Glazură oglindă de cacao. Perfectă pentru torturi și prăjituri

timpul de preparare
Timp de gătire: 15 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Chiar dacă rețetele culinare au evoluat datorită ingredientelor actuale care ne ușurează munca, de multe ori ne mai întoarcem și la rețetele vechi, cu dor de gustul copilăriei. Una dintre acestea este rețeta de glazură oglindă cu cacao.

Tort glazurat cu glazură oglindă de cacao
Galerie foto

Galerie foto

Glazura se întinde fierbinte peste tort / Shutterstock

Glazurile de torturi și de prăjituri se prepară, foarte simplu la momentul actual, din diferite tipuri de ciocolată, cu frișcă lichidă. Însă glazura de cacao, așa cum se prepara pe vremea bunicii, este mai densă, cu gust mai accentuat de cacao și mai colorată. Se prepară cu unt și lapte, plus ingredientul principal: pudra de cacao. În plus, poate fi preparată și de post, folosind apă în loc de unt și puțin ulei pentru un plus de luciu.

Citește și

Pentru reușita unei glazuri perfecte pentru torturi și prăjituri, este important să optezi pentru ingrediente de calitate. Pudra de cacao este ingredientul principal ce necesită atenție în alegere. Optează pentru cea cu peste 20 % coeficient de grăsime. Al doilea ingredient principal pentru reușita glazurii de cacao este untul. Alege un unt calitativ cu peste 80 % grăsime. Iar nu în ultimul rând, laptele are și acesta un rol important, așa că optează pentru lapte clasic, nepasteurizat cu aproximativ 3,5 % grăsime.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă aici și rețeta de glazură lucioasă pentru eclere. Iar mai jos, vei descoperi lista de ingrediente și pașii necesari pentru rețeta de glazură oglindă de cacao.

Ingrediente

Mod de preparare

Indiferent de varianta pentru care optezi să prepari glazura, mai întâi vei aduce pe masa de lucru toate ingredientele din listă, dar și ustensilele de care ai nevoie. Ai nevoie de o cratiță, un tel și o spatulă de amestecat, dar și de o sită pentru pudra de cacao.

Cum prepari glazură oglindă de cacao, cu unt și lapte

Mai întâi pune gelatina la hidratat în apă cât să fie acoperită. Apoi trece pudra de cacao prin sită direct în cratița de preparare. Adaugă zahărul și amestecă-l bine cu pudra de cacao. Apoi toarnă treptat laptele rece, în timp ce amesteci energic cu telul pentru omogenizare.

Așază cratița pe flacăra aragazului și fierbe compoziția, amestecând continuu pentru a deveni compactă. Apoi adaugă untul și esența și omogenizează compoziția.

Diluează gelatina hidratată, pe baie de aburi și adaug-o fierbinte peste glazura de cacao, de asemeni, fierbinte. Din nou omogenizează glazura, las-o să se tempereze 5-6 minute, apoi o poți întinde peste tort sau peste deserturile pentru care o prepari.

Gelatina este opțională, însă va oferi glazurii un plus de stabilitate.

Cum prepari glazura de cacao de post

Pentru varianta de post vei proceda asemănător amestecând mai întâi pudra de cacao trecută prin sită cu zahărul. Apoi adaugi treptata apa și amesteci până la omogenizare.

Fierbe compoziția până când devine mai consistentă, adaugă uleiul și esența și omogenizează.

Adaugă și gelatina hidratată și diluată ca în exemplul anterior și omogenizează compoziția.

Și dacă ți-am oferit și varianta de post pentru glazură oglindă de cacao, îți oferim și o rețetă de prăjitură cu mere și cacao, pe care o poți glazura.

Citește și
Glazură oglindă de cacao în bol și pe spatulă
Galerie foto

Galerie foto

Glazură de cacao în cratiță și în lingură
Tort glazurat cu glazură oglindă de cacao
+0
CELE MAI CITITE
Cobbler cu caise în vas alb cu lingură
Cobbler cu caise. Desert rustic cu fructe coapte și aluat auriu
Cobbler cu caise. Desert rustic cu fructe coapte și aluat auriu
Borcan cu castraveți în saramură
Castraveți în saramură. Rețeta tradițională, naturală, pentru iarnă
Castraveți în saramură. Rețeta tradițională, naturală, pentru iarnă
Patru porții de negresă cu ciocolată și jeleu de caise
Negresă cu ciocolată și jeleu de caise. O combinație de nerefuzat
Negresă cu ciocolată și jeleu de caise. O combinație de nerefuzat
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine porționat, alături de o ceașcă și un ștergar
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor
Ouă umplute cu salată de cartofi
Ouă umplute cu salată de cartofi. Un aperitiv rustic cu aer elegant
Ouă umplute cu salată de cartofi. Un aperitiv rustic cu aer elegant
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Femeie întinzând glazură oglindă colorată peste tort
Galerie foto
Glazură oglindă colorată, pentru torturi spectaculoase
Glazură oglindă colorată, pentru torturi spectaculoase
Tort de ciocolată cu glazură oglindă decorat cu fructe
Galerie foto
Tort de ciocolată cu glazură oglindă, pentru momentele dulci
Tort de ciocolată cu glazură oglindă, pentru momentele dulci
Ganache pus peste un blat de tort
Cum să faci un ganache bun pentru ca tortul tău să arate perfect
Cum să faci un ganache bun pentru ca tortul tău să arate perfect
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Porție de tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic pe o farfurie cu linguriță, alături de un platou cu tiramisu
06:38
Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian
Spätzle cu pui și sos de ciuperci pe două platouri
06:09
Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă
Prăjitură cu iaurt și vișine porționată
28 iunie, 06:50
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Merdenele pe un tocător de lemn
28 iunie, 06:32
Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză
Écrasé de cartofi în bol
27 iunie, 06:11
Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble, secționată
27 iunie, 05:41
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble
Un desert de vară colorat și sănătos
26 iunie, 17:48
(P) Top 5 deserturi de vară care aduc gust și beneficii pentru sănătate (P) Top 5 deserturi de vară care aduc gust și beneficii pentru sănătate
Ouă poșate cu sparanghel sotat și parmezan ras pe două farfurii
26 iunie, 07:00
Ouă poșate cu sparanghel sotat. Delicatețe, texturi și savoare pură Ouă poșate cu sparanghel sotat. Delicatețe, texturi și savoare pură
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Ce să nu faci niciodată la o clasă de yoga. Ce spun instructorii în acest sens
Ce să nu faci niciodată la o clasă de yoga. Ce spun instructorii în acest sens
Ce să nu faci niciodată la o clasă de yoga. Ce spun instructorii în acest sens
Tradiţii şi superstiţii de Sf. Petru şi Pavel. Ce e bine să facem în 29 iunie pentru a fi feriţi de rele
Tradiţii şi superstiţii de Sf. Petru şi Pavel. Ce e bine să facem în 29 iunie pentru a fi feriţi de rele
Tradiţii şi superstiţii de Sf. Petru şi Pavel. Ce e bine să facem în 29 iunie pentru a fi feriţi de rele
Ce cadou de nuntă a putut primi Kira Hagi de la Ion Ţiriac
Ce cadou de nuntă a putut primi Kira Hagi de la Ion Ţiriac
Ce cadou de nuntă a putut primi Kira Hagi de la Ion Ţiriac
Vittoria Ceretti, iubita lui Leonardo DiCaprio, a atras toate privirile la Veneția înaintea nunții lui Jeff Bezos cu Lauren
Vittoria Ceretti, iubita lui Leonardo DiCaprio, a atras toate privirile la Veneția înaintea nunții lui Jeff Bezos cu Lauren
Vittoria Ceretti, iubita lui Leonardo DiCaprio, a atras toate privirile la Veneția înaintea nunții lui Jeff Bezos cu Lauren
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Prăjitură cu chefir și vișine, pufoasă și ușor umedă
Prăjitură cu chefir și vișine, pufoasă și ușor umedă
Prăjitură cu chefir și vișine, pufoasă și ușor umedă
Respirație dificilă la începutul sarcinii? De ce apare?
Respirație dificilă la începutul sarcinii? De ce apare?
Respirație dificilă la începutul sarcinii? De ce apare?
Jessie J a publicat imagini emoționante din timpul unei intervenții chirurgicale. Vedeta a fost diagnosticată cu cancer mamar
Jessie J a publicat imagini emoționante din timpul unei intervenții chirurgicale. Vedeta a fost diagnosticată cu cancer mamar
Jessie J a publicat imagini emoționante din timpul unei intervenții chirurgicale. Vedeta a fost diagnosticată cu cancer mamar
Amidonul rezistent: ce beneficii are și ce alimente îl conțin
Amidonul rezistent: ce beneficii are și ce alimente îl conțin
Amidonul rezistent: ce beneficii are și ce alimente îl conțin
fresh
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor

Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor

Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor

Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble

Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble

Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească

Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească

Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză

Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză

Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă

Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă
închide