13 ingrediente inedite pe care le poți pune în negresă

Negresa este unul dintre cele mai simple deserturi. Îl făceau mamele noastre, fiecare având rețeta ei pe care o adaptaseră în funcție de ceea ce găseau prin magazine. Orice ar fi pus în ea era delicioasă. Astăzi există o mulțime de variante de la cele bogate cu mult unt și glazură generoasă de ciocolată până la cele vegane și ușoare. Descoperă 13 ingrediente inedite pe care le poți pune în negresă. Sfaturi utile de la cofetarii profesioniști.

ingrediente inedite pe care le poți pune în negresă
În negresă poți pune chiar și mici bucăți de bacon / Shutterstock

Negresa sau brownie, după numele ei modern, își are originea în anul 1893 când a fost preparată pentru prima dată la Columbian Exposition din Chicago. Cu acea ocazie se celebrau 400 de ani de când nava Mayflower a ajuns pe pământ american.

De asemenea, se dorea prezentarea noului oraș Chigaco după ce mare parte din cel vechi arsese în marele incendiu din 1871. Rețeta acelei prime negrese se află încă expusă la Palmer Hotel din Chicago.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente inedite pe care le poți pune în negresă

Prima variantă de brownie conținea nuci, iar glazura era de caise. De atunci au tot apărut rețete noi, mai simple sau cu diverse adaosuri. Iată ce ingrediente inedite pe care le poți pune în negresă.

Cafea

Cafeaua adăugată în negresă va accentua gustul de ciocolată. Gustul băuturii va fi foarte slab, în ce papilele tale gustative vor fi invadate de o aromă puternică de sos de ciocolată.

Secretul este să pui cafea măcinată foarte fin pentru espresso. În felul acesta se va integra foarte bine în aluat fără să lase note amărui sau să schimbe textura prăjiturii.

Pentru o tavă de negresă nu trebuie să pui mai mult de o linguriță și jumătate de cafea sau 3 lingurițe de cafea instant.

Bacon

Poate părea ciudat să pui bacon în desert, dar celebra autoare americană de cărți de bucate Nigella Lawson spune că este o alegere delicioasă.

Baconul trebuie să fie foarte subțire, tocat în bucăți foarte mici. Apoi trebuie să îl prăjești în tigaie până devine crocant.

După aceea le încorporezi în aluatul de brownie. Va rezulta un amestec de dulce și sărat, cu un plus de textură.

Pentru că au bacon în compoziție, aceste negrese trebuie răcite și puse imediat în cutii închise ermetic și apoi la rece. Vor rezista la frigider 3 zile sau pot fi congelate până la o lună.

Unt de arahide

Poți să alegi unt de arahide fin sau o variantă cu mici bucăți de arahide. E doar o chestie de gust. Dacă adaugi untul de arahide direct în aluat vei avea niște brownie mult mai pline.

Din acest motiv este bine ca untul de arahide să înlocuiască o parte din cantitatea de ulei. Raportul recomandat este de ½ porție de unt de arahide la ½ porție de ulei.

O altă variantă de a încorpora untul de arahide în negresă este să pui în tavă jumătate din cantitatea de aluat peste care să întinzi un strat de unt de arahide și apoi să întinzi restul de aluat. Vei avea un sandvici delicios.

Bezele moi

Bezelele moi încorporate în aluatul de brownie se vor topi în timpul coacerii aducând un gust deosebit desertului. Nu doar atât. Textura cremoasă a bezelelor topite va fi o surpriză plăcută la fiecare mușcătură.

Nuci

Nucile par potrivite în toate prăjiturile, dar în brownie vor fi excepționale. În combinație cu ciocolată vor da naștere unui gust bogat, complex. Nu trebuie să uiți nici de textura lor crocantă care va completa perfect aluatul pufos al negresei.

Poți să pui nu doar nuci, ci și alune, migdale, fistic, nuci de macadamia sau caju. Ideal este să le prăjești puțin înainte de a le pune în aluat pentru ca uleiurile lor volatile să se elibereze și să aducă și mai multă aromă prăjiturii. Apoi mărunțește-le bine într-un robot de bucătărie.

Fructe uscate

Fructele uscate nu sunt chiar un ingredient surpriză. Le poți folosi fie pentru un plus de aromă, fie pentru că au un aport semnificativ de fibre, carbohidrați, fără să fie bogate în grăsimi. Pentru că sunt totuși bogate în calorii este recomandat să nu adaugi foarte multe.

Chiar și în cantitate mică vor aduce puțină umiditate aluatului și o textură mai gumoasă. Poți folosi același tip de fructe sau poți pune un amestec dacă vrei să combini arome mai dulci și mai acrișoare.

Cel mai bine cu ciocolata se potrivesc cireșele deshidratate, dar și caisele. Înainte de a le pune în aluat trece-le prin făină pentru a le împiedica să cadă la fundul tăvii.

Chipsuri de cartofi

Gustul sărat și textura crocantă a chipsurilor de cartofi se potrivesc de minune cu ciocolata. După ce le mărunțești încorporează-le în aluat.

Cel mai bine este să alegi chipsuri ondulate pentru că sunt mai groase și nu se vor transforma în pudră, ci își vor păstra textura.

Banane

Există o mulțime de rețete care au în compoziție banane foarte bine coapte. Unul dintre motive este că aduc un plus de umiditate. În plus, pot substitui alte surse de grăsime, ceea ce duce la reducerea cantității de grăsimi saturate din deserturi.

Potrivit Harvard School of Public Health, bananele sunt bogate în vitamina B6, potasiu, magneziu, vitamina C, magneziu și fibre.

Ciocolata se potrivește foarte bine cu aroma bananelor. Pur și simplu pasezi fructele care trebuie să fie foarte bine coapte, aproape negre, și le încorporezi foarte bine în aluat.

Cremă de brânză

Dacă vei adăuga cremă de brânză în aluatul de negresă o vei duce la următorul nivel. Aciditatea acesteia va estompa gustul dulce al ciocolatei aducând echilibru desertului.

Crema de brânză se va bate bine, iar aluatul se va pune la congelator cu 10 minute de a o încorpora. Cel mai bine este să folosești pentru acestă etapă o spatulă de metal sau alt obiect mai ascuțit. După coacere negresele se vor păstra la frigider.

Mentă

Menta este unul dintre condimentele care se potrivește perfect cu ciocolata. Ai nevoie de mentă proaspătă tocată mărunt. Dacă nu ai la dispoziție poți pune câteva picături de mentă în aluat.

Maioneză

Maioneza a devenit ingredient în deserturi în timpul Marii Recesiuni din SUA din 1930. Pentru că nu se găseau ouă sau lapte sau erau extrem de scumpe oamenii au început să găsească tot felul de substitute. Ideea de a pune maioneză în brownie s-a dovedit a fi una bună pentru că prăjitura a devenit mult mai umedă și mai gustoasă.

Smântână

Acidul lactic din smântână îi va da aluatului de brownie o textură mai mătăsoasă. Pune doar aproximativ 100 g de smântână în aluatul de negresă și vei vedea că gustul i se va îmbogăți. Nu va influența timpul de coacere, ci va face prăjitura mai bună.

Citește și
CELE MAI CITITE
Ciuperci champignon murate pentru iarnă în două borcane
Ciuperci champignon murate pentru iarnă. Gustul toamnei în borcane
Ciuperci champignon murate pentru iarnă. Gustul toamnei în borcane
Crochete de ciuperci cu cașcaval pe o farfurie, una secționată, alături de roșii cherry și frunze verzi
Crochete de ciuperci cu cașcaval. Gust crocant, aromă delicată și miez catifelat
Crochete de ciuperci cu cașcaval. Gust crocant, aromă delicată și miez catifelat
ce beneficii are sfecla pentru sănătate
Cum să gătești sfecla roșie și ce beneficii are sfecla pentru sănătate
Cum să gătești sfecla roșie și ce beneficii are sfecla pentru sănătate
Chec cu dovleac și nuci porționat
Chec cu dovleac și nuci. Esența toamnei într-o felie parfumată
Chec cu dovleac și nuci. Esența toamnei într-o felie parfumată
tartă franțuzească cu ciocolată
Tartă franțuzească cu ciocolată. Rețeta unui desert perfect pentru iubitorii de dulciuri speciale
Tartă franțuzească cu ciocolată. Rețeta unui desert perfect pentru iubitorii de dulciuri speciale
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
vișinata în pahare alături de o sticlă plină cu vișinată
Rețetă de vișinată, pas cu pas. Ce trebuie să adaugi pentru o băutură aromată
Rețetă de vișinată, pas cu pas. Ce trebuie să adaugi pentru o băutură aromată
Doradă pusă într-o tavă la cuptor
Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor
Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor
Două tăvi cu cozonaci unși cu un sirop special
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
sfecla roșie la cuptor cu iaurt aromat
06:45
Sfeclă roșie la cuptor cu iaurt aromat. Rețeta de care ai nevoie pentru o masă specială Sfeclă roșie la cuptor cu iaurt aromat. Rețeta de care ai nevoie pentru o masă specială
prăjitură răsturnată cu prune
06:18
Cum faci acasă o prăjitură răsturnată cu prune perfectă. Simplă, aromată, spectaculoasă Cum faci acasă o prăjitură răsturnată cu prune perfectă. Simplă, aromată, spectaculoasă
Chai Latte
05:34
Chai Latte, băutura care îmbină ritualul ceaiului indian cu plăcerea occidentală a cafelei Chai Latte, băutura care îmbină ritualul ceaiului indian cu plăcerea occidentală a cafelei
camembert la cuptor
15 noiembrie, 06:25
Camembert la cuptor. Pare o rețetă pretențioasă, dar e gata rapid și are gust delicios Camembert la cuptor. Pare o rețetă pretențioasă, dar e gata rapid și are gust delicios
Baba Ganoush
15 noiembrie, 06:14
Cum se prepară Baba Ganoush, deliciul oriental cu tahini și vinete coapte pe jar Cum se prepară Baba Ganoush, deliciul oriental cu tahini și vinete coapte pe jar
Varză cu orez și morcovi în bol negru cu lingură de lemn
15 noiembrie, 05:28
Varză cu orez și morcovi. Rețetă simplă și gustoasă, de post Varză cu orez și morcovi. Rețetă simplă și gustoasă, de post
Supă cremă de morcovi cu ghimbir și crutoane în bol, alături de ghimbir feliat, morcovi și crutoane în bol și în lingură
14 noiembrie, 06:50
Supă cremă de morcovi cu ghimbir și crutoane, catifelată și dulceagă Supă cremă de morcovi cu ghimbir și crutoane, catifelată și dulceagă
Bulgur cu legume mexicane și chimen în bol alb, alături de un borcan cu chimen, un ardei roșu și o sticlă de ulei
14 noiembrie, 06:25
Bulgur cu legume mexicane și chimen. O călătorie culinară între Orient și Mexic Bulgur cu legume mexicane și chimen. O călătorie culinară între Orient și Mexic
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Angelina Censori a urmat exemplul de stil al surorii sale, Bianca Censori. Cum a pozat vedeta într-o rochie transparentă din dantelă
Angelina Censori a urmat exemplul de stil al surorii sale, Bianca Censori. Cum a pozat vedeta într-o rochie transparentă din dantelă
Angelina Censori a urmat exemplul de stil al surorii sale, Bianca Censori. Cum a pozat vedeta într-o rochie transparentă din dantelă
Sara, fetiţa moartă la clinica stomatologică, a fost înmormântată. Intervenţia fatală ar fi costat 8.000 lei
Sara, fetiţa moartă la clinica stomatologică, a fost înmormântată. Intervenţia fatală ar fi costat 8.000 lei
Sara, fetiţa moartă la clinica stomatologică, a fost înmormântată. Intervenţia fatală ar fi costat 8.000 lei
Afacerea care l-a salvat de fiecare dată de la faliment pe milionarul român care are 9 copii cu 4 femei
Afacerea care l-a salvat de fiecare dată de la faliment pe milionarul român care are 9 copii cu 4 femei
Afacerea care l-a salvat de fiecare dată de la faliment pe milionarul român care are 9 copii cu 4 femei
Ce mai face și cum arată Nicoleta Guță în 2025. Fiica manelistului Nicolae Guță este de nerecunoscut
Ce mai face și cum arată Nicoleta Guță în 2025. Fiica manelistului Nicolae Guță este de nerecunoscut
Ce mai face și cum arată Nicoleta Guță în 2025. Fiica manelistului Nicolae Guță este de nerecunoscut
Camila Sodi a visat moartea mamei sale. Ce a declarat nepoata faimoasei Thalia
Camila Sodi a visat moartea mamei sale. Ce a declarat nepoata faimoasei Thalia
Camila Sodi a visat moartea mamei sale. Ce a declarat nepoata faimoasei Thalia
Lansarea Grand Theft Auto 6 a fost amânată din nou. Când ar ajunge pe piață jocul mult așteptat
Lansarea Grand Theft Auto 6 a fost amânată din nou. Când ar ajunge pe piață jocul mult așteptat
Lansarea Grand Theft Auto 6 a fost amânată din nou. Când ar ajunge pe piață jocul mult așteptat
Sarmale de post cu soia granulată
Sarmale de post cu soia granulată
Sarmale de post cu soia granulată
Copilul refuză să mănânce carne: ce poți face și cum îi asiguri aportul de proteine
Copilul refuză să mănânce carne: ce poți face și cum îi asiguri aportul de proteine
Copilul refuză să mănânce carne: ce poți face și cum îi asiguri aportul de proteine
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Unghiile și sănătatea: ce spune starea sau aspectul unghiilor despre sănătatea ta?
Unghiile și sănătatea: ce spune starea sau aspectul unghiilor despre sănătatea ta?
Unghiile și sănătatea: ce spune starea sau aspectul unghiilor despre sănătatea ta?
fresh
Bulgur cu legume mexicane și chimen. O călătorie culinară între Orient și Mexic

Bulgur cu legume mexicane și chimen. O călătorie culinară între Orient și Mexic

Bulgur cu legume mexicane și chimen. O călătorie culinară între Orient și Mexic

Greșeala pe care o faci când dezgheți carnea. Cum să eviți pericolul pentru sănătate

Greșeala pe care o faci când dezgheți carnea. Cum să eviți pericolul pentru sănătate

Supă cremă de morcovi cu ghimbir și crutoane, catifelată și dulceagă

Supă cremă de morcovi cu ghimbir și crutoane, catifelată și dulceagă

Varză cu orez și morcovi. Rețetă simplă și gustoasă, de post

Varză cu orez și morcovi. Rețetă simplă și gustoasă, de post

Cum se prepară Baba Ganoush, deliciul oriental cu tahini și vinete coapte pe jar

Cum se prepară Baba Ganoush, deliciul oriental cu tahini și vinete coapte pe jar
închide