Nectar de cătină cu miere și ghimbir. Un elixir pentru sănătate
A început sezonul cătinei și te gândești să profiți la maxim de beneficiile acesteia cât este proaspătă? Află că poți conserva cătina și pentru sezonul rece în diferite moduri. Îți oferim în acest scop o rețetă de nectar de cătină cu miere și ghimbir.
Galerie foto
Te vei bucura de gustul delicios al nectarului și de un boost de sănătate la pahar, datorită combinației de ingrediente. Atât cătina, cât și ghimbirul și mierea, oferă organismului beneficii miraculoase.
Ce ar trebui să știi despre cătină, ghimbir și miere
Cătina reprezintă un adevărat elixir pentru sănătatea organismului. Fructele de cătină sunt bogate în vitamina C, vitaminele E, K,F,P, complexul de vitamine B, dar și în minerale precum calciu, magneziu, fosfor, potasiu, fier și în beta caroten. Specialiștii afirmă că fructele de cătină conțin vitamina C de două ori mai mare decât al măceșele și de 10 ori mai mare decât citricele.
Cătina poate fi consumată sub formă de suc, sirop, infuzie, tinctură, sau sub formă de ulei. Efectul consumului de cătină este vitaminizant, antioxidant, depurativ, imunostimulator. Este recomandată o cură de cătină, în special, în caz de: răceli, viroze respiratorii, afecțiuni stomacale, hepatice, oculare, în caz de oboseală, ateroscleroză, etc.
Dar și ghimbirul este o plantă ce oferă o mulțime de beneficii organismului. Are un aport nutrițional important, fiind bogat în proteine și fibre, dar și în vitamine și minerale. Ghimbirul conține vitaminele C, B6, B3, D, E. Dar mai are în compoziție și minerale precum potasiu, cupru, magneziu, fosfor, fier, dar și calciu și zinc. În combinație cu mierea, formează un aliat puternic împotriva răcelii. Reprezintă o băutură ce este frecvent folosită în tratamentele pentru tuse. Îți oferim mai jos rețeta nectarului de cătină, pentru a o prepara și tu și a te bucura de aceste efecte benefice asupra sănătății organismului.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu pregătirea fructelor de cătină care necesită curățare, spălare și scurgere. Adună pe masa de lucru și celelalte ingrediente, pentru a le avea la îndemână când începi procesul de preparare al nectarului.
Pași necesari preparării pentru a prepara nectar de cătină cu miere și ghimbir
După ce sunt bine scurse fructele de cătină, pune-le în recipientul unui blender. Curăță ghimbirul, dă-l pe răzătoare și adaugă-l în recipientul blenderului. Adaugă și mierea.
Pornește blenderul și procesează ingredientele până când obții un smoothie consistent și plin de culoare. Trece acest smoothie prin sită și astfel obții minunatul nectar ce îți va oferi savoare și sănătate la pahar.
Pune nectarul în sticle, închide-le ermetic și păstrează-le la frigider. Poți păstra nectarul până la 3-4 săptămâni. Dacă dorești să conservi nectarul pentru mai mult timp, poți fierbe sticlele cu nectar într-o cratiță cu apă, la baza căreia așezi un ștergar.
Procedezi la fel ca la rețetele de conserve de legume sau de roșii.
Pentru a face o cură de sănătate cu această miraculoasă băutură, consumă câte un pahar de nectar, în general, dimineața pe stomacul gol. Îl poți consuma și pe parcursul zilei, dar nu după ora 18:00. Deliciosul nectar de cătină cu miere și ghimbir are un puternic efect energizant și s-ar putea să nu mai poți adormi dacă îl consumi la ore târzii.
Și pentru că încă mai găsești fructe de pădure pe piață, îți recomandăm să prepari și o rețetă de sirop de afine pentru iarnă.
Galerie foto