13 ingrediente inedite pe care le poți pune în negresă

Negresa este unul dintre cele mai simple deserturi. Îl făceau mamele noastre, fiecare având rețeta ei pe care o adaptaseră în funcție de ceea ce găseau prin magazine. Orice ar fi pus în ea era delicioasă. Astăzi există o mulțime de variante de la cele bogate cu mult unt și glazură generoasă de ciocolată până la cele vegane și ușoare. Descoperă 13 ingrediente inedite pe care le poți pune în negresă. Sfaturi utile de la cofetarii profesioniști.

ingrediente inedite pe care le poți pune în negresă
În negresă poți pune chiar și mici bucăți de bacon / Shutterstock

Negresa sau brownie, după numele ei modern, își are originea în anul 1893 când a fost preparată pentru prima dată la Columbian Exposition din Chicago. Cu acea ocazie se celebrau 400 de ani de când nava Mayflower a ajuns pe pământ american.

De asemenea, se dorea prezentarea noului oraș Chigaco după ce mare parte din cel vechi arsese în marele incendiu din 1871. Rețeta acelei prime negrese se află încă expusă la Palmer Hotel din Chicago.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente inedite pe care le poți pune în negresă

Prima variantă de brownie conținea nuci, iar glazura era de caise. De atunci au tot apărut rețete noi, mai simple sau cu diverse adaosuri. Iată ce ingrediente inedite pe care le poți pune în negresă.

Cafea

Cafeaua adăugată în negresă va accentua gustul de ciocolată. Gustul băuturii va fi foarte slab, în ce papilele tale gustative vor fi invadate de o aromă puternică de sos de ciocolată.

Secretul este să pui cafea măcinată foarte fin pentru espresso. În felul acesta se va integra foarte bine în aluat fără să lase note amărui sau să schimbe textura prăjiturii.

Pentru o tavă de negresă nu trebuie să pui mai mult de o linguriță și jumătate de cafea sau 3 lingurițe de cafea instant.

Bacon

Poate părea ciudat să pui bacon în desert, dar celebra autoare americană de cărți de bucate Nigella Lawson spune că este o alegere delicioasă.

Baconul trebuie să fie foarte subțire, tocat în bucăți foarte mici. Apoi trebuie să îl prăjești în tigaie până devine crocant.

După aceea le încorporezi în aluatul de brownie. Va rezulta un amestec de dulce și sărat, cu un plus de textură.

Pentru că au bacon în compoziție, aceste negrese trebuie răcite și puse imediat în cutii închise ermetic și apoi la rece. Vor rezista la frigider 3 zile sau pot fi congelate până la o lună.

Unt de arahide

Poți să alegi unt de arahide fin sau o variantă cu mici bucăți de arahide. E doar o chestie de gust. Dacă adaugi untul de arahide direct în aluat vei avea niște brownie mult mai pline.

Din acest motiv este bine ca untul de arahide să înlocuiască o parte din cantitatea de ulei. Raportul recomandat este de ½ porție de unt de arahide la ½ porție de ulei.

O altă variantă de a încorpora untul de arahide în negresă este să pui în tavă jumătate din cantitatea de aluat peste care să întinzi un strat de unt de arahide și apoi să întinzi restul de aluat. Vei avea un sandvici delicios.

Bezele moi

Bezelele moi încorporate în aluatul de brownie se vor topi în timpul coacerii aducând un gust deosebit desertului. Nu doar atât. Textura cremoasă a bezelelor topite va fi o surpriză plăcută la fiecare mușcătură.

Nuci

Nucile par potrivite în toate prăjiturile, dar în brownie vor fi excepționale. În combinație cu ciocolată vor da naștere unui gust bogat, complex. Nu trebuie să uiți nici de textura lor crocantă care va completa perfect aluatul pufos al negresei.

Poți să pui nu doar nuci, ci și alune, migdale, fistic, nuci de macadamia sau caju. Ideal este să le prăjești puțin înainte de a le pune în aluat pentru ca uleiurile lor volatile să se elibereze și să aducă și mai multă aromă prăjiturii. Apoi mărunțește-le bine într-un robot de bucătărie.

Fructe uscate

Fructele uscate nu sunt chiar un ingredient surpriză. Le poți folosi fie pentru un plus de aromă, fie pentru că au un aport semnificativ de fibre, carbohidrați, fără să fie bogate în grăsimi. Pentru că sunt totuși bogate în calorii este recomandat să nu adaugi foarte multe.

Chiar și în cantitate mică vor aduce puțină umiditate aluatului și o textură mai gumoasă. Poți folosi același tip de fructe sau poți pune un amestec dacă vrei să combini arome mai dulci și mai acrișoare.

Cel mai bine cu ciocolata se potrivesc cireșele deshidratate, dar și caisele. Înainte de a le pune în aluat trece-le prin făină pentru a le împiedica să cadă la fundul tăvii.

Chipsuri de cartofi

Gustul sărat și textura crocantă a chipsurilor de cartofi se potrivesc de minune cu ciocolata. După ce le mărunțești încorporează-le în aluat.

Cel mai bine este să alegi chipsuri ondulate pentru că sunt mai groase și nu se vor transforma în pudră, ci își vor păstra textura.

Banane

Există o mulțime de rețete care au în compoziție banane foarte bine coapte. Unul dintre motive este că aduc un plus de umiditate. În plus, pot substitui alte surse de grăsime, ceea ce duce la reducerea cantității de grăsimi saturate din deserturi.

Potrivit Harvard School of Public Health, bananele sunt bogate în vitamina B6, potasiu, magneziu, vitamina C, magneziu și fibre.

Ciocolata se potrivește foarte bine cu aroma bananelor. Pur și simplu pasezi fructele care trebuie să fie foarte bine coapte, aproape negre, și le încorporezi foarte bine în aluat.

Cremă de brânză

Dacă vei adăuga cremă de brânză în aluatul de negresă o vei duce la următorul nivel. Aciditatea acesteia va estompa gustul dulce al ciocolatei aducând echilibru desertului.

Crema de brânză se va bate bine, iar aluatul se va pune la congelator cu 10 minute de a o încorpora. Cel mai bine este să folosești pentru acestă etapă o spatulă de metal sau alt obiect mai ascuțit. După coacere negresele se vor păstra la frigider.

Mentă

Menta este unul dintre condimentele care se potrivește perfect cu ciocolata. Ai nevoie de mentă proaspătă tocată mărunt. Dacă nu ai la dispoziție poți pune câteva picături de mentă în aluat.

Maioneză

Maioneza a devenit ingredient în deserturi în timpul Marii Recesiuni din SUA din 1930. Pentru că nu se găseau ouă sau lapte sau erau extrem de scumpe oamenii au început să găsească tot felul de substitute. Ideea de a pune maioneză în brownie s-a dovedit a fi una bună pentru că prăjitura a devenit mult mai umedă și mai gustoasă.

Smântână

Acidul lactic din smântână îi va da aluatului de brownie o textură mai mătăsoasă. Pune doar aproximativ 100 g de smântână în aluatul de negresă și vei vedea că gustul i se va îmbogăți. Nu va influența timpul de coacere, ci va face prăjitura mai bună.

Citește și
CELE MAI CITITE
Porții de turtă dulce la tavă cu gem și glazură de ciocolată
Turtă dulce la tavă cu gem și glazură de ciocolată. Prăjitura iernilor de altădată
Turtă dulce la tavă cu gem și glazură de ciocolată. Prăjitura iernilor de altădată
Prăjitură de iarnă cu mandarine sau portocale și blat pufos cu iaurt pe un tocător de lemn rotund și două cutii de cadouri
Prăjitură de iarnă cu mandarine sau portocale și blat pufos cu iaurt
Prăjitură de iarnă cu mandarine sau portocale și blat pufos cu iaurt
Carne fragedă de porc cu ananas, în sos dulce-acrișor în bol alb , trei căpățâni de usturoi și un bol cu condimente
Carne fragedă de porc cu ananas, în sos dulce-acrișor
Carne fragedă de porc cu ananas, în sos dulce-acrișor
Chec festiv pentru masa de Crăciun porționat
Chec festiv pentru masa de Crăciun. Rețetă de chec cu fructe confiate, nuci și aromă de citrice
Chec festiv pentru masa de Crăciun. Rețetă de chec cu fructe confiate, nuci și aromă de citrice
Rulouri din foietaj cu cremă fină de lapte condensat, frișcă și mascarpone
Rulouri din foietaj cu cremă fină de lapte condensat, frișcă și mascarpone
Rulouri din foietaj cu cremă fină de lapte condensat, frișcă și mascarpone
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
vișinata în pahare alături de o sticlă plină cu vișinată
Rețetă de vișinată, pas cu pas. Ce trebuie să adaugi pentru o băutură aromată
Rețetă de vișinată, pas cu pas. Ce trebuie să adaugi pentru o băutură aromată
Doradă pusă într-o tavă la cuptor
Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor
Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor
Două tăvi cu cozonaci unși cu un sirop special
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Brăduți aperitiv din foietaj cu cașcaval și bacon pe un platou, alături de roșii cherry, frunze de busuioc și un bol cu ketchup
06:21
Brăduți aperitiv din foietaj cu cașcaval și bacon. Rețetă simplă și ușoară Brăduți aperitiv din foietaj cu cașcaval și bacon. Rețetă simplă și ușoară
Fursecuri palmieri din foietaj cu scorțișoară pe un platou
05:04
Fursecuri palmieri din foietaj cu scorțișoară. Desert simplu, din doar trei ingrediente Fursecuri palmieri din foietaj cu scorțișoară. Desert simplu, din doar trei ingrediente
Cozonac în două culori cu umplutură de nucă, stafide și cacao porționat într-o tavă de lemn
24 decembrie, 05:57
Cozonac în două culori cu umplutură de nucă, stafide și cacao Cozonac în două culori cu umplutură de nucă, stafide și cacao
cele mai bune sarmale
24 decembrie, 05:28
Rețetă tradițională de sarmale cu carne de porc și orez. Ingrediente și pașii exacți de preparare Rețetă tradițională de sarmale cu carne de porc și orez. Ingrediente și pașii exacți de preparare
Pandișpan pufos cu cacao, decorat festiv cu formă de brăduț pe un platou
24 decembrie, 05:07
Pandișpan pufos cu cacao, decorat festiv cu formă de brăduț Pandișpan pufos cu cacao, decorat festiv cu formă de brăduț
cârnați de porc de casă
23 decembrie, 05:27
Cum faci cei mai buni cârnați de porc de casă. Rețeta tradițională Cum faci cei mai buni cârnați de porc de casă. Rețeta tradițională
fursecuri pentru Crăciun
23 decembrie, 05:22
6 rețete de fursecuri pentru Crăciun. Dulciuri delicioase pentru meniul festiv 6 rețete de fursecuri pentru Crăciun. Dulciuri delicioase pentru meniul festiv
Turtă dulce rețeta bunicii
23 decembrie, 05:05
Turtă dulce, după rețeta bunicii. Desertul delicios pe care merită să-l încerci Turtă dulce, după rețeta bunicii. Desertul delicios pe care merită să-l încerci
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Cum să depozitezi șoriciul de porc pentru a rămâne proaspăt și gustos. Trucul folosit de gospodine
Cum să depozitezi șoriciul de porc pentru a rămâne proaspăt și gustos. Trucul folosit de gospodine
Cum să depozitezi șoriciul de porc pentru a rămâne proaspăt și gustos. Trucul folosit de gospodine
Moş Crăciun a venit mai repede pentru deputaţi. Parlamentarii şi-au dat singuri mai mulţi bani pentru 2026
Moş Crăciun a venit mai repede pentru deputaţi. Parlamentarii şi-au dat singuri mai mulţi bani pentru 2026
Moş Crăciun a venit mai repede pentru deputaţi. Parlamentarii şi-au dat singuri mai mulţi bani pentru 2026
Cel mai tare cadou de Crăciun pe care şi l-a făcut Ion Ţiriac
Cel mai tare cadou de Crăciun pe care şi l-a făcut Ion Ţiriac
Cel mai tare cadou de Crăciun pe care şi l-a făcut Ion Ţiriac
Cine a câștigat Chefi la cuțite, sezonul 16. Luca Zvaleni pleacă acasă cu premiul de 30.000 de Euro și stagiul la Retroscena
Cine a câștigat Chefi la cuțite, sezonul 16. Luca Zvaleni pleacă acasă cu premiul de 30.000 de Euro și stagiul la Retroscena
Cine a câștigat Chefi la cuțite, sezonul 16. Luca Zvaleni pleacă acasă cu premiul de 30.000 de Euro și stagiul la Retroscena
Demet Özdemir vorbește despre cel mai recent rol al său. Îmi amintește despre iubirile imposibile
Demet Özdemir vorbește despre cel mai recent rol al său. „Îmi amintește despre iubirile imposibile”
Demet Özdemir vorbește despre cel mai recent rol al său. „Îmi amintește despre iubirile imposibile”
Jocul Anului Clair Obscur: Expedition 33 a fost descalificat de la Indie Game Awards. De ce i-au fost retrase premiile câștigate
Jocul Anului Clair Obscur: Expedition 33 a fost descalificat de la Indie Game Awards. De ce i-au fost retrase premiile câștigate
Jocul Anului Clair Obscur: Expedition 33 a fost descalificat de la Indie Game Awards. De ce i-au fost retrase premiile câștigate
Chec de turtă dulce cu ciocolată
Chec de turtă dulce cu ciocolată
Chec de turtă dulce cu ciocolată
Copilul stă prea mult pe telefon sau tabletă? Ce e de făcut
Copilul stă prea mult pe telefon sau tabletă? Ce e de făcut
Copilul stă prea mult pe telefon sau tabletă? Ce e de făcut
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Cele mai proaste obiceiuri pentru creierul tău, conform experților Harvard
Cele mai proaste obiceiuri pentru creierul tău, conform experților Harvard
Cele mai proaste obiceiuri pentru creierul tău, conform experților Harvard
fresh
Cum faci cei mai buni cârnați de porc de casă. Rețeta tradițională

Cum faci cei mai buni cârnați de porc de casă. Rețeta tradițională

Cum faci cei mai buni cârnați de porc de casă. Rețeta tradițională

6 rețete de fursecuri pentru Crăciun. Dulciuri delicioase pentru meniul festiv

6 rețete de fursecuri pentru Crăciun. Dulciuri delicioase pentru meniul festiv

Turtă dulce, după rețeta bunicii. Desertul delicios pe care merită să-l încerci

Turtă dulce, după rețeta bunicii. Desertul delicios pe care merită să-l încerci

Pandișpan pufos cu cacao, decorat festiv cu formă de brăduț

Pandișpan pufos cu cacao, decorat festiv cu formă de brăduț

Cozonac în două culori cu umplutură de nucă, stafide și cacao

Cozonac în două culori cu umplutură de nucă, stafide și cacao
închide