Prăjitura invizibilă cu mere și fulgi de migdale
Prăjitura invizibilă cu mere cucerește, în primul rând, vizual, cu aspectul ei interesant. Gustul este delicios, pe măsura aspectului. Rețeta este inspirată din bucătăria franceză și se prepară din ingrediente simple și foarte comune oricărei rețete de prăjituri.
Galerie foto
Denumirea prăjiturii în franceză este „Gâteau invisible pommes & poires” deoarece rețeta originală conține atât mere cât și pere. Se prepară din felii subțiri de mere amestecate cu un aluat asemănător celui de clătite. Aluatul se vede în strat foarte subțire printre feliile de fructe și de aici și-a primit denumirea de prăjitură invizibilă.
Pe lângă savoare și aspect, prăjitura cucerește și prin simplitatea ingredientelor și ușurința modului de preparare. Se prepară foarte simplu și rapid și tot rapid dispare și de pe platou.
O altă rapidă o poți descoperi la rețeta de prăjitură simplă cu mere, de post. Mai jos poți urmări lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru prăjitura invizibilă cu mere și fulgi de migdale.
Ingrediente
Mod de preparare
Înainte de a da start pregătirii ingredientelor pentru prepararea prăjiturii, pregătește tava în care coci prăjitura. Poți opta pentru o tavă clasică de chec sau o tavă rotundă cu diametrul de 26 cm. Unge tava foarte bine cu 15-20 gr de unt moale și presară puțină făină peste unt.
După ce ai pregătit tava pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Cuptorul se va încălzi în timp ce vei pregăti ingredientele pentru compoziția prăjiturii.
Pașii necesari pentru prăjitura invizibilă cu mere și fulgi de migdale
Pentru a pregăti aluatul prăjiturii, urmezi rețeta clasică de clătite.
Mai întâi topește untul și lasă-l la răcorit. Pune într-un bol mai mare ouăle, cu un praf de sare și zahărul și amestecă-le bine până la omogenizare. Adaugă untul topit și lăsat apoi la temperatura camerei. Omogenizează compoziția, apoi adaugă vanilia și laptele și încorporează făina.
După ce ai pregătit aluatul poți pregăti și merele. Spală merele, șterge-le și taie-le pe rând în felii subțiri, dar nu înainte de a le îndepărta cotoarele. Nu îndepărta și coaja merelor decât dacă nu este sănătoasă. Imediat ce ai tăiat primul măr în felii, adaugă feliile în bolul cu aluat. Astfel nu vor avea timp să oxideze. Continuă cu următorul măr și tot așa până la ultimul. Amestecă feliile de mere ușor cu aluatul pentru a nu le rupe.
Întinde compoziția obținută în tava pregătită și niveleaz-o uniform la suprafață. Introdu tava în cuptor și coace prăjitura invizibilă cu mere pentru 30 de minute, la 180 de grade Celsius. Scoate tava din cuptor, unge suprafața prăjiturii cu unt topit și presară fulgii de migdale pe deasupra. Mai coace prăjitura timp de 8-10 minute.
După ce o scoți din cuptor, lasă prăjitura să se răcească bine în tavă, apoi o poți transfera pe platou și porționa. Cu siguranță o vei repeta, pentru că este delicioasă.
Tot din categoria prăjiturilor cu mere, îți mai recomandăm să încerci și rețeta de prăjitură cu mere și brânză. Te va surprinde plăcut asocierea celor două ingrediente, atât ca gust, cât și ca aspect.
Galerie foto