Rulouri de ouă. Tot ce trebuie să știi despre cele mai consumate preparate din comunitățile asiatice din SUA

Rulourile de ouă sunt unele dintre cele mai populare preparate în comunitățile asiatice din SUA. De aici, au cucerit și restul lumii și astăzi le poți găsi aproape peste tot. Sunt crocante, ușor sărate, cu umpluturi diverse astfel încât poți încerca de fiecare dată altceva. Sunt atât de bune încât nu te poți opri să mănânci doar unul.

Rulouri de ouă pe un blat de lemn negru
Rulourile de ouă au fost inventate în SUA / Shutterstock

Rețetele de rolouri de ouă au apărut în SUA, inspirate de bucătăria asiatică. Forma lor seamănă foarte mult cu cea a pachetelelor de primăvară chinezești, însă diferă compoziția aluatului, dar și a umpluturii. De obicei, în foaia de preparată din făină și ouă este pus un amestec de varză sau alte legume sau carne de porc.

Iată  tot ce trebuie să știi despre rulourile de ouă.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Tot ce trebuie să știi despre rețetele de rulouri de ouă

Istoria rulourilor de ouă este încă incertă. Unele surse spun că cheful Lung Fong din New York este cel care a inventat acest aperitiv ajuns celebru în 1925.

Alte surse îl creditează pe bucătarul Henry Low de la restaurantul Port Arthur din New York. Rețeta acestuia a apărut în cartea de bucate ”Cook At Home In Chinese” din 1928, dar nu conținea varză, ingredient de bază în acest preparat așa cum îl știm azi.

Înainte de cele două menționări ale rețetei, mai există una din 1917 dintr-o carte de bucate chinezească, însă nu are nicio legătură cu rulourile de ouă din zilele noastre. Mai degrabă seamănă cu o omletă umplută.

Chiar dacă sunt delicioase, rulourile cu ouă trebuie consumate în cantități mici pentru că nu sunt cea mau sănătoasă opțiune de mâncare. Pentru că sunt prăjite în baie de ulei, sunt pline de grăsimi saturate și de calorii. 

Un singur rulou îți aduce între 200 și 250 de calorii și 10-15 g de grăsimi. De asemenea, conține și 417 mg de sare Niciodată nu te vei opri la unul, deci este bine să le mănânci responsabil.

Ce umpluturi există pentru rulourile de ouă

De cele mai multe ori rulourile de ouă sunt umplute cu diverse tipuri de carne, de obicei de porc. Mai poți găsi și carne de rață, de pui, de oaie sau creveți.

De asemenea, compoziția mai conține și o mulțime de legume, de cele mai multe ori morcov, ceapă, țelină și varză.

Pentru vegetarieni există și rulouri de ouă cu umplutură doar de legume și tofu care mai conțin și usturoi și ghimbir pentru mai multă aromă.

Rulourile de ouă nu conțin neapărat ou

Rețeta de rulouri de ou a suferit multe modificări de-a lungul timpului. Deși rețeta din 1917, prima care menționa un preparat similar, era mai degrabă o omletă umplută, preparatul de azi poate să nu aibă ouă în compoziție.

Rulourile de ouă se prăjesc în baie de ulei

Rulourile de ouă sunt de cele mai multe ori prăjite în ulei încins, ceea ce le dă un gust aparte, dar le face și foarte bogate din grăsimi saturate.

Cantitatea acestora este influențată de tipul de ulei folosit. Dacă le gătești acasă poți utiliza ulei de porumb sau de alune, care este rezistent la temperaturi foarte înalte.

Poți face variante mai sănătoase de rulouri de ouă acasă

Dacă vrei să gătești acasă rulouri de ou o poți face în air fryer, variantă mult mai sănătoasă. În acest fel vor avea mai puține calorii și vor fi mai sărace în grăsimi saturate.

Există variante de rulouri de ouă în mai multe țări

În Vietnam există chả giò preparate din foi de orez umplute cu carne de porc, fasole mung, ciuperci și legume se servesc cu un sos din sos de pește, morcovi răzuiți, chili, suc de limetă, zahăr, usturoi și oțet.

În Coreea de Sud vei găsi Gyeran-mari, a cărui denumire se traduce tot prin rulou de ouă. Totuși, nu are prea multe legături cu varianta americană a rețetei. Conține ceapă verde și morcovi, cărora li se poate adăuga orice alte ingrediente.

Lumpia este un preparat popular în Filipine. Se servește la mese speciale și este destul de diferit față de rulourile de ouă din SUA.

Rulouri de ouă vs. pachețele de primăvară

La o primă vedere, poți confunda pachețelele de primăvară cu rulourile de ouă pentru că seamănă foarte mult. Totuși, există câteva diferențe între ele. În primul rând, pachețelele de primăvară au origini puternice în bucătăria cantoneză.

Pot fi prăjite în baie de ulei, coapte sau fripte pe plită. Pot fi umplute cu carne tocată de porc, morcovi, ceapă, muguri de bambus și ciuperci shiitake. Rulourile de ouă sunt prăjite în ulei și au un înveliș mult mai gros.

Sosuri pentru rulouri de ouă

La restaurant rulourile de ouă vor fi servite cu sos de prune, sos dulce-acrișor, sos de alune sau sos hoisin. Dacă le mănânci acasă poți pune alături orice fel de sos vrei. Poate fi și sos simplu de soia, dar și sos de usturoi cu miere sau sos sriracha.

Citește și
CELE MAI CITITE
Inele din mere în aluat foietaj pe un grătar, alături de felii de mere
Inele din mere în aluat foietaj, preparate la cuptor
Inele din mere în aluat foietaj, preparate la cuptor
Tort cu ciocolată și fistic secționat
Tort cu ciocolată și fistic. Rețeta unui tort simplu și elegant
Tort cu ciocolată și fistic. Rețeta unui tort simplu și elegant
Melcișori din aluat foietaj cu spanac, într-un bol
Melcișori cu spanac și șuncă afumată. Un aperitiv simplu și gustos
Melcișori cu spanac și șuncă afumată. Un aperitiv simplu și gustos
empanadas pe o farfurie gri
Rețetă de empanadas. Cum să faci la tine acasă gustările celebre ale spaniolilor
Rețetă de empanadas. Cum să faci la tine acasă gustările celebre ale spaniolilor
Ruladă de biscuiți cu portocale întregi și cremă de cocos porționată pe farfurie și pe platou, alături de un set de ceai
Ruladă de biscuiți cu portocale întregi și cremă de cocos
Ruladă de biscuiți cu portocale întregi și cremă de cocos
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
O cutie plină cu ouă alături de un semn pe care scrie Ziua Mondială a Oului
Ziua Mondială a Oului. Cum este sărbătorită la nivel internațional
Ziua Mondială a Oului. Cum este sărbătorită la nivel internațional
Un pahar cu lapte alături de un desert delicios pentru rețete cu lapte
(P) Când trebuie să gătești ceva delicios cu ce ai prin frigider. Ce poți face cu doar trei ingrediente simple, de bază
(P) Când trebuie să gătești ceva delicios cu ce ai prin frigider. Ce poți face cu doar trei ingrediente simple, de bază
cofraj cu ouă
Ce semnificație au cifrele de pe ouă. Cum se „citește" fiecare cod imprimat
Ce semnificație au cifrele de pe ouă. Cum se „citește" fiecare cod imprimat
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Porții de kugel de cartofi
05:23
Kugel de cartofi. Rețetă tradițională evreiască Kugel de cartofi. Rețetă tradițională evreiască
Coji de eclere coapte în tavă
14 ianuarie, 05:19
Aluat pentru eclere. Rețeta clasică de aluat opărit Aluat pentru eclere. Rețeta clasică de aluat opărit
Plăcintă cu mazăre porționată pe farfurie și în vasul de copt
14 ianuarie, 05:18
Plăcintă cu mazăre și carne de pui, pentru o masă consistentă Plăcintă cu mazăre și carne de pui, pentru o masă consistentă
cel mai bun piure de cartofi pus într-un bol
13 ianuarie, 06:50
Trucuri pentru cel mai bun piure de cartofi. Greșelile pe care nu trebuie să le faci Trucuri pentru cel mai bun piure de cartofi. Greșelile pe care nu trebuie să le faci
Ștrudel cu șuncă și ciuperci pe un tocător de lemn, alături de ciuperci proaspete, frunze de busuioc și ardei roșu
13 ianuarie, 05:01
Ștrudel cu șuncă și ciuperci. O gustare savuroasă pentru orice moment al zilei Ștrudel cu șuncă și ciuperci. O gustare savuroasă pentru orice moment al zilei
Pumpkin Spice Martini
12 ianuarie, 06:18
Pumpkin Spice Martini. Rețeta unui cocktail care cucerește prin gust și aspect Pumpkin Spice Martini. Rețeta unui cocktail care cucerește prin gust și aspect
Tort cu ciocolată și fistic secționat
12 ianuarie, 05:06
Tort cu ciocolată și fistic. Rețeta unui tort simplu și elegant Tort cu ciocolată și fistic. Rețeta unui tort simplu și elegant
Melcișori din aluat foietaj cu spanac, într-un bol
11 ianuarie, 07:03
Melcișori cu spanac și șuncă afumată. Un aperitiv simplu și gustos Melcișori cu spanac și șuncă afumată. Un aperitiv simplu și gustos
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
1
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Dacă adori aroma cafelei în deserturi, îți oferim o rețetă de cremă de ciocolată și cafea, ideală pentru umplerea prăjiturilor și torturilor. Este o cremă cu aromă intensă și textură catifelată....
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
2
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Dacă vrei să-i surprinzi pe cei mici cu un platou de fursecuri preparate special pentru ei, îți oferim o rețetă de fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos....
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
3
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Cum se prepară ciorba de ciuperci. Rețeta cu care vei cuceri pe toată lumea
Ciorba de ciuperci este perfectă pentru zilele reci. Bogată în proteine și cu un gust foarte aromat poate fi ceea ce ai nevoie la prânz sau la cină. Se prepară foarte...
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
4
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Trucuri pentru cele mai bune chiftele de post. Ce să pui în compoziție ca să iasă gustoase
Chiftelele de post sunt una dintre cele mai versatile și iubite opțiuni din bucătăria fără produse de origine animală. Delicioase, sănătoase și ușor de adaptat, acestea pot fi servite ca aperitiv,...
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
5
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturi
Dacă îți plac prăjiturile cu brânză și ești în căutare de rețete noi, îți recomandăm să încerci și rețeta de prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune. Este o prăjitură...
Parteneri
Zodiile care pot depăși obstacole importante în data de 15 ianuarie 2025. Cine sunt nativii care vor ieși din situații dificile
Zodiile care pot depăși obstacole importante în data de 15 ianuarie 2025. Cine sunt nativii care vor ieși din situații dificile
Zodiile care pot depăși obstacole importante în data de 15 ianuarie 2025. Cine sunt nativii care vor ieși din situații dificile
Au apărut cireşele de ianuarie, la un preţ uriaş. Sunt sigilate pentru a nu fi gustate
Au apărut cireşele de ianuarie, la un preţ uriaş. Sunt sigilate pentru a nu fi gustate
Au apărut cireşele de ianuarie, la un preţ uriaş. Sunt sigilate pentru a nu fi gustate
Dezvăluirea făcută de americani despre Ion Ţiriac, la începutul lui 2025! Ce au scris despre miliardarul de 85 de ani
Dezvăluirea făcută de americani despre Ion Ţiriac, la începutul lui 2025! Ce au scris despre miliardarul de 85 de ani
Dezvăluirea făcută de americani despre Ion Ţiriac, la începutul lui 2025! Ce au scris despre miliardarul de 85 de ani
Cine ar fi noua iubită a lui Mario Fresh. O altă tânără i-ar fi luat locul Alexiei Eram
Cine ar fi noua iubită a lui Mario Fresh. O altă tânără i-ar fi luat locul Alexiei Eram
Cine ar fi noua iubită a lui Mario Fresh. O altă tânără i-ar fi luat locul Alexiei Eram
Can Yaman nu va lua parte la filmările pentru Viola come îl mare 3. Care este motivul pentru care actorul s-a îndepărtat de acest proiect
Can Yaman nu va lua parte la filmările pentru Viola come îl mare 3. Care este motivul pentru care actorul s-a îndepărtat de acest proiect
Can Yaman nu va lua parte la filmările pentru Viola come îl mare 3. Care este motivul pentru care actorul s-a îndepărtat de acest proiect
O cometă rară va putea fi văzută pentru prima dată în 160.000 de ani. Când apare pe cer
O cometă rară va putea fi văzută pentru prima dată în 160.000 de ani. Când apare pe cer
O cometă rară va putea fi văzută pentru prima dată în 160.000 de ani. Când apare pe cer
Chiftele de spanac cu pâine și parmezan, în sos de unt
Chiftele de spanac cu pâine și parmezan, în sos de unt
Chiftele de spanac cu pâine și parmezan, în sos de unt
Astmul alergic și frigul: ce trebuie să știe părinții pentru a preveni crizele celor mici
Astmul alergic și frigul: ce trebuie să știe părinții pentru a preveni crizele celor mici
Astmul alergic și frigul: ce trebuie să știe părinții pentru a preveni crizele celor mici
Miley Cyrus și-a exprimat durerea pentru victimele incendiului din Los Angeles. În urmă cu șase ani, casa ei a fost mistuită de flăcări în incendiul din Malibu
Miley Cyrus și-a exprimat durerea pentru victimele incendiului din Los Angeles. În urmă cu șase ani, casa ei a fost mistuită de flăcări în incendiul din Malibu
Miley Cyrus și-a exprimat durerea pentru victimele incendiului din Los Angeles. În urmă cu șase ani, casa ei a fost mistuită de flăcări în incendiul din Malibu
Smoothie-urile te pot face să iei în greutate. Ce ingrediente favorizează acumularea de kilograme în plus
Smoothie-urile te pot face să iei în greutate. Ce ingrediente favorizează acumularea de kilograme în plus
Smoothie-urile te pot face să iei în greutate. Ce ingrediente favorizează acumularea de kilograme în plus
fresh
Ștrudel cu șuncă și ciuperci. O gustare savuroasă pentru orice moment al zilei

Ștrudel cu șuncă și ciuperci. O gustare savuroasă pentru orice moment al zilei

Ștrudel cu șuncă și ciuperci. O gustare savuroasă pentru orice moment al zilei

Plăcintă cu mazăre și carne de pui, pentru o masă consistentă

Plăcintă cu mazăre și carne de pui, pentru o masă consistentă

Aluat pentru eclere. Rețeta clasică de aluat opărit

Aluat pentru eclere. Rețeta clasică de aluat opărit

Trucuri pentru cel mai bun piure de cartofi. Greșelile pe care nu trebuie să le faci

Trucuri pentru cel mai bun piure de cartofi. Greșelile pe care nu trebuie să le faci

Kugel de cartofi. Rețetă tradițională evreiască

Kugel de cartofi. Rețetă tradițională evreiască
închide