stațiunile montane de Revelion. Oferte de la 2.100 lei pentru 3 nopţi de cazare
Destinația care concurează cu stațiunile montane de Revelion. Oferte de la 2.100 lei pentru 3 nopţi de cazare
Destinația care concurează cu stațiunile montane de Revelion. Oferte de la 2.100 lei pentru 3 nopţi de cazare
Românul celebru care se căsătoreşte din nou la 80 de ani, după ce şi-a înşelat fosta soţie cu menajera
Românul celebru care se căsătoreşte din nou la 80 de ani, după ce şi-a înşelat fosta soţie cu menajera
Românul celebru care se căsătoreşte din nou la 80 de ani, după ce şi-a înşelat fosta soţie cu menajera
Chefi la cuțite, 8 decembrie 2025. Ce concurentă a fost eliminată din sezonul 16. Verdictul ce i-a uimit pe toți
Chefi la cuțite, 8 decembrie 2025. Ce concurentă a fost eliminată din sezonul 16. Verdictul ce i-a uimit pe toți
Chefi la cuțite, 8 decembrie 2025. Ce concurentă a fost eliminată din sezonul 16. Verdictul ce i-a uimit pe toți
Hakan Sabanci a uitat-o pe Hande Ercel. Cu cine a fost surprins afaceristul turc
Hakan Sabanci a uitat-o pe Hande Ercel. Cu cine a fost surprins afaceristul turc
Hakan Sabanci a uitat-o pe Hande Ercel. Cu cine a fost surprins afaceristul turc
Cele mai bune jocuri video din 2025. Ce titluri au impresionat fanii și experții
Cele mai bune jocuri video din 2025. Ce titluri au impresionat fanii și experții
Cele mai bune jocuri video din 2025. Ce titluri au impresionat fanii și experții
Ruladă de porc cu gogoșari murați, măsline verzi și cașcaval
Ruladă de porc cu gogoșari murați, măsline verzi și cașcaval
Ruladă de porc cu gogoșari murați, măsline verzi și cașcaval
Cum îți ajuți copilul să recunoască știrile false
Cum îți ajuți copilul să recunoască știrile false
Cum îți ajuți copilul să recunoască știrile false
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Remedii naturale pentru creşterea părului. La ce metode să apelezi fără cheltuială prea mare
Remedii naturale pentru creşterea părului. La ce metode să apelezi fără cheltuială prea mare
Remedii naturale pentru creşterea părului. La ce metode să apelezi fără cheltuială prea mare
fresh
Rețetă de shaorma cu pui făcută în casă. Ce pași trebuie să urmezi

Rețetă de shaorma cu pui făcută în casă. Ce pași trebuie să urmezi

Rețetă de shaorma cu pui făcută în casă. Ce pași trebuie să urmezi

Chec de mere, desertul perfect pentru micul dejun sau pentru gustare

Chec de mere, desertul perfect pentru micul dejun sau pentru gustare

Coaste de porc cu mere și rozmarin, preparate la cuptor

Coaste de porc cu mere și rozmarin, preparate la cuptor

Zeppole di San Giuseppe. Rețetă de gogoși italienești umplute cu vanilie

Zeppole di San Giuseppe. Rețetă de gogoși italienești umplute cu vanilie

De ce trebuie să pui la anumite prăjituri ouă la temperatura camerei? Toate explicațiile de care ai nevoie

De ce trebuie să pui la anumite prăjituri ouă la temperatura camerei? Toate explicațiile de care ai nevoie
închide