5 rețete cu ouă care te ajută să scapi de grăsimea de pe abdomen. Preparate simple și rapide

Oul este unul dintre cele mai versatile ingrediente dacă îl privim din punct de vedere gastronomic și poate cel mai complex din punct de vedere nutrițional. Dacă îl integrezi în meniul tău pentru micul dejun ai toate șansele să pierzi și în greutate. Condiția este să mănânci corect pe tot parcursul zilei. Descoperă și tu 5 rețete cu ouă care te ajută să scapi de grăsimea de pe abdomen. Acestea sunt preparate simple și rapide.

Trei tupuri de omlete cu diverse legume
Oul este bogat în proteine și sărac în calorii / Shutterstock

Ouăle sunt sărace în calorii, dar bogate în proteine, așa încât dacă le asociezi cu ingredientele corecte vei avea un mic dejun sățios, care nu îți va aduce kilograme în plus.

Poți să folosești legume și ierburi aromatice după bunul plac, potrivit EatThis.com. Oricum ai face vei obține preparate delicioase și sănătoase.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Fritatta cu legume

Legumele aduc un aport important de fibre și vitamine importante pentru funcționarea corectă a organismului tău. În plus, sunt surse de energie de care ai nevoie de-a lungul zilei.

Fritatta cu legume servită într-o tigaie neagră
Fritatta cu legume asigură energie până la următoarea masă / Shutterstock

Ingrediente

  • 8 ouă
  • 100 g brânză feta mărunțită
  • mărar proaspăt tocat
  • cimbru proaspăt tocat
  • 1 linguriță de ulei (pentru gătit)
  • 200 g sparanghel proaspăt tăiat în bucăți de 2 cm
  • 50 g praz tocat
  • 50 g ardei gras roșu tocat
  • 300 g spanac proaspăt
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • sare și piper negru după gust

Mod de preparare

Se bat ouăle într-un castron mare. Se adăugă brânza feta, mărarul și cimbrul. Se amestecă până se omogenizează și se lasă deoparte.

Se unge cu ulei o tigaie mare antiaderență și se încălzește la foc mediu. Se pun sparanghelul, prazul și piperul. Se gătesc 4 minute, amestecând din când în când. Se adăugă spanacul și se lasă până când se înmoaie. Se adăugă ulei în tigaie și se toarnă ouăle peste legume. Nu se amesteca. Se gătesc la foc mediu.

Pe măsură ce amestecul se întărește, se trece cu o spatulă pe marginea tigăii, ridicând amestecul de ouă, astfel încât porțiunile negătite să ajungă dedesubt. 

Se continuă gătirea și se ridică fritatta de mai multe ori până când este gătită peste tot, aproximativ 10 minute. Se presară cu brânză feta.

Se ia tigaia de pe foc. Se lasă acoperită 3-4 minute. Se asezonează cu sare și piper.

Omletă vegetariană cu fasole neagră, o rețetă cu ouă delicioasă

Omleta vegetariană cu fasole neagră are o cantitate impresionantă de proteine atât de origine animală, cât și vegetală. Fasolea este bogată și în fibre ceea ce înseamnă că se digeră mai ușor, iar senzația de sațietate va dura mai mult. și

Omletă cu sos de roșii servită pe o farfurie albă
Sosul de roșii adăugat deasupra dă o notă acidă interesantă / Shutterstock

Ingrediente

  • 400 g de fasole neagră (o conservă)
  • Sucul de la 1 limetă
  • 1⁄4 linguriță de chimion
  • sos iute
  • 8 ouă
  • sare și piper negru, după gust
  • 50 g brânză feta
  • sos de roșii
  • avocado feliat ( opțional)

Mod de preparare

Se pun la blender fasolea neagră, sucul de limetă, chimenul și câteva lingurițe de sos iute. Dacă compoziția este prea groasă se adaugă o lingură de apă.

Se unge o tigaie antiaderentă mică cu ulei sau cu puțin unt și se dă la foc mediu.

Se sparg două ouă într-un bol și se bat cu puțină sare și piper. Se adăugă ouăle în tigaie, apoi folosind o spatulă se amestecă. Din când în când se ridică porțiunile gătite pentru a le lăsa pe cele crude să alunece dedesubt.

Când ouăle s-au întărit, se pun un sfert din amestecul de fasole neagră și două linguri de feta în mijlocul omletei. Se folosește spatula pentru a plia peste o treime din ou pentru a acoperi amestecul în centru, apoi se pliază cu grijă omleta pe o farfurie.

Se repetă procedeul cu ingredientele rămase pentru a face patru omlete. Se ornează cu sos de roții, felii de avocado și brânză feta mărunțită după gust

Ouă ochi cu spanac și ciuperci

Dacă îți place să mănânci ou ochi cu gălbenuș zemos această rețetă este pentru tine. Această rețetă are și două ingrediente care te vor ajuta să pierzi din greutate. Ciupercile și spanacul au puține calorii, dar multe vitamine, minerale și fibre. Acest preparat se află pe lista de rețete cu ouă care te ajută să scapi de grăsimea de pe abdomen.

Ouăle ochi cu spanac și ciuperci servite alături de două cești de cafea
Ciupercile și spanacul au puține calorii, dar multe vitamine, minerale și fibre / Shutterstock

Ciupercile sunt bogate în vitamina D, despre care sunt studii care spun că este esențială în ajută la topirea grăsimii, în special a celei din zona abdomenului, potrivit EatThis.com

Ingrediente

  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 ceapă mică, tocată
  • 200 g ciuperci, feliate
  • 4 felii de șuncă slabă, tăiată în fâșii subțiri
  • 300 g spanac congelat, dezghețat
  • 100 g ardei iute verde curățat de semințe
  • sare și piper negru, după gust
  • 4 ouă

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 190°C. Se încinge uleiul într-o tigaie mare la foc mediu. Se adăugă ceapa și se lasă aproximativ 3 minute, până devine translucidă. Apoi, se pun ciupercile și se gătesc aproximativ 5 minute, până se rumenesc ușor.

Se amestecă șunca, spanacul și ardeiul iute și se mai lasă 5-6 minute. Dacă în tigaie se acumulează apă din spanac, se scurge cu grijă. Se asezonează cu sare și piper.

Se împarte amestecul în 4 boluri termorezistente de 200 g, care au fost în prealabil unse cu unt.

Se sparge cu grijă câte un ou în fiecare. Gălbenușurile trebuie să rămână intacte.

Se pun vasele într-o tavă de copt și se coc până când albușurile se întăresc, dar gălbenușurile sunt încă moi, aproximativ 10 minute. Se servește cald.

Fritatta cu multe legume

Gustul dulce al ardeilor grași, gustul sărat al brânzei și multitudinea de arome ale celorlalte legume fac din această fritatta un mic dejun de excepție. Dacă mai iei în calcul și aportul de nutienți atunci nu ai de ce să nu o gătești mai des. Încearcă și o rețetă cu spaghete și bacon. Este simplă și ușor de preparat.

Fritatta cu multe legume servită într-o tigaie
Fritatta cu multe legume este micul dejun care te ajută să începi ziua bine / Shutterstock

Ingrediente

  • 2 felii de bacon, tocate
  • 100 g ciuperci champignon proaspete feliate
  • 50 g ceapă tocată
  • 50 g ardei gras roșu tocat
  • 1/2 dovlecel mediu tăiat pe lungime în fâșii
  • 100 g buchetele de broccoli proaspete, tocate grosier
  • 6 ouă
  • 4 albușuri
  • busuioc proaspăt tocat
  • sare
  • piper negru
  • 70 g brânză cheddar cu conținut scăzut de grăsimi mărunțită

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul. Într-o tigaie cu diametrul de 25 cm (care de poate pune și la cuptor) se pune baconul la foc mediu până când se rumenește și devine crocant. Apoi se scoate pe un șervețel de hârtie pentru a înlătura excesul de grăsime.  

În aceeași tigaie se adăugă ciupercile, ceapa și ardeiul. Se lasă 3 minute, apoi se pun dovleceii și broccoli. Se mai lasă încă 3- 4 minute sau până când legumele sunt fragede. Se pune înapoi baconul.

Într-un castron, se amestecă ouăle, albușurile, busuiocul, sarea și piperul. Se pune amestecul de ouă peste legumele din tigaie.

Pe măsură ce amestecul se întărește, se trece cu o spatulă pe marginea tigăii, ridicând compoziția astfel încât porțiunea negătită să curgă dedesubt. Se continuă gătirea și și ridicarea marginilor până când amestecul de ouă este aproape întărit. Se presară cu brânză.

Se pune tigaia la cuptor, cu focul aprins doar în partea de sus. Se lasă 1-2 minute sau până când brânza este topită. 

Fritatta albă la air fryer, rețetă cu ouă simplă

Dacă vrei un mic dejun și mai ușor atunci ai nevoie de această fritatta din doar patru ingrediente. Albușurile nu conțin niciun pic de grăsime, ajută la dezvoltarea musculaturii și la menținerea sănătății inimii. Acest preparat se află pe lista de rețete cu ouă care te ajută să scapi de grăsimea de pe abdomen.

Fritatta cu albușuri de ouă alături de câteva legume puse pe un blat alb
Albușurile au foarte puține grăsimi / Shutterstock

Ingrediente

  • 6 albușuri
  • 100 g spanac proaspăt tocat
  • 50 g roșii tocate
  • sare
  • 50 g ceapă albă tocată

Mod de preparare

Se preîncălzește air fryerul la  la 160°C. Se unge cu ulei un vad termorezistent cu diametrul de 15 cm.

Albușurile se bat bine într-un castron, apoi se încorporează spanacul, roșiile, sarea și ceapa. Se toarnă amestecul în vasul pregătit. Apoi, se pune în coșul aparatului și se lasă  8 minute. Se servește cald.

Citește și
CELE MAI CITITE
Porții de tartă simplă cu cireșe
Tartă simplă cu cireșe. Un desert rustic și reconfortant
Tartă simplă cu cireșe. Un desert rustic și reconfortant
mini-tarte cu fructe, așezate pe un fundal albastru deschis
Deserturi de vară rapide și ușoare. Idei de dulciuri delicioase ideale în sezonul estival
Deserturi de vară rapide și ușoare. Idei de dulciuri delicioase ideale în sezonul estival
Cobbler cu caise în vas alb cu lingură
Cobbler cu caise. Desert rustic cu fructe coapte și aluat auriu
Cobbler cu caise. Desert rustic cu fructe coapte și aluat auriu
Bulion de corcodușe în bol cu lingură și un bol cu corcodușe proaspete
Bulion de corcodușe. Rețetă tradițională pentru iarnă
Bulion de corcodușe. Rețetă tradițională pentru iarnă
Borcan cu castraveți în saramură
Castraveți în saramură. Rețeta tradițională, naturală, pentru iarnă
Castraveți în saramură. Rețeta tradițională, naturală, pentru iarnă
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Un ou spart care are puncte de sânge de pe gălbenuș, așezat într-un polonic, alături de un ou întreg
Ce sunt punctele de sânge de pe gălbenuș? Iată ce trebuie să faci cu ouăle care le au
Ce sunt punctele de sânge de pe gălbenuș? Iată ce trebuie să faci cu ouăle care le au
O femeie care pune ouă în frigider
Cât poți ține ouăle în frigider. Sfaturi pentru a le păstra în condiții de siguranță
Cât poți ține ouăle în frigider. Sfaturi pentru a le păstra în condiții de siguranță
O cutie plină cu ouă alături de un semn pe care scrie Ziua Mondială a Oului
Ziua Mondială a Oului. Cum este sărbătorită la nivel internațional
Ziua Mondială a Oului. Cum este sărbătorită la nivel internațional
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Écrasé de cartofi în bol
06:11
Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble, secționată
05:41
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble
Un desert de vară colorat și sănătos
26 iunie, 17:48
(P) Top 5 deserturi de vară care aduc gust și beneficii pentru sănătate (P) Top 5 deserturi de vară care aduc gust și beneficii pentru sănătate
Ouă poșate cu sparanghel sotat și parmezan ras pe două farfurii
26 iunie, 07:00
Ouă poșate cu sparanghel sotat. Delicatețe, texturi și savoare pură Ouă poșate cu sparanghel sotat. Delicatețe, texturi și savoare pură
Chec cu vișine porționat pe două platouri de lemn
26 iunie, 06:33
Chec cu vișine. Rețetă clasică, cu aluat pufos Chec cu vișine. Rețetă clasică, cu aluat pufos
Piure de mazăre cu mentă în farfurie, decorat cu boabe de mazăre și frunze de mentă
25 iunie, 06:55
Piure de mazăre cu mentă. O rețetă rafinată și revigorantă Piure de mazăre cu mentă. O rețetă rafinată și revigorantă
Porție de tartă cu caise și cremă de vanilie
25 iunie, 06:36
Tartă cu caise și cremă de vanilie. Un desert fraged și aromat Tartă cu caise și cremă de vanilie. Un desert fraged și aromat
Paste cochilii umplute cu brânză și spanac în sos de roșii într-o tigaie
24 iunie, 05:46
Paste cochilii umplute cu brânză și spanac în sos de roșii Paste cochilii umplute cu brânză și spanac în sos de roșii
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Surorile Kardashian au ajuns în Veneția pentru nunta lui Jeff Bezos. Ținutele lor au atras privirile tuturor
Surorile Kardashian au ajuns în Veneția pentru nunta lui Jeff Bezos. Ținutele lor au atras privirile tuturor
Surorile Kardashian au ajuns în Veneția pentru nunta lui Jeff Bezos. Ținutele lor au atras privirile tuturor
A ars tot! Un copilaş de 7 ani a sfârşit carbonizat azi noapte în Vaslui, în casa cuprinsă de flăcări
"A ars tot!" Un copilaş de 7 ani a sfârşit carbonizat azi noapte în Vaslui, în casa cuprinsă de flăcări
"A ars tot!" Un copilaş de 7 ani a sfârşit carbonizat azi noapte în Vaslui, în casa cuprinsă de flăcări
Miliardarul român a spus ce legătură are soacra lui cu numele companiei care i-a adus averea uriaşă!
Miliardarul român a spus ce legătură are soacra lui cu numele companiei care i-a adus averea uriaşă!
Miliardarul român a spus ce legătură are soacra lui cu numele companiei care i-a adus averea uriaşă!
E oficial! Când începe Insula Iubirii sezonul 9! Ce a declarat Radu Vâlcan înainte de marea premieră
E oficial! Când începe Insula Iubirii sezonul 9! Ce a declarat Radu Vâlcan înainte de marea premieră
E oficial! Când începe Insula Iubirii sezonul 9! Ce a declarat Radu Vâlcan înainte de marea premieră
Özge Gürel a strălucit în Italia la festivalul Italian Global Series Festival 2025. Ce rochie a purtat vedeta din Mr. Wrong
Özge Gürel a strălucit în Italia la festivalul Italian Global Series Festival 2025. Ce rochie a purtat vedeta din Mr. Wrong
Özge Gürel a strălucit în Italia la festivalul Italian Global Series Festival 2025. Ce rochie a purtat vedeta din Mr. Wrong
Microsoft a dezvăluit ce se va întâmpla cu următoarea generație Xbox. Anunțul care a încântat fanii
Microsoft a dezvăluit ce se va întâmpla cu următoarea generație Xbox. Anunțul care a încântat fanii
Microsoft a dezvăluit ce se va întâmpla cu următoarea generație Xbox. Anunțul care a încântat fanii
Mâncare de fasole verde cu carne și cartofi
Mâncare de fasole verde cu carne și cartofi
Mâncare de fasole verde cu carne și cartofi
Respirație dificilă la începutul sarcinii? De ce apare?
Respirație dificilă la începutul sarcinii? De ce apare?
Respirație dificilă la începutul sarcinii? De ce apare?
Jessie J a publicat imagini emoționante din timpul unei intervenții chirurgicale. Vedeta a fost diagnosticată cu cancer mamar
Jessie J a publicat imagini emoționante din timpul unei intervenții chirurgicale. Vedeta a fost diagnosticată cu cancer mamar
Jessie J a publicat imagini emoționante din timpul unei intervenții chirurgicale. Vedeta a fost diagnosticată cu cancer mamar
Amidonul rezistent: ce beneficii are și ce alimente îl conțin
Amidonul rezistent: ce beneficii are și ce alimente îl conțin
Amidonul rezistent: ce beneficii are și ce alimente îl conțin
fresh
Tartă cu caise și cremă de vanilie. Un desert fraged și aromat

Tartă cu caise și cremă de vanilie. Un desert fraged și aromat

Tartă cu caise și cremă de vanilie. Un desert fraged și aromat

Piure de mazăre cu mentă. O rețetă rafinată și revigorantă

Piure de mazăre cu mentă. O rețetă rafinată și revigorantă

Chec cu vișine. Rețetă clasică, cu aluat pufos

Chec cu vișine. Rețetă clasică, cu aluat pufos

Ouă poșate cu sparanghel sotat. Delicatețe, texturi și savoare pură

Ouă poșate cu sparanghel sotat. Delicatețe, texturi și savoare pură

(P) Top 5 deserturi de vară care aduc gust și beneficii pentru sănătate

(P) Top 5 deserturi de vară care aduc gust și beneficii pentru sănătate
închide