Mușuroi de cârtiță cu banane. Un tort delicios și spectaculos
Pentru atunci când dorești să-ți impresionezi familia cu un tort mai simplu, dar deosebit, pune pe lisă rețeta tortului denumit: Mușuroi de cârtiță cu banane.
Galerie foto
Este unt tort cu gust delicios și aspect spectaculos. Cu siguranță va fi și pe gustul copiilor, având banane în interior. Combinația dintre banane cu crema de vanilie și blatul cu cacao este absolut delicioasă. Exteriorul tortului, compus din firimituri de blat, este chiar interesant. Blatul se prepară simplu, după rețeta clasică. Apoi se secționează, i se scobește interiorul și se transformă în firimituri.
Crema se prepară la rece și se aromatizează cu vanilie. Este o cremă pe bază de brânză cu frișcă și lapte condensat. Descoperă aici și o rețetă de cremă de mascarpone cu ciocolată albă, fină și aerată. Iar mai jos, poți urmări rețeta detaliată pentru prepararea tortului Mușuroi de cârtiță cu banane.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe prin aducerea pe masa de lucru a ingredientelor pentru blatul de tort. Apoi vei prepara blatul și îl vei lăsa să se răcească bine pentru a-l putea secționa. În intervalul de timp cât se coace blatul și se răcește, prepari crema cu aromă de vanilie.
Cum prepari blatul pentru tort Mușuroi de cârtiță cu banane
Înainte de a începe prepararea compoziției pentru blat, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.
Apoi, separă albușurile de gălbenușuri în două boluri. Presară puțină sare peste albușuri și introdu mixerul în ele, sau folosește un tel. Amestecă-le până când devin spumoase și cristaline. Adaugă zahărul, treptat și continuă să amesteci până când obții o bezea fermă. Adaugă pe rând gălbenușurile, apoi untul topit și vanilia. Omogenizează încet compoziția, după fiecare ingredient adăugat.
Amestecă făina cu pudra de cacao, trece amestecul prin sită și adaugă-l treptat în compoziția pentru blat.
Unge forma de copt cu puțin unt sau așază hârtie de copt în ea. Întinde compoziția pentru blat de tort în ea și nivelează-i suprafața. Pune tava în cuptor și coace blatul de tort pentru 35 de minute la 180 de grade. După coacere, lasă-l să se răcească mai întâi în tavă, apoi transferă-l pe un platou.
Cum prepari crema cu aromă de vanilie
Amestecă într-un bol crema de brânză, vanilia și ciocolata răzuită.
Bate frișca lichidă până când capătă consistență și fermitate. Apoi amestecă frișca cu crema de brânză și ciocolată, până la omogenizare. La final, adaugă laptele condensat. Acesta aduce cremei o aromă deosebită și gust delicios.
Pune crema de mascarpone cu frișcă la rece până când se răcește și blatul de tort.
Cum formezi tortul Mușuroi de cârtiță cu banane
După răcirea completă a blatului, trasează cu lama unui cuțit o margine de 2 cm grosime. Cu o lingură, scobește interiorul blatului, respectând marginea trasată. Lasă baza blatului în grosime de 2 cm, ca și lateralele. Vei obține un fel de coșuleț în care adaugi bananele decojite.
Întinde crema peste bananele din interior și modeleaz-o în în sus, sub aspect de cupolă, adică semirotund. Transformă partea decupată de blat în firimituri grosiere. Presară frumos și uniform firimiturile peste cremă. Presează-le ușor cu mâinile, să se lipească de cremă.
Pune tortul la rece pentru cel puțin 2 ore înainte de a-l porționa.
Dacă ai timp mai mult de aventurat prin bucătărie, poți prepara și laptele condensat în casă. Descoperă aici două rețete de lapte condensat.
Galerie foto