Macarons cu ganache de ciocolată. O rețetă rafinată
Macarons sunt unele dintre cele mai îndrăgite și cunoscute deserturi din lume. În Franța, este cel mai bine vândut produs dulce, și pornind de la gradul de popularitate al acestui desert, Nobo a decis să îți ofere rețeta de macarons cu ganache de ciocolată.
Într-un nou episod din BeautiFood | Sezonul 2, câștigătorul Chefi fără limite 2022 îți explică care sunt pașii de urmat și ce ingrediente sunt necesare pentru a realiza și tu macarons cu gust senzațional.
Pentru a nu da greș atunci când te încumeți să prepari macarons, este important să ai în vedere gramajul ingredientelor, care trebuie respectat cu strictețe. Iar dacă adori deserturile, trebuie să încerci și un tort ecler fără coacere, o rețeta care te salvează când ai nevoie de un preparat dulce sofisticat.
Descoperă mai jos rețeta de bacarons cu ganache de ciocolată propusă de Nobo. În plus, nu uita că episoadele integrale ale show-ului BeautiFood pot fi urmărite integral în AntenaPLAY.
Ingrediente
Mod de preparare
Pentru a-ți ușura din start munca, îți recomandăm să aduci pe masa de lucru toate ustensilele necesare. Nu uita cântarul! Ai mare nevoie de el, dacă îți dorești să savurezi la final niște macarons perfecți.
Cum prepari compoziția de macarons cu aromă de fructe
Pentru a prepara macarons cu ganache de ciocolată începe prin a pune într-un bol de mixer cele 150 de grame de albuș de ou. Pornește mixerul și în timp ce se bat albușurile, adaugă treptat zahărul. Folosește o lingură pentru a lăsa timp albușurilor să încorporeze cât mai mult aer și zahărul să se topească. Adaugă zahăr o dată la 20 sau 30 de secunde.
După ce ai terminat de încorporat tot zahărul, mai lasă compoziția la amestecat timp de 30 de secunde. Verifică apoi dacă ai obținut o bezea bună, întorcând vasul cu susul în jos. Dacă nu se desprinde de vas, înseamnă că ai obținut o compoziție perfectă.
Următorul pas în prepararea delicioaselor macarons cu ganache de ciocolată este să cerni pe o hârtie de copt făina de migdale și zahărul pudră. Este o operațiune deloc grea, dar necesară în această etapă. Ca să fie treaba mai ușoară, pune ingredientele într-un bol suficient de încăpător și mai amestecă-le puțin, ca să te asiguri că s-au omogenizat.
Urmează un pas important: amestecarea zăhărului pudră și a făinei de migdale cu bezeaua. Pune jumătate din cantitatea de făină și zahăr și încorporeaz-o bine cu o spatulă. Secretul reușitei acestor macarons cu ganache de ciocolată este să amesteci de jos în sus, ca să nu strici textura bezelei. După ce totul este bine încorporat, pune și restul de făină și zahăr și continuă să amesteci de jos în sus. Compoziția este gata în clipa în care vei ridica spatula și aceasta va curge frumos, legat. După ce compoziția este gata, ia un poș și începe să modelezi cojile de macarons.
Cum se coc cojile de macarons
Cojile de macarons cu ganache de ciocolată se coc pe o tavă pe care este bine să pui fie un silicon de patiserie, fie hârtie de copt. Un macarons perfect nu este nici prea mare, nici prea mic.
Poziționează poșul în unghi drept pentru ca toate cojile de macarons să aibă aproximativ aceeași formă și dimensiune. La final, lovește puțin tava de blatul de bucătărie pentru a înlătura bulele de aer. Lasă tava lângă aragaz până când compoziția nu se mai lipește de degete, aproximativ 15-20 de minute, la temperatura camerei. Acest proces ajută ca aerul să iasă pe sub ei, nu prin ei.
Preîncălzește cuptorul la 135° Celsius și lasă-i la cuptor timp de 12-15 minute.
Cum prepari ganache-ul de ciocolată
Este o rețetă foarte ușoară pentru că are în compoziție cantități egale de ingrediente: 100 de grame ciocolată neagră și 100 de grame de smântână pentru frișcă.
Pune pe aragaz, la foc mediu, o cratiță și toarnă în ea smântâna pentru frișcă. Când aceasta s-a încălzit, oprește aragazul și toarn-o peste ciocolată. Acum mai trebuie doar să le amesteci bine ca să nu rămână bucăți de ciocolată nedizolvate.
După ce s-a omogenizat bine, pune o folie alimentară deasupra și las-o la rece până sunt gata cojile de macarons.
Cum asamblezi desertul
Când totul este gata, nu-ți mai rămâne decât să începi asamblarea. Îți recomandăm să alegi biscuiți de dimensiuni egale, pentru a obține un aspect frumos. Pe un biscuite pune crema de ciocolată și apoi lipește-l peste cel de-al doilea. Nimic mai simplu!
Dacă vrei să faci macarons colorați poți să adaugi puțin colorant alimentar în compoziția pentru cojile de macarons. Iar dacă ești fană a prăjiturilor cu fructe, îți propunem o rețetă de tartă de lămâie, care are o cremă atât de fină și de răcoroasă, încât va deveni preferata ta pe parcursul verii.
Enjoy!