Spanacul congelat este mai bun decât cel proaspăt. Iată ce spun specialiștii
Legumele nu ar trebui să lipsească de la nicio masă. Indiferent că alegi să le consumi proaspete, conservate sau congelate, important este să le ai în farfurie. Specialiștii susțin că spanacul congelat este mai bun decât cel proaspăt. Descoperă cum au ajuns la această concluzie.
Un studiu făcut de Harvard Medical School arată că o persoană ar trebui să consume zilnic 5 porții de fructe și legume. De cele mai multe ori, dacă te gândești bine la ceea ce ai mâncat într-o zi, îți dai seama că nu ai atins această țintă. Poate nu ai avut timp să faci cumpărături și nu ai în casă legume, alteori nu ai timp să le prepari.
Poate fi o provocare să mănânci suficiente legume zilnic. Dacă totuși vrei să mănânci sănătos cea mai la îndemână variantă este să apelezi la legumele congelate. Sunt o alternativă excelentă pentru că reduci risipa alimentară, au același aport de vitamine și minerale și se gătesc mult mai ușor și rapid.
Potrivit Daily Meal cea mai hrănitoare formă în care poți mânca spanacul este congelat. Specialiștii de acolo consideră că spanacul congelat poate fi salvator. Chiar dacă nu rezistă foarte mult, își păstrează culoarea și nutienții mai mult timp față de alte forme de conservare.
Spanacul congelat este mai bun decât cel proaspăt
Deși este procesat într-o anumită măsură, spanacul congelat poate fi superior celui proaspăt. Spanacul proaspăt poate pierde din nutrienți, în special vitamina B, pe măsură ce îmbătrânește.
După ce a stat în frigider timp de o săptămână, nu numai că se va deteriora din punct de vedere al aspectului, ci va rămâne și fără o parte din vitamine și mineralele pentru care l-ai cumpărat de fapt. Pe de altă parte, spanacul congelat este procesat imediat după recoltare, ceea ce ajută la păstrarea tuturor nutrienților.
O porție dintr-un preparat gătit cu spanac proaspăt va avea mai puține vitamine și minerale decât una pentru care s-a folosit spanac congelat. Dacă alegi un sortiment fără sodiu adăugat, atunci vei știi sigur că masa ta va fi cu adevărat hrănitoare.
Esențial să verifici etichetele produselor pentru a te asigura că alegi cu adevărat varianta cea mai sănătoasă și cea mai rezistentă în timp.
Cum se obține spanacul congelat
Conservele de legume, inclusiv spanacul, dacă sunt păstrate în condiții adecvate, au un termen de valabilitate de doi până la cinci ani. Cu toate acestea, chiar și data limită de utilizare se referă la calitatea legumelor, nu la siguranța legată de consumul produsului.
Acest lucru înseamnă că sunt bune de consum mult mai mult. Spanacul congelat, pe de altă parte, poate fi mâncat în termen de trei luni. Dacă alegi doar folosind acest criteriu, cu siguranță spanacul în conservă este câștigător.
Totuși, este esențial să îi evaluezi valoare și din punct de vedere nutritiv. Spanacul procesat, congelat și conservat este foarte asemănător și posedă aceiași nutrienți sau aproape echivalent cu cel proaspăt. Modul în care este procesat afectează aceste niveluri.
Descoperă cum poți congela spanacul la tine acasă. Iată care sunt criteriile pe care trebuie să le ai în vedere.
Spanacul conservat necesită mai multe procese de prelucrare decât cel congelat, afectându-i culoarea, gustul și valoarea nutritivă. Pentru a-l congela este nevoie doar să fie trecut rapid prin apă clocotită și apoi pus în apă cu gheață.
Spanacul conservat poate conține cantități mari de sodiu, zahăr și alți conservanți, afectându-i în cele din urmă calitatea. Spanacul congelat poate fi procesat și cu adaos de sodiu, dar în general în cantități mult mai mici decât în conserva.