Macarons cu ganache de ciocolată. O rețetă rafinată

timpul de preparare
Timp de gătire: 15 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Franceză

Macarons sunt unele dintre cele mai îndrăgite și cunoscute deserturi din lume. În Franța, este cel mai bine vândut produs dulce, și pornind de la gradul de popularitate al acestui desert, Nobo a decis să îți ofere rețeta de macarons cu ganache de ciocolată.

Publicat: 3 iulie 2022, 16:10
Trei macarons cu ganache de ciocolată, așezați pe o farfurie albă, alături de cicolată răzuită.
Dacă vrei să faci macarons colorați poți să adaugi puțin colorant alimentar în compoziția pentru cojile de macarons / Profimedia Images

Într-un nou episod din BeautiFood | Sezonul 2, câștigătorul Chefi fără limite 2022 îți explică care sunt pașii de urmat și ce ingrediente sunt necesare pentru a realiza și tu macarons cu gust senzațional.

Pentru a nu da greș atunci când te încumeți să prepari macarons, este important să ai în vedere gramajul ingredientelor, care trebuie respectat cu strictețe. Iar dacă adori deserturile, trebuie să încerci și un tort ecler fără coacere, o rețeta care te salvează când ai nevoie de un preparat dulce sofisticat.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă mai jos rețeta de bacarons cu ganache de ciocolată propusă de Nobo. În plus, nu uita că episoadele integrale ale show-ului BeautiFood pot fi urmărite integral în AntenaPLAY.

Ingrediente

Mod de preparare

Pentru a-ți ușura din start munca, îți recomandăm să aduci pe masa de lucru toate ustensilele necesare. Nu uita cântarul! Ai mare nevoie de el, dacă îți dorești să savurezi la final niște macarons perfecți.

Cum prepari compoziția de macarons cu aromă de fructe

Pentru a prepara macarons cu ganache de ciocolată începe prin a pune într-un bol de mixer cele 150 de grame de albuș de ou. Pornește mixerul și în timp ce se bat albușurile, adaugă treptat zahărul. Folosește o lingură pentru a lăsa timp albușurilor să încorporeze cât mai mult aer și zahărul să se topească. Adaugă zahăr o dată la 20 sau 30 de secunde.

După ce ai terminat de încorporat tot zahărul, mai lasă compoziția la amestecat timp de 30 de secunde. Verifică apoi dacă ai obținut o bezea bună, întorcând vasul cu susul în jos. Dacă nu se desprinde de vas, înseamnă că ai obținut o compoziție perfectă.

Următorul pas în prepararea delicioaselor macarons cu ganache de ciocolată este să cerni pe o hârtie de copt făina de migdale și zahărul pudră. Este o operațiune deloc grea, dar necesară în această etapă. Ca să fie treaba mai ușoară, pune ingredientele într-un bol suficient de încăpător și mai amestecă-le puțin, ca să te asiguri că s-au omogenizat.

Urmează un pas important: amestecarea zăhărului pudră și a făinei de migdale cu bezeaua. Pune jumătate din cantitatea de făină și zahăr și încorporeaz-o bine cu o spatulă. Secretul reușitei acestor macarons cu ganache de ciocolată este să amesteci de jos în sus, ca să nu strici textura bezelei. După ce totul este bine încorporat, pune și restul de făină și zahăr și continuă să amesteci de jos în sus. Compoziția este gata în clipa în care vei ridica spatula și aceasta va curge frumos, legat. După ce compoziția este gata, ia un poș și începe să modelezi cojile de macarons.

Cum se coc cojile de macarons

Cojile de macarons cu ganache de ciocolată se coc pe o tavă pe care este bine să pui fie un silicon de patiserie, fie hârtie de copt. Un macarons perfect nu este nici prea mare, nici prea mic.

Poziționează poșul în unghi drept pentru ca toate cojile de macarons să aibă aproximativ aceeași formă și dimensiune. La final, lovește puțin tava de blatul de bucătărie pentru a înlătura bulele de aer. Lasă tava lângă aragaz până când compoziția nu se mai lipește de degete, aproximativ 15-20 de minute, la temperatura camerei. Acest proces ajută ca aerul să iasă pe sub ei, nu prin ei.

Preîncălzește cuptorul la 135° Celsius și lasă-i la cuptor timp de 12-15 minute.

Cum prepari ganache-ul de ciocolată

Este o rețetă foarte ușoară pentru că are în compoziție cantități egale de ingrediente: 100 de grame ciocolată neagră și 100 de grame de smântână pentru frișcă.

Pune pe aragaz, la foc mediu, o cratiță și toarnă în ea smântâna pentru frișcă. Când aceasta s-a încălzit, oprește aragazul și toarn-o peste ciocolată. Acum mai trebuie doar să le amesteci bine ca să nu rămână bucăți de ciocolată nedizolvate.

După ce s-a omogenizat bine, pune o folie alimentară deasupra și las-o la rece până sunt gata cojile de macarons.

Cum asamblezi desertul

Când totul este gata, nu-ți mai rămâne decât să începi asamblarea. Îți recomandăm să alegi biscuiți de dimensiuni egale, pentru a obține un aspect frumos. Pe un biscuite pune crema de ciocolată și apoi lipește-l peste cel de-al doilea. Nimic mai simplu!

Dacă vrei să faci macarons colorați poți să adaugi puțin colorant alimentar în compoziția pentru cojile de macarons. Iar dacă ești fană a prăjiturilor cu fructe, îți propunem o rețetă de tartă de lămâie, care are o cremă atât de fină și de răcoroasă, încât va deveni preferata ta pe parcursul verii.

Enjoy!

Citește și
CELE MAI CITITE
Burek cu carne
Burek cu carne. Cum prepari acasă cel mai popular street food din Balcani
Burek cu carne. Cum prepari acasă cel mai popular street food din Balcani
Lasagna cu dovleac și spanac pe farfurie și în vasul de copt
Lasagna cu dovleac și spanac. Un preparat reconfortant, colorat și echilibrat
Lasagna cu dovleac și spanac. Un preparat reconfortant, colorat și echilibrat
Corneluțe cu gem
Cornulețe cu gem după rețeta bunicii. Ce să adaugi neapărat ca să iasă fragede
Cornulețe cu gem după rețeta bunicii. Ce să adaugi neapărat ca să iasă fragede
Negresă cu ciocolată și castane, glazurată cu ciocolată și decorată cu mentă
Negresă cu ciocolată și castane. Un desert dens și catifelat
Negresă cu ciocolată și castane. Un desert dens și catifelat
Risotto cu orez negru și parmezan
Risotto cu orez negru și parmezan. Un preparat rafinat și elegant pentru o cină specială
Risotto cu orez negru și parmezan. Un preparat rafinat și elegant pentru o cină specială
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Prăjitură cu mere bezea și nucă, pe o farfurie
Prăjitură cu mere, bezea și nucă. Pașii de urmat pentru un desert absolut delicios
Prăjitură cu mere, bezea și nucă. Pașii de urmat pentru un desert absolut delicios
macarons perfecte puse într-un bol alb
Cum să faci macarons la tine acasă. 10 sfaturi extrem de folositoare
Cum să faci macarons la tine acasă. 10 sfaturi extrem de folositoare
ganache de ciocolată tăiat și pus într-un castron negru
Cum poți repara un ganache de ciocolată tăiat. Sfaturi la îndemâna oricui
Cum poți repara un ganache de ciocolată tăiat. Sfaturi la îndemâna oricui
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Pateuri din foietaj cu ciuperci, mozzarella, ardei și ceapă roșie decorate cu frunze de busuioc
26 octombrie, 06:25
Pateuri din foietaj cu ciuperci, mozzarella, ardei și ceapă roșie Pateuri din foietaj cu ciuperci, mozzarella, ardei și ceapă roșie
tocană de murături prăjite
26 octombrie, 06:14
Cum faci tocană de murături prăjite. Rețeta pas cu pas Cum faci tocană de murături prăjite. Rețeta pas cu pas
Chifle pufoase umplute cu cremă de ciocolată, decorate cu zahăr pudră
26 octombrie, 05:30
Chifle pufoase umplute cu cremă de ciocolată (Buchty / Brioche umplute) Chifle pufoase umplute cu cremă de ciocolată (Buchty / Brioche umplute)
șalotă
25 octombrie, 06:22
Ceapă galbenă vs. șalotă. Cum să le folosești pentru a da gust preparatelor Ceapă galbenă vs. șalotă. Cum să le folosești pentru a da gust preparatelor
ciocolata alba
25 octombrie, 05:22
Din ce se face ciocolata albă. Cum o poți prepara acasă, rețeta simplă Din ce se face ciocolata albă. Cum o poți prepara acasă, rețeta simplă
Frico veneto
25 octombrie, 05:21
Frico veneto. Rețeta tradițională italiană cu cartofi și brânză Frico veneto. Rețeta tradițională italiană cu cartofi și brânză
orez fiert
24 octombrie, 06:16
De ce se lipește orezul. Ce greșeli trebuie să eviți De ce se lipește orezul. Ce greșeli trebuie să eviți
Trei cartofi evantai umpluți cu roșii și gratinați cu cașcaval
24 octombrie, 05:58
Cartofi evantai umpluți cu roșii și gratinați cu cașcaval, la cuptor Cartofi evantai umpluți cu roșii și gratinați cu cașcaval, la cuptor
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Amy Schumer a trecut printr-o transformare neașteptată, după ce a slăbit dramatic: Trebuie să fii sinceră cu publicul tău
Amy Schumer a trecut printr-o transformare neașteptată, după ce a slăbit dramatic: „Trebuie să fii sinceră cu publicul tău”
Amy Schumer a trecut printr-o transformare neașteptată, după ce a slăbit dramatic: „Trebuie să fii sinceră cu publicul tău”
Destinaţia inedită pentru care turiştii plătesc 800 de lei pe noapte. Peisajul te lasă fără cuvinte
Destinaţia inedită pentru care turiştii plătesc 800 de lei pe noapte. Peisajul te lasă fără cuvinte
Destinaţia inedită pentru care turiştii plătesc 800 de lei pe noapte. Peisajul te lasă fără cuvinte
Gigi Becali, dezvăluire incredibilă despre sfințirea Catedralei Neamului. Fără precedent
Gigi Becali, dezvăluire incredibilă despre sfințirea Catedralei Neamului. Fără precedent
Gigi Becali, dezvăluire incredibilă despre sfințirea Catedralei Neamului. Fără precedent
Cu ce se ocupă tatăl lui Emil Rengle și ce spune despre fiul lui când se întâlnește cu oamenii. Ce relație au în prezent ei
Cu ce se ocupă tatăl lui Emil Rengle și ce spune despre fiul lui când se întâlnește cu oamenii. Ce relație au în prezent ei
Cu ce se ocupă tatăl lui Emil Rengle și ce spune despre fiul lui când se întâlnește cu oamenii. Ce relație au în prezent ei
Cum vorbește Can Yaman limba spaniolă. Actorul urmează să joace într-un nou serial romantic
Cum vorbește Can Yaman limba spaniolă. Actorul urmează să joace într-un nou serial romantic
Cum vorbește Can Yaman limba spaniolă. Actorul urmează să joace într-un nou serial romantic
Avertisment urgent emis de Microsoft pentru milioane de utilizatori. De ce sunt vulnerabili în fața atacurilor hackerilor
Avertisment urgent emis de Microsoft pentru milioane de utilizatori. De ce sunt vulnerabili în fața atacurilor hackerilor
Avertisment urgent emis de Microsoft pentru milioane de utilizatori. De ce sunt vulnerabili în fața atacurilor hackerilor
Prăjitură turnată cu cremă de nuci și scorțișoară
Prăjitură turnată cu cremă de nuci și scorțișoară
Prăjitură turnată cu cremă de nuci și scorțișoară
Înstrăinarea copiilor de părinți: de ce copiii adulți divorțează de părinții lor
Înstrăinarea copiilor de părinți: de ce copiii adulți „divorțează” de părinții lor
Înstrăinarea copiilor de părinți: de ce copiii adulți „divorțează” de părinții lor
Callum Turner a vorbit despre relația sa cu Dua Lipa, spunând că este cea mai frumoasă femeie din lume
Callum Turner a vorbit despre relația sa cu Dua Lipa, spunând că este „cea mai frumoasă femeie din lume”
Callum Turner a vorbit despre relația sa cu Dua Lipa, spunând că este „cea mai frumoasă femeie din lume”
Ce schimbări produce statul în casă. Modificările pe care le poate avea atât fizic, cât și mintal
Ce schimbări produce statul în casă. Modificările pe care le poate avea atât fizic, cât și mintal
Ce schimbări produce statul în casă. Modificările pe care le poate avea atât fizic, cât și mintal
fresh
Frico veneto. Rețeta tradițională italiană cu cartofi și brânză

Frico veneto. Rețeta tradițională italiană cu cartofi și brânză

Frico veneto. Rețeta tradițională italiană cu cartofi și brânză

Din ce se face ciocolata albă. Cum o poți prepara acasă, rețeta simplă

Din ce se face ciocolata albă. Cum o poți prepara acasă, rețeta simplă

Ceapă galbenă vs. șalotă. Cum să le folosești pentru a da gust preparatelor

Ceapă galbenă vs. șalotă. Cum să le folosești pentru a da gust preparatelor

Chifle pufoase umplute cu cremă de ciocolată (Buchty / Brioche umplute)

Chifle pufoase umplute cu cremă de ciocolată (Buchty / Brioche umplute)

Pateuri din foietaj cu ciuperci, mozzarella, ardei și ceapă roșie

Pateuri din foietaj cu ciuperci, mozzarella, ardei și ceapă roșie
închide