Glazură lucioasă pentru eclere. Rețeta simplă, gata în 10 minute

timpul de preparare
Timp de gătire: 10 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Rețeta de glazură lucioasă pentru eclere nu se folosește doar pentru aspect, ci și pentru gust. Cea mai folosită este cea de ciocolată, însă există zeci de variante, pe care le poți utiliza în funcție de preferințe.

Glazura lucioasă pentru eclere pusă pe mai multe eclere
Glazura este modalitatea delicioasă de a decora eclerele / Shutterstock

Eclerele pot fi decorate cu diverse tipuri de glazură. O poți alege în funcție de tipul de cremă folosit, alegând gusturi care se completează sau se intensifică reciproc.

Glazura de ciocolată este cea mai comună și populară glazură pentru eclere. Se obține topind ciocolată de calitate superioară împreună cu unt și miere. Rezultatul este o glazură lucioasă și delicioasă. O altă variantă la fel de apreciată este glazura de vanilie care se prepară din zahăr pudră, lapte și extract de vanilie. Glazura de vanilie are o textură mai densă și poate fi colorată în diferite nuanțe pentru a crea ecleruri colorate și atrăgătoare.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Glazura de caramel se realizează din zahăr caramelizat, la care se adaugă apă și smântână pentru a obține o textură cremoasă. Dacă doriți să adăugați o notă de cafea, poți prepara o glazură de cafea folosind cafea concentrată și zahăr pudră. Variante mai răcoritoare sunt glazura de fructe, cea de lămâie sau de mentă.

Asigură-te că glazura s-a întărit suficient înainte de a servi eclerurile. Poți combina diferite tipuri de glazură sau le poți combina cu alte decorațiuni pentru a obține ecleruri cu un aspect și un gust variat și captivant.

Ingrediente

Mod de preparare

Într-un bol rezistent la căldură, se adaugă ciocolata ruptă în bucăți mici, untul, mierea și apa. Se pune bolul pe o oală cu apă fierbinte fără să atingă apa din oală. Acest lucru va ajuta la topirea ciocolatei și a untului fără a le arde.

Cum prepari rețeta de glazură

Se încălzește conținutul bolului pe foc mediu, amestecând constant până când toate ingredientele s-au topit și au devenit o pastă omogenă. Amestecul nu trebuie să clocotească.

După ce glazura s-a topit, se ia bolul de pe foc și se continuă amestecarea pentru a-l răci puțin. Se adaugă extractul de vanilie în glazură și se amestecă bine pentru a combina aromele.

Se lasă glazura să se odihnească timp de 5-10 minute pentru a se răci și a deveni puțin mai groasă, astfel încât să fie ușor de folosit.

Trucuri pentru cea mai bună glazură de eclere

Secretul glazurii stă în calitatea ingredientelor, în special a ciocolatei. Alege un sortiment cu un conținut ridicat de cacao pentru a obține o aromă mai intensă și o textură mai fină.

Cel mai sigur și mai eficient mod de a topi ciocolata este să folosești metoda bain marie. Ciocolata se va topi uniform și nu se va lipi de vas.

Chiar dacă durează ceva mai mult glazura ta va fi lucioasă și fină. Dacă glazura este prea densă, poți adăuga puțină apă sau lapte cald pentru a o subția. Dacă este prea lichidă, puteți adăuga mai multă ciocolată topită.

Înainte de a aplica glazura, asigură-te că eclerele sunt complet răcite. Dacă este aplicată pe eclere calde, se va topi și nu va avea aceeași strălucire. După ce ai aplicat glazura, lasă eclerele să se odihnească la temperatura camerei sau în frigider până când glazura se întărește complet.

Cum decorăm eclerele cu glazură

Decorarea eclerelor cu glazură poate adăuga un aspect elegant și apetisant acestor delicatese. Deasupra glazurii poți presăra fulgi de migdale sau nuci mărunțite pentru o textură mai interesantă.

De asemenea, poți crea ornamente din zahăr colorat sau fondant și le poți pune cu grijă pe eclere pentru a le da un aspect festiv și atrăgător. De asemenea, mai poți pune bucăți mici de fructe proaspete, cum ar fi zmeură, căpșuni sau afine, sau fructe confiate.

Cea mai simplă metodă de a decora eclerele este să presari ușor zahăr pudră sau cacao. Vei obține un contrast frumos cu glazura lucioasă. O altă variantă este să faci diferite modele sau texturi pe suprafața glazurii cu o linguriță sau altă ustensilă de bucătărie.

Citește și
CELE MAI CITITE
Cârnați de casă țărănești, din carne tocată cu barda, prăjiți
Cârnați de casă țărănești, din carne tocată cu barda
Cârnați de casă țărănești, din carne tocată cu barda
Pastă de mici preparată în casă, într-un vas alb, oval
Pastă de mici preparată în casă. Rețetă tradițională românească
Pastă de mici preparată în casă. Rețetă tradițională românească
persoana care încălzește mâncare la microunde
10 mâncăruri pe care nu ar trebui să le încălzești niciodată la cuptorul cu microunde
10 mâncăruri pe care nu ar trebui să le încălzești niciodată la cuptorul cu microunde
marry me chicken
Rețeta care a făcut milioane de oameni să se îndrăgostească: Marry Me Chicken
Rețeta care a făcut milioane de oameni să se îndrăgostească: Marry Me Chicken
legume la cuptor
Vrei să faci legume la cuptor? Trucul de care ai nevoie pentru a fi crocante și delicioase
Vrei să faci legume la cuptor? Trucul de care ai nevoie pentru a fi crocante și delicioase
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
cremă cu mascarpone pentru eclere
Rețetă de cremă cu mascarpone pentru eclere. Ce mai poți adăuga ca să iasă delicioasă
Rețetă de cremă cu mascarpone pentru eclere. Ce mai poți adăuga ca să iasă delicioasă
Femeie acoperind tortul cu glazură fondant
Galerie foto
Pastă de zahăr. Cum faci un decor fin și elegant pentru deserturi
Pastă de zahăr. Cum faci un decor fin și elegant pentru deserturi
Glazura de ciocolată turnată peste un blat de tort
Glazură de ciocolată pentru tort, eclere sau alte prăjituri. Rețeta simplă
Glazură de ciocolată pentru tort, eclere sau alte prăjituri. Rețeta simplă
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Brăduți din foietaj cu scorțișoară și cacao într-o tavă de lemn
01:49
Brăduți din foietaj cu scorțișoară și cacao. Desert rapid, festiv și spectaculos Brăduți din foietaj cu scorțișoară și cacao. Desert rapid, festiv și spectaculos
Prăjitură cu vanilie și mac porționată și decorată cu crenguțe de brad și merișoare
01:48
Prăjitură cu mac și cremă de vanilie, aromată, catifelată și perfectă pentru sărbători Prăjitură cu mac și cremă de vanilie, aromată, catifelată și perfectă pentru sărbători
Doi cozonaci germani cu fructe confiate și glazură pe un tocător, un cozonac porționat
4 decembrie, 06:04
Stollen. Rețetă de cozonac german cu fructe confiate și glazură Stollen. Rețetă de cozonac german cu fructe confiate și glazură
Porții de prăjitură turnată cu cremă de nuci și scorțișoară, pe o farfurie
4 decembrie, 05:10
Prăjitură turnată cu cremă de nuci și scorțișoară, perfectă pentru sărbătorile de iarnă Prăjitură turnată cu cremă de nuci și scorțișoară, perfectă pentru sărbătorile de iarnă
Când se bea smoothie
4 decembrie, 05:06
Când se bea smoothie. Momentul ideal din zi ca să-l consumi Când se bea smoothie. Momentul ideal din zi ca să-l consumi
Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie decorate cu biscuiți de turtă dulce
3 decembrie, 07:33
Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie - Gingerbread cupcakes Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie - Gingerbread cupcakes
carne de vită condimentată
3 decembrie, 06:10
Cele mai bune condimente pentru carnea de vită. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant Cele mai bune condimente pentru carnea de vită. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant
Makowiec secționat în două pe un tocător de lemn, o păstaie de vanilie și stafide
3 decembrie, 05:17
Makowiec. Rețetă de ruladă cu mac, din bucătăria poloneză Makowiec. Rețetă de ruladă cu mac, din bucătăria poloneză
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Lebăr de casă. Rețetă de pate tradițional în maț, pe bază de ficat de porc, slănină și condimente
Lebăr de casă. Rețetă de pate tradițional în maț, pe bază de ficat de porc, slănină și condimente
Lebăr de casă. Rețetă de pate tradițional în maț, pe bază de ficat de porc, slănină și condimente
Trucurile găsite de români pentru a-și reduce facturile, după eliminarea plafonării la energie
Trucurile găsite de români pentru a-și reduce facturile, după eliminarea plafonării la energie
Trucurile găsite de români pentru a-și reduce facturile, după eliminarea plafonării la energie
Dan Şucu, investiţie de 180 de milioane de euro în afacerea în care l-a implicat şi pe fiul său!
Dan Şucu, investiţie de 180 de milioane de euro în afacerea în care l-a implicat şi pe fiul său!
Dan Şucu, investiţie de 180 de milioane de euro în afacerea în care l-a implicat şi pe fiul său!
Nicoleta Luciu, revenire spectaculoasă în muzică după aproape 20 de ani. Ce colind de suflet a lansat alături de AVA
Nicoleta Luciu, revenire spectaculoasă în muzică după aproape 20 de ani. Ce colind de suflet a lansat alături de AVA
Nicoleta Luciu, revenire spectaculoasă în muzică după aproape 20 de ani. Ce colind de suflet a lansat alături de AVA
Gökçe Bahadır impresionează cu o siluetă de invidiat la 44 de ani. Cum a apărut actrița în mediul online
Gökçe Bahadır impresionează cu o siluetă de invidiat la 44 de ani. Cum a apărut actrița în mediul online
Gökçe Bahadır impresionează cu o siluetă de invidiat la 44 de ani. Cum a apărut actrița în mediul online
Jocuri PlayStation Plus din decembrie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din decembrie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din decembrie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Caltaboși de casă. Rețetă tradițională
Caltaboși de casă. Rețetă tradițională
Caltaboși de casă. Rețetă tradițională
Cum îți dai seama că ai fost crescut de un părinte prea autoritar
Cum îți dai seama că ai fost crescut de un părinte prea autoritar
Cum îți dai seama că ai fost crescut de un părinte prea autoritar
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
5 medicamente uzuale care interacționează cu cafeaua. Ce reacții neașteptate pot apărea
5 medicamente uzuale care interacționează cu cafeaua. Ce reacții neașteptate pot apărea
5 medicamente uzuale care interacționează cu cafeaua. Ce reacții neașteptate pot apărea
fresh
Makowiec. Rețetă de ruladă cu mac, din bucătăria poloneză

Makowiec. Rețetă de ruladă cu mac, din bucătăria poloneză

Makowiec. Rețetă de ruladă cu mac, din bucătăria poloneză

Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie - Gingerbread cupcakes

Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie - Gingerbread cupcakes

Cele mai bune condimente pentru carnea de vită. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant

Cele mai bune condimente pentru carnea de vită. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant

Prăjitură turnată cu cremă de nuci și scorțișoară, perfectă pentru sărbătorile de iarnă

Prăjitură turnată cu cremă de nuci și scorțișoară, perfectă pentru sărbătorile de iarnă

Stollen. Rețetă de cozonac german cu fructe confiate și glazură

Stollen. Rețetă de cozonac german cu fructe confiate și glazură
închide