Rulouri de ouă. Tot ce trebuie să știi despre cele mai consumate preparate din comunitățile asiatice din SUA

Rulourile de ouă sunt unele dintre cele mai populare preparate în comunitățile asiatice din SUA. De aici, au cucerit și restul lumii și astăzi le poți găsi aproape peste tot. Sunt crocante, ușor sărate, cu umpluturi diverse astfel încât poți încerca de fiecare dată altceva. Sunt atât de bune încât nu te poți opri să mănânci doar unul.

Rulouri de ouă pe un blat de lemn negru
Rulourile de ouă au fost inventate în SUA / Shutterstock

Rețetele de rolouri de ouă au apărut în SUA, inspirate de bucătăria asiatică. Forma lor seamănă foarte mult cu cea a pachetelelor de primăvară chinezești, însă diferă compoziția aluatului, dar și a umpluturii. De obicei, în foaia de preparată din făină și ouă este pus un amestec de varză sau alte legume sau carne de porc.

Iată  tot ce trebuie să știi despre rulourile de ouă.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Tot ce trebuie să știi despre rețetele de rulouri de ouă

Istoria rulourilor de ouă este încă incertă. Unele surse spun că cheful Lung Fong din New York este cel care a inventat acest aperitiv ajuns celebru în 1925.

Alte surse îl creditează pe bucătarul Henry Low de la restaurantul Port Arthur din New York. Rețeta acestuia a apărut în cartea de bucate ”Cook At Home In Chinese” din 1928, dar nu conținea varză, ingredient de bază în acest preparat așa cum îl știm azi.

Înainte de cele două menționări ale rețetei, mai există una din 1917 dintr-o carte de bucate chinezească, însă nu are nicio legătură cu rulourile de ouă din zilele noastre. Mai degrabă seamănă cu o omletă umplută.

Chiar dacă sunt delicioase, rulourile cu ouă trebuie consumate în cantități mici pentru că nu sunt cea mau sănătoasă opțiune de mâncare. Pentru că sunt prăjite în baie de ulei, sunt pline de grăsimi saturate și de calorii. 

Un singur rulou îți aduce între 200 și 250 de calorii și 10-15 g de grăsimi. De asemenea, conține și 417 mg de sare Niciodată nu te vei opri la unul, deci este bine să le mănânci responsabil.

Ce umpluturi există pentru rulourile de ouă

De cele mai multe ori rulourile de ouă sunt umplute cu diverse tipuri de carne, de obicei de porc. Mai poți găsi și carne de rață, de pui, de oaie sau creveți.

De asemenea, compoziția mai conține și o mulțime de legume, de cele mai multe ori morcov, ceapă, țelină și varză.

Pentru vegetarieni există și rulouri de ouă cu umplutură doar de legume și tofu care mai conțin și usturoi și ghimbir pentru mai multă aromă.

Rulourile de ouă nu conțin neapărat ou

Rețeta de rulouri de ou a suferit multe modificări de-a lungul timpului. Deși rețeta din 1917, prima care menționa un preparat similar, era mai degrabă o omletă umplută, preparatul de azi poate să nu aibă ouă în compoziție.

Rulourile de ouă se prăjesc în baie de ulei

Rulourile de ouă sunt de cele mai multe ori prăjite în ulei încins, ceea ce le dă un gust aparte, dar le face și foarte bogate din grăsimi saturate.

Cantitatea acestora este influențată de tipul de ulei folosit. Dacă le gătești acasă poți utiliza ulei de porumb sau de alune, care este rezistent la temperaturi foarte înalte.

Poți face variante mai sănătoase de rulouri de ouă acasă

Dacă vrei să gătești acasă rulouri de ou o poți face în air fryer, variantă mult mai sănătoasă. În acest fel vor avea mai puține calorii și vor fi mai sărace în grăsimi saturate.

Există variante de rulouri de ouă în mai multe țări

În Vietnam există chả giò preparate din foi de orez umplute cu carne de porc, fasole mung, ciuperci și legume se servesc cu un sos din sos de pește, morcovi răzuiți, chili, suc de limetă, zahăr, usturoi și oțet.

În Coreea de Sud vei găsi Gyeran-mari, a cărui denumire se traduce tot prin rulou de ouă. Totuși, nu are prea multe legături cu varianta americană a rețetei. Conține ceapă verde și morcovi, cărora li se poate adăuga orice alte ingrediente.

Lumpia este un preparat popular în Filipine. Se servește la mese speciale și este destul de diferit față de rulourile de ouă din SUA.

Rulouri de ouă vs. pachețele de primăvară

La o primă vedere, poți confunda pachețelele de primăvară cu rulourile de ouă pentru că seamănă foarte mult. Totuși, există câteva diferențe între ele. În primul rând, pachețelele de primăvară au origini puternice în bucătăria cantoneză.

Pot fi prăjite în baie de ulei, coapte sau fripte pe plită. Pot fi umplute cu carne tocată de porc, morcovi, ceapă, muguri de bambus și ciuperci shiitake. Rulourile de ouă sunt prăjite în ulei și au un înveliș mult mai gros.

Sosuri pentru rulouri de ouă

La restaurant rulourile de ouă vor fi servite cu sos de prune, sos dulce-acrișor, sos de alune sau sos hoisin. Dacă le mănânci acasă poți pune alături orice fel de sos vrei. Poate fi și sos simplu de soia, dar și sos de usturoi cu miere sau sos sriracha.

Citește și
CELE MAI CITITE
Două tăvi cu cozonaci unși cu un sirop special
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Trei rețete de ouă umplute așezate pe un platou
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Porție de pască pufoasă fără aluat în spatula așezată pe farfurie, alături de platoul cu pasca secționată
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
rețete cu pește de Florii puse pe o masă
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Tort cu ouă de ciocolată secționat pe platou
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
ouă vopsite în vin roșu puse pe o farfurie albă
Ouă vopsite în vin roșu. Rețeta pentru ouă de Paște vopsite natural
Ouă vopsite în vin roșu. Rețeta pentru ouă de Paște vopsite natural
Mai multe ouă care au gălbenușul verde
De ce se înverzește gălbenușul la fiert. Cum se fierb ouăle corect ca să aibă un galben frumos
De ce se înverzește gălbenușul la fiert. Cum se fierb ouăle corect ca să aibă un galben frumos
Gălebenușuri de ouă puse într-un castron negru
Cum să congelezi ouăle. Rezistă până la un an și se pot folosi ca cele proaspete
Cum să congelezi ouăle. Rezistă până la un an și se pot folosi ca cele proaspete
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Trei cozonaci tradiționali puși pe un blat de lemn
2 mai, 07:24
Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci Rețetă de cozonac tradițional. Cum faci cei mai gustoși și mai pufoși cozonaci
Ciorbă de miel cu lobodă în bol alb cu lingură și pătrunjel verde
2 mai, 06:57
Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște Ciorbă de miel cu lobodă. Rețetă delicioasă pentru masa de Paște
Porție de pulpă de miel cu spanac și gnocchi de cartofi în farfurie cu furculiță, alături de un bol cu gnocchi
2 mai, 06:50
Pulpă de miel cu spanac și gnocchi de cartofi. Rețetă pentru masa de Paște Pulpă de miel cu spanac și gnocchi de cartofi. Rețetă pentru masa de Paște
ouă vopsite în vin roșu puse pe o farfurie albă
2 mai, 06:15
Ouă vopsite în vin roșu. Rețeta pentru ouă de Paște vopsite natural Ouă vopsite în vin roșu. Rețeta pentru ouă de Paște vopsite natural
preparate dintr-un meniu de Paște fără miel puse pe o masă albă
2 mai, 06:00
Meniu de Paște fără miel. Alternative pentru o masă festivă Meniu de Paște fără miel. Alternative pentru o masă festivă
Salată aperitiv pentru masa de Paște servită într-o farfurie albă
1 mai, 07:55
Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor
Mai multe ouă care au gălbenușul verde
1 mai, 06:59
De ce se înverzește gălbenușul la fiert. Cum se fierb ouăle corect ca să aibă un galben frumos De ce se înverzește gălbenușul la fiert. Cum se fierb ouăle corect ca să aibă un galben frumos
Porție de friptură de miel cu vin și usturoi, alături de un cuțit, usturoi și roșii cherry
1 mai, 06:43
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
1
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Sigur vrei să ai cozonaci și gustoși, dar care să arate ca în poze. Trebuie să fie bine crescuți, pufoși, cu crustă lucioasă și bine coaptă. Ca să îi obții trebuie...
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
2
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Pe un platou cu aperitive festive ouăle umplute au mereu un loc rezervat, pentru că sunt gustoase, aspectuoase și se prepară ușor. Dacă vrei să-ți cucerești familia cu aceste aperitive, îți...
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
3
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Pe lângă cozonac și pască, deserturile tradiționale pentru întâmpinarea Sfintelor Sărbători Pascale, merită preparată și rețeta de tort cu ouă de ciocolată. Va fi o încântare și pentru papilele gustative, dar...
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
4
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
5
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
Drobul se face în tradiția românească de Paște, dar trebuie să recunoaștem că îl poți face oricând. Este un aperitiv gustos și versatil perfect pentru orice perioadă a anului. Dacă te-ai...
Parteneri
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Filmul tragediei din Suceava: Crimă cu premeditare ascunsă în spatele unui accident fatal? Ce au descoperit poliţiştii în casa lui Sebastian
Filmul tragediei din Suceava: Crimă cu premeditare ascunsă în spatele unui accident fatal? Ce au descoperit poliţiştii în casa lui Sebastian
Filmul tragediei din Suceava: Crimă cu premeditare ascunsă în spatele unui accident fatal? Ce au descoperit poliţiştii în casa lui Sebastian
Cât de frumoasă este şi cine este iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul soţiei fratelui său
Cât de frumoasă este şi cine este iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul soţiei fratelui său
Cât de frumoasă este şi cine este iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul soţiei fratelui său
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice. Poze cu ea din trecut
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice. Poze cu ea din trecut
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice. Poze cu ea din trecut
Alina Boz publică fotografii de la piscină. Actrița se bucură în continuare de vacanță
Alina Boz publică fotografii de la piscină. Actrița se bucură în continuare de vacanță
Alina Boz publică fotografii de la piscină. Actrița se bucură în continuare de vacanță
Pot copia hackerii amprentele din selfie-uri, așa cum susține un mesaj pe WhatsApp? Experții au dezvăluit adevărul
Pot copia hackerii amprentele din selfie-uri, așa cum susține un mesaj pe WhatsApp? Experții au dezvăluit adevărul
Pot copia hackerii amprentele din selfie-uri, așa cum susține un mesaj pe WhatsApp? Experții au dezvăluit adevărul
Drob de ciuperci în coșulețe de aluat foietaj
Drob de ciuperci în coșulețe de aluat foietaj
Drob de ciuperci în coșulețe de aluat foietaj
Sfaturi pentru a preveni înecul la copiii mici
Sfaturi pentru a preveni înecul la copiii mici
Sfaturi pentru a preveni înecul la copiii mici
Britney Spears și-a șters din nou Instagramul. Artista a postat un mesaj dur pentru părinții ei cu doar 24 de ore înainte de a-și închide contul
Britney Spears și-a șters din nou Instagramul. Artista a postat un mesaj dur pentru părinții ei cu doar 24 de ore înainte de a-și închide contul
Britney Spears și-a șters din nou Instagramul. Artista a postat un mesaj dur pentru părinții ei cu doar 24 de ore înainte de a-și închide contul
Fructe bogate în magneziu. Cum îți pot completa alimentația
Fructe bogate în magneziu. Cum îți pot completa alimentația
Fructe bogate în magneziu. Cum îți pot completa alimentația
fresh
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște

Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște

Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște

Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor

Salată aperitiv pentru masa de Paște. Rețeta simplă, pe placul tuturor

Cu ce se curăță vopseaua de ouă de pe mâini. Cele mai simple și eficiente trucuri

Cu ce se curăță vopseaua de ouă de pe mâini. Cele mai simple și eficiente trucuri

De ce se înverzește gălbenușul la fiert. Cum se fierb ouăle corect ca să aibă un galben frumos

De ce se înverzește gălbenușul la fiert. Cum se fierb ouăle corect ca să aibă un galben frumos

Cozonac Potica sau Povitica, cu umplutură de nuci și cacao

Cozonac Potica sau Povitica, cu umplutură de nuci și cacao
închide