Spanacul congelat este mai bun decât cel proaspăt. Iată ce spun specialiștii

Legumele nu ar trebui să lipsească de la nicio masă. Indiferent că alegi să le consumi proaspete, conservate sau congelate, important este să le ai în farfurie. Specialiștii susțin că spanacul congelat este mai bun decât cel proaspăt. Descoperă cum au ajuns la această concluzie.

Spanacul congelat pun pe o farfurie albă
Spanacul congelat rezistă până la 3 luni la congelator / Shutterstock

Un studiu făcut de Harvard Medical School arată că o persoană ar trebui să consume zilnic 5 porții de fructe și legume. De cele mai multe ori, dacă te gândești bine la ceea ce ai mâncat într-o zi, îți dai seama că nu ai atins această țintă. Poate nu ai avut timp să faci cumpărături și nu ai în casă legume, alteori nu ai timp să le prepari.

Citește și

Poate fi o provocare să mănânci suficiente legume zilnic. Dacă totuși vrei să mănânci sănătos cea mai la îndemână variantă este să apelezi la legumele congelate. Sunt o alternativă excelentă pentru că reduci risipa alimentară, au același aport de vitamine și minerale și se gătesc mult mai ușor și rapid.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Potrivit Daily Meal cea mai hrănitoare formă în care poți mânca spanacul este congelat. Specialiștii de acolo consideră că spanacul congelat poate fi salvator. Chiar dacă nu rezistă foarte mult, își păstrează culoarea și nutienții mai mult timp față de alte forme de conservare.

Spanacul congelat este mai bun decât cel proaspăt

Deși este procesat într-o anumită măsură,  spanacul congelat poate fi superior celui proaspăt. Spanacul proaspăt poate pierde din nutrienți, în special vitamina B, pe măsură ce îmbătrânește.

După ce a stat în frigider timp de o săptămână, nu numai că se va deteriora din punct de vedere al aspectului, ci va rămâne și fără o parte din vitamine și mineralele pentru care l-ai cumpărat de fapt. Pe de altă parte, spanacul congelat este procesat imediat după recoltare, ceea ce ajută la păstrarea tuturor nutrienților.

O porție dintr-un preparat gătit cu spanac proaspăt va avea mai puține vitamine și minerale decât una pentru care s-a folosit spanac congelat. Dacă alegi un sortiment fără sodiu adăugat, atunci vei știi sigur că masa ta va fi cu adevărat hrănitoare.

Esențial să verifici etichetele produselor pentru a te asigura că alegi cu adevărat varianta cea mai sănătoasă și cea mai rezistentă în timp.

Cum se obține spanacul congelat

Conservele de legume, inclusiv spanacul, dacă sunt păstrate în condiții adecvate, au un termen de valabilitate de doi până la cinci ani. Cu toate acestea, chiar și data limită de utilizare se referă la calitatea legumelor, nu la siguranța legată de consumul produsului.

Acest lucru înseamnă că sunt bune de consum mult mai mult. Spanacul congelat, pe de altă parte, poate fi mâncat în termen de trei luni. Dacă alegi doar folosind acest criteriu, cu siguranță spanacul în conservă este câștigător.

Totuși, este esențial să îi evaluezi valoare și din punct de vedere nutritiv. Spanacul procesat, congelat și conservat este foarte asemănător și posedă aceiași nutrienți sau aproape echivalent cu cel proaspăt. Modul în care este procesat afectează aceste niveluri.

Descoperă cum poți congela spanacul la tine acasă. Iată care sunt criteriile pe care trebuie să le ai în vedere.

Spanacul conservat necesită mai multe procese de prelucrare decât cel congelat, afectându-i culoarea, gustul și valoarea nutritivă. Pentru a-l congela este nevoie doar să fie trecut rapid prin apă clocotită și apoi pus în apă cu gheață.

Spanacul conservat poate conține cantități mari de sodiu, zahăr și alți conservanți, afectându-i în cele din urmă calitatea. Spanacul congelat poate fi procesat și cu adaos de sodiu, dar în general în cantități mult mai mici decât în ​​conserva.

Citește și
CELE MAI CITITE
Coaste de porc cu mere și rozmarin pe o farfurie
Coaste de porc cu mere și rozmarin, preparate la cuptor
Coaste de porc cu mere și rozmarin, preparate la cuptor
Zeppole di San Giuseppe
Zeppole di San Giuseppe. Rețetă de gogoși italienești umplute cu vanilie
Zeppole di San Giuseppe. Rețetă de gogoși italienești umplute cu vanilie
ouă la temperatura camerei
De ce trebuie să pui la anumite prăjituri ouă la temperatura camerei? Toate explicațiile de care ai nevoie
De ce trebuie să pui la anumite prăjituri ouă la temperatura camerei? Toate explicațiile de care ai nevoie
Porții de ruladă de porc umplută cu ciuperci, ardei și verdeață pe o farfurie albă, alături de boluri cu condimente, cuțit și furculiță
Ruladă de porc umplută cu ciuperci, ardei și verdeață
Ruladă de porc umplută cu ciuperci, ardei și verdeață
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate pe un platou alb
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate. Rețetă pentru sărbătorile de iarnă
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate. Rețetă pentru sărbătorile de iarnă
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Spanac de la congelator pus într-o oală mare
Spanac la congelator. Cum îl depozitezi ca să nu se strice
Spanac la congelator. Cum îl depozitezi ca să nu se strice
Spanac pentru rețete cu spanac
7 idei de rețete cu spanac pe care le va adora toată lumea
7 idei de rețete cu spanac pe care le va adora toată lumea
Mâncare de orez cu spanac într-un set de două farfurii albe cu furculiță pe un ștergar și o felie de lămâie
Galerie foto
Spanac cu orez. Rețetă simplă și gustoasă
Spanac cu orez. Rețetă simplă și gustoasă
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
câte zile se ține orezul în frigider
06:57
Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider
cerviche, tartar și carpaccio
06:56
Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă
Cotlete de porc cu usturoi la tigaie
05:48
Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect
Manakish cu za'atar
14 decembrie, 06:55
Manakish cu za'atar. Lipii aromate din bucătăria levantină Manakish cu za'atar. Lipii aromate din bucătăria levantină
Carne de curcan
14 decembrie, 05:57
Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă
Cum se spală cartofii
14 decembrie, 05:57
De ce nu este suficient să speli cartofii cu apă. Sfaturi practice pentru îndepărtarea pesticidelor De ce nu este suficient să speli cartofii cu apă. Sfaturi practice pentru îndepărtarea pesticidelor
baharat
13 decembrie, 05:57
Baharat, condimentul care nu trebuie să îți lipsească dacă îți place mâncarea orientală Baharat, condimentul care nu trebuie să îți lipsească dacă îți place mâncarea orientală
hugo fără alcool rețeta
13 decembrie, 05:56
Cum se prepară celebrul cocktail Hugo. Rețeta simplă, fără alcool Cum se prepară celebrul cocktail Hugo. Rețeta simplă, fără alcool
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Maia naturală. Ghid de preparare și întreținere
Maia naturală. Ghid de preparare și întreținere
Maia naturală. Ghid de preparare și întreținere
Ciprian Ciucu: Nu îmi imaginam că problemele de la Primărie sunt aşa grave. Ne-a ajuns cuţitul la os
Ciprian Ciucu: "Nu îmi imaginam că problemele de la Primărie sunt aşa grave. Ne-a ajuns cuţitul la os"
Ciprian Ciucu: "Nu îmi imaginam că problemele de la Primărie sunt aşa grave. Ne-a ajuns cuţitul la os"
Afacerea de 3.500.000 de euro a lui Alex Piţurcă cu care a dat lovitura. Nu mai duce grija banilor
Afacerea de 3.500.000 de euro a lui Alex Piţurcă cu care a dat lovitura. Nu mai duce grija banilor
Afacerea de 3.500.000 de euro a lui Alex Piţurcă cu care a dat lovitura. Nu mai duce grija banilor
Premierele se țin lanț în acest sezon la Mireasa. Ce s-a întâmplat, cu doar câteva zile înainte de marea finală
Premierele se țin lanț în acest sezon la Mireasa. Ce s-a întâmplat, cu doar câteva zile înainte de marea finală
Premierele se țin lanț în acest sezon la Mireasa. Ce s-a întâmplat, cu doar câteva zile înainte de marea finală
Hazar Ergüçlü publică noi fotografii cu partenerul Efe Celik. Cei doi continuă să formeze un cuplu
Hazar Ergüçlü publică noi fotografii cu partenerul Efe Celik. Cei doi continuă să formeze un cuplu
Hazar Ergüçlü publică noi fotografii cu partenerul Efe Celik. Cei doi continuă să formeze un cuplu
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
Ruladă de porc cu fructe uscate
Ruladă de porc cu fructe uscate
Ruladă de porc cu fructe uscate
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
fresh
Prăjitură Căsuța de iarnă, cu blat de cacao, cremă de mascarpone și vișine

Prăjitură Căsuța de iarnă, cu blat de cacao, cremă de mascarpone și vișine

Prăjitură Căsuța de iarnă, cu blat de cacao, cremă de mascarpone și vișine

Cum se prepară celebrul cocktail Hugo. Rețeta simplă, fără alcool

Cum se prepară celebrul cocktail Hugo. Rețeta simplă, fără alcool

Baharat, condimentul care nu trebuie să îți lipsească dacă îți place mâncarea orientală

Baharat, condimentul care nu trebuie să îți lipsească dacă îți place mâncarea orientală

De ce nu este suficient să speli cartofii cu apă. Sfaturi practice pentru îndepărtarea pesticidelor

De ce nu este suficient să speli cartofii cu apă. Sfaturi practice pentru îndepărtarea pesticidelor

Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă

Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă
închide