Ouă umplute cu salată de cartofi. Un aperitiv rustic cu aer elegant
Dacă ești în căutare de rețete pentru umplerea ouălor fierte, dar mai deosebite, încearcă și varianta de ouă umplute cu salată de cartofi. Te vei bucura de un aperitiv rustic cu aer elegant, cu texturi catifelate, gust blând și echilibru între cremos, acrișor și delicat.

Ouăle umplute în acest mod sunt o reinterpretare ingenioasă și surprinzător de echilibrată a două clasice ale aperitivelor: ouăle umplute și salata de cartofi. Le unește o textură cremoasă și o savoare reconfortantă, dar le diferențiază modul de prezentare și jocul de arome.
E o combinație care amintește de gusturile din copilărie, dar într-o formă elegantă, ideală pentru platouri de sărbătoare sau mese festive cu accente retro-chic.
Când muști dintr-un ou umplut cu salată de cartofi, simți imediat cât de bine se completează cele două elemente.
Albușul moale, neutru și ușor elastic susține perfect umplutura bogată. Aceasta are o consistență cremoasă, dar totuși ușor rustică datorită cartofului.
Gălbenușul adăugat în compoziție aduce o notă de profunzime, iar castravetele murat oferă o explozie subtilă de acrișor și crocant.
Ceapa aduce o notă picantă, iar verdețurile proaspete dau echilibru și prospețime.
Descoperă mai jos lista de ingrediente și pașii de urmat pentru a prepara și tu rețeta de ouă umplute cu salată de cartofi.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu fierberea ouălor. Fierbe ouăle tari (8-9 minute), apoi răcește-le rapid în apă cu gheață. Curăță-le de coajă și taie-le pe lungime. Scoate gălbenușurile și păstrează-le într-un bol.
Prepară compoziția pentru ouă umplute cu salată de cartofi
În timp ce fierbi ouăle poți fierbe și cartofii în apă cât să fie bine acoperiți. Fierbe-i în coajă pentru a păstra amidonul în interiorul lor. După fierbere și răcire curăță cartofii fierți și taie-i cubulețe foarte mici. Poți opata pentru a-i zdrobi ușor cu furculița pentru o textură rustică. Adaugă maioneza (sau iaurtul) și muștarul.
Dacă vrei ca umplutura să fie mai ușoară la gust, poți prepara o maioneză vegetală – descoperă aici rețeta.
Apoi adaugă ceapa tocată mărunt, castravetele murat, de asemeni tocat și scurs, pătrunjelul tocat fin și condimentele. Omogenizează bine amestecul de ingrediente folosind o spatulă pentru a nu le zdrobi.
Apoi adaugă gălbenușurile sfărâmate cu furculița. Acestea vor lega compoziția și îi vor da un gust intens și fin. Dacă vrei o textură mai netedă, poți pasa gălbenușurile într-un blender sau cu un mixer vertical. Le poți amesteca apoi cu maioneza și muștarul.
Cu o linguriță sau un săculeț de decorat dulciuri, umple albușurile cu salata de cartofi.
Opțional, poți presăra deasupra puțină boia dulce sau iute. Mai poți presăra semințe de susan, felii de ardei roșu sau rondele fine de ceapă verde.
Servește delicioasele ouă umplute cu salată de cartofi pe frunze de salată verde sau într-un platou alături de murături, măsline și crutoane de pâine neagră.
Și dacă îți plac ouăle umplute în mod deosebit, îți mai recomandăm încă trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv.