Glazură oglindă de cacao. Perfectă pentru torturi și prăjituri

timpul de preparare
Timp de gătire: 15 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Chiar dacă rețetele culinare au evoluat datorită ingredientelor actuale care ne ușurează munca, de multe ori ne mai întoarcem și la rețetele vechi, cu dor de gustul copilăriei. Una dintre acestea este rețeta de glazură oglindă cu cacao.

Tort glazurat cu glazură oglindă de cacao
Galerie foto

Galerie foto

Glazura se întinde fierbinte peste tort / Shutterstock

Glazurile de torturi și de prăjituri se prepară, foarte simplu la momentul actual, din diferite tipuri de ciocolată, cu frișcă lichidă. Însă glazura de cacao, așa cum se prepara pe vremea bunicii, este mai densă, cu gust mai accentuat de cacao și mai colorată. Se prepară cu unt și lapte, plus ingredientul principal: pudra de cacao. În plus, poate fi preparată și de post, folosind apă în loc de unt și puțin ulei pentru un plus de luciu.

Citește și

Pentru reușita unei glazuri perfecte pentru torturi și prăjituri, este important să optezi pentru ingrediente de calitate. Pudra de cacao este ingredientul principal ce necesită atenție în alegere. Optează pentru cea cu peste 20 % coeficient de grăsime. Al doilea ingredient principal pentru reușita glazurii de cacao este untul. Alege un unt calitativ cu peste 80 % grăsime. Iar nu în ultimul rând, laptele are și acesta un rol important, așa că optează pentru lapte clasic, nepasteurizat cu aproximativ 3,5 % grăsime.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă aici și rețeta de glazură lucioasă pentru eclere. Iar mai jos, vei descoperi lista de ingrediente și pașii necesari pentru rețeta de glazură oglindă de cacao.

Ingrediente

Mod de preparare

Indiferent de varianta pentru care optezi să prepari glazura, mai întâi vei aduce pe masa de lucru toate ingredientele din listă, dar și ustensilele de care ai nevoie. Ai nevoie de o cratiță, un tel și o spatulă de amestecat, dar și de o sită pentru pudra de cacao.

Cum prepari glazură oglindă de cacao, cu unt și lapte

Mai întâi pune gelatina la hidratat în apă cât să fie acoperită. Apoi trece pudra de cacao prin sită direct în cratița de preparare. Adaugă zahărul și amestecă-l bine cu pudra de cacao. Apoi toarnă treptat laptele rece, în timp ce amesteci energic cu telul pentru omogenizare.

Așază cratița pe flacăra aragazului și fierbe compoziția, amestecând continuu pentru a deveni compactă. Apoi adaugă untul și esența și omogenizează compoziția.

Diluează gelatina hidratată, pe baie de aburi și adaug-o fierbinte peste glazura de cacao, de asemeni, fierbinte. Din nou omogenizează glazura, las-o să se tempereze 5-6 minute, apoi o poți întinde peste tort sau peste deserturile pentru care o prepari.

Gelatina este opțională, însă va oferi glazurii un plus de stabilitate.

Cum prepari glazura de cacao de post

Pentru varianta de post vei proceda asemănător amestecând mai întâi pudra de cacao trecută prin sită cu zahărul. Apoi adaugi treptata apa și amesteci până la omogenizare.

Fierbe compoziția până când devine mai consistentă, adaugă uleiul și esența și omogenizează.

Adaugă și gelatina hidratată și diluată ca în exemplul anterior și omogenizează compoziția.

Și dacă ți-am oferit și varianta de post pentru glazură oglindă de cacao, îți oferim și o rețetă de prăjitură cu mere și cacao, pe care o poți glazura.

Citește și
Glazură oglindă de cacao în bol și pe spatulă
Galerie foto

Galerie foto

Glazură de cacao în cratiță și în lingură
Tort glazurat cu glazură oglindă de cacao
+0
CELE MAI CITITE
macrou în stil spaniol
Macrou în stil spaniol. Rețeta rapidă și foarte gustoasă
Macrou în stil spaniol. Rețeta rapidă și foarte gustoasă
orez pe o masă
Chiar și orezul se poate strica. Iată semnele că trebuie să îl arunci
Chiar și orezul se poate strica. Iată semnele că trebuie să îl arunci
Vinete cu ceapă și ardei în sos de soia, într-o tigaie wok
Vinete cu ceapă și ardei în sos de soia, preparate la tigaie
Vinete cu ceapă și ardei în sos de soia, preparate la tigaie
Varză nouă cu costiță și mărar, servită cu mămăliguță
Varză nouă cu costiță și mărar, servită cu mămăliguță
Varză nouă cu costiță și mărar, servită cu mămăliguță
Pui cu mazăre și mentă în bol alb, alături de felii de pâine
Pui cu mazăre și mentă. Rețetă pentru un prânz gustos și hrănitor
Pui cu mazăre și mentă. Rețetă pentru un prânz gustos și hrănitor
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Femeie întinzând glazură oglindă colorată peste tort
Galerie foto
Glazură oglindă colorată, pentru torturi spectaculoase
Glazură oglindă colorată, pentru torturi spectaculoase
Tort de ciocolată cu glazură oglindă decorat cu fructe
Galerie foto
Tort de ciocolată cu glazură oglindă, pentru momentele dulci
Tort de ciocolată cu glazură oglindă, pentru momentele dulci
Ganache pus peste un blat de tort
Cum să faci un ganache bun pentru ca tortul tău să arate perfect
Cum să faci un ganache bun pentru ca tortul tău să arate perfect
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Ciorbă de dovlecei cu smântână și mărar în bol cu lingură, felii de pâine și crenguțe de mărar
06:19
Ciorbă de dovlecei cu smântână și mărar. Un preparat clasic al verilor românești Ciorbă de dovlecei cu smântână și mărar. Un preparat clasic al verilor românești
Tartă Tatin cu piersici porționată și servită cu o cupă de înghețată
05:04
Tartă Tatin cu piersici. Un desert simplu și delicios, de sezon Tartă Tatin cu piersici. Un desert simplu și delicios, de sezon
Vinete în sos de roșii la cuptor, gratinate cu cașcaval
23 august, 06:28
Vinete în sos de roșii la cuptor, gratinate cu cașcaval Vinete în sos de roșii la cuptor, gratinate cu cașcaval
Porții de prăjitură cu zmeură și aluat fraged
23 august, 05:32
Prăjitură cu zmeură și aluat fraged. Un desert rafinat și aromat Prăjitură cu zmeură și aluat fraged. Un desert rafinat și aromat
Orez cremos cu prune caramelizate în bol alb
22 august, 05:30
Orez cremos cu prune caramelizate. Gustul copilăriei reinterpretat Orez cremos cu prune caramelizate. Gustul copilăriei reinterpretat
Zacuscă de fasole boabe pe felie de pâine și în bol cu lingură de lemn
22 august, 04:51
Zacuscă de fasole boabe. Rețetă tradițională Zacuscă de fasole boabe. Rețetă tradițională
Salată de vinete cu năut și usturoi în bol rustic
21 august, 06:02
Salată de vinete cu năut și usturoi. O combinație savuroasă cu influențe orientale Salată de vinete cu năut și usturoi. O combinație savuroasă cu influențe orientale
Frittata cu vinete și dovlecei în tigaie
21 august, 05:37
Frittata cu vinete și dovlecei. O variantă ușoară, gustoasă și hrănitoare Frittata cu vinete și dovlecei. O variantă ușoară, gustoasă și hrănitoare
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Topul miliardarilor în 2025. Cine sunt cele mai bogate vedete
Topul miliardarilor în 2025. Cine sunt cele mai bogate vedete
Topul miliardarilor în 2025. Cine sunt cele mai bogate vedete
Câţi bani scot părinţii din buzunar pentru rechizitele şcolare: Nu avem buget, pentru copil facem orice
Câţi bani scot părinţii din buzunar pentru rechizitele şcolare: "Nu avem buget, pentru copil facem orice"
Câţi bani scot părinţii din buzunar pentru rechizitele şcolare: "Nu avem buget, pentru copil facem orice"
Reacţia fiului lui Ion Ţiriac după ce iubita lui a obţinut una dintre marile performanţe ale vieţii la 35 de ani
Reacţia fiului lui Ion Ţiriac după ce iubita lui a obţinut una dintre marile performanţe ale vieţii la 35 de ani
Reacţia fiului lui Ion Ţiriac după ce iubita lui a obţinut una dintre marile performanţe ale vieţii la 35 de ani
Horoscopul săptămânal 25 - 31 august 2025. Ce ți-au pregătit astrele pentru săptămâna viitoare
Horoscopul săptămânal 25 - 31 august 2025. Ce ți-au pregătit astrele pentru săptămâna viitoare
Horoscopul săptămânal 25 - 31 august 2025. Ce ți-au pregătit astrele pentru săptămâna viitoare
Kerem Bursin a primit un premiu important în Spania. Despre ce este vorba
Kerem Bursin a primit un premiu important în Spania. Despre ce este vorba
Kerem Bursin a primit un premiu important în Spania. Despre ce este vorba
OpenAI vrea să lanseze propriul browser web. Ar fi un rival direct pentru Google Chrome
OpenAI vrea să lanseze propriul browser web. Ar fi un rival direct pentru Google Chrome
OpenAI vrea să lanseze propriul browser web. Ar fi un rival direct pentru Google Chrome
Mâncare de vinete cu roșii și usturoi
Mâncare de vinete cu roșii și usturoi
Mâncare de vinete cu roșii și usturoi
Stimularea auzului la bebeluși. Când începe fătul să audă sunete în burtică
Stimularea auzului la bebeluși. Când începe fătul să audă sunete în burtică
Stimularea auzului la bebeluși. Când începe fătul să audă sunete în burtică
Christina Aguilera arată mai suplă ca niciodată! Diva și-a etalat silueta perfecta într-un bikini roșu
Christina Aguilera arată mai suplă ca niciodată! Diva și-a etalat silueta perfecta într-un bikini roșu
Christina Aguilera arată mai suplă ca niciodată! Diva și-a etalat silueta perfecta într-un bikini roșu
Ce este TSH și ce înseamnă dacă e crescut sau scăzut
Ce este TSH și ce înseamnă dacă e crescut sau scăzut
Ce este TSH și ce înseamnă dacă e crescut sau scăzut
fresh
Prăjitură cu zmeură și aluat fraged. Un desert rafinat și aromat

Prăjitură cu zmeură și aluat fraged. Un desert rafinat și aromat

Prăjitură cu zmeură și aluat fraged. Un desert rafinat și aromat

Vinete în sos de roșii la cuptor, gratinate cu cașcaval

Vinete în sos de roșii la cuptor, gratinate cu cașcaval

Tartă Tatin cu piersici. Un desert simplu și delicios, de sezon

Tartă Tatin cu piersici. Un desert simplu și delicios, de sezon

Ciorbă de dovlecei cu smântână și mărar. Un preparat clasic al verilor românești

Ciorbă de dovlecei cu smântână și mărar. Un preparat clasic al verilor românești
închide