5 rețete cu ouă care te ajută să scapi de grăsimea de pe abdomen. Preparate simple și rapide

Oul este unul dintre cele mai versatile ingrediente dacă îl privim din punct de vedere gastronomic și poate cel mai complex din punct de vedere nutrițional. Dacă îl integrezi în meniul tău pentru micul dejun ai toate șansele să pierzi și în greutate. Condiția este să mănânci corect pe tot parcursul zilei. Descoperă și tu 5 rețete cu ouă care te ajută să scapi de grăsimea de pe abdomen. Acestea sunt preparate simple și rapide.

Trei tupuri de omlete cu diverse legume
Oul este bogat în proteine și sărac în calorii / Shutterstock

Ouăle sunt sărace în calorii, dar bogate în proteine, așa încât dacă le asociezi cu ingredientele corecte vei avea un mic dejun sățios, care nu îți va aduce kilograme în plus.

Poți să folosești legume și ierburi aromatice după bunul plac, potrivit EatThis.com. Oricum ai face vei obține preparate delicioase și sănătoase.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Fritatta cu legume

Legumele aduc un aport important de fibre și vitamine importante pentru funcționarea corectă a organismului tău. În plus, sunt surse de energie de care ai nevoie de-a lungul zilei.

Fritatta cu legume servită într-o tigaie neagră
Fritatta cu legume asigură energie până la următoarea masă / Shutterstock

Ingrediente

  • 8 ouă
  • 100 g brânză feta mărunțită
  • mărar proaspăt tocat
  • cimbru proaspăt tocat
  • 1 linguriță de ulei (pentru gătit)
  • 200 g sparanghel proaspăt tăiat în bucăți de 2 cm
  • 50 g praz tocat
  • 50 g ardei gras roșu tocat
  • 300 g spanac proaspăt
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • sare și piper negru după gust

Mod de preparare

Se bat ouăle într-un castron mare. Se adăugă brânza feta, mărarul și cimbrul. Se amestecă până se omogenizează și se lasă deoparte.

Se unge cu ulei o tigaie mare antiaderență și se încălzește la foc mediu. Se pun sparanghelul, prazul și piperul. Se gătesc 4 minute, amestecând din când în când. Se adăugă spanacul și se lasă până când se înmoaie. Se adăugă ulei în tigaie și se toarnă ouăle peste legume. Nu se amesteca. Se gătesc la foc mediu.

Pe măsură ce amestecul se întărește, se trece cu o spatulă pe marginea tigăii, ridicând amestecul de ouă, astfel încât porțiunile negătite să ajungă dedesubt. 

Se continuă gătirea și se ridică fritatta de mai multe ori până când este gătită peste tot, aproximativ 10 minute. Se presară cu brânză feta.

Se ia tigaia de pe foc. Se lasă acoperită 3-4 minute. Se asezonează cu sare și piper.

Omletă vegetariană cu fasole neagră, o rețetă cu ouă delicioasă

Omleta vegetariană cu fasole neagră are o cantitate impresionantă de proteine atât de origine animală, cât și vegetală. Fasolea este bogată și în fibre ceea ce înseamnă că se digeră mai ușor, iar senzația de sațietate va dura mai mult. și

Omletă cu sos de roșii servită pe o farfurie albă
Sosul de roșii adăugat deasupra dă o notă acidă interesantă / Shutterstock

Ingrediente

  • 400 g de fasole neagră (o conservă)
  • Sucul de la 1 limetă
  • 1⁄4 linguriță de chimion
  • sos iute
  • 8 ouă
  • sare și piper negru, după gust
  • 50 g brânză feta
  • sos de roșii
  • avocado feliat ( opțional)

Mod de preparare

Se pun la blender fasolea neagră, sucul de limetă, chimenul și câteva lingurițe de sos iute. Dacă compoziția este prea groasă se adaugă o lingură de apă.

Se unge o tigaie antiaderentă mică cu ulei sau cu puțin unt și se dă la foc mediu.

Se sparg două ouă într-un bol și se bat cu puțină sare și piper. Se adăugă ouăle în tigaie, apoi folosind o spatulă se amestecă. Din când în când se ridică porțiunile gătite pentru a le lăsa pe cele crude să alunece dedesubt.

Când ouăle s-au întărit, se pun un sfert din amestecul de fasole neagră și două linguri de feta în mijlocul omletei. Se folosește spatula pentru a plia peste o treime din ou pentru a acoperi amestecul în centru, apoi se pliază cu grijă omleta pe o farfurie.

Se repetă procedeul cu ingredientele rămase pentru a face patru omlete. Se ornează cu sos de roții, felii de avocado și brânză feta mărunțită după gust

Ouă ochi cu spanac și ciuperci

Dacă îți place să mănânci ou ochi cu gălbenuș zemos această rețetă este pentru tine. Această rețetă are și două ingrediente care te vor ajuta să pierzi din greutate. Ciupercile și spanacul au puține calorii, dar multe vitamine, minerale și fibre. Acest preparat se află pe lista de rețete cu ouă care te ajută să scapi de grăsimea de pe abdomen.

Ouăle ochi cu spanac și ciuperci servite alături de două cești de cafea
Ciupercile și spanacul au puține calorii, dar multe vitamine, minerale și fibre / Shutterstock

Ciupercile sunt bogate în vitamina D, despre care sunt studii care spun că este esențială în ajută la topirea grăsimii, în special a celei din zona abdomenului, potrivit EatThis.com

Ingrediente

  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 ceapă mică, tocată
  • 200 g ciuperci, feliate
  • 4 felii de șuncă slabă, tăiată în fâșii subțiri
  • 300 g spanac congelat, dezghețat
  • 100 g ardei iute verde curățat de semințe
  • sare și piper negru, după gust
  • 4 ouă

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 190°C. Se încinge uleiul într-o tigaie mare la foc mediu. Se adăugă ceapa și se lasă aproximativ 3 minute, până devine translucidă. Apoi, se pun ciupercile și se gătesc aproximativ 5 minute, până se rumenesc ușor.

Se amestecă șunca, spanacul și ardeiul iute și se mai lasă 5-6 minute. Dacă în tigaie se acumulează apă din spanac, se scurge cu grijă. Se asezonează cu sare și piper.

Se împarte amestecul în 4 boluri termorezistente de 200 g, care au fost în prealabil unse cu unt.

Se sparge cu grijă câte un ou în fiecare. Gălbenușurile trebuie să rămână intacte.

Se pun vasele într-o tavă de copt și se coc până când albușurile se întăresc, dar gălbenușurile sunt încă moi, aproximativ 10 minute. Se servește cald.

Fritatta cu multe legume

Gustul dulce al ardeilor grași, gustul sărat al brânzei și multitudinea de arome ale celorlalte legume fac din această fritatta un mic dejun de excepție. Dacă mai iei în calcul și aportul de nutienți atunci nu ai de ce să nu o gătești mai des. Încearcă și o rețetă cu spaghete și bacon. Este simplă și ușor de preparat.

Fritatta cu multe legume servită într-o tigaie
Fritatta cu multe legume este micul dejun care te ajută să începi ziua bine / Shutterstock

Ingrediente

  • 2 felii de bacon, tocate
  • 100 g ciuperci champignon proaspete feliate
  • 50 g ceapă tocată
  • 50 g ardei gras roșu tocat
  • 1/2 dovlecel mediu tăiat pe lungime în fâșii
  • 100 g buchetele de broccoli proaspete, tocate grosier
  • 6 ouă
  • 4 albușuri
  • busuioc proaspăt tocat
  • sare
  • piper negru
  • 70 g brânză cheddar cu conținut scăzut de grăsimi mărunțită

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul. Într-o tigaie cu diametrul de 25 cm (care de poate pune și la cuptor) se pune baconul la foc mediu până când se rumenește și devine crocant. Apoi se scoate pe un șervețel de hârtie pentru a înlătura excesul de grăsime.  

În aceeași tigaie se adăugă ciupercile, ceapa și ardeiul. Se lasă 3 minute, apoi se pun dovleceii și broccoli. Se mai lasă încă 3- 4 minute sau până când legumele sunt fragede. Se pune înapoi baconul.

Într-un castron, se amestecă ouăle, albușurile, busuiocul, sarea și piperul. Se pune amestecul de ouă peste legumele din tigaie.

Pe măsură ce amestecul se întărește, se trece cu o spatulă pe marginea tigăii, ridicând compoziția astfel încât porțiunea negătită să curgă dedesubt. Se continuă gătirea și și ridicarea marginilor până când amestecul de ouă este aproape întărit. Se presară cu brânză.

Se pune tigaia la cuptor, cu focul aprins doar în partea de sus. Se lasă 1-2 minute sau până când brânza este topită. 

Fritatta albă la air fryer, rețetă cu ouă simplă

Dacă vrei un mic dejun și mai ușor atunci ai nevoie de această fritatta din doar patru ingrediente. Albușurile nu conțin niciun pic de grăsime, ajută la dezvoltarea musculaturii și la menținerea sănătății inimii. Acest preparat se află pe lista de rețete cu ouă care te ajută să scapi de grăsimea de pe abdomen.

Fritatta cu albușuri de ouă alături de câteva legume puse pe un blat alb
Albușurile au foarte puține grăsimi / Shutterstock

Ingrediente

  • 6 albușuri
  • 100 g spanac proaspăt tocat
  • 50 g roșii tocate
  • sare
  • 50 g ceapă albă tocată

Mod de preparare

Se preîncălzește air fryerul la  la 160°C. Se unge cu ulei un vad termorezistent cu diametrul de 15 cm.

Albușurile se bat bine într-un castron, apoi se încorporează spanacul, roșiile, sarea și ceapa. Se toarnă amestecul în vasul pregătit. Apoi, se pune în coșul aparatului și se lasă  8 minute. Se servește cald.

Citește și
CELE MAI CITITE
Chec cu dovleac și nuci porționat
Chec cu dovleac și nuci. Esența toamnei într-o felie parfumată
Chec cu dovleac și nuci. Esența toamnei într-o felie parfumată
Pui cu legume în stil asiatic la wok
Pui cu legume în stil asiatic. Rețetă preparată la wok
Pui cu legume în stil asiatic. Rețetă preparată la wok
Coșulețe din aluat foietaj cu brânzeturi și bacon pe un tocător de lemn
Coșulețe din aluat foietaj cu brânzeturi și bacon, pentru gustări deosebite
Coșulețe din aluat foietaj cu brânzeturi și bacon, pentru gustări deosebite
persoană cu un borcan de murături în mână
Cât de sănătos este să consumi murături? Ce legume murate au cele mai multe beneficii pentru organism
Cât de sănătos este să consumi murături? Ce legume murate au cele mai multe beneficii pentru organism
Trei burgeri de sfeclă roșie cu orez într-un bol cu salată
Burgeri de sfeclă roșie cu orez. Fragezi, colorați și plini de savoare vegetală
Burgeri de sfeclă roșie cu orez. Fragezi, colorați și plini de savoare vegetală
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
ouă turcești
Rețetă de ouă turcești. Cum se prepară și de ce condimente ai nevoie
Rețetă de ouă turcești. Cum se prepară și de ce condimente ai nevoie
ouă expirate
Mai poți consuma ouăle după ce expiră? Iată ce spun specialiștii
Mai poți consuma ouăle după ce expiră? Iată ce spun specialiștii
Un ou spart care are puncte de sânge de pe gălbenuș, așezat într-un polonic, alături de un ou întreg
Ce sunt punctele de sânge de pe gălbenuș? Iată ce trebuie să faci cu ouăle care le au
Ce sunt punctele de sânge de pe gălbenuș? Iată ce trebuie să faci cu ouăle care le au
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Gogoși înfuriate decorate cu puțin zahăr
07:28
Gogoși înfuriate, după rețeta bunicii. Desert tradițional, de post Gogoși înfuriate, după rețeta bunicii. Desert tradițional, de post
Dovleac copt și umplut cu orz, ciuperci, legume și rodie
06:59
Dovleac copt și umplut cu orz, ciuperci, legume și rodie Dovleac copt și umplut cu orz, ciuperci, legume și rodie
Conopidă cu ciuperci și condimente la tigaie
05:01
Conopidă cu ciuperci și condimente la tigaie. O rețetă rapidă și surprinzător de gustoasă Conopidă cu ciuperci și condimente la tigaie. O rețetă rapidă și surprinzător de gustoasă
chilli con carne
17 noiembrie, 10:30
Chilli con carne, rețeta cu gust intens ca în Texas Chilli con carne, rețeta cu gust intens ca în Texas
ouă turcești
17 noiembrie, 10:23
Ouă poșate cu iaurt și unt aromat. Rafinamentul micului dejun turcesc Ouă poșate cu iaurt și unt aromat. Rafinamentul micului dejun turcesc
Supă de sfeclă roșie
17 noiembrie, 06:01
Supă de sfeclă roșie și borș de sfeclă roșie. Rețete pentru o toamnă caldă și plină de gust Supă de sfeclă roșie și borș de sfeclă roșie. Rețete pentru o toamnă caldă și plină de gust
sfecla roșie la cuptor cu iaurt aromat
16 noiembrie, 06:45
Sfeclă roșie la cuptor cu iaurt aromat. Rețeta de care ai nevoie pentru o masă specială Sfeclă roșie la cuptor cu iaurt aromat. Rețeta de care ai nevoie pentru o masă specială
prăjitură răsturnată cu prune
16 noiembrie, 06:18
Cum faci acasă o prăjitură răsturnată cu prune perfectă. Simplă, aromată, spectaculoasă Cum faci acasă o prăjitură răsturnată cu prune perfectă. Simplă, aromată, spectaculoasă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Langoși cu cartofi în aluat. Rețetă tradițională din bucătăria ungurească
Langoși cu cartofi în aluat. Rețetă tradițională din bucătăria ungurească
Langoși cu cartofi în aluat. Rețetă tradițională din bucătăria ungurească
De ce au început românii să refuze joburile din străinătate. Unele oferă salarii de 8 ori mai mari
De ce au început românii să refuze joburile din străinătate. Unele oferă salarii de 8 ori mai mari
De ce au început românii să refuze joburile din străinătate. Unele oferă salarii de 8 ori mai mari
Acuze fără precedent la adresa Cristinei Neagu. Atacul handbalistei care ne-a adus Liga Campionilor
Acuze fără precedent la adresa Cristinei Neagu. Atacul handbalistei care ne-a adus Liga Campionilor
Acuze fără precedent la adresa Cristinei Neagu. Atacul handbalistei care ne-a adus Liga Campionilor
Surorile Kessler, artiste de renume, au murit prin sinucidere asistată! Este doliu în lumea muzicii
Surorile Kessler, artiste de renume, au murit prin sinucidere asistată! Este doliu în lumea muzicii
Surorile Kessler, artiste de renume, au murit prin sinucidere asistată! Este doliu în lumea muzicii
Kerem Bürsin este din nou îndrăgostit? Ce se vehiculează în presa din Turcia despre actorul din Dragostea plutește în aer
Kerem Bürsin este din nou îndrăgostit? Ce se vehiculează în presa din Turcia despre actorul din Dragostea plutește în aer
Kerem Bürsin este din nou îndrăgostit? Ce se vehiculează în presa din Turcia despre actorul din Dragostea plutește în aer
Valve a anunțat noua consolă Steam Machine. Când va ajunge pe piață
Valve a anunțat noua consolă Steam Machine. Când va ajunge pe piață
Valve a anunțat noua consolă Steam Machine. Când va ajunge pe piață
Tocăniță de fasole mung cu legume
Tocăniță de fasole mung cu legume
Tocăniță de fasole mung cu legume
Culoarea ochilor bebelușului: cum poți calcula ce nuanță a ochilor va avea micuțul tău
Culoarea ochilor bebelușului: cum poți calcula ce nuanță a ochilor va avea micuțul tău
Culoarea ochilor bebelușului: cum poți calcula ce nuanță a ochilor va avea micuțul tău
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Căderea părului la menopauză: care sunt cauzele și opțiunile de tratament
Căderea părului la menopauză: care sunt cauzele și opțiunile de tratament
Căderea părului la menopauză: care sunt cauzele și opțiunile de tratament
fresh
Cum faci acasă o prăjitură răsturnată cu prune perfectă. Simplă, aromată, spectaculoasă

Cum faci acasă o prăjitură răsturnată cu prune perfectă. Simplă, aromată, spectaculoasă

Cum faci acasă o prăjitură răsturnată cu prune perfectă. Simplă, aromată, spectaculoasă

Sfeclă roșie la cuptor cu iaurt aromat. Rețeta de care ai nevoie pentru o masă specială

Sfeclă roșie la cuptor cu iaurt aromat. Rețeta de care ai nevoie pentru o masă specială

Chai Latte, băutura care îmbină ritualul ceaiului indian cu plăcerea occidentală a cafelei

Chai Latte, băutura care îmbină ritualul ceaiului indian cu plăcerea occidentală a cafelei

Supă de sfeclă roșie și borș de sfeclă roșie. Rețete pentru o toamnă caldă și plină de gust

Supă de sfeclă roșie și borș de sfeclă roșie. Rețete pentru o toamnă caldă și plină de gust

Chilli con carne, rețeta cu gust intens ca în Texas

Chilli con carne, rețeta cu gust intens ca în Texas
închide