Nectar de cătină cu miere și ghimbir. Un elixir pentru sănătate

timpul de preparare
Fără coacere
tipul preparatului
tipul preparatului: Băuturi
tipul bucătăriei
bucătăria: Românească

A început sezonul cătinei și te gândești să profiți la maxim de beneficiile acesteia cât este proaspătă? Află că poți conserva cătina și pentru sezonul rece în diferite moduri. Îți oferim în acest scop o rețetă de nectar de cătină cu miere și ghimbir.

Publicat: 12 septembrie 2022, 07:10
Nectar de cătină cu miere și ghimbir în sticle și în pahare
Galerie foto

Galerie foto

Preparat la rece, nectarul de cătină se poate depozita în frigider până la patru săptămâni / Profimedia Images

Te vei bucura de gustul delicios al nectarului și de un boost de sănătate la pahar, datorită combinației de ingrediente. Atât cătina, cât și ghimbirul și mierea, oferă organismului beneficii miraculoase.

Ce ar trebui să știi despre cătină, ghimbir și miere

Cătina reprezintă un adevărat elixir pentru sănătatea organismului. Fructele de cătină sunt bogate în vitamina C, vitaminele E, K,F,P, complexul de vitamine B, dar și în minerale precum calciu, magneziu, fosfor, potasiu, fier și în beta caroten. Specialiștii afirmă că fructele de cătină conțin vitamina C de două ori mai mare decât al măceșele și de 10 ori mai mare decât citricele.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
Citește și

Cătina poate fi consumată sub formă de suc, sirop, infuzie, tinctură, sau sub formă de ulei. Efectul consumului de cătină este vitaminizant, antioxidant, depurativ, imunostimulator. Este recomandată o cură de cătină, în special, în caz de: răceli, viroze respiratorii, afecțiuni stomacale, hepatice, oculare, în caz de oboseală, ateroscleroză, etc.

Dar și ghimbirul este o plantă ce oferă o mulțime de beneficii organismului. Are un aport nutrițional important, fiind bogat în proteine și fibre, dar și în vitamine și minerale. Ghimbirul conține vitaminele C, B6, B3, D, E. Dar mai are în compoziție și minerale precum potasiu, cupru, magneziu, fosfor, fier, dar și calciu și zinc. În combinație cu mierea, formează un aliat puternic împotriva răcelii. Reprezintă o băutură ce este frecvent folosită în tratamentele pentru tuse. Îți oferim mai jos rețeta nectarului de cătină, pentru a o prepara și tu și a te bucura de aceste efecte benefice asupra sănătății organismului.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu pregătirea fructelor de cătină care necesită curățare, spălare și scurgere. Adună pe masa de lucru și celelalte ingrediente, pentru a le avea la îndemână când începi procesul de preparare al nectarului.

Pași necesari preparării pentru a prepara nectar de cătină cu miere și ghimbir

După ce sunt bine scurse fructele de cătină, pune-le în recipientul unui blender. Curăță ghimbirul, dă-l pe răzătoare și adaugă-l în recipientul blenderului. Adaugă și mierea.

Pornește blenderul și procesează ingredientele până când obții un smoothie consistent și plin de culoare. Trece acest smoothie prin sită și astfel obții minunatul nectar ce îți va oferi savoare și sănătate la pahar.

Pune nectarul în sticle, închide-le ermetic și păstrează-le la frigider. Poți păstra nectarul până la 3-4 săptămâni. Dacă dorești să conservi nectarul pentru mai mult timp, poți fierbe sticlele cu nectar într-o cratiță cu apă, la baza căreia așezi un ștergar.

Procedezi la fel ca la rețetele de conserve de legume sau de roșii.

Pentru a face o cură de sănătate cu această miraculoasă băutură, consumă câte un pahar de nectar, în general, dimineața pe stomacul gol. Îl poți consuma  și pe parcursul zilei, dar nu după ora 18:00. Deliciosul nectar de cătină cu miere și ghimbir are un puternic efect energizant și s-ar putea să nu mai poți adormi dacă îl consumi la ore târzii.

Și pentru că încă mai găsești fructe de pădure pe piață, îți recomandăm să prepari și o rețetă de sirop de afine pentru iarnă.

 

Citește și
Ceainic, bol cu miere și linguriță și un pahar cu nectar de cătină
Galerie foto

Galerie foto

Nectar de cătină cu miere și ghimbir în sticle și în pahare
Cană cu nectar de cătină și frunze de mentă
Fructe de cătină în bol, borcan cu miere, o bucată de ghimbir și un pahar cu amestec din aceste ingrediente
+1
CELE MAI CITITE
brașovence
Brașovence. Rețeta de clătite umplute cu carne pe care o vei adora
Brașovence. Rețeta de clătite umplute cu carne pe care o vei adora
ketchupul la frigider
Se ține ketchupul la frigider? Iată ce trebuie să știi despre cel mai popular sos
Se ține ketchupul la frigider? Iată ce trebuie să știi despre cel mai popular sos
ciorbă de burtă ardelenească
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Plăcintă rustică cu ciuperci, ceapă caramelizată și brânză de capră secționată pe un platou și o porție pe o farfurie ținută în mâini
Plăcintă rustică cu ciuperci, ceapă caramelizată și brânză de capră
Plăcintă rustică cu ciuperci, ceapă caramelizată și brânză de capră
Chec cu mere și glazură de nuci caramelizate porționat
Chec cu mere și glazură de nuci caramelizate, cu textură umedă
Chec cu mere și glazură de nuci caramelizate, cu textură umedă
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Două pahare cu nectar de pere și patru pere proaspete
Galerie foto
Nectar de pere. O băutură răcoritoare, cremoasă și aromată
Nectar de pere. O băutură răcoritoare, cremoasă și aromată
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
sfiha
05:46
Rețeta de sfiha, pizza din Orientul Mijlociu. Este o gustare savuroasă Rețeta de sfiha, pizza din Orientul Mijlociu. Este o gustare savuroasă
fajitas
05:00
Rețetă de fajitas. Cum să faci acasă cel mai popular preparat mexican Rețetă de fajitas. Cum să faci acasă cel mai popular preparat mexican
Clafoutis cu pere evantai și migdale pe o farfurie, alături de furculițe
13 septembrie, 06:15
Clafoutis cu pere evantai și migdale. Un desert simplu și cuceritor Clafoutis cu pere evantai și migdale. Un desert simplu și cuceritor
Paste cremoase cu ciuperci, nuci și parmezan în două farfurii
13 septembrie, 05:25
Paste cremoase cu ciuperci, nuci și parmezan, pentru prânz sau cină Paste cremoase cu ciuperci, nuci și parmezan, pentru prânz sau cină
Porție de cheesecake cu pere caramelizate pe o spatulă de tort
12 septembrie, 07:03
Cheesecake cu pere caramelizate. Un desert fin și elegant Cheesecake cu pere caramelizate. Un desert fin și elegant
Tocană de vită cu dovleac și vin roșu în bol rustic
12 septembrie, 05:03
Tocană de vită cu dovleac și vin roșu. Rețetă gătită lent Tocană de vită cu dovleac și vin roșu. Rețetă gătită lent
Pandișpan cu pere și ciocolată, îmbogățit cu alune de pădure, porționat pe un platou, alături de pere proaspete
11 septembrie, 09:47
Pandișpan cu pere și ciocolată, îmbogățit cu alune de pădure Pandișpan cu pere și ciocolată, îmbogățit cu alune de pădure
Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară porționată, alături de un ceainic alb și prune
11 septembrie, 05:01
Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară. Un desert simplu, de toamnă Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară. Un desert simplu, de toamnă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Cea mai bună metodă de a împiedica moliile să-ți deterioreze hainele. Cum poți să-ți păstrezi în siguranță garderoba
Cea mai bună metodă de a împiedica moliile să-ți deterioreze hainele. Cum poți să-ți păstrezi în siguranță garderoba
Cea mai bună metodă de a împiedica moliile să-ți deterioreze hainele. Cum poți să-ți păstrezi în siguranță garderoba
Delicatesele cu care apicultorii români s-au reinventat. Preţurile variază pentru fiecare buzunar
Delicatesele cu care apicultorii români s-au reinventat. Preţurile variază pentru fiecare buzunar
Delicatesele cu care apicultorii români s-au reinventat. Preţurile variază pentru fiecare buzunar
Ce pensie ia lună de lună de la statul romăn milionarul cu un salariu de 33.000 de euro
Ce pensie ia lună de lună de la statul romăn milionarul cu un salariu de 33.000 de euro
Ce pensie ia lună de lună de la statul romăn milionarul cu un salariu de 33.000 de euro
Îți mai aduci aminte de Cristi din Banat, artistul care făcea furori cu piesa Ca o apă cristalină? Cât de schimbat e în prezent
Îți mai aduci aminte de Cristi din Banat, artistul care făcea furori cu piesa „Ca o apă cristalină”? Cât de schimbat e în prezent
Îți mai aduci aminte de Cristi din Banat, artistul care făcea furori cu piesa „Ca o apă cristalină”? Cât de schimbat e în prezent
Michelle Vieth surprinde cu o schimbare drastică de look. Cum arată în prezent vedeta
Michelle Vieth surprinde cu o schimbare drastică de look. Cum arată în prezent vedeta
Michelle Vieth surprinde cu o schimbare drastică de look. Cum arată în prezent vedeta
Apple a dezvăluit cel mai subțire iPhone de până acum. Ce preț are și cum arată noul smartphone
Apple a dezvăluit cel mai subțire iPhone de până acum. Ce preț are și cum arată noul smartphone
Apple a dezvăluit cel mai subțire iPhone de până acum. Ce preț are și cum arată noul smartphone
Cheesecake candy bar cu dovleac și glazură de ciocolată
Cheesecake candy bar cu dovleac și glazură de ciocolată
Cheesecake candy bar cu dovleac și glazură de ciocolată
Ceașca emoțiilor“ în cazul copiilor. Ce se întâmplă când se golește și cum o poți reumple
„Ceașca emoțiilor“ în cazul copiilor. Ce se întâmplă când se golește și cum o poți reumple
„Ceașca emoțiilor“ în cazul copiilor. Ce se întâmplă când se golește și cum o poți reumple
Lorde a vorbit despre motivul pentru care și-a acoperit pieptul cu bandă adezivă în piesa Man of the Year: Simțeam că lucrurile ies la suprafață
Lorde a vorbit despre motivul pentru care și-a acoperit pieptul cu bandă adezivă în piesa „Man of the Year”: „Simțeam că lucrurile ies la suprafață”
Lorde a vorbit despre motivul pentru care și-a acoperit pieptul cu bandă adezivă în piesa „Man of the Year”: „Simțeam că lucrurile ies la suprafață”
Remediul rapid pentru tusea persistentă. Acționează imediat și are efecte dovedite
Remediul rapid pentru tusea persistentă. Acționează imediat și are efecte dovedite
Remediul rapid pentru tusea persistentă. Acționează imediat și are efecte dovedite
fresh
Cheesecake cu pere caramelizate. Un desert fin și elegant

Cheesecake cu pere caramelizate. Un desert fin și elegant

Cheesecake cu pere caramelizate. Un desert fin și elegant

Tocană de vită cu dovleac și vin roșu. Rețetă gătită lent

Tocană de vită cu dovleac și vin roșu. Rețetă gătită lent

Paste cremoase cu ciuperci, nuci și parmezan, pentru prânz sau cină

Paste cremoase cu ciuperci, nuci și parmezan, pentru prânz sau cină

Clafoutis cu pere evantai și migdale. Un desert simplu și cuceritor

Clafoutis cu pere evantai și migdale. Un desert simplu și cuceritor

Rețetă de fajitas. Cum să faci acasă cel mai popular preparat mexican

Rețetă de fajitas. Cum să faci acasă cel mai popular preparat mexican
închide