Înghețată de casă cu trei arome de fructe. Cea mai rapidă rețetă
Cum să faci înghețată cu fructe acasă, iată cea mai simplă și rapidă rețetă. Vrei o înghețată de casă cu căpșuni, o înghețată cu fructe de pădure, poate o înghețată cu pepene galben sau de ce nu o înghețată cu mango? Nimic mai simplu. Chef Sorin Gonțea îți arată cum să prepari acasă o înghețată cu 3 arome de fructe, iar tu o vei putea face cu fructele tale preferate.
Noul sezon al emisiunii BeautiFood este disponibil în AntenaPLAY alături de episoadele sezoanelor anterioare.
Dacă în BeautiFood | Sezonul 1 rețetele au fost preparate de Chef Roxana Blenche, iar în Sezonul 2 de Nobo, căștigătorul „Chefi fără limite”, acum gazda emisiunii este Chef Sorin Gonțea care ne arată cum se prepară 10 mâncăruri moderne și ușor de făcut.
Descoperă și tu cea mai simplă rețetă de înghețată de casă, pe care o poți realiza în propria bucătărie. Se prepară din doar 3 ingrediente: fructe congelate, smântână pentru frișcă și lapte condensat.
Marele avantaj al acestei înghețate este că se poate consuma imediat, nu mai trebuie ținută câteva ore la congelator.
Ingrediente pentru 3 arome de înghețată de casă
Cum se prepară înghețata de casă
Varianta aceasta de înghețată se face cu lapte condensat (a nu se confunda cu laptele pentru cafea).
Poți cumpăra laptele condensat din comerț (îl găsești ambalat la conservă) sau îl poți prepara acasă cu o zi înainte de a face înghețata.
Prepararea laptelui condensat este extrem de simplă, dar trebuie realizată cu cel puțin câteva ore înainte de a prepara înghețata.
Smântâna pentru frișcă LaDORNA trebuie să stea la frigider minim 12 ore, recomandabil 24 de ore înainte de utilizare. De asemenea, înainte de a o turna amestecă bine cutia pentru omogenizare.
Fructele congelate trebuie scoase cu maxim 5 minute înainte de a le procesa pentru înghețată.
Cum faci laptele condensat
Toarnă într-o cratiță mică 500 ml lapte și 150 gr zahăr tos și pune-o la foc mic. Până începe să se încălzească, la foc foarte mic, amestecă încontinuu pentru a se dizolva zahărul.
Amestecul trebuie să fiarbă foarte ușor, foarte lent, deci la foc mic, până ce apa din lapte se va evapora.
Important: după ce a început să fiarbă nu mai amesteca!
Când lichidul a scăzut aproape la jumătate laptele condensat este gata (după circa 35-40 de minute de fierbere).
Îl lași să se răcească, iar apoi îl dai la frigider câteva ore.
După ce a stat la frigider, laptele condensat va avea o textură cremoasă și o culoare gălbuie-maronie.
Prepararea înghețatei cu fructe
Pune în vasul blenderului/mixerului 250 gr fructe de pădure congelate, 100 ml smântână pentru frișcă La DORNA și 100 ml lapte condensat și amestecă-le până se omogenizează. Înghețata de fructe de pădure este gata! Dă-o la rece.
Repetă acest pas folosind 250 gr afine și mure congelate cu 100 ml smântână pentru frișcă și 100 ml lapte condensat.
Apoi la fel, pentru ultima varianta de aromă: mixează 250 gr banane și ananas congelate cu 100 ml smântână pentru frișcă și 100 ml lapte condensat.
Gata! Ai obținut 3 arome de înghețată cu fructe!
Combină cele trei tipuri de înghețată, ornează cu frișcă și fructe proaspete și poftă bună!
Ce este înghețata
Înghețata este un amestec de lapte, smântână, zahăr și alte ingrediente, care a fost congelat într-un deliciu moale și cremos.
Înghețata este un răsfăț cunoscut de sute de ani. A devenit populară doar de la utilizarea pe scară largă a refrigerarii. Popularitatea excesivă a înghețatei a dus la apariția a multor variații de înghețată. Includem aici frișcă congelată, iaurt înghețat și chiar versiuni non-lactate, făcute cu ingrediente precum laptele de cocos.
Ce conține de obicei o înghețată
Înghețatele mai bogate în grăsimi din lapte au, în general, o textură mai fină. Acestea conțin o cantitate mai mică de apă și, prin urmare, mai puține cristale de gheață.
Pe lângă lapte sau smântână, înghețata din comerț conține adesea stabilizatori, cum ar fi glutenul, pentru a menține amestecul cu o textură consistentă. Zahărul sau înlocuitorii de zahăr sunt de obicei adăugați pentru a oferi aroma dulce la care se așteaptă majoritatea oamenilor.
Tipurile de înghețată fără zahăr au devenit populare în ultima vreme și se bazează pe adăugarea de fructe și zaharuri naturale din lapte pentru dulceața lor subtilă sau îndulcitori ce înlocuiesc zahărul.
Varietatea de arome și aditivi din înghețată a crescut de-a lungul timpului. De la fructe tropicale (mango) sau mai puțin obișnuite (rodia) până la arome precum cafea, busuioc, matcha sau wasabi, mii de arome de înghețată, atât sărate, cât și dulci, au fost create de-a lungul anilor.