Fursecuri cu unt de arahide. Un desert fără coacere, din doar 3 ingrediente
Este vară și căldura a început să-și facă simțită prezența. Dacă vrei un desert care se face rapid și nu necesită coacere, poți încerca să faci fursecuri cu unt de arahide. Nu conțin făină, ouă, unt sau ulei, deci sunt sănătoase și pot fi ușor incluse chiar și în dieta de slăbit.
Fursecurile acestea se fac în 10 minute și sunt preferate de copii datorită gustului lor deosebit. Le poți servi pe post de gustare sau chiar ca și desert după masa de prânz. Atâta timp cât nu necesită coacere, le poți face cât de des simți nevoia de ceva dulce.
Îți prezentăm mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru aceste fursecuri gustoase și aspectuoase.
Ingrediente
Mod de preparare
Primul pas în prepararea acestor fursecuri cu unt de arahide este să amesteci untul de arahide și siropul de arțar până se omogenizează bine. Apoi adaugi fulgii de ovăz, sau făina de ovăz, dacă ai ales astfel. Biscuiții se pun pe o hârtie de copt și se bagă la frigider până se întăresc.
Aceste fursecuri nu sunt coapte sau gătite, așa că nu au aceeași textură ca prăjiturile tradiționale cu unt de arahide. Textura lor seamănă mai mult cu cea a batoanelor energizante, diferența făcând-o forma de fursecuri. Se combină perfect cu un pahar cu lapte cald sau alături de un caffe frappe.
Cum alegi ingredientele pentru fursecuri cu unt de arahide
Pentru această rețetă este necesar să cumperi unt de arahide neîndulcit, cât mai natural posibil. Tot ce trebuie să faci este să verifici bine lista de ingrediente înainte de a cumpăra produsul. Alege-l pe cel care are ca ingrediente numai arahide și sare. Dacă nu-ți place untul de arahide, poți să-l înlocuiești cu unt natural de migdale sau unt natural de semințe de floarea soarelui.
Următorul ingredient de care ai nevoie pentru aceste fursecuri cu unt de arahide este siropul de arțar. Rolul lui este de a îngroșa și a întări untul de arahide. Dacă vrei fursecuri mai dulci, atunci pune mai mult sirop, însă ai grijă să nu întărească aluatul prea mult. Este posibl să nu-ți placă gustul acestui sirop, dar nu încerca să-l înlocuiești cu miere. Mierea nu va lega untul de arahide și nu vei obține consistența necesară.
Fulgii de ovăz sunt cei care ajută la întărirea aluatului și oferă textura crocantă. Nu este recomandat să folosești ovăz expandat. Dacă nu vrei să obții fursecuri crocante, poți să folosești făină de ovăz. Aluatul va fi mult mai fin, iar gustul va rămâne același.
Untul de arahide, printre cele mai populare gustări
Elementul principal din aceste fursecuri cu unt de arahide are o aromă perfectă, iar textura sa este pur și simplu minunată. Este un aliment neprocesat, deci suficient de sănătos pentru dieta zilnică. E compus doar din arahide, adesea coapte și mai apoi măcinate până se transformă într-o pastă.
Aceste lucruri nu sunt însă suficiente pentru producători. În funcție de compania care îl produce, acesta mai poate avea în compoziție zahăr, uleiuri vegetale sau grăsimi trans pentru a-i mări termenul de valabitate. Cu toate acestea, ingredientele adăugate nu sunt deloc benefice organismului. Zahărul adăugat și grăsimile trans au fost de-a lungul timpului legate de mai multe afecțiuni ale organismului sau de boli ale inimii.
Untul de arahide nu este potrivit doar pe o felie de pâine făcută la toast. În realitate, acesta poate fi consumat în mai multe variante. Se potrivește deopotrivă în mâncărurile sărate, dar și în deserturi, iar aroma lui va schimba gustul preparatelor.
Untul de arahide și merele formează o echipă de nota 10. Acestea două sunt o combinație perfectă pentru o gustare delicioasă. Nimic nu te împiedică să le consumi dimineața sau după masa de prânz.