8 rețete de înghețată fără zahăr. Desertul perfect ca să te răcorești în zilele calde

Înghețata este desertul vedetă al verii. Ai o mulțime de variante, de la clasica înghețată de vanilie cu sau fără ciocolată, până la variante gourmet de levănțică sau turmeric. Pe cât este de delicioasă, pe atât de multe calorii aduce organismului. Din fericire, există o variantă pentru a le mai limita: înghețata fără zahăr. Descoperă 8 rețete de înghețată fără zahăr. Vezi care este desertul perfect ca să te răcorești în zilele calde.

Publicat: 20 iunie 2023, 06:00
Mai multe variante de înghețată fără zahăr puse în boluri mari
Înghețata fără zahăr poate fi îndulcită cu banane, curmale, miere sau sirop de arțar/ Shutterstock

În general, dacă înghețata este din fructe este posibil să nu mai fie nevoie de niciun îndulcitor. Pentru cei cărora nu le place gustul acrișor zahărul poate fi înlocuit fie cu stevia sau xilithol sau cu banane coapte, sirop de arțar, pastă de curmale sau miere.

Mai jos sunt 8 rețete de înghețată fără zahăr pe care să le încerci în această vară.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Înghețată de vanilie și căpșuni

Înghețata fără zahăr cu vanilie și căpșuni este perfectă pentru toată familia. Căpșunile pot fi înlocuite cu alte fructe, după preferințe.

Înghețată de vanilie și căpșuni servită în cornete delicioase
Se pot folosi atât fructe congelate, cât și proaspete / Shutterstock

Ingrediente

  • 300 ml smântână pentru gătit
  • 300 ml lapte integral
  • 1 păstaie de vanilie, tăiată în jumătate pe lungime, semințele scoase
  • 6 gălbenușuri
  • 500 g căpșuni coapte, decojite, tăiate pe jumătate
  • 1 banană medie foarte coaptă 

Mod de preparare

Se toarnă smântâna și laptele într-o cratiță mare și se amestecă apoi păstaia de vanilie și semințele. Se aduce la punctul de fierbere, apoi se stinge imediat focul.

Se bat gălbenușurile într-un castron mare până când se decolorează, apoi se adaugă smântâna și laptele. Când s-au omogenizat bine, compoziția se pune înapoi în cratiță și se lasă la foc foarte mic.

Se lasă pe foc aproximativ 5 minute, amestecând constant, până când crema este suficient de groasă pentru a acoperi spatele lingurii. Este important ca amestecul nu se supraîncălzească.

Se ia cratița de pe foc, se scoate păstaia de vanilie și se varsă crema într-un bol curat. Se acoperă suprafața cu folie alimentară pentru a nu face crustă și se lasă să se răcească.

Se pun căpșunile și banana într-un robot de bucătărie și se mixează până devin piure. Dacă există un aparat de înghețată se se pun crema răcită și piureul. Se amestecă până se îngroașă. În lipsa unui aparat de înghețată se pune compoziția într-un blender și se mixează la viteză maximă preț de 15-20 de minute.

Apoi se transferă într-un recipient rezistent la congelator și se îngheață până se solidifică. Se scoate din congelator și se lasă să stea la temperatura camerei timp de 5-10 minute înainte de servire. Nu uita să te informezi despre beneficiile consumului de căpșuni.

Înghețată de ciocolată cu lapte de cocos

Laptele de cocos este un bun înlocuitor pentru lactatele care se pun de obicei în înghețată. Ține cont că modifică substanțial gustul final al produsului final.

Înghetțată de ciocolată cu lapte de cocos pusă într-un bol alb alături de câteva cornete goale
Dacă vrei ca înghețata să fie vegană folosește sirop de arțar / Shutterstock

Ingrediente

  • 400 g lapte de cocos rece
  • 100 g cacao pudră
  • 50 ml miere/sirop de arțar pur
  • 2 lingurițe de extract de vanilie
  • 1/4 linguriță sare de mare

Mod de preparare

Se pune un recipient în congelator. 

Se combină toate ingredientele într-un blender și se amestecă până când compoziția devine omogenă și cremoasă. Când se varsă crema de cocos din cutie se verifică să nu rămână părți întărite pe cutie. Se răzuiește și acelea și se pun în blender. Este ideal să se amestece pudra de cacao cu laptele de cocos înainte de mixarea în blender pentru ca pudra să nu se lipească de părțile laterale și de capacul aparatului.

După mixare, se gustă amestecul. Gradul de dulceață ar trebui să fie mai asemănător cu cel al ciocolatei negre decât cel al ciocolatei cu lapte. Pentru o înghețată mai dulce se mai adăugă puțină miere/ sirop de arțar, amestecând pentru a se încorpora.

În acest moment, există două opțiuni. Amestecul se poate transfera într-un aparat de înghețată și în 20 de minute va îngheța. Pur și simplu se urmează instrucțiunile producătorului. Când termină programul, înghețata va fi moale. Se poate savura imediat sau se poate transfera în recipientul pus în congelator pentru depozitare.

A doua opțiune este cea în care nu există aparat de înghețată. Se transferă amestecul în recipientul din răcit și se congelează timp de 4-6 ore sau până când este ferm. Rețetele de înghețată de casă sunt delicioase pentru vară!

Înghețată cu unt de arahide fără zahăr

Înghețata fără zahăr cu unt de arahide are nevoie de doar 6 ingrediente și poate fi consumată și de persoanele care urmează o dietă vegană. 

Înghețată de unt de arahide fără zahăr pe un blat alb
Sarea de mare va spori aroma de arahide / Shutterstock

Ingrediente

  • 800 ml lapte de caju neîndulcit sau lapte de migdale
  • 12 curmale medjool moi, fără sâmburi
  • 100 g plus 2 linguri de unt de arahide natural neîndulcit, nesărat
  • 2 lingurițe extract pur de vanilie
  • ¾ linguriță sare de mare cu granule fine

Mod de preparare

Se tapetează cu hârtie pergament o tavă de 12×25 cm.

Într-un blender se combină laptele de caju, curmalele, untul de arahide, vanilia și sarea de mare. Se amestecă la viteza maximă 3-4 minute sau până când compoziția este omogenă.

Se pune amestecul de înghețată în tavă, se acoperă cu folie de plastic și se transferă la congelator. Se lasă cel puțin 8 ore pentru a se întări.

Se poate păstra la congelator până la o săptămână.

Înghețată de cafea fără zahăr

Dacă îți place foarte mult cafeaua atunci această înghețată va fi pe gustul tău. Combinația de lapte de cocos cu cafea te va cuceri imediat.

Înghețată de cafea, fără zahăr, într-un bol alb alături de boabe de cafea puse pe masă pentru decor
Înghețata de cafea este foarte aromată / Shutterstock

Ingrediente

  • 250 ml cafea
  • 200 g caju înmuiat peste noapte și scurs
  • 400 ml lapte de cocos
  • 70 ml sirop de arțar 
  • 1 linguriță extract de vanilie 
  • cafea instant (opțional, după gust)
  • un praf de sare de mare (opțional, după gust)

Mod de preparare

Se adaugă cafeaua, nucile caju, laptele de cocos, siropul de arțar și vanilia în blender și se mixează 2 minute la viteză maximă. Se dă la congelator 6-8 ore.

Pentru un plus de aromă de cafea, se adaugă cafea instant după gust.

Înghețată fără zahăr de cireșe cu ciocolată

Cireșe și ciocolata neagră se combină atât de bine încât vei iubi această înghețată și o vei face de mai mult ori.

Înghețată fără zahăr de cireșe și ciocolată în trei pahare înalte
Înghețata de cireșe cu ciocolată fără zahăr poate fi servită în pahare / Shutterstock

Ingrediente

  • 150 g caju lăsat la macerat cel puțin 2 ore
  • 400 ml lapte de cocos
  • 70 ml sirop de arțar
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 150 g  cireșe proaspete sau congelate fără sâmburi, tăiate grosier
  • 70 g  ciocolată neagră rasă

Mod de preparare

Se pun nucile caju scurse, laptele de cocos, siropul de arțar și extractul de vanilie într-un blender și se mixeză până când se obține o compoziție omogenă și cremoasă. Apoi se încorporează ciocolată neagră rasă și cireșele. 

Se transferă într-un recipient sigur pentru congelator și pune la congelator până când este gata. 

Înghețată fără zahăr de mentă cu ciocolată

Dacă îți plac combinațiile de gusturi mai deosebite, această înghețată de mentă cu ciocolată este ceea ce ai nevoie în zilele toride ale verii. Nu rata și rețeta de înghețată cu oreo, deliciul verii acesteia.

Înghețată de mentă decorată cu fulgi de ciocolată neagră
Menta face ca această înghețată să fie foarte răcoritoare / Shutterstock

Ingrediente

  • 400 ml lapte de cocos
  • 200 g crema de nucă de cocos
  • 70 ml sirop de arțar (sau miere)
  • 1 linguriță de extract de mentă
  • 1 linguriță de extract de vanilie
  • ½ linguriță de sare de mare
  • 70 g ciocolată neagră răzuită

Mod de preparare

Se amestecă toate ingredientele, cu excepția ciocolatei. După ce compoziția s-a omogenizat și este cremoasă se adaugă ciocolata neagră. Se mai amestecă puțin, până când ciocolata se încorporează. Se pune într-un vas potrivit și se dă la congelator până devine fermă.

Înghețată vegană cu avocado și limetă fără zahăr

Fructul de avocado va face înghețata atât de cremoasă încât nu îi va putea rezista nimeni din familie. Limeta are atât rol de a oferi aromă, dar ajută avocado să nu oxideze.

Înghețată de avocado servită într-un bol mare negru
Pentru un plus de aromă poți adăuga puțină mentă / Shutterstock

Ingrediente

  • 2 avocado mari, decojite și fără sâmburi
  • 150 ml suc de limetă
  • 100 ml sirop de arțar pur
  • 250 ml lapte de cocos
  • ¼ linguriță sare de mare
  • 1 linguriță extract pur de vanilie
  • 100 ml ulei de cocos, topit și răcit

Mod de preparare

Se dă la congelator peste noapte vasul în care urmează să fie pusă înghețata.

Toate ingredientele se pun într-un blender și se amestecă până când se omogenizează complet. Se pune compoziția în vasul răcit și se dă la congelator până când devine fermă, aproximativ două ore.

Înghețată de mango și turmeric fără zahăr

Înghețata fără zahăr de mango și turmeric este de inspirație orientală. Poți folosi și mango proaspăt, dar pentru o textură mai interesantă cel congelat este mai potrivit.

Înghețată de mango fără zahăr servită într-un bol alături de o lingură aurie
Turmericul aduce mai multă culoare, dar și un gust interesant / Shutterstock

Ingrediente

  • 500 g mango congelat
  • 150 g cremă de cocos
  • 250 ml lapte de cocos 
  • 2 linguri de turmeric
  • 1/2 linguriță  piper negru (opțional)

Mod de preparare

Toate ingredientele se pun într-un blender și se amestecă la viteză mică până se combină. Apoi compoziția se pune într-un vas și se dă la congelator pentru minimum două ore.

Citește și
CELE MAI CITITE
Gogoși înfuriate decorate cu puțin zahăr
Gogoși înfuriate, după rețeta bunicii. Desert tradițional, de post
Gogoși înfuriate, după rețeta bunicii. Desert tradițional, de post
Chec de post zebrat porționat
Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos
Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos
Conopidă cu ciuperci și condimente la tigaie
Conopidă cu ciuperci și condimente la tigaie. O rețetă rapidă și surprinzător de gustoasă
Conopidă cu ciuperci și condimente la tigaie. O rețetă rapidă și surprinzător de gustoasă
Dovleac copt și umplut cu orz, ciuperci, legume și rodie
Dovleac copt și umplut cu orz, ciuperci, legume și rodie
Dovleac copt și umplut cu orz, ciuperci, legume și rodie
Porții de negresă de post cu ulei de cocos
Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat
Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Înghețată ca pe vremuri pusă într-un bol albastru
Înghețată ca pe vremuri. Rețeta anilor ‘90 preparată în varianta modernă
Înghețată ca pe vremuri. Rețeta anilor ‘90 preparată în varianta modernă
Înghețată de casă, sănătoasă, pusă într-un bol
Înghețată de casă cu brânză de vaci. Este sănătoasă și are puține calorii
Înghețată de casă cu brânză de vaci. Este sănătoasă și are puține calorii
Budinca de griș fără zahăr pusă într-un bol gri
Budincă de griș fără zahăr. Cum o prepari pentru a fi aromată
Budincă de griș fără zahăr. Cum o prepari pentru a fi aromată
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
maioneză de post de la mănăstire
06:31
Rețetă de maioneză de post de la mănăstirea Chiroiu. Cum o prepară măicuța Alexandra Rețetă de maioneză de post de la mănăstirea Chiroiu. Cum o prepară măicuța Alexandra
Prăjitură de post cu mere cuburi, porționată pe un platou
05:52
Prăjitură de post cu mere cuburi, aromată și plină de bucăți fructate Prăjitură de post cu mere cuburi, aromată și plină de bucăți fructate
Tocană de pui cu vinete năut și roșii
05:06
Tocănița de pui cu vinete și roșii. Rețeta mediteraneană pe care trebuie să o încerci Tocănița de pui cu vinete și roșii. Rețeta mediteraneană pe care trebuie să o încerci
Gutui coapte cu nuci și miere pe o farfurie cu furculiță și într-un bol de sticlă
24 noiembrie, 13:39
Gutui coapte cu nuci și miere. Aromă de toamnă, simplitate și căldură în farfurie Gutui coapte cu nuci și miere. Aromă de toamnă, simplitate și căldură în farfurie
carne de curcan pe un tocător
24 noiembrie, 05:49
Cele mai bune condimente pentru carnea de curcan. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant Cele mai bune condimente pentru carnea de curcan. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant
cartofii țărănești cu ceapă
24 noiembrie, 05:47
Rețete de post: cartofi țărănești cu ceapă. Ingredientul secret care le da o aroma specială Rețete de post: cartofi țărănești cu ceapă. Ingredientul secret care le da o aroma specială
Paste cu carne tocată și sos cremos de roșii
23 noiembrie, 06:59
Paste cu carne tocată și sos cremos de roșii. O cină gata în 30 de minute Paste cu carne tocată și sos cremos de roșii. O cină gata în 30 de minute
Cum se curăță scoicile
23 noiembrie, 05:57
Cum se curăță scoicile. Metoda simplă prin care le poți pregăti acasă Cum se curăță scoicile. Metoda simplă prin care le poți pregăti acasă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Parizer homemade. Rețetă de mezel preparat acasă, fără aditivi
Parizer homemade. Rețetă de mezel preparat acasă, fără aditivi
Parizer homemade. Rețetă de mezel preparat acasă, fără aditivi
Cartierul de lux cu drumuri de pământ şi fără utilităţi. Era numit al doilea Dorobanţi
Cartierul de "lux" cu drumuri de pământ şi fără utilităţi. Era numit "al doilea Dorobanţi"
Cartierul de "lux" cu drumuri de pământ şi fără utilităţi. Era numit "al doilea Dorobanţi"
Andrei Rațiu are o nouă poreclă, după ce a amp;#8220;rupt norii” în Spania: amp;#8220;E pur și simplu o nebunie!”
Andrei Rațiu are o nouă poreclă, după ce a amp;#8220;rupt norii” în Spania: amp;#8220;E pur și simplu o nebunie!”
Andrei Rațiu are o nouă poreclă, după ce a amp;#8220;rupt norii” în Spania: amp;#8220;E pur și simplu o nebunie!”
Surorile Kessler, artiste de renume, au murit prin sinucidere asistată! Este doliu în lumea muzicii
Surorile Kessler, artiste de renume, au murit prin sinucidere asistată! Este doliu în lumea muzicii
Surorile Kessler, artiste de renume, au murit prin sinucidere asistată! Este doliu în lumea muzicii
Actrița Ahu Yagtu din Furtună pe Bosfor a suferit un anevrism cerebral. Care este starea vedetei în prezent
Actrița Ahu Yagtu din Furtună pe Bosfor a suferit un anevrism cerebral. Care este starea vedetei în prezent
Actrița Ahu Yagtu din Furtună pe Bosfor a suferit un anevrism cerebral. Care este starea vedetei în prezent
7 chatboți AI mai buni decât ChatGPT, potrivit utilizatorilor. Ce platformă a ieșit pe primul loc
7 chatboți AI mai buni decât ChatGPT, potrivit utilizatorilor. Ce platformă a ieșit pe primul loc
7 chatboți AI mai buni decât ChatGPT, potrivit utilizatorilor. Ce platformă a ieșit pe primul loc
Muffins cu cacao de post
Muffins cu cacao de post
Muffins cu cacao de post
Cele mai bune 5 vitamine pentru adolescenți
Cele mai bune 5 vitamine pentru adolescenți
Cele mai bune 5 vitamine pentru adolescenți
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Alimente congelate care te pot ajuta să reduci trigliceridele, conform nutriționiștilor
Alimente congelate care te pot ajuta să reduci trigliceridele, conform nutriționiștilor
Alimente congelate care te pot ajuta să reduci trigliceridele, conform nutriționiștilor
fresh
Castraveți murați crocanți în saramură. Trucuri ca să nu se înmoaie castraveții

Castraveți murați crocanți în saramură. Trucuri ca să nu se înmoaie castraveții

Castraveți murați crocanți în saramură. Trucuri ca să nu se înmoaie castraveții

Paste cu carne tocată și sos cremos de roșii. O cină gata în 30 de minute

Paste cu carne tocată și sos cremos de roșii. O cină gata în 30 de minute

Cum se curăță scoicile. Metoda simplă prin care le poți pregăti acasă

Cum se curăță scoicile. Metoda simplă prin care le poți pregăti acasă

Rețete de post: cartofi țărănești cu ceapă. Ingredientul secret care le da o aroma specială

Rețete de post: cartofi țărănești cu ceapă. Ingredientul secret care le da o aroma specială

Cele mai bune condimente pentru carnea de curcan. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant

Cele mai bune condimente pentru carnea de curcan. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant
închide