Înghețată de casă cu trei arome de fructe. Cea mai rapidă rețetă

timpul de preparare
Fără coacere
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Cum să faci înghețată cu fructe acasă, iată cea mai simplă și rapidă rețetă. Vrei o înghețată de casă cu căpșuni, o înghețată cu fructe de pădure, poate o înghețată cu pepene galben sau de ce nu o înghețată cu mango? Nimic mai simplu. Chef Sorin Gonțea îți arată cum să prepari acasă o înghețată cu 3 arome de fructe, iar tu o vei putea face cu fructele tale preferate.

Colaj cu chef Sorin Gonțea și înghețată de casă cu trei arome.
Varianta aceasta de înghețată se face cu lapte condensat (a nu se confunda cu laptele pentru cafea) / AntenaPLAY.ro

Noul sezon al emisiunii BeautiFood este disponibil în AntenaPLAY alături de episoadele sezoanelor anterioare.

Dacă în BeautiFood | Sezonul 1 rețetele au fost preparate de Chef Roxana Blenche, iar în Sezonul 2 de Nobo, căștigătorul „Chefi fără limite”, acum gazda emisiunii este Chef Sorin Gonțea care ne arată cum se prepară 10 mâncăruri moderne și ușor de făcut.

Descoperă și tu cea mai simplă rețetă de înghețată de casă, pe care o poți realiza în propria bucătărie. Se prepară din doar 3 ingrediente: fructe congelate, smântână pentru frișcă și lapte condensat.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Marele avantaj al acestei înghețate este că se poate consuma imediat, nu mai trebuie ținută câteva ore la congelator.

Citește și

Ingrediente pentru 3 arome de înghețată de casă

Cum se prepară înghețata de casă

Varianta aceasta de înghețată se face cu lapte condensat (a nu se confunda cu laptele pentru cafea).

Poți cumpăra laptele condensat din comerț (îl găsești ambalat la conservă) sau îl poți prepara acasă cu o zi înainte de a face înghețata.

Prepararea laptelui condensat este extrem de simplă, dar trebuie realizată cu cel puțin câteva ore înainte de a prepara înghețata.

Smântâna pentru frișcă LaDORNA trebuie să stea la frigider minim 12 ore, recomandabil 24 de ore înainte de utilizare. De asemenea, înainte de a o turna amestecă bine cutia pentru omogenizare.

Fructele congelate trebuie scoase cu maxim 5 minute înainte de a le procesa pentru înghețată.

Cum faci laptele condensat

Toarnă într-o cratiță mică 500 ml lapte și 150 gr zahăr tos și pune-o la foc mic. Până începe să se încălzească, la foc foarte mic, amestecă încontinuu pentru a se dizolva zahărul.

Amestecul trebuie să fiarbă foarte ușor, foarte lent, deci la foc mic, până ce apa din lapte se va evapora.

Important: după ce a început să fiarbă nu mai amesteca!

Când lichidul a scăzut aproape la jumătate laptele condensat este gata (după circa 35-40 de minute de fierbere).

Îl lași să se răcească, iar apoi îl dai la frigider câteva ore.

După ce a stat la frigider, laptele condensat va avea o textură cremoasă și o culoare gălbuie-maronie.

Prepararea înghețatei cu fructe

Pune în vasul blenderului/mixerului 250 gr fructe de pădure congelate, 100 ml smântână pentru frișcă La DORNA și 100 ml lapte condensat și amestecă-le până se omogenizează. Înghețata de fructe de pădure este gata! Dă-o la rece.

Repetă acest pas folosind 250 gr afine și mure congelate cu 100 ml smântână pentru frișcă și 100 ml lapte condensat.

Apoi la fel, pentru ultima varianta de aromă: mixează 250 gr banane și ananas congelate cu 100 ml smântână pentru frișcă și 100 ml lapte condensat.

Gata! Ai obținut 3 arome de înghețată cu fructe!

Combină cele trei tipuri de înghețată, ornează cu frișcă și fructe proaspete și poftă bună!

Ce este înghețata

Înghețata este un amestec de lapte, smântână, zahăr și alte ingrediente, care a fost congelat într-un deliciu moale și cremos.

Înghețata este un răsfăț cunoscut de sute de ani. A devenit populară doar de la utilizarea pe scară largă a refrigerarii. Popularitatea excesivă a înghețatei a dus la apariția a multor variații de înghețată. Includem aici frișcă congelată, iaurt înghețat și chiar versiuni non-lactate, făcute cu ingrediente precum laptele de cocos.

Ce conține de obicei o înghețată

Înghețatele mai bogate în grăsimi din lapte au, în general, o textură mai fină. Acestea conțin o cantitate mai mică de apă și, prin urmare, mai puține cristale de gheață.

Pe lângă lapte sau smântână, înghețata din comerț conține adesea stabilizatori, cum ar fi glutenul, pentru a menține amestecul cu o textură consistentă. Zahărul sau înlocuitorii de zahăr sunt de obicei adăugați pentru a oferi aroma dulce la care se așteaptă majoritatea oamenilor.

Tipurile de înghețată fără zahăr au devenit populare în ultima vreme și se bazează pe adăugarea de fructe și zaharuri naturale din lapte pentru dulceața lor subtilă sau îndulcitori ce înlocuiesc zahărul.

Varietatea de arome și aditivi din înghețată a crescut de-a lungul timpului. De la fructe tropicale (mango) sau mai puțin obișnuite (rodia) până la arome precum cafea, busuioc, matcha sau wasabi, mii de arome de înghețată, atât sărate, cât și dulci, au fost create de-a lungul anilor.

Citește și
CELE MAI CITITE
Gnocchi cu dovleac, cremă de brânză și rucola în două farfurii
Gnocchi cu dovleac, cremă de brânză și rucola. O combinație de texturi și arome echilibrate
Gnocchi cu dovleac, cremă de brânză și rucola. O combinație de texturi și arome echilibrate
poutine
Rețetă de poutine. Modul delicios în care canadienii servesc cartofii prăjiți
Rețetă de poutine. Modul delicios în care canadienii servesc cartofii prăjiți
Plăcintă turnată cu mere fără zahăr
Plăcintă turnată cu mere, fără zahăr. Pașii pentru un super desert cu mere
Plăcintă turnată cu mere, fără zahăr. Pașii pentru un super desert cu mere
chicken parmigiana
Chicken parmigiana, cum să faci acasă preparatul de inspirație italiană care a cucerit America
Chicken parmigiana, cum să faci acasă preparatul de inspirație italiană care a cucerit America
Chutney de pere în două borcane, ardei iuți roșii, pere și pătrunjel verde
Chutney de pere. Un deliciu de toamnă elegant și versatil
Chutney de pere. Un deliciu de toamnă elegant și versatil
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Crumble cu fructe de pădure și aluat cu migdale și fulgi de ovăz într-un vas ceramic, alb, cu lingură
Crumble cu fructe de pădure și aluat cu migdale și fulgi de ovăz
Crumble cu fructe de pădure și aluat cu migdale și fulgi de ovăz
Mini galette cu nectarine și sirop de arțar, una pe farfurie și trei pe un grătar
Mini galette cu nectarine și sirop de arțar. Rețeta unui desert cu farmec franțuzesc
Mini galette cu nectarine și sirop de arțar. Rețeta unui desert cu farmec franțuzesc
Porții de prăjitură umedă cu caise și nectarine, decorată cu migdale
Prăjitură umedă cu caise și nectarine, decorată cu migdale
Prăjitură umedă cu caise și nectarine, decorată cu migdale
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Pulpă de rață cu pere caramelizate și fructe confiate
06:50
Pulpă de rață cu pere caramelizate și fructe confiate Pulpă de rață cu pere caramelizate și fructe confiate
Cum se păstrează lămâile
06:06
Lămâile vor rezista mai mult dacă urmezi acest sfat. Vor fi proaspete până la o săptămână Lămâile vor rezista mai mult dacă urmezi acest sfat. Vor fi proaspete până la o săptămână
Quiche cu spanac și dovleac, gratinat cu cașcaval afumat, porționat
05:34
Quiche cu spanac și dovleac, gratinat cu cașcaval afumat Quiche cu spanac și dovleac, gratinat cu cașcaval afumat
ceafa de porc la cuptor
17 octombrie, 11:57
Cât se ține ceafa de porc la cuptor. Mod de preparare și ingrediente pentru un gust desăvârșit Cât se ține ceafa de porc la cuptor. Mod de preparare și ingrediente pentru un gust desăvârșit
Salată de toamnă cu dovleac copt, smochine, nuci și rodie pe o farfurie, alături de un borcan cu dressing, smochine și un bol cu salată rucola
17 octombrie, 10:07
Salată de toamnă cu dovleac copt, smochine, nuci și rodie Salată de toamnă cu dovleac copt, smochine, nuci și rodie
Supă franțuzească de ceapă cu baghete prăjite și gratinate cu brânză
17 octombrie, 09:26
Supă franțuzească de ceapă - French Onion Soup Supă franțuzească de ceapă - French Onion Soup
Supă cremă de castane cu crutoane în bol, o lingură, felii de pâine prăjite și castane
16 octombrie, 07:40
Supă cremă de castane cu crutoane. O poveste de toamnă într-un bol Supă cremă de castane cu crutoane. O poveste de toamnă într-un bol
Ravioli cu unt și salvie
16 octombrie, 07:05
Ravioli cu unt și salvie. Rețeta perfectă pentru un prânz sofisticat Ravioli cu unt și salvie. Rețeta perfectă pentru un prânz sofisticat
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Jonah Hill e de nerecunoscut pe platourile de filmare. Actorul a slăbit enorm, iar fanii sunt surprinși de noua sa imagine
Jonah Hill e de nerecunoscut pe platourile de filmare. Actorul a slăbit enorm, iar fanii sunt surprinși de noua sa imagine
Jonah Hill e de nerecunoscut pe platourile de filmare. Actorul a slăbit enorm, iar fanii sunt surprinși de noua sa imagine
Bâlbele autorităţilor după explozia din Rahova. Minutele lipsă din cronologie ar putea schimba cursul anchetei
Bâlbele autorităţilor după explozia din Rahova. Minutele lipsă din cronologie ar putea schimba cursul anchetei
Bâlbele autorităţilor după explozia din Rahova. Minutele lipsă din cronologie ar putea schimba cursul anchetei
Gestul lui Ion Ţiriac pentru familiile afectate de explozia teribilă din Rahova
Gestul lui Ion Ţiriac pentru familiile afectate de explozia teribilă din Rahova
Gestul lui Ion Ţiriac pentru familiile afectate de explozia teribilă din Rahova
Antena 1 va produce şi va difuza în curând formatul Survivor, într-o nouă versiune! Află toate detaliile
Antena 1 va produce şi va difuza în curând formatul Survivor, într-o nouă versiune! Află toate detaliile
Antena 1 va produce şi va difuza în curând formatul Survivor, într-o nouă versiune! Află toate detaliile
Nurgül Yeşilçay are un obicei ciudat despre care nimeni nu știa până acum. Ce a dezvăluit vedeta despre viața personală
Nurgül Yeşilçay are un obicei ciudat despre care nimeni nu știa până acum. Ce a dezvăluit vedeta despre viața personală
Nurgül Yeşilçay are un obicei ciudat despre care nimeni nu știa până acum. Ce a dezvăluit vedeta despre viața personală
Experții au observat materia întunecată pentru prima dată. Imaginea care i-a uimit
Experții au observat materia întunecată pentru prima dată. Imaginea care i-a uimit
Experții au observat materia întunecată pentru prima dată. Imaginea care i-a uimit
Chiftele în crustă de piure de cartofi, gratinate cu cașcaval
Chiftele în crustă de piure de cartofi, gratinate cu cașcaval
Chiftele în crustă de piure de cartofi, gratinate cu cașcaval
Alimentele și băuturile de evitat când alăptezi
Alimentele și băuturile de evitat când alăptezi
Alimentele și băuturile de evitat când alăptezi
Netflix a confirmat data lansării celui de-al patrulea sezon din Bridgerton. Cine face parte din distribuție
Netflix a confirmat data lansării celui de-al patrulea sezon din „Bridgerton”. Cine face parte din distribuție
Netflix a confirmat data lansării celui de-al patrulea sezon din „Bridgerton”. Cine face parte din distribuție
Cele mai nutritive legume de toamnă. Cum îți pot susține sănătatea pe parcursul anotimpului rece
Cele mai nutritive legume de toamnă. Cum îți pot susține sănătatea pe parcursul anotimpului rece
Cele mai nutritive legume de toamnă. Cum îți pot susține sănătatea pe parcursul anotimpului rece
fresh
Supă cremă de castane cu crutoane. O poveste de toamnă într-un bol

Supă cremă de castane cu crutoane. O poveste de toamnă într-un bol

Supă cremă de castane cu crutoane. O poveste de toamnă într-un bol

Lichior de struguri negri. Rețeta unei băuturi de casă, rafinată și aromată

Lichior de struguri negri. Rețeta unei băuturi de casă, rafinată și aromată

Ravioli cu unt și salvie. Rețeta perfectă pentru un prânz sofisticat

Ravioli cu unt și salvie. Rețeta perfectă pentru un prânz sofisticat

Supă franțuzească de ceapă - French Onion Soup

Supă franțuzească de ceapă - French Onion Soup

Salată de toamnă cu dovleac copt, smochine, nuci și rodie

Salată de toamnă cu dovleac copt, smochine, nuci și rodie
închide