Glazură lucioasă pentru eclere. Rețeta simplă, gata în 10 minute

timpul de preparare
Timp de gătire: 10 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Rețeta de glazură lucioasă pentru eclere nu se folosește doar pentru aspect, ci și pentru gust. Cea mai folosită este cea de ciocolată, însă există zeci de variante, pe care le poți utiliza în funcție de preferințe.

Glazura lucioasă pentru eclere pusă pe mai multe eclere
Glazura este modalitatea delicioasă de a decora eclerele / Shutterstock

Eclerele pot fi decorate cu diverse tipuri de glazură. O poți alege în funcție de tipul de cremă folosit, alegând gusturi care se completează sau se intensifică reciproc.

Glazura de ciocolată este cea mai comună și populară glazură pentru eclere. Se obține topind ciocolată de calitate superioară împreună cu unt și miere. Rezultatul este o glazură lucioasă și delicioasă. O altă variantă la fel de apreciată este glazura de vanilie care se prepară din zahăr pudră, lapte și extract de vanilie. Glazura de vanilie are o textură mai densă și poate fi colorată în diferite nuanțe pentru a crea ecleruri colorate și atrăgătoare.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Glazura de caramel se realizează din zahăr caramelizat, la care se adaugă apă și smântână pentru a obține o textură cremoasă. Dacă doriți să adăugați o notă de cafea, poți prepara o glazură de cafea folosind cafea concentrată și zahăr pudră. Variante mai răcoritoare sunt glazura de fructe, cea de lămâie sau de mentă.

Asigură-te că glazura s-a întărit suficient înainte de a servi eclerurile. Poți combina diferite tipuri de glazură sau le poți combina cu alte decorațiuni pentru a obține ecleruri cu un aspect și un gust variat și captivant.

Ingrediente

Mod de preparare

Într-un bol rezistent la căldură, se adaugă ciocolata ruptă în bucăți mici, untul, mierea și apa. Se pune bolul pe o oală cu apă fierbinte fără să atingă apa din oală. Acest lucru va ajuta la topirea ciocolatei și a untului fără a le arde.

Cum prepari rețeta de glazură

Se încălzește conținutul bolului pe foc mediu, amestecând constant până când toate ingredientele s-au topit și au devenit o pastă omogenă. Amestecul nu trebuie să clocotească.

După ce glazura s-a topit, se ia bolul de pe foc și se continuă amestecarea pentru a-l răci puțin. Se adaugă extractul de vanilie în glazură și se amestecă bine pentru a combina aromele.

Se lasă glazura să se odihnească timp de 5-10 minute pentru a se răci și a deveni puțin mai groasă, astfel încât să fie ușor de folosit.

Trucuri pentru cea mai bună glazură de eclere

Secretul glazurii stă în calitatea ingredientelor, în special a ciocolatei. Alege un sortiment cu un conținut ridicat de cacao pentru a obține o aromă mai intensă și o textură mai fină.

Cel mai sigur și mai eficient mod de a topi ciocolata este să folosești metoda bain marie. Ciocolata se va topi uniform și nu se va lipi de vas.

Chiar dacă durează ceva mai mult glazura ta va fi lucioasă și fină. Dacă glazura este prea densă, poți adăuga puțină apă sau lapte cald pentru a o subția. Dacă este prea lichidă, puteți adăuga mai multă ciocolată topită.

Înainte de a aplica glazura, asigură-te că eclerele sunt complet răcite. Dacă este aplicată pe eclere calde, se va topi și nu va avea aceeași strălucire. După ce ai aplicat glazura, lasă eclerele să se odihnească la temperatura camerei sau în frigider până când glazura se întărește complet.

Cum decorăm eclerele cu glazură

Decorarea eclerelor cu glazură poate adăuga un aspect elegant și apetisant acestor delicatese. Deasupra glazurii poți presăra fulgi de migdale sau nuci mărunțite pentru o textură mai interesantă.

De asemenea, poți crea ornamente din zahăr colorat sau fondant și le poți pune cu grijă pe eclere pentru a le da un aspect festiv și atrăgător. De asemenea, mai poți pune bucăți mici de fructe proaspete, cum ar fi zmeură, căpșuni sau afine, sau fructe confiate.

Cea mai simplă metodă de a decora eclerele este să presari ușor zahăr pudră sau cacao. Vei obține un contrast frumos cu glazura lucioasă. O altă variantă este să faci diferite modele sau texturi pe suprafața glazurii cu o linguriță sau altă ustensilă de bucătărie.

Citește și
CELE MAI CITITE
Chec de post zebrat porționat
Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos
Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos
Porții de negresă de post cu ulei de cocos
Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat
Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat
Chifle pufoase cu susan într-un coș cu ștergar
Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post
Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post
Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean în bol cu furculiță
Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean. Rețetă caldă, plină de culoare
Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean. Rețetă caldă, plină de culoare
pilaf sârbesc cu legume
Rețetă de post: pilaf sârbesc cu legume. Cum îl prepari când nu mănânci carne
Rețetă de post: pilaf sârbesc cu legume. Cum îl prepari când nu mănânci carne
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
cremă cu mascarpone pentru eclere
Rețetă de cremă cu mascarpone pentru eclere. Ce mai poți adăuga ca să iasă delicioasă
Rețetă de cremă cu mascarpone pentru eclere. Ce mai poți adăuga ca să iasă delicioasă
Femeie acoperind tortul cu glazură fondant
Galerie foto
Pastă de zahăr. Cum faci un decor fin și elegant pentru deserturi
Pastă de zahăr. Cum faci un decor fin și elegant pentru deserturi
Glazura de ciocolată turnată peste un blat de tort
Glazură de ciocolată pentru tort, eclere sau alte prăjituri. Rețeta simplă
Glazură de ciocolată pentru tort, eclere sau alte prăjituri. Rețeta simplă
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
far breton cu prune
05:52
Prăjitură cu prune și crema de vanilie sau Far Breton cu prune Prăjitură cu prune și crema de vanilie sau Far Breton cu prune
Mâncare de ardei copți cu roșii în bol și pe felie de pâine
05:02
Mâncare de ardei copți cu roșii. Rețetă simplă și ușoară, de post Mâncare de ardei copți cu roșii. Rețetă simplă și ușoară, de post
maioneză de post de la mănăstire
25 noiembrie, 06:31
Rețetă de maioneză de post de la mănăstirea Chiroiu. Cum o prepară măicuța Alexandra Rețetă de maioneză de post de la mănăstirea Chiroiu. Cum o prepară măicuța Alexandra
Prăjitură de post cu mere cuburi, porționată pe un platou
25 noiembrie, 05:52
Prăjitură de post cu mere cuburi, aromată și plină de bucăți fructate Prăjitură de post cu mere cuburi, aromată și plină de bucăți fructate
Tocană de pui cu vinete năut și roșii
25 noiembrie, 05:06
Tocănița de pui cu vinete și roșii. Rețeta mediteraneană pe care trebuie să o încerci Tocănița de pui cu vinete și roșii. Rețeta mediteraneană pe care trebuie să o încerci
Gutui coapte cu nuci și miere pe o farfurie cu furculiță și într-un bol de sticlă
24 noiembrie, 13:39
Gutui coapte cu nuci și miere. Aromă de toamnă, simplitate și căldură în farfurie Gutui coapte cu nuci și miere. Aromă de toamnă, simplitate și căldură în farfurie
carne de curcan pe un tocător
24 noiembrie, 05:49
Cele mai bune condimente pentru carnea de curcan. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant Cele mai bune condimente pentru carnea de curcan. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant
cartofii țărănești cu ceapă
24 noiembrie, 05:47
Rețete de post: cartofi țărănești cu ceapă. Ingredientul secret care le da o aroma specială Rețete de post: cartofi țărănești cu ceapă. Ingredientul secret care le da o aroma specială
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Meserii potrivite pentru zodia Vărsător. Ce cariere ar trebui să urmeze acești nativi
Meserii potrivite pentru zodia Vărsător. Ce cariere ar trebui să urmeze acești nativi
Meserii potrivite pentru zodia Vărsător. Ce cariere ar trebui să urmeze acești nativi
Explozie într-un bloc din Buftea: 5 victime. Există risc de prăbuşire
Explozie într-un bloc din Buftea: 5 victime. Există risc de prăbuşire
Explozie într-un bloc din Buftea: 5 victime. Există risc de prăbuşire
Andrei Rațiu are o nouă poreclă, după ce a amp;#8220;rupt norii” în Spania: amp;#8220;E pur și simplu o nebunie!”
Andrei Rațiu are o nouă poreclă, după ce a amp;#8220;rupt norii” în Spania: amp;#8220;E pur și simplu o nebunie!”
Andrei Rațiu are o nouă poreclă, după ce a amp;#8220;rupt norii” în Spania: amp;#8220;E pur și simplu o nebunie!”
Andreea Bălan și Victor Cornea au stabilit data nunții. Ce însemnătate are acea zi
Andreea Bălan și Victor Cornea au stabilit data nunții. Ce însemnătate are acea zi
Andreea Bălan și Victor Cornea au stabilit data nunții. Ce însemnătate are acea zi
Actrița Ahu Yagtu din Furtună pe Bosfor a suferit un anevrism cerebral. Care este starea vedetei în prezent
Actrița Ahu Yagtu din Furtună pe Bosfor a suferit un anevrism cerebral. Care este starea vedetei în prezent
Actrița Ahu Yagtu din Furtună pe Bosfor a suferit un anevrism cerebral. Care este starea vedetei în prezent
7 chatboți AI mai buni decât ChatGPT, potrivit utilizatorilor. Ce platformă a ieșit pe primul loc
7 chatboți AI mai buni decât ChatGPT, potrivit utilizatorilor. Ce platformă a ieșit pe primul loc
7 chatboți AI mai buni decât ChatGPT, potrivit utilizatorilor. Ce platformă a ieșit pe primul loc
Muffins cu cacao de post
Muffins cu cacao de post
Muffins cu cacao de post
Cele mai bune 5 vitamine pentru adolescenți
Cele mai bune 5 vitamine pentru adolescenți
Cele mai bune 5 vitamine pentru adolescenți
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Alimente congelate care te pot ajuta să reduci trigliceridele, conform nutriționiștilor
Alimente congelate care te pot ajuta să reduci trigliceridele, conform nutriționiștilor
Alimente congelate care te pot ajuta să reduci trigliceridele, conform nutriționiștilor
fresh
Rețete de post: cartofi țărănești cu ceapă. Ingredientul secret care le da o aroma specială

Rețete de post: cartofi țărănești cu ceapă. Ingredientul secret care le da o aroma specială

Rețete de post: cartofi țărănești cu ceapă. Ingredientul secret care le da o aroma specială

Cele mai bune condimente pentru carnea de curcan. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant

Cele mai bune condimente pentru carnea de curcan. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant

Gutui coapte cu nuci și miere. Aromă de toamnă, simplitate și căldură în farfurie

Gutui coapte cu nuci și miere. Aromă de toamnă, simplitate și căldură în farfurie

Prăjitură de post cu mere cuburi, aromată și plină de bucăți fructate

Prăjitură de post cu mere cuburi, aromată și plină de bucăți fructate

Tocănița de pui cu vinete și roșii. Rețeta mediteraneană pe care trebuie să o încerci

Tocănița de pui cu vinete și roșii. Rețeta mediteraneană pe care trebuie să o încerci
închide