13 ingrediente inedite pe care le poți pune în negresă

Negresa este unul dintre cele mai simple deserturi. Îl făceau mamele noastre, fiecare având rețeta ei pe care o adaptaseră în funcție de ceea ce găseau prin magazine. Orice ar fi pus în ea era delicioasă. Astăzi există o mulțime de variante de la cele bogate cu mult unt și glazură generoasă de ciocolată până la cele vegane și ușoare. Descoperă 13 ingrediente inedite pe care le poți pune în negresă. Sfaturi utile de la cofetarii profesioniști.

ingrediente inedite pe care le poți pune în negresă
În negresă poți pune chiar și mici bucăți de bacon / Shutterstock

Negresa sau brownie, după numele ei modern, își are originea în anul 1893 când a fost preparată pentru prima dată la Columbian Exposition din Chicago. Cu acea ocazie se celebrau 400 de ani de când nava Mayflower a ajuns pe pământ american.

De asemenea, se dorea prezentarea noului oraș Chigaco după ce mare parte din cel vechi arsese în marele incendiu din 1871. Rețeta acelei prime negrese se află încă expusă la Palmer Hotel din Chicago.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente inedite pe care le poți pune în negresă

Prima variantă de brownie conținea nuci, iar glazura era de caise. De atunci au tot apărut rețete noi, mai simple sau cu diverse adaosuri. Iată ce ingrediente inedite pe care le poți pune în negresă.

Cafea

Cafeaua adăugată în negresă va accentua gustul de ciocolată. Gustul băuturii va fi foarte slab, în ce papilele tale gustative vor fi invadate de o aromă puternică de sos de ciocolată.

Secretul este să pui cafea măcinată foarte fin pentru espresso. În felul acesta se va integra foarte bine în aluat fără să lase note amărui sau să schimbe textura prăjiturii.

Pentru o tavă de negresă nu trebuie să pui mai mult de o linguriță și jumătate de cafea sau 3 lingurițe de cafea instant.

Bacon

Poate părea ciudat să pui bacon în desert, dar celebra autoare americană de cărți de bucate Nigella Lawson spune că este o alegere delicioasă.

Baconul trebuie să fie foarte subțire, tocat în bucăți foarte mici. Apoi trebuie să îl prăjești în tigaie până devine crocant.

După aceea le încorporezi în aluatul de brownie. Va rezulta un amestec de dulce și sărat, cu un plus de textură.

Pentru că au bacon în compoziție, aceste negrese trebuie răcite și puse imediat în cutii închise ermetic și apoi la rece. Vor rezista la frigider 3 zile sau pot fi congelate până la o lună.

Unt de arahide

Poți să alegi unt de arahide fin sau o variantă cu mici bucăți de arahide. E doar o chestie de gust. Dacă adaugi untul de arahide direct în aluat vei avea niște brownie mult mai pline.

Din acest motiv este bine ca untul de arahide să înlocuiască o parte din cantitatea de ulei. Raportul recomandat este de ½ porție de unt de arahide la ½ porție de ulei.

O altă variantă de a încorpora untul de arahide în negresă este să pui în tavă jumătate din cantitatea de aluat peste care să întinzi un strat de unt de arahide și apoi să întinzi restul de aluat. Vei avea un sandvici delicios.

Bezele moi

Bezelele moi încorporate în aluatul de brownie se vor topi în timpul coacerii aducând un gust deosebit desertului. Nu doar atât. Textura cremoasă a bezelelor topite va fi o surpriză plăcută la fiecare mușcătură.

Nuci

Nucile par potrivite în toate prăjiturile, dar în brownie vor fi excepționale. În combinație cu ciocolată vor da naștere unui gust bogat, complex. Nu trebuie să uiți nici de textura lor crocantă care va completa perfect aluatul pufos al negresei.

Poți să pui nu doar nuci, ci și alune, migdale, fistic, nuci de macadamia sau caju. Ideal este să le prăjești puțin înainte de a le pune în aluat pentru ca uleiurile lor volatile să se elibereze și să aducă și mai multă aromă prăjiturii. Apoi mărunțește-le bine într-un robot de bucătărie.

Fructe uscate

Fructele uscate nu sunt chiar un ingredient surpriză. Le poți folosi fie pentru un plus de aromă, fie pentru că au un aport semnificativ de fibre, carbohidrați, fără să fie bogate în grăsimi. Pentru că sunt totuși bogate în calorii este recomandat să nu adaugi foarte multe.

Chiar și în cantitate mică vor aduce puțină umiditate aluatului și o textură mai gumoasă. Poți folosi același tip de fructe sau poți pune un amestec dacă vrei să combini arome mai dulci și mai acrișoare.

Cel mai bine cu ciocolata se potrivesc cireșele deshidratate, dar și caisele. Înainte de a le pune în aluat trece-le prin făină pentru a le împiedica să cadă la fundul tăvii.

Chipsuri de cartofi

Gustul sărat și textura crocantă a chipsurilor de cartofi se potrivesc de minune cu ciocolata. După ce le mărunțești încorporează-le în aluat.

Cel mai bine este să alegi chipsuri ondulate pentru că sunt mai groase și nu se vor transforma în pudră, ci își vor păstra textura.

Banane

Există o mulțime de rețete care au în compoziție banane foarte bine coapte. Unul dintre motive este că aduc un plus de umiditate. În plus, pot substitui alte surse de grăsime, ceea ce duce la reducerea cantității de grăsimi saturate din deserturi.

Potrivit Harvard School of Public Health, bananele sunt bogate în vitamina B6, potasiu, magneziu, vitamina C, magneziu și fibre.

Ciocolata se potrivește foarte bine cu aroma bananelor. Pur și simplu pasezi fructele care trebuie să fie foarte bine coapte, aproape negre, și le încorporezi foarte bine în aluat.

Cremă de brânză

Dacă vei adăuga cremă de brânză în aluatul de negresă o vei duce la următorul nivel. Aciditatea acesteia va estompa gustul dulce al ciocolatei aducând echilibru desertului.

Crema de brânză se va bate bine, iar aluatul se va pune la congelator cu 10 minute de a o încorpora. Cel mai bine este să folosești pentru acestă etapă o spatulă de metal sau alt obiect mai ascuțit. După coacere negresele se vor păstra la frigider.

Mentă

Menta este unul dintre condimentele care se potrivește perfect cu ciocolata. Ai nevoie de mentă proaspătă tocată mărunt. Dacă nu ai la dispoziție poți pune câteva picături de mentă în aluat.

Maioneză

Maioneza a devenit ingredient în deserturi în timpul Marii Recesiuni din SUA din 1930. Pentru că nu se găseau ouă sau lapte sau erau extrem de scumpe oamenii au început să găsească tot felul de substitute. Ideea de a pune maioneză în brownie s-a dovedit a fi una bună pentru că prăjitura a devenit mult mai umedă și mai gustoasă.

Smântână

Acidul lactic din smântână îi va da aluatului de brownie o textură mai mătăsoasă. Pune doar aproximativ 100 g de smântână în aluatul de negresă și vei vedea că gustul i se va îmbogăți. Nu va influența timpul de coacere, ci va face prăjitura mai bună.

Citește și
CELE MAI CITITE
ciorbă de burtă ardelenească
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Plăcintă rustică cu ciuperci, ceapă caramelizată și brânză de capră secționată pe un platou și o porție pe o farfurie ținută în mâini
Plăcintă rustică cu ciuperci, ceapă caramelizată și brânză de capră
Plăcintă rustică cu ciuperci, ceapă caramelizată și brânză de capră
Chec cu mere și glazură de nuci caramelizate porționat
Chec cu mere și glazură de nuci caramelizate, cu textură umedă
Chec cu mere și glazură de nuci caramelizate, cu textură umedă
alimentele ultraprocesate
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară porționată, alături de un ceainic alb și prune
Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară. Un desert simplu, de toamnă
Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară. Un desert simplu, de toamnă
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
vișinata în pahare alături de o sticlă plină cu vișinată
Rețetă de vișinată, pas cu pas. Ce trebuie să adaugi pentru o băutură aromată
Rețetă de vișinată, pas cu pas. Ce trebuie să adaugi pentru o băutură aromată
Doradă pusă într-o tavă la cuptor
Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor
Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor
Două tăvi cu cozonaci unși cu un sirop special
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Pui tandoori
06:21
Pui tandoori, celebrul preparat indian. Cum îl poți prepara la tine acasă Pui tandoori, celebrul preparat indian. Cum îl poți prepara la tine acasă
ouă turcești
05:09
Rețetă de ouă turcești. Cum se prepară și de ce condimente ai nevoie Rețetă de ouă turcești. Cum se prepară și de ce condimente ai nevoie
sfiha
14 septembrie, 05:46
Rețeta de sfiha, pizza din Orientul Mijlociu. Este o gustare savuroasă Rețeta de sfiha, pizza din Orientul Mijlociu. Este o gustare savuroasă
fajitas
14 septembrie, 05:00
Rețetă de fajitas. Cum să faci acasă cel mai popular preparat mexican Rețetă de fajitas. Cum să faci acasă cel mai popular preparat mexican
Clafoutis cu pere evantai și migdale pe o farfurie, alături de furculițe
13 septembrie, 06:15
Clafoutis cu pere evantai și migdale. Un desert simplu și cuceritor Clafoutis cu pere evantai și migdale. Un desert simplu și cuceritor
Paste cremoase cu ciuperci, nuci și parmezan în două farfurii
13 septembrie, 05:25
Paste cremoase cu ciuperci, nuci și parmezan, pentru prânz sau cină Paste cremoase cu ciuperci, nuci și parmezan, pentru prânz sau cină
Porție de cheesecake cu pere caramelizate pe o spatulă de tort
12 septembrie, 07:03
Cheesecake cu pere caramelizate. Un desert fin și elegant Cheesecake cu pere caramelizate. Un desert fin și elegant
Tocană de vită cu dovleac și vin roșu în bol rustic
12 septembrie, 05:03
Tocană de vită cu dovleac și vin roșu. Rețetă gătită lent Tocană de vită cu dovleac și vin roșu. Rețetă gătită lent
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Cea mai bună metodă de a împiedica moliile să-ți deterioreze hainele. Cum poți să-ți păstrezi în siguranță garderoba
Cea mai bună metodă de a împiedica moliile să-ți deterioreze hainele. Cum poți să-ți păstrezi în siguranță garderoba
Cea mai bună metodă de a împiedica moliile să-ți deterioreze hainele. Cum poți să-ți păstrezi în siguranță garderoba
Bătaie generală în centrul oraşului Galați, după ce două fete de 13 și 15 ani s-au luat la pumni și picioare
Bătaie generală în centrul oraşului Galați, după ce două fete de 13 și 15 ani s-au luat la pumni și picioare
Bătaie generală în centrul oraşului Galați, după ce două fete de 13 și 15 ani s-au luat la pumni și picioare
Ce pensie ia lună de lună de la statul romăn milionarul cu un salariu de 33.000 de euro
Ce pensie ia lună de lună de la statul romăn milionarul cu un salariu de 33.000 de euro
Ce pensie ia lună de lună de la statul romăn milionarul cu un salariu de 33.000 de euro
Îți mai aduci aminte de Cristi din Banat, artistul care făcea furori cu piesa Ca o apă cristalină? Cât de schimbat e în prezent
Îți mai aduci aminte de Cristi din Banat, artistul care făcea furori cu piesa „Ca o apă cristalină”? Cât de schimbat e în prezent
Îți mai aduci aminte de Cristi din Banat, artistul care făcea furori cu piesa „Ca o apă cristalină”? Cât de schimbat e în prezent
Michelle Vieth surprinde cu o schimbare drastică de look. Cum arată în prezent vedeta
Michelle Vieth surprinde cu o schimbare drastică de look. Cum arată în prezent vedeta
Michelle Vieth surprinde cu o schimbare drastică de look. Cum arată în prezent vedeta
Apple a dezvăluit cel mai subțire iPhone de până acum. Ce preț are și cum arată noul smartphone
Apple a dezvăluit cel mai subțire iPhone de până acum. Ce preț are și cum arată noul smartphone
Apple a dezvăluit cel mai subțire iPhone de până acum. Ce preț are și cum arată noul smartphone
Cheesecake candy bar cu dovleac și glazură de ciocolată
Cheesecake candy bar cu dovleac și glazură de ciocolată
Cheesecake candy bar cu dovleac și glazură de ciocolată
Ceașca emoțiilor“ în cazul copiilor. Ce se întâmplă când se golește și cum o poți reumple
„Ceașca emoțiilor“ în cazul copiilor. Ce se întâmplă când se golește și cum o poți reumple
„Ceașca emoțiilor“ în cazul copiilor. Ce se întâmplă când se golește și cum o poți reumple
Justin Bieber face dezvăluiri despre relația cu Hailey în SWAG II: Nu vreau să stric totul, nu vreau să pleci
Justin Bieber face dezvăluiri despre relația cu Hailey în SWAG II: „Nu vreau să stric totul, nu vreau să pleci”
Justin Bieber face dezvăluiri despre relația cu Hailey în SWAG II: „Nu vreau să stric totul, nu vreau să pleci”
Remediul rapid pentru tusea persistentă. Acționează imediat și are efecte dovedite
Remediul rapid pentru tusea persistentă. Acționează imediat și are efecte dovedite
Remediul rapid pentru tusea persistentă. Acționează imediat și are efecte dovedite
fresh
Paste cremoase cu ciuperci, nuci și parmezan, pentru prânz sau cină

Paste cremoase cu ciuperci, nuci și parmezan, pentru prânz sau cină

Paste cremoase cu ciuperci, nuci și parmezan, pentru prânz sau cină

Clafoutis cu pere evantai și migdale. Un desert simplu și cuceritor

Clafoutis cu pere evantai și migdale. Un desert simplu și cuceritor

Rețeta de sfiha, pizza din Orientul Mijlociu. Este o gustare savuroasă

Rețeta de sfiha, pizza din Orientul Mijlociu. Este o gustare savuroasă

Rețetă de fajitas. Cum să faci acasă cel mai popular preparat mexican

Rețetă de fajitas. Cum să faci acasă cel mai popular preparat mexican

Rețetă de ouă turcești. Cum se prepară și de ce condimente ai nevoie

Rețetă de ouă turcești. Cum se prepară și de ce condimente ai nevoie
închide