Ouă ochi la cuptor. Cum să obții un mic dejun sănătos, dar la fel de gustos
Dacă îți place să mănânci ouă ochi la micul dejun, dar vrei să eviți preparatele prăjite, există o soluție la fel de delicioasă, dar mai sănătoasă și mai rapidă. Poți face ouă ochi la cuptor în timp ce te pregătești să pleci la birou.
Două ouă ochi la cuptor reprezintă un mic dejun bogat în proteine, ușor de făcut. Prepararea nu durează mai mult de un minut. Poți face până la 12 ouă în același timp, în funcție de cât de mare este tava. Vor avea o consistență asemănătoare oului ochi. Depinde de tine cât de tare vrei gălbenușul. Dacă îți place să fie mai moale, atunci le vei lăsa mai puțin la cuptor. Doar trebuie să deschizi ușa acestuia și să vezi în ce stadiu de gătire sunt ouăle. Timpul minim este de 10 minute pentru gălbenuș moale și crește în funcție de cât de tare îl vrei.
Este foarte important să ungi bine tava cu ulei sau cu unt. Poți folosi și forme din hârtie sau din silicon, mai ales dacă vrei să iei ouăle la birou ori la picnic. Chiar și așa, stropește-le cu ulei sau unt, nu neapărat pentru a preveni lipirea, cât pentru gust.
Poți încerca și rețeta de ouă poșate pe pat de sparanghel.
Ingrediente
Mod de preparare
Se preîncălzește cuptorul la 180°C. Se unge cu ulei o tavă de brioșe. Apoi se sparge câte un ou în fiecare dintre forme. Se asezonează cu sare și piper. Se dau la cuptor pentru 10-15 minute. Se servesc calde.
Cum poți consuma ouă ochi la cuptor
Rețeta de ouă ochi la cuptor poate fi un punct de plecare pentru multe alte preparate. Le poți consuma simple, dar poți presăra deasupra lor orice fel de brânză dorești, șuncă sau alt tip de carne, legume proaspete sau congelate, condimente sau ierburi aromatice. Nici măcar nu trebuie să te limitezi la a le mânca dimineața. Pot fi adăugate în tot felul de salate, în sandvișuri, se pot consuma reci sau calde. Sunt ideale pentru excursii sau alte drumuri mai lungi, pentru pachetul de la birou sau ieșiri în natură.
Poți face ouă ochi la cuptor chiar cu câteva zile înainte să ai nevoie de ele. Ținute într-un recipient închis etanș, rezistă până la 5 zile la rece. Le poți folosi apoi pentru orice tip de preparat vrei. Ai aici rețeta delicioasă de spanac cu usturoi și lămâie.