8 rețete de înghețată fără zahăr. Desertul perfect ca să te răcorești în zilele calde

Înghețata este desertul vedetă al verii. Ai o mulțime de variante, de la clasica înghețată de vanilie cu sau fără ciocolată, până la variante gourmet de levănțică sau turmeric. Pe cât este de delicioasă, pe atât de multe calorii aduce organismului. Din fericire, există o variantă pentru a le mai limita: înghețata fără zahăr. Descoperă 8 rețete de înghețată fără zahăr. Vezi care este desertul perfect ca să te răcorești în zilele calde.

Publicat: 20 iunie 2023, 06:00
Mai multe variante de înghețată fără zahăr puse în boluri mari
Înghețata fără zahăr poate fi îndulcită cu banane, curmale, miere sau sirop de arțar/ Shutterstock

În general, dacă înghețata este din fructe este posibil să nu mai fie nevoie de niciun îndulcitor. Pentru cei cărora nu le place gustul acrișor zahărul poate fi înlocuit fie cu stevia sau xilithol sau cu banane coapte, sirop de arțar, pastă de curmale sau miere.

Mai jos sunt 8 rețete de înghețată fără zahăr pe care să le încerci în această vară.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Înghețată de vanilie și căpșuni

Înghețata fără zahăr cu vanilie și căpșuni este perfectă pentru toată familia. Căpșunile pot fi înlocuite cu alte fructe, după preferințe.

Înghețată de vanilie și căpșuni servită în cornete delicioase
Se pot folosi atât fructe congelate, cât și proaspete / Shutterstock

Ingrediente

  • 300 ml smântână pentru gătit
  • 300 ml lapte integral
  • 1 păstaie de vanilie, tăiată în jumătate pe lungime, semințele scoase
  • 6 gălbenușuri
  • 500 g căpșuni coapte, decojite, tăiate pe jumătate
  • 1 banană medie foarte coaptă 

Mod de preparare

Se toarnă smântâna și laptele într-o cratiță mare și se amestecă apoi păstaia de vanilie și semințele. Se aduce la punctul de fierbere, apoi se stinge imediat focul.

Se bat gălbenușurile într-un castron mare până când se decolorează, apoi se adaugă smântâna și laptele. Când s-au omogenizat bine, compoziția se pune înapoi în cratiță și se lasă la foc foarte mic.

Se lasă pe foc aproximativ 5 minute, amestecând constant, până când crema este suficient de groasă pentru a acoperi spatele lingurii. Este important ca amestecul nu se supraîncălzească.

Se ia cratița de pe foc, se scoate păstaia de vanilie și se varsă crema într-un bol curat. Se acoperă suprafața cu folie alimentară pentru a nu face crustă și se lasă să se răcească.

Se pun căpșunile și banana într-un robot de bucătărie și se mixează până devin piure. Dacă există un aparat de înghețată se se pun crema răcită și piureul. Se amestecă până se îngroașă. În lipsa unui aparat de înghețată se pune compoziția într-un blender și se mixează la viteză maximă preț de 15-20 de minute.

Apoi se transferă într-un recipient rezistent la congelator și se îngheață până se solidifică. Se scoate din congelator și se lasă să stea la temperatura camerei timp de 5-10 minute înainte de servire. Nu uita să te informezi despre beneficiile consumului de căpșuni.

Înghețată de ciocolată cu lapte de cocos

Laptele de cocos este un bun înlocuitor pentru lactatele care se pun de obicei în înghețată. Ține cont că modifică substanțial gustul final al produsului final.

Înghetțată de ciocolată cu lapte de cocos pusă într-un bol alb alături de câteva cornete goale
Dacă vrei ca înghețata să fie vegană folosește sirop de arțar / Shutterstock

Ingrediente

  • 400 g lapte de cocos rece
  • 100 g cacao pudră
  • 50 ml miere/sirop de arțar pur
  • 2 lingurițe de extract de vanilie
  • 1/4 linguriță sare de mare

Mod de preparare

Se pune un recipient în congelator. 

Se combină toate ingredientele într-un blender și se amestecă până când compoziția devine omogenă și cremoasă. Când se varsă crema de cocos din cutie se verifică să nu rămână părți întărite pe cutie. Se răzuiește și acelea și se pun în blender. Este ideal să se amestece pudra de cacao cu laptele de cocos înainte de mixarea în blender pentru ca pudra să nu se lipească de părțile laterale și de capacul aparatului.

După mixare, se gustă amestecul. Gradul de dulceață ar trebui să fie mai asemănător cu cel al ciocolatei negre decât cel al ciocolatei cu lapte. Pentru o înghețată mai dulce se mai adăugă puțină miere/ sirop de arțar, amestecând pentru a se încorpora.

În acest moment, există două opțiuni. Amestecul se poate transfera într-un aparat de înghețată și în 20 de minute va îngheța. Pur și simplu se urmează instrucțiunile producătorului. Când termină programul, înghețata va fi moale. Se poate savura imediat sau se poate transfera în recipientul pus în congelator pentru depozitare.

A doua opțiune este cea în care nu există aparat de înghețată. Se transferă amestecul în recipientul din răcit și se congelează timp de 4-6 ore sau până când este ferm. Rețetele de înghețată de casă sunt delicioase pentru vară!

Înghețată cu unt de arahide fără zahăr

Înghețata fără zahăr cu unt de arahide are nevoie de doar 6 ingrediente și poate fi consumată și de persoanele care urmează o dietă vegană. 

Înghețată de unt de arahide fără zahăr pe un blat alb
Sarea de mare va spori aroma de arahide / Shutterstock

Ingrediente

  • 800 ml lapte de caju neîndulcit sau lapte de migdale
  • 12 curmale medjool moi, fără sâmburi
  • 100 g plus 2 linguri de unt de arahide natural neîndulcit, nesărat
  • 2 lingurițe extract pur de vanilie
  • ¾ linguriță sare de mare cu granule fine

Mod de preparare

Se tapetează cu hârtie pergament o tavă de 12×25 cm.

Într-un blender se combină laptele de caju, curmalele, untul de arahide, vanilia și sarea de mare. Se amestecă la viteza maximă 3-4 minute sau până când compoziția este omogenă.

Se pune amestecul de înghețată în tavă, se acoperă cu folie de plastic și se transferă la congelator. Se lasă cel puțin 8 ore pentru a se întări.

Se poate păstra la congelator până la o săptămână.

Înghețată de cafea fără zahăr

Dacă îți place foarte mult cafeaua atunci această înghețată va fi pe gustul tău. Combinația de lapte de cocos cu cafea te va cuceri imediat.

Înghețată de cafea, fără zahăr, într-un bol alb alături de boabe de cafea puse pe masă pentru decor
Înghețata de cafea este foarte aromată / Shutterstock

Ingrediente

  • 250 ml cafea
  • 200 g caju înmuiat peste noapte și scurs
  • 400 ml lapte de cocos
  • 70 ml sirop de arțar 
  • 1 linguriță extract de vanilie 
  • cafea instant (opțional, după gust)
  • un praf de sare de mare (opțional, după gust)

Mod de preparare

Se adaugă cafeaua, nucile caju, laptele de cocos, siropul de arțar și vanilia în blender și se mixează 2 minute la viteză maximă. Se dă la congelator 6-8 ore.

Pentru un plus de aromă de cafea, se adaugă cafea instant după gust.

Înghețată fără zahăr de cireșe cu ciocolată

Cireșe și ciocolata neagră se combină atât de bine încât vei iubi această înghețată și o vei face de mai mult ori.

Înghețată fără zahăr de cireșe și ciocolată în trei pahare înalte
Înghețata de cireșe cu ciocolată fără zahăr poate fi servită în pahare / Shutterstock

Ingrediente

  • 150 g caju lăsat la macerat cel puțin 2 ore
  • 400 ml lapte de cocos
  • 70 ml sirop de arțar
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 150 g  cireșe proaspete sau congelate fără sâmburi, tăiate grosier
  • 70 g  ciocolată neagră rasă

Mod de preparare

Se pun nucile caju scurse, laptele de cocos, siropul de arțar și extractul de vanilie într-un blender și se mixeză până când se obține o compoziție omogenă și cremoasă. Apoi se încorporează ciocolată neagră rasă și cireșele. 

Se transferă într-un recipient sigur pentru congelator și pune la congelator până când este gata. 

Înghețată fără zahăr de mentă cu ciocolată

Dacă îți plac combinațiile de gusturi mai deosebite, această înghețată de mentă cu ciocolată este ceea ce ai nevoie în zilele toride ale verii. Nu rata și rețeta de înghețată cu oreo, deliciul verii acesteia.

Înghețată de mentă decorată cu fulgi de ciocolată neagră
Menta face ca această înghețată să fie foarte răcoritoare / Shutterstock

Ingrediente

  • 400 ml lapte de cocos
  • 200 g crema de nucă de cocos
  • 70 ml sirop de arțar (sau miere)
  • 1 linguriță de extract de mentă
  • 1 linguriță de extract de vanilie
  • ½ linguriță de sare de mare
  • 70 g ciocolată neagră răzuită

Mod de preparare

Se amestecă toate ingredientele, cu excepția ciocolatei. După ce compoziția s-a omogenizat și este cremoasă se adaugă ciocolata neagră. Se mai amestecă puțin, până când ciocolata se încorporează. Se pune într-un vas potrivit și se dă la congelator până devine fermă.

Înghețată vegană cu avocado și limetă fără zahăr

Fructul de avocado va face înghețata atât de cremoasă încât nu îi va putea rezista nimeni din familie. Limeta are atât rol de a oferi aromă, dar ajută avocado să nu oxideze.

Înghețată de avocado servită într-un bol mare negru
Pentru un plus de aromă poți adăuga puțină mentă / Shutterstock

Ingrediente

  • 2 avocado mari, decojite și fără sâmburi
  • 150 ml suc de limetă
  • 100 ml sirop de arțar pur
  • 250 ml lapte de cocos
  • ¼ linguriță sare de mare
  • 1 linguriță extract pur de vanilie
  • 100 ml ulei de cocos, topit și răcit

Mod de preparare

Se dă la congelator peste noapte vasul în care urmează să fie pusă înghețata.

Toate ingredientele se pun într-un blender și se amestecă până când se omogenizează complet. Se pune compoziția în vasul răcit și se dă la congelator până când devine fermă, aproximativ două ore.

Înghețată de mango și turmeric fără zahăr

Înghețata fără zahăr de mango și turmeric este de inspirație orientală. Poți folosi și mango proaspăt, dar pentru o textură mai interesantă cel congelat este mai potrivit.

Înghețată de mango fără zahăr servită într-un bol alături de o lingură aurie
Turmericul aduce mai multă culoare, dar și un gust interesant / Shutterstock

Ingrediente

  • 500 g mango congelat
  • 150 g cremă de cocos
  • 250 ml lapte de cocos 
  • 2 linguri de turmeric
  • 1/2 linguriță  piper negru (opțional)

Mod de preparare

Toate ingredientele se pun într-un blender și se amestecă la viteză mică până se combină. Apoi compoziția se pune într-un vas și se dă la congelator pentru minimum două ore.

Citește și
CELE MAI CITITE
Gogoși de post cu apă minerală în două vase
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
marinadă pentru pește prăjit pe o farfurie
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Tocănița de post cu ciuperci servită într-un castron alb
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Un cozonac proaspăt scos din cuptor și feliat pe un tocător de lemn
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Colaj cu chef Sorin Gonțea și pahare de mousse de ciocolată cu fructe de pădure.
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Budinca de griș fără zahăr pusă într-un bol gri
Budincă de griș fără zahăr. Cum o prepari pentru a fi aromată
Budincă de griș fără zahăr. Cum o prepari pentru a fi aromată
brownie fără făină pe o tavă
Brownie fără făină sau zahăr. Desertul sănătos din doar 3 ingrediente
Brownie fără făină sau zahăr. Desertul sănătos din doar 3 ingrediente
înghețată de casă cu fructe aranjată pe un blat gri
Înghețată de casă cu fructe. Rețeta sănătoasă și simplă, potrivită și pentru copii
Înghețată de casă cu fructe. Rețeta sănătoasă și simplă, potrivită și pentru copii
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Pulpă de miel cu cartofi într-o tavă rustică de lemn, alături de un bol cu sos
06:39
Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă
Porție de pască pufoasă fără aluat în spatula așezată pe farfurie, alături de platoul cu pasca secționată
05:53
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
Trei rețete de ouă umplute așezate pe un platou
05:28
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate în cratiță, alături de un bol cu piure de cartofi
05:21
Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște
rețete cu pește de Florii puse pe o masă
27 aprilie, 06:01
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă 7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Două borcane cu gem de rubarbă și lingurițe
27 aprilie, 05:43
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
Doradă pusă într-o tavă la cuptor
27 aprilie, 04:45
Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor
Cât se ține carnea de miel la cuptor
27 aprilie, 03:39
Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
1
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
2
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Peștele prăjit poate fi mai gustos dacă înainte de a-l pune în tigaia cu ulei încins îl lași câteva ore sau peste noapte într-o compoziție cu condimente și ierburi aromatice. Descoperă...
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
3
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Dacă ai în plan să prepari gogoși pentru momentele dulci ale zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de gogoși de post împletite. Este un mod de a da aspect cuceritor celui...
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
4
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine și este important să le integrezi în dieta ta, mai ales în perioadele de post. O variantă delicioasă de a face acest lucru este...
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
5
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
O reţetă clasică de mousse de ciocolată cu fructe de pădure, un desert cremos, mătăsos şi încărcat cu aromă de ciocolată, care este făcut din doar 3 ingrediente și 3 pași...
Parteneri
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin gunoaie. Aleg și eu ce e bun, ce nu e bun
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin gunoaie. "Aleg și eu ce e bun, ce nu e bun"
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin gunoaie. "Aleg și eu ce e bun, ce nu e bun"
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
Prințul Harry, gest emoționant pentru nepotul său cel mic. Cadoul extrem de valoros pe care Prințul Louis îl va prețui toată viața
Prințul Harry, gest emoționant pentru nepotul său cel mic. Cadoul extrem de valoros pe care Prințul Louis îl va prețui toată viața
Prințul Harry, gest emoționant pentru nepotul său cel mic. Cadoul extrem de valoros pe care Prințul Louis îl va prețui toată viața
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Boala zombie care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
10 probleme sociale cu care se confruntă adolescenții
10 probleme sociale cu care se confruntă adolescenții
10 probleme sociale cu care se confruntă adolescenții
Selena Gomez a vorbit despre pauza ei de la social media: A fost cel mai satisfăcător cadou pe care mi l-am făcut
Selena Gomez a vorbit despre pauza ei de la social media: „A fost cel mai satisfăcător cadou pe care mi l-am făcut”
Selena Gomez a vorbit despre pauza ei de la social media: „A fost cel mai satisfăcător cadou pe care mi l-am făcut”
Beneficiile și riscurile consumului de alimente picante. Sfaturi pentru a le include în dietă în mod corect
Beneficiile și riscurile consumului de alimente picante. Sfaturi pentru a le include în dietă în mod corect
Beneficiile și riscurile consumului de alimente picante. Sfaturi pentru a le include în dietă în mod corect
fresh
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor

Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor

Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor

Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor
închide