Mai întâi vei pregăti o tigaie antiaderentă și o spatulă sau o paletă de silicon cu care vei lua preparatele din tigaie. Apoi mai aduci pe masa de lucru un tocător de lemn și un cuțit. Cu acesta vei scobi miezul din interiorul feliilor de pâine.

Adună și ingredientele pe masa de lucru  și platourile de servire.

Descoperă aici șase moduri de preparare pentru ouă ochiuri.

Cum prepari ouă prăjite în pâine

Așază feliile de pâine pe tocătorul de lemn. Așază-le una peste alta pentru a le decupa în același timp. Cu vârful cuțitului secționează un pătrat sau un cerc în interiorul feliilor de pâine. Apoi decupează aceste secțiuni și pune-le deoparte. Le poți prăji și pe acestea și le servești împreună cu ouăle în pâine.

Aprinde aragazul și așază deasupra flăcării tigaia. Opțional, o poți unge cu ulei sau cu unt. Las-o să se încingă și rumenește ușor feliile de pâine, doar pe o parte. Poți folosi o tigaie mai mare pentru a încăpea în ea mai multe felii de pâine.

După ce s-au rumenit frumos pe prima parte, întoarce feliile de pâine cu partea rumenită în sus. Sparge câte un ou în interiorul feliilor de pâine din tigaie. Apoi acoperă tigaia cu un capac.

Prepară ouăle în pâine până când albușurile sunt bine închegate, iar gălbenușurile rămân moi. Poți presăra și semințe peste ele, pentru un efect crocant.

Cu ajutorul unei spatule sau cu o paletă scoate feliile de pâine cu ouăle în interior pe platouri de servire. Presară peste ele sare și piper, după gust. poți prepara și 2-3 felii de bacon crocante sau le poți servi cu roșii proaspete și cu brânzeturi.

Dacă mai dorești și alte rețete pe bază de ouă, mai poți încerca și rețeta de ouă Benedict cu sandvișuri gratinate la cuptor.