Glazură lucioasă pentru eclere. Rețeta simplă, gata în 10 minute

timpul de preparare
Timp de gătire: 10 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Rețeta de glazură lucioasă pentru eclere nu se folosește doar pentru aspect, ci și pentru gust. Cea mai folosită este cea de ciocolată, însă există zeci de variante, pe care le poți utiliza în funcție de preferințe.

Glazura lucioasă pentru eclere pusă pe mai multe eclere
Glazura este modalitatea delicioasă de a decora eclerele / Shutterstock

Eclerele pot fi decorate cu diverse tipuri de glazură. O poți alege în funcție de tipul de cremă folosit, alegând gusturi care se completează sau se intensifică reciproc.

Glazura de ciocolată este cea mai comună și populară glazură pentru eclere. Se obține topind ciocolată de calitate superioară împreună cu unt și miere. Rezultatul este o glazură lucioasă și delicioasă. O altă variantă la fel de apreciată este glazura de vanilie care se prepară din zahăr pudră, lapte și extract de vanilie. Glazura de vanilie are o textură mai densă și poate fi colorată în diferite nuanțe pentru a crea ecleruri colorate și atrăgătoare.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Glazura de caramel se realizează din zahăr caramelizat, la care se adaugă apă și smântână pentru a obține o textură cremoasă. Dacă doriți să adăugați o notă de cafea, poți prepara o glazură de cafea folosind cafea concentrată și zahăr pudră. Variante mai răcoritoare sunt glazura de fructe, cea de lămâie sau de mentă.

Asigură-te că glazura s-a întărit suficient înainte de a servi eclerurile. Poți combina diferite tipuri de glazură sau le poți combina cu alte decorațiuni pentru a obține ecleruri cu un aspect și un gust variat și captivant.

Ingrediente

Mod de preparare

Într-un bol rezistent la căldură, se adaugă ciocolata ruptă în bucăți mici, untul, mierea și apa. Se pune bolul pe o oală cu apă fierbinte fără să atingă apa din oală. Acest lucru va ajuta la topirea ciocolatei și a untului fără a le arde.

Cum prepari rețeta de glazură

Se încălzește conținutul bolului pe foc mediu, amestecând constant până când toate ingredientele s-au topit și au devenit o pastă omogenă. Amestecul nu trebuie să clocotească.

După ce glazura s-a topit, se ia bolul de pe foc și se continuă amestecarea pentru a-l răci puțin. Se adaugă extractul de vanilie în glazură și se amestecă bine pentru a combina aromele.

Se lasă glazura să se odihnească timp de 5-10 minute pentru a se răci și a deveni puțin mai groasă, astfel încât să fie ușor de folosit.

Trucuri pentru cea mai bună glazură de eclere

Secretul glazurii stă în calitatea ingredientelor, în special a ciocolatei. Alege un sortiment cu un conținut ridicat de cacao pentru a obține o aromă mai intensă și o textură mai fină.

Cel mai sigur și mai eficient mod de a topi ciocolata este să folosești metoda bain marie. Ciocolata se va topi uniform și nu se va lipi de vas.

Chiar dacă durează ceva mai mult glazura ta va fi lucioasă și fină. Dacă glazura este prea densă, poți adăuga puțină apă sau lapte cald pentru a o subția. Dacă este prea lichidă, puteți adăuga mai multă ciocolată topită.

Înainte de a aplica glazura, asigură-te că eclerele sunt complet răcite. Dacă este aplicată pe eclere calde, se va topi și nu va avea aceeași strălucire. După ce ai aplicat glazura, lasă eclerele să se odihnească la temperatura camerei sau în frigider până când glazura se întărește complet.

Cum decorăm eclerele cu glazură

Decorarea eclerelor cu glazură poate adăuga un aspect elegant și apetisant acestor delicatese. Deasupra glazurii poți presăra fulgi de migdale sau nuci mărunțite pentru o textură mai interesantă.

De asemenea, poți crea ornamente din zahăr colorat sau fondant și le poți pune cu grijă pe eclere pentru a le da un aspect festiv și atrăgător. De asemenea, mai poți pune bucăți mici de fructe proaspete, cum ar fi zmeură, căpșuni sau afine, sau fructe confiate.

Cea mai simplă metodă de a decora eclerele este să presari ușor zahăr pudră sau cacao. Vei obține un contrast frumos cu glazura lucioasă. O altă variantă este să faci diferite modele sau texturi pe suprafața glazurii cu o linguriță sau altă ustensilă de bucătărie.

Citește și
CELE MAI CITITE
Paste cu mazăre și pesto de busuioc, presărate cu parmezan și frunze de busuioc, în farfurie cu furculiță
Paste cu mazăre și pesto de busuioc. Un preparat ideal pentru o masă de vară
Paste cu mazăre și pesto de busuioc. Un preparat ideal pentru o masă de vară
Supă concentrată de legume în cană metalică
Supă concentrată de legume, perfectă ca bază pentru alte preparate
Supă concentrată de legume, perfectă ca bază pentru alte preparate
Salată de cartofi cu ouă fierte și ceapă roșie murată în bol, alături de un bol cu cartofi, unul cu ouă fierte și unul cu ceapă roșie
Salată de cartofi cu ouă fierte și ceapă roșie murată
Salată de cartofi cu ouă fierte și ceapă roșie murată
Cobbler cu prune în tavă, alături de un bol cu prune
Cobbler cu prune. Rețeta unui desert rustic, reconfortant și aromat
Cobbler cu prune. Rețeta unui desert rustic, reconfortant și aromat
Porție de cheesecake cu jeleu de caise pe farfurie, alături de platoul cu cheesecake și caise proaspete
Cheesecake cu jeleu de caise. Un desert delicios și spectaculos
Cheesecake cu jeleu de caise. Un desert delicios și spectaculos
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
cremă cu mascarpone pentru eclere
Rețetă de cremă cu mascarpone pentru eclere. Ce mai poți adăuga ca să iasă delicioasă
Rețetă de cremă cu mascarpone pentru eclere. Ce mai poți adăuga ca să iasă delicioasă
Femeie acoperind tortul cu glazură fondant
Galerie foto
Pastă de zahăr. Cum faci un decor fin și elegant pentru deserturi
Pastă de zahăr. Cum faci un decor fin și elegant pentru deserturi
Glazura de ciocolată turnată peste un blat de tort
Glazură de ciocolată pentru tort, eclere sau alte prăjituri. Rețeta simplă
Glazură de ciocolată pentru tort, eclere sau alte prăjituri. Rețeta simplă
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Vinete evantai cu mozzarella și roșii pe o farfurie, alături de cuțit și furculiță
15 august, 10:21
Vinete evantai cu mozzarella și roșii. Un preparat gustos și spectaculos Vinete evantai cu mozzarella și roșii. Un preparat gustos și spectaculos
Păstăi de fasole pane pe o farfurie albastră
15 august, 09:43
Păstăi de fasole pane. Crocante la exterior, fragede și dulci la interior Păstăi de fasole pane. Crocante la exterior, fragede și dulci la interior
Salată cu ton și ouă fierte pe o farfurie, alături de boluri cu ingrediente
14 august, 05:54
Salată cu ton și ouă fierte, simplă, rapidă și consistentă Salată cu ton și ouă fierte, simplă, rapidă și consistentă
Mâncare de fasole verde cu carne și cartofi, în bol și într-o cratiță ținută în mâini
14 august, 05:49
Mâncare de fasole verde cu carne și cartofi, pentru un prânz consistent Mâncare de fasole verde cu carne și cartofi, pentru un prânz consistent
Porții de Brownie cu mousse de ciocolată
13 august, 10:15
Brownie cu mousse de ciocolată. Un desert cu gust irezistibil Brownie cu mousse de ciocolată. Un desert cu gust irezistibil
Degețele din piept de pui, preparate în crustă din fulgi de porumb pe o farfurie, alături de un bol cu sos de roșii și un bol cu sos de iaurt
13 august, 09:37
Degețele din piept de pui, preparate în crustă din fulgi de porumb Degețele din piept de pui, preparate în crustă din fulgi de porumb
Chec cu mozzarella și șuncă porționat pe farfurie
12 august, 06:29
Chec cu mozzarella și șuncă. Rețetă de gustare delicioasă și sățioasă Chec cu mozzarella și șuncă. Rețetă de gustare delicioasă și sățioasă
Zacuscă de vinete cu legume mexicane în borcane, într-o linguriță și pe felie de pâine
12 august, 05:19
Zacuscă de vinete cu legume mexicane. O combinație plină de culoare și gust Zacuscă de vinete cu legume mexicane. O combinație plină de culoare și gust
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Semnul zodiacal de care nu te poți îndepărta. Ce arată astrele
Semnul zodiacal de care nu te poți îndepărta. Ce arată astrele
Semnul zodiacal de care nu te poți îndepărta. Ce arată astrele
Primarii care şi-au îngropat în datorii instituţia. Suntem hoţi cu toţii
Primarii care şi-au îngropat în datorii instituţia. "Suntem hoţi cu toţii"
Primarii care şi-au îngropat în datorii instituţia. "Suntem hoţi cu toţii"
Milionarul celebru pe care l-au amp;#8220;distrus” jocurile de noroc şi investiţiile proaste: amp;#8220;Ştiam că vine falimentul”
Milionarul celebru pe care l-au amp;#8220;distrus” jocurile de noroc şi investiţiile proaste: amp;#8220;Ştiam că vine falimentul”
Milionarul celebru pe care l-au amp;#8220;distrus” jocurile de noroc şi investiţiile proaste: amp;#8220;Ştiam că vine falimentul”
Ce mașini are Mattia Carnessali de la Insula Iubirii sezonul 9. Ispita conduce bolizi de lux
Ce mașini are Mattia Carnessali de la Insula Iubirii sezonul 9. Ispita conduce bolizi de lux
Ce mașini are Mattia Carnessali de la Insula Iubirii sezonul 9. Ispita conduce bolizi de lux
Kerem Bursin a primit un premiu important în Spania. Despre ce este vorba
Kerem Bursin a primit un premiu important în Spania. Despre ce este vorba
Kerem Bursin a primit un premiu important în Spania. Despre ce este vorba
Ce a cauzat anul fără vară în 1816. Milioane de oameni au murit din cauza schimbărilor globale
Ce a cauzat „anul fără vară” în 1816. Milioane de oameni au murit din cauza schimbărilor globale
Ce a cauzat „anul fără vară” în 1816. Milioane de oameni au murit din cauza schimbărilor globale
Ceapă roșie marinată la borcan
Ceapă roșie marinată la borcan
Ceapă roșie marinată la borcan
Îți faci copilul de rușine? De ce această metodă de disciplină nu funcționează
Îți faci copilul de rușine? De ce această metodă de disciplină nu funcționează
Îți faci copilul de rușine? De ce această metodă de disciplină nu funcționează
Taylor Swift a anunțat lansarea unui nou album. Discul este intitulat The Life of a Showgirl
Taylor Swift a anunțat lansarea unui nou album. Discul este intitulat „The Life of a Showgirl”
Taylor Swift a anunțat lansarea unui nou album. Discul este intitulat „The Life of a Showgirl”
De ce nu ne amintim visele și ce putem face pentru a le reține
De ce nu ne amintim visele și ce putem face pentru a le reține
De ce nu ne amintim visele și ce putem face pentru a le reține
fresh
Mâncare de fasole verde cu carne și cartofi, pentru un prânz consistent

Mâncare de fasole verde cu carne și cartofi, pentru un prânz consistent

Mâncare de fasole verde cu carne și cartofi, pentru un prânz consistent

Salată cu ton și ouă fierte, simplă, rapidă și consistentă

Salată cu ton și ouă fierte, simplă, rapidă și consistentă

Vinete evantai cu mozzarella și roșii. Un preparat gustos și spectaculos

Vinete evantai cu mozzarella și roșii. Un preparat gustos și spectaculos

Păstăi de fasole pane. Crocante la exterior, fragede și dulci la interior

Păstăi de fasole pane. Crocante la exterior, fragede și dulci la interior
închide