Înghețată de căpșuni cu banane. Rețetă simplă de desert răcoros
Această înghețată de căpșuni cu banane este o alegere delicioasă și sănătoasă pentru a te răcori în zilele toride de vară. Combinația ingredientelor oferă un gust fructat și răcoritor, perfect pentru a satisface pofta de dulce într-un mod natural și nutritiv. Pe lângă căpșuni și banane mai folosești pentru prepararea înghețatei smântână pentru frișcă, zahăr, suc de lămâie și, opțional, vanilie.
Galerie foto
Căpșunile sunt bogate în vitamina C și antioxidanți, oferind un gust dulce-acrișor și o culoare vibrantă înghețatei. Bananele adaugă cremozitate naturală și dulceață înghețatei, fără a mai fi nevoie de prea mult zahăr suplimentar. Ele sunt, de asemenea, o sursă bună de potasiu. Smântâna pentru frișcă adaugă consistență și cremozitate înghețatei. În același timp contribuie la textura fină și catifelată a acesteia. Zahărul ajută la îndulcirea înghețatei și la obținerea unei texturi mai moi și mai puțin cristaline. Poți folosi și miere, sirop de agave sau alt îndulcitor la alegere. Vanilia adaugă o notă aromatică subtilă, completând perfect aromele fructelor.
Descoperă și o rețetă de înghețată de căpșuni cu lapte condensat. Rețeta este simplă, nu necesită fierbere, ci doar amestecarea ingredientelor, respectând etapele necesare. Iar în continuare vei descoperi lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu o delicioasă înghețată de căpșuni cu banane.
Ingrediente
Mod de preparare
Vei începe cu pregătirea fructelor.
Spală căpșunile sub jet de apă rece, lasă-le într-o sită la scurs și și îndepărtează codițele și frunzele. Dacă folosești căpșuni congelate, lasă-le să se dezghețe parțial.
Curăță bananele de coajă și taie-le în bucăți. Stropește-le imediat cu suc de lămâie, pentru a nu oxida.
Descoperă și rețeta de înghețată de banane și fructe de pădure, aromată și frumos colorată.
Cum prepari rețeta de înghețată de căpșuni cu banane
Într-un blender sau robot de bucătărie, pune căpșunile, bananele și zahărul. Mixează ingredientele până când obții o compoziție omogenă. Dacă dorești compoziția mai fină, o poți trece printr-o sită deasă.
Într-un bol separat, amestecă smântâna pentru frișcă până când devine pufoasă și formează vârfuri moi. Încorporează cu grijă smântâna bătută în amestecul de fructe, folosind o spatulă, pentru a păstra textura aerată.
Toarnă compoziția rezultată într-un recipient cu capac. Pune recipientul în congelator și lasă-l să înghețe timp de cel puțin 4 ore sau până când înghețata este complet solidificată.
Pentru o consistență mai fină, poți scoate înghețata din congelator la fiecare 30 de minute în primele 2 ore și să amesteci bine cu o furculiță pentru a sparge cristalele de gheață.
Scoate înghețata din congelator cu 10 minute înainte de a o servi, pentru a se înmuia puțin.
Servește delicioasa înghețată de banane cu căpșuni în cupe sau cornete. Garnisește-o cu bucăți de căpșuni proaspete sau banane, dacă dorești.
Iar dacă mai vrei să prepari și alte rețete de înghețată ușoare și rapide, mai trece pe listă și rețeta de înghețată de casă cu trei arome de fructe.
Galerie foto