5 rețete cu ouă care te ajută să scapi de grăsimea de pe abdomen. Preparate simple și rapide
Oul este unul dintre cele mai versatile ingrediente dacă îl privim din punct de vedere gastronomic și poate cel mai complex din punct de vedere nutrițional. Dacă îl integrezi în meniul tău pentru micul dejun ai toate șansele să pierzi și în greutate. Condiția este să mănânci corect pe tot parcursul zilei. Descoperă și tu 5 rețete cu ouă care te ajută să scapi de grăsimea de pe abdomen. Acestea sunt preparate simple și rapide.
Ouăle sunt sărace în calorii, dar bogate în proteine, așa încât dacă le asociezi cu ingredientele corecte vei avea un mic dejun sățios, care nu îți va aduce kilograme în plus.
Poți să folosești legume și ierburi aromatice după bunul plac, potrivit EatThis.com. Oricum ai face vei obține preparate delicioase și sănătoase.
Fritatta cu legume
Legumele aduc un aport important de fibre și vitamine importante pentru funcționarea corectă a organismului tău. În plus, sunt surse de energie de care ai nevoie de-a lungul zilei.
Ingrediente
- 8 ouă
- 100 g brânză feta mărunțită
- mărar proaspăt tocat
- cimbru proaspăt tocat
- 1 linguriță de ulei (pentru gătit)
- 200 g sparanghel proaspăt tăiat în bucăți de 2 cm
- 50 g praz tocat
- 50 g ardei gras roșu tocat
- 300 g spanac proaspăt
- 1 lingură de ulei de măsline
- sare și piper negru după gust
Mod de preparare
Se bat ouăle într-un castron mare. Se adăugă brânza feta, mărarul și cimbrul. Se amestecă până se omogenizează și se lasă deoparte.
Se unge cu ulei o tigaie mare antiaderență și se încălzește la foc mediu. Se pun sparanghelul, prazul și piperul. Se gătesc 4 minute, amestecând din când în când. Se adăugă spanacul și se lasă până când se înmoaie. Se adăugă ulei în tigaie și se toarnă ouăle peste legume. Nu se amesteca. Se gătesc la foc mediu.
Pe măsură ce amestecul se întărește, se trece cu o spatulă pe marginea tigăii, ridicând amestecul de ouă, astfel încât porțiunile negătite să ajungă dedesubt.
Se continuă gătirea și se ridică fritatta de mai multe ori până când este gătită peste tot, aproximativ 10 minute. Se presară cu brânză feta.
Se ia tigaia de pe foc. Se lasă acoperită 3-4 minute. Se asezonează cu sare și piper.
Omletă vegetariană cu fasole neagră, o rețetă cu ouă delicioasă
Omleta vegetariană cu fasole neagră are o cantitate impresionantă de proteine atât de origine animală, cât și vegetală. Fasolea este bogată și în fibre ceea ce înseamnă că se digeră mai ușor, iar senzația de sațietate va dura mai mult. și
Ingrediente
- 400 g de fasole neagră (o conservă)
- Sucul de la 1 limetă
- 1⁄4 linguriță de chimion
- sos iute
- 8 ouă
- sare și piper negru, după gust
- 50 g brânză feta
- sos de roșii
- avocado feliat ( opțional)
Mod de preparare
Se pun la blender fasolea neagră, sucul de limetă, chimenul și câteva lingurițe de sos iute. Dacă compoziția este prea groasă se adaugă o lingură de apă.
Se unge o tigaie antiaderentă mică cu ulei sau cu puțin unt și se dă la foc mediu.
Se sparg două ouă într-un bol și se bat cu puțină sare și piper. Se adăugă ouăle în tigaie, apoi folosind o spatulă se amestecă. Din când în când se ridică porțiunile gătite pentru a le lăsa pe cele crude să alunece dedesubt.
Când ouăle s-au întărit, se pun un sfert din amestecul de fasole neagră și două linguri de feta în mijlocul omletei. Se folosește spatula pentru a plia peste o treime din ou pentru a acoperi amestecul în centru, apoi se pliază cu grijă omleta pe o farfurie.
Se repetă procedeul cu ingredientele rămase pentru a face patru omlete. Se ornează cu sos de roții, felii de avocado și brânză feta mărunțită după gust
Ouă ochi cu spanac și ciuperci
Dacă îți place să mănânci ou ochi cu gălbenuș zemos această rețetă este pentru tine. Această rețetă are și două ingrediente care te vor ajuta să pierzi din greutate. Ciupercile și spanacul au puține calorii, dar multe vitamine, minerale și fibre. Acest preparat se află pe lista de rețete cu ouă care te ajută să scapi de grăsimea de pe abdomen.
Ciupercile sunt bogate în vitamina D, despre care sunt studii care spun că este esențială în ajută la topirea grăsimii, în special a celei din zona abdomenului, potrivit EatThis.com
Ingrediente
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 ceapă mică, tocată
- 200 g ciuperci, feliate
- 4 felii de șuncă slabă, tăiată în fâșii subțiri
- 300 g spanac congelat, dezghețat
- 100 g ardei iute verde curățat de semințe
- sare și piper negru, după gust
- 4 ouă
Mod de preparare
Se preîncălzește cuptorul la 190°C. Se încinge uleiul într-o tigaie mare la foc mediu. Se adăugă ceapa și se lasă aproximativ 3 minute, până devine translucidă. Apoi, se pun ciupercile și se gătesc aproximativ 5 minute, până se rumenesc ușor.
Se amestecă șunca, spanacul și ardeiul iute și se mai lasă 5-6 minute. Dacă în tigaie se acumulează apă din spanac, se scurge cu grijă. Se asezonează cu sare și piper.
Se împarte amestecul în 4 boluri termorezistente de 200 g, care au fost în prealabil unse cu unt.
Se sparge cu grijă câte un ou în fiecare. Gălbenușurile trebuie să rămână intacte.
Se pun vasele într-o tavă de copt și se coc până când albușurile se întăresc, dar gălbenușurile sunt încă moi, aproximativ 10 minute. Se servește cald.
Fritatta cu multe legume
Gustul dulce al ardeilor grași, gustul sărat al brânzei și multitudinea de arome ale celorlalte legume fac din această fritatta un mic dejun de excepție. Dacă mai iei în calcul și aportul de nutienți atunci nu ai de ce să nu o gătești mai des. Încearcă și o rețetă cu spaghete și bacon. Este simplă și ușor de preparat.
Ingrediente
- 2 felii de bacon, tocate
- 100 g ciuperci champignon proaspete feliate
- 50 g ceapă tocată
- 50 g ardei gras roșu tocat
- 1/2 dovlecel mediu tăiat pe lungime în fâșii
- 100 g buchetele de broccoli proaspete, tocate grosier
- 6 ouă
- 4 albușuri
- busuioc proaspăt tocat
- sare
- piper negru
- 70 g brânză cheddar cu conținut scăzut de grăsimi mărunțită
Mod de preparare
Se preîncălzește cuptorul. Într-o tigaie cu diametrul de 25 cm (care de poate pune și la cuptor) se pune baconul la foc mediu până când se rumenește și devine crocant. Apoi se scoate pe un șervețel de hârtie pentru a înlătura excesul de grăsime.
În aceeași tigaie se adăugă ciupercile, ceapa și ardeiul. Se lasă 3 minute, apoi se pun dovleceii și broccoli. Se mai lasă încă 3- 4 minute sau până când legumele sunt fragede. Se pune înapoi baconul.
Într-un castron, se amestecă ouăle, albușurile, busuiocul, sarea și piperul. Se pune amestecul de ouă peste legumele din tigaie.
Pe măsură ce amestecul se întărește, se trece cu o spatulă pe marginea tigăii, ridicând compoziția astfel încât porțiunea negătită să curgă dedesubt. Se continuă gătirea și și ridicarea marginilor până când amestecul de ouă este aproape întărit. Se presară cu brânză.
Se pune tigaia la cuptor, cu focul aprins doar în partea de sus. Se lasă 1-2 minute sau până când brânza este topită.
Fritatta albă la air fryer, rețetă cu ouă simplă
Dacă vrei un mic dejun și mai ușor atunci ai nevoie de această fritatta din doar patru ingrediente. Albușurile nu conțin niciun pic de grăsime, ajută la dezvoltarea musculaturii și la menținerea sănătății inimii. Acest preparat se află pe lista de rețete cu ouă care te ajută să scapi de grăsimea de pe abdomen.
Ingrediente
- 6 albușuri
- 100 g spanac proaspăt tocat
- 50 g roșii tocate
- sare
- 50 g ceapă albă tocată
Mod de preparare
Se preîncălzește air fryerul la la 160°C. Se unge cu ulei un vad termorezistent cu diametrul de 15 cm.
Albușurile se bat bine într-un castron, apoi se încorporează spanacul, roșiile, sarea și ceapa. Se toarnă amestecul în vasul pregătit. Apoi, se pune în coșul aparatului și se lasă 8 minute. Se servește cald.