8 rețete de înghețată fără zahăr. Desertul perfect ca să te răcorești în zilele calde

Înghețata este desertul vedetă al verii. Ai o mulțime de variante, de la clasica înghețată de vanilie cu sau fără ciocolată, până la variante gourmet de levănțică sau turmeric. Pe cât este de delicioasă, pe atât de multe calorii aduce organismului. Din fericire, există o variantă pentru a le mai limita: înghețata fără zahăr. Descoperă 8 rețete de înghețată fără zahăr. Vezi care este desertul perfect ca să te răcorești în zilele calde.

Publicat: 20 iunie 2023, 06:00
Mai multe variante de înghețată fără zahăr puse în boluri mari
Înghețata fără zahăr poate fi îndulcită cu banane, curmale, miere sau sirop de arțar/ Shutterstock

În general, dacă înghețata este din fructe este posibil să nu mai fie nevoie de niciun îndulcitor. Pentru cei cărora nu le place gustul acrișor zahărul poate fi înlocuit fie cu stevia sau xilithol sau cu banane coapte, sirop de arțar, pastă de curmale sau miere.

Mai jos sunt 8 rețete de înghețată fără zahăr pe care să le încerci în această vară.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Înghețată de vanilie și căpșuni

Înghețata fără zahăr cu vanilie și căpșuni este perfectă pentru toată familia. Căpșunile pot fi înlocuite cu alte fructe, după preferințe.

Înghețată de vanilie și căpșuni servită în cornete delicioase
Se pot folosi atât fructe congelate, cât și proaspete / Shutterstock

Ingrediente

  • 300 ml smântână pentru gătit
  • 300 ml lapte integral
  • 1 păstaie de vanilie, tăiată în jumătate pe lungime, semințele scoase
  • 6 gălbenușuri
  • 500 g căpșuni coapte, decojite, tăiate pe jumătate
  • 1 banană medie foarte coaptă 

Mod de preparare

Se toarnă smântâna și laptele într-o cratiță mare și se amestecă apoi păstaia de vanilie și semințele. Se aduce la punctul de fierbere, apoi se stinge imediat focul.

Se bat gălbenușurile într-un castron mare până când se decolorează, apoi se adaugă smântâna și laptele. Când s-au omogenizat bine, compoziția se pune înapoi în cratiță și se lasă la foc foarte mic.

Se lasă pe foc aproximativ 5 minute, amestecând constant, până când crema este suficient de groasă pentru a acoperi spatele lingurii. Este important ca amestecul nu se supraîncălzească.

Se ia cratița de pe foc, se scoate păstaia de vanilie și se varsă crema într-un bol curat. Se acoperă suprafața cu folie alimentară pentru a nu face crustă și se lasă să se răcească.

Se pun căpșunile și banana într-un robot de bucătărie și se mixează până devin piure. Dacă există un aparat de înghețată se se pun crema răcită și piureul. Se amestecă până se îngroașă. În lipsa unui aparat de înghețată se pune compoziția într-un blender și se mixează la viteză maximă preț de 15-20 de minute.

Apoi se transferă într-un recipient rezistent la congelator și se îngheață până se solidifică. Se scoate din congelator și se lasă să stea la temperatura camerei timp de 5-10 minute înainte de servire. Nu uita să te informezi despre beneficiile consumului de căpșuni.

Înghețată de ciocolată cu lapte de cocos

Laptele de cocos este un bun înlocuitor pentru lactatele care se pun de obicei în înghețată. Ține cont că modifică substanțial gustul final al produsului final.

Înghetțată de ciocolată cu lapte de cocos pusă într-un bol alb alături de câteva cornete goale
Dacă vrei ca înghețata să fie vegană folosește sirop de arțar / Shutterstock

Ingrediente

  • 400 g lapte de cocos rece
  • 100 g cacao pudră
  • 50 ml miere/sirop de arțar pur
  • 2 lingurițe de extract de vanilie
  • 1/4 linguriță sare de mare

Mod de preparare

Se pune un recipient în congelator. 

Se combină toate ingredientele într-un blender și se amestecă până când compoziția devine omogenă și cremoasă. Când se varsă crema de cocos din cutie se verifică să nu rămână părți întărite pe cutie. Se răzuiește și acelea și se pun în blender. Este ideal să se amestece pudra de cacao cu laptele de cocos înainte de mixarea în blender pentru ca pudra să nu se lipească de părțile laterale și de capacul aparatului.

După mixare, se gustă amestecul. Gradul de dulceață ar trebui să fie mai asemănător cu cel al ciocolatei negre decât cel al ciocolatei cu lapte. Pentru o înghețată mai dulce se mai adăugă puțină miere/ sirop de arțar, amestecând pentru a se încorpora.

În acest moment, există două opțiuni. Amestecul se poate transfera într-un aparat de înghețată și în 20 de minute va îngheța. Pur și simplu se urmează instrucțiunile producătorului. Când termină programul, înghețata va fi moale. Se poate savura imediat sau se poate transfera în recipientul pus în congelator pentru depozitare.

A doua opțiune este cea în care nu există aparat de înghețată. Se transferă amestecul în recipientul din răcit și se congelează timp de 4-6 ore sau până când este ferm. Rețetele de înghețată de casă sunt delicioase pentru vară!

Înghețată cu unt de arahide fără zahăr

Înghețata fără zahăr cu unt de arahide are nevoie de doar 6 ingrediente și poate fi consumată și de persoanele care urmează o dietă vegană. 

Înghețată de unt de arahide fără zahăr pe un blat alb
Sarea de mare va spori aroma de arahide / Shutterstock

Ingrediente

  • 800 ml lapte de caju neîndulcit sau lapte de migdale
  • 12 curmale medjool moi, fără sâmburi
  • 100 g plus 2 linguri de unt de arahide natural neîndulcit, nesărat
  • 2 lingurițe extract pur de vanilie
  • ¾ linguriță sare de mare cu granule fine

Mod de preparare

Se tapetează cu hârtie pergament o tavă de 12×25 cm.

Într-un blender se combină laptele de caju, curmalele, untul de arahide, vanilia și sarea de mare. Se amestecă la viteza maximă 3-4 minute sau până când compoziția este omogenă.

Se pune amestecul de înghețată în tavă, se acoperă cu folie de plastic și se transferă la congelator. Se lasă cel puțin 8 ore pentru a se întări.

Se poate păstra la congelator până la o săptămână.

Înghețată de cafea fără zahăr

Dacă îți place foarte mult cafeaua atunci această înghețată va fi pe gustul tău. Combinația de lapte de cocos cu cafea te va cuceri imediat.

Înghețată de cafea, fără zahăr, într-un bol alb alături de boabe de cafea puse pe masă pentru decor
Înghețata de cafea este foarte aromată / Shutterstock

Ingrediente

  • 250 ml cafea
  • 200 g caju înmuiat peste noapte și scurs
  • 400 ml lapte de cocos
  • 70 ml sirop de arțar 
  • 1 linguriță extract de vanilie 
  • cafea instant (opțional, după gust)
  • un praf de sare de mare (opțional, după gust)

Mod de preparare

Se adaugă cafeaua, nucile caju, laptele de cocos, siropul de arțar și vanilia în blender și se mixează 2 minute la viteză maximă. Se dă la congelator 6-8 ore.

Pentru un plus de aromă de cafea, se adaugă cafea instant după gust.

Înghețată fără zahăr de cireșe cu ciocolată

Cireșe și ciocolata neagră se combină atât de bine încât vei iubi această înghețată și o vei face de mai mult ori.

Înghețată fără zahăr de cireșe și ciocolată în trei pahare înalte
Înghețata de cireșe cu ciocolată fără zahăr poate fi servită în pahare / Shutterstock

Ingrediente

  • 150 g caju lăsat la macerat cel puțin 2 ore
  • 400 ml lapte de cocos
  • 70 ml sirop de arțar
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 150 g  cireșe proaspete sau congelate fără sâmburi, tăiate grosier
  • 70 g  ciocolată neagră rasă

Mod de preparare

Se pun nucile caju scurse, laptele de cocos, siropul de arțar și extractul de vanilie într-un blender și se mixeză până când se obține o compoziție omogenă și cremoasă. Apoi se încorporează ciocolată neagră rasă și cireșele. 

Se transferă într-un recipient sigur pentru congelator și pune la congelator până când este gata. 

Înghețată fără zahăr de mentă cu ciocolată

Dacă îți plac combinațiile de gusturi mai deosebite, această înghețată de mentă cu ciocolată este ceea ce ai nevoie în zilele toride ale verii. Nu rata și rețeta de înghețată cu oreo, deliciul verii acesteia.

Înghețată de mentă decorată cu fulgi de ciocolată neagră
Menta face ca această înghețată să fie foarte răcoritoare / Shutterstock

Ingrediente

  • 400 ml lapte de cocos
  • 200 g crema de nucă de cocos
  • 70 ml sirop de arțar (sau miere)
  • 1 linguriță de extract de mentă
  • 1 linguriță de extract de vanilie
  • ½ linguriță de sare de mare
  • 70 g ciocolată neagră răzuită

Mod de preparare

Se amestecă toate ingredientele, cu excepția ciocolatei. După ce compoziția s-a omogenizat și este cremoasă se adaugă ciocolata neagră. Se mai amestecă puțin, până când ciocolata se încorporează. Se pune într-un vas potrivit și se dă la congelator până devine fermă.

Înghețată vegană cu avocado și limetă fără zahăr

Fructul de avocado va face înghețata atât de cremoasă încât nu îi va putea rezista nimeni din familie. Limeta are atât rol de a oferi aromă, dar ajută avocado să nu oxideze.

Înghețată de avocado servită într-un bol mare negru
Pentru un plus de aromă poți adăuga puțină mentă / Shutterstock

Ingrediente

  • 2 avocado mari, decojite și fără sâmburi
  • 150 ml suc de limetă
  • 100 ml sirop de arțar pur
  • 250 ml lapte de cocos
  • ¼ linguriță sare de mare
  • 1 linguriță extract pur de vanilie
  • 100 ml ulei de cocos, topit și răcit

Mod de preparare

Se dă la congelator peste noapte vasul în care urmează să fie pusă înghețata.

Toate ingredientele se pun într-un blender și se amestecă până când se omogenizează complet. Se pune compoziția în vasul răcit și se dă la congelator până când devine fermă, aproximativ două ore.

Înghețată de mango și turmeric fără zahăr

Înghețata fără zahăr de mango și turmeric este de inspirație orientală. Poți folosi și mango proaspăt, dar pentru o textură mai interesantă cel congelat este mai potrivit.

Înghețată de mango fără zahăr servită într-un bol alături de o lingură aurie
Turmericul aduce mai multă culoare, dar și un gust interesant / Shutterstock

Ingrediente

  • 500 g mango congelat
  • 150 g cremă de cocos
  • 250 ml lapte de cocos 
  • 2 linguri de turmeric
  • 1/2 linguriță  piper negru (opțional)

Mod de preparare

Toate ingredientele se pun într-un blender și se amestecă la viteză mică până se combină. Apoi compoziția se pune într-un vas și se dă la congelator pentru minimum două ore.

Citește și
CELE MAI CITITE
Piure de conopidă cu lapte de cocos în bol, garnisit cu condimente și pătrunjel verde, alături de o furculiță, un bol cu condimente și unul cu sare
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
Piure de conopidă cu lapte de cocos. Rețetă delicioasă, de post
desert de toamnă servit pe o farfurie neagră
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Porție de Ciuperci cu usturoi la tigaie în farfurie, alături de furculițe și o căpățână de usturoi
Ciuperci cu usturoi la tigaie. Rețetă simplă și rapidă, de post
Ciuperci cu usturoi la tigaie. Rețetă simplă și rapidă, de post
Paste cremoase de post făcute cu drojdie nutritivă
Vrei să faci paste de post? Iată cu ce să înlocuiești brânza ca să fie cremoase
Vrei să faci paste de post? Iată cu ce să înlocuiești brânza ca să fie cremoase
lipie libaneză pusă într-un coș de lemn
Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului
Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Înghețată ca pe vremuri pusă într-un bol albastru
Înghețată ca pe vremuri. Rețeta anilor ‘90 preparată în varianta modernă
Înghețată ca pe vremuri. Rețeta anilor ‘90 preparată în varianta modernă
Înghețată de casă, sănătoasă, pusă într-un bol
Înghețată de casă cu brânză de vaci. Este sănătoasă și are puține calorii
Înghețată de casă cu brânză de vaci. Este sănătoasă și are puține calorii
Budinca de griș fără zahăr pusă într-un bol gri
Budincă de griș fără zahăr. Cum o prepari pentru a fi aromată
Budincă de griș fără zahăr. Cum o prepari pentru a fi aromată
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Bucăți de ciocolată albă de casă, cu cereale
05:04
Ciocolată albă de casă, cu cereale. Rețetă simplă și ușoară Ciocolată albă de casă, cu cereale. Rețetă simplă și ușoară
brânza stracciatella pusă într-un bol de lemn
05:01
Brânza stracciatella. Ce este și cum te poți bucura de gustul ei special Brânza stracciatella. Ce este și cum te poți bucura de gustul ei special
Chec de post cu dovleac copt porționat pe un platou alb dreptunghiular
22 noiembrie, 03:12
Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat
O sticlă plină cu oțet de mere
22 noiembrie, 03:00
Beneficiile oțetului de mere. De ce recomandă nutriționiștii să-l incluzi în dieta ta Beneficiile oțetului de mere. De ce recomandă nutriționiștii să-l incluzi în dieta ta
Paste cu ciuperci de post în farfurie neagră, alături de două furculițe, ciuperci, pătrunjel verde și două felii de pâine
22 noiembrie, 02:40
Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă
Paste cu broccoli și măsline, garnisite cu roșii deshidratate, ardei roșu și multă verdeață într-un bol alb cu furculiță
21 noiembrie, 08:07
Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare
Porție de supă cremă de dovleac cu usturoi copt în bol cu lingură, alături de usturoi proaspăt
21 noiembrie, 06:32
Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă
Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz
21 noiembrie, 05:28
Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
1
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Această prăjitură cu mere rase este un desert delicios, de post, ușor de preparat și perfect pentru perioadele de post sau pentru cei care doresc să evite produsele de origine animală....
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
2
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Una dintre cele mai populare rețete de prăjitură ușoară cu mere este cea cunoscută sub denumirea ”rețeta celor trei pahare”. Este o rețetă în care unitatea de măsură a ingredientelor principale...
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
3
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Ciorba de burtă este un preparat tradițional românesc apreciat pentru savoarea sa intensă și textura sa unică. Rețeta de bază include burtă de vită, os de vită cu măduvă, legume, smântână,...
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
4
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Rețeta de usturoi macerat în miere este un preparat tradițional apreciat atât pentru gustul său complex, cât și pentru beneficiile sale asupra sănătății. Această combinație inedită între mierea naturală și usturoi...
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
5
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Nu rata sezonul castanelor fără a prepara castane coapte la cuptor, pentru că sunt delicioase și pline de beneficii. În plus, se prepară simplu și ușor, fără a folosi alte ingrediente...
Parteneri
Sezonul Săgetătorului aduce schimbări majore pentru zodii. Află dacă te numeri printre nativii care trec prin transformări
Sezonul Săgetătorului aduce schimbări majore pentru zodii. Află dacă te numeri printre nativii care trec prin transformări
Sezonul Săgetătorului aduce schimbări majore pentru zodii. Află dacă te numeri printre nativii care trec prin transformări
Când scăpăm de vortexul polar şi ninsori. Jumătate din ţară, paralizată de zăpezi
Când scăpăm de vortexul polar şi ninsori. Jumătate din ţară, paralizată de zăpezi
Când scăpăm de vortexul polar şi ninsori. Jumătate din ţară, paralizată de zăpezi
„Până la Valentina am avut tot ce mi-a plăcut ochiului” Decizia radicală a lui Cristi Borcea, care i-a schimbat complet ultima căsnicie!
„Până la Valentina am avut tot ce mi-a plăcut ochiului” Decizia radicală a lui Cristi Borcea, care i-a schimbat complet ultima căsnicie!
„Până la Valentina am avut tot ce mi-a plăcut ochiului” Decizia radicală a lui Cristi Borcea, care i-a schimbat complet ultima căsnicie!
Horoscop weekend 23 - 24 noiembrie 2024. Ce zodii sunt binecuvântate de Univers în aceste două zile
Horoscop weekend 23 - 24 noiembrie 2024. Ce zodii sunt binecuvântate de Univers în aceste două zile
Horoscop weekend 23 - 24 noiembrie 2024. Ce zodii sunt binecuvântate de Univers în aceste două zile
Cine pleacă din distribuția seriei Golden Boy – Dragoste rebelă. Este vorba despre o actriță
Cine pleacă din distribuția seriei Golden Boy – Dragoste rebelă. Este vorba despre o actriță
Cine pleacă din distribuția seriei Golden Boy – Dragoste rebelă. Este vorba despre o actriță
Grevă pornită de un robot. Cum a convins mașinăria alți 12 roboți să își părăsească postul de lucru
Grevă pornită de un robot. Cum a convins mașinăria alți 12 roboți să își părăsească postul de lucru
Grevă pornită de un robot. Cum a convins mașinăria alți 12 roboți să își părăsească postul de lucru
Cozonac Gubana din bucătăria italiană
Cozonac Gubana din bucătăria italiană
Cozonac Gubana din bucătăria italiană
Cum poți stimula creierul copilului încă de la o vârstă fragedă: recomandări pentru părinți
Cum poți stimula creierul copilului încă de la o vârstă fragedă: recomandări pentru părinți
Cum poți stimula creierul copilului încă de la o vârstă fragedă: recomandări pentru părinți
Miley Cyrus a pozat în lenjerie intimă pentru revista Harpers Bazaar. Vedeta a vorbit despre trecutul ei tumultuos
Miley Cyrus a pozat în lenjerie intimă pentru revista Harper’s Bazaar. Vedeta a vorbit despre trecutul ei tumultuos
Miley Cyrus a pozat în lenjerie intimă pentru revista Harper’s Bazaar. Vedeta a vorbit despre trecutul ei tumultuos
Memoria celulară a obezității poate afecta procesul de slăbire. Oamenii de știință au analizat ce rol are în gestionarea unei greutăți corporale optime
Memoria celulară a obezității poate afecta procesul de slăbire. Oamenii de știință au analizat ce rol are în gestionarea unei greutăți corporale optime
Memoria celulară a obezității poate afecta procesul de slăbire. Oamenii de știință au analizat ce rol are în gestionarea unei greutăți corporale optime
fresh
Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare

Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare

Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare

Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat

Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat

Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat

Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat

Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă

Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă

Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă

Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă
închide