Ouă Benedict cu sandvișuri gratinate la cuptor

timpul de preparare
Timp de gătire: 30 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Mic dejun
tipul bucătăriei
bucătăria: Americană

Atunci când se reunește familia la micul dejun și doresc preparate mai interesante și mai consistente, poți prepara și rețeta de ouă Benedict cu sandvișuri gratinate la cuptor. Vor fi impresionați și de gustul lor, dar și de aspectul apetisant.

Porție de ouă Benedict cu sandvișuri gratinate pe o farfurie cu salată verde, alături de o sosieră cu sos olandez
Galerie foto

Galerie foto

Ouăle Benedict se servesc calde, glazurate cu sos olandez / Profimedia Images

Rețeta este inspirată din bucătăria americană. Ouăle se prepară poșate și se servesc cu chifle și felii subțiri de bacon crocant, glazurate cu un delicios sos olandez. Însă rețeta a fost preluată și de alte bucătării ale lumii și adaptată cu diferite ingrediente. Baconul crocant poate fi înlocuit cu legume trase la tigaie sau preparate pe grill. Sosul olandez mai poate fi înlocuit cu diferite sosuri vegetale cum ar fi un sos de avocado. De asemenea, baconul poate fi înlocuit și cu somon afumat sau alte tipuri de pește.

Citește și

Sandvișurile din rețeta noastră înlocuiesc cu mare succes chiflele din rețeta originală. Preparatele la cuptor sunt mai gustoase, mai interesante și mai sățioase. Ouăle poșate și sosul olandez se prepară în modul clasic.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă aici: 11 sfaturi de la bucătari pentru a face ouă poșate perfecte. Iar mai jos vei descoperi lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas, pentru rețeta de ouă Benedict cu sandvișuri gratinate la cuptor.

Ingrediente

Mod de preparare

Pentru prepararea deliciosului mic dejun, vei prepara separat fiecare element ce compune rețeta. Vei începe cu prepararea sandvișurilor la cuptor. În timp ce acestea se coc, vei prepara sosul olandez. La final vei prepara ouăle poșate, pentru a le servi calde.

Pașii necesari pentru ouă Benedict cu sandvișuri gratinate la cuptor

Pentru prepararea sandvișurilor gratinate la cuptor, ai nevoie de felii de pâine toast sau de o pâine coaptă în formă dreptunghiulară, pe care o secționezi în felii longitudinale. Este important ca feliile de pâine să acopere cu dimensiunile lor baza vasului în care le prepari.

Cum prepari sandvișuri gratinate la cuptor

Alege un vas dreptunghiular și unge-i interiorul cu unt moale. Într-un bol, amestecă cele două ouă cu un praf de sare și unul de piper, până la omogenizare. Adaugă laptele și făina.

Din compoziția rezultată toarnă un strat subțire la baza vasului. Apoi așază un rând din feliile de pâine toast sau o felie mare de pâine dreptunghiulară. Peste aceasta răzuiește o parte din cașcaval și adaugă felii subțiri de șuncă. Răzuiește din nou puțin cașcaval, daugă a doua felie de pâine și întinde peste ea un strat din amestecul de ouă cu lapte și făină.

Repetă procedeul, ținând cont ca ultimul strat să fie din cașcaval răzuit.

Pune vasul în cuptor și coace sandvișul la cuptor la 160 de grade Celsius, pentru 20 de minute sau până când se gratinează frumos la suprafață.

Cum prepari sosul olandez pentru ouă Benedict cu sandvișuri gratinate

Topește untul într-un bol la bain marie sau la microunde și păstrează-l la cald.

Așază un bol termorezistent deasupra unei oale cu apă, așezată pe flacăra aragazului. Urmărește ca partea inferioară a bolului să nu atingă apa. Adaugă gălbenușurile și o lingură de suc de lămâie în bol. Cu un tel în formă de pară amestecă intens gălbenușurile cu sucul de lămâie timp de 3-4 minute, până când compoziția devine consistent.

Toarnă untul în fir subțire, ca atunci când prepari maioneză, în timp ce amesteci energic cu telul.

Când untul este perfect încorporat în sos, scoate bolul din cratiță. Adaugă în sos o lingură de apă foarte rece, pentru a opri procesul termic. Amestecă energic cu telul. Potrivește gustul sosului cu suc de lămâie, sare și piper alb. Păstrează sosul olandez cald până în momentul servirii.

Cum prepari ouă poșate

Pune mai multă apă într-o oală pe care o așezi pe flacăra aragazului. Când apa începe să fiarbă adaugă o linguriță de sare și 2 lingurițe cu oțet. Amestecă pentru a se dizolva sarea. Sparge pe rând ouăle într-o ceașcă sau într-un polonic. Creează un vârtej în apa care fierbe, amestecând apa cu o lingură de lemn sau o spatulă.

Adaugă oul în vârtejul format. Micșorează imediat intensitatea flăcării sub medie și fierbe oul timp de 3 minute. Este timpul suficient ca să se mențină gălbenușul moale.

Cu o spumieră scoate oul poșat și așază-l deasupra sandvișului gratinat. Glazurează-l cu sos olandez.

Delicioasele ouă Benedict cu sandvișuri gratinate se servesc calde.

Descoperă aici mai multe rețete cu ouă pentru mic-dejun.

Citește și
Femeie adăugând sos olandez peste ouă Benedict cu sandvișuri preparate la cuptor
Galerie foto

Galerie foto

Femeie luând cu lingura oul poșat din cratița cu apă fiartă
Femeia montând sandvișul în vas pentru a-l gratina la cuptor
Porție de ouă Benedict cu sandvișuri gratinate pe o farfurie cu salată verde, alături de o sosieră cu sos olandez
+21
CELE MAI CITITE
Două porții de plăcintă creață cu brânză sărată
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Omletă cu urzici și ceapă verde porționată pe farfurie, un platou cu roșie și parmezan, frunze de urzici și o ceașcă de cafea
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
Mai mulți mici de casă puți pe un tocător de lemn
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Borș de fasole albă în bol și în lingură alături de ardei iuți și o sticlă
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate pe un platou, alături de o ceașcă
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Sandwich hawaiian cu șuncă și mozzarella, secționat
Galerie foto
Sandwich hawaiian cu șuncă și mozzarella, gratinat la cuptor
Sandwich hawaiian cu șuncă și mozzarella, gratinat la cuptor
sandvișuri pentru mic dejun
3 sandvișuri pentru mic dejun pe care să le încerci în diminețile relaxate
3 sandvișuri pentru mic dejun pe care să le încerci în diminețile relaxate
Sandvișuri preparate la cuptor și gratinate cu cașcaval și ouă, secționate pe o farfurie
Galerie foto
Sandvișuri preparate la cuptor și gratinate cu cașcaval și ouă
Sandvișuri preparate la cuptor și gratinate cu cașcaval și ouă
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate pe un platou, alături de o ceașcă
10:49
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional
Cremă de avocado cu cacao în două pahare, decorată cu frunze de mentă, o linguriță și un avocado secționat în două
31 martie, 10:43
Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios
Chifle pufoase cu brânză și urzici în forma de copt, o chiflă secționată
30 martie, 13:41
Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă
Mai mulți mici de casă puți pe un tocător de lemn
29 martie, 05:20
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Borș de fasole albă în bol și în lingură alături de ardei iuți și o sticlă
28 martie, 10:48
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Două porții de plăcintă creață cu brânză sărată
27 martie, 09:37
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Omletă cu urzici și ceapă verde porționată pe farfurie, un platou cu roșie și parmezan, frunze de urzici și o ceașcă de cafea
26 martie, 09:36
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
File de macrou în sos cu usturoi, cartofi natur și ciuperci
25 martie, 09:22
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
1
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Dacă nu ai preparat încă, în propria bucătărie delicioasele pârjoale moldovenești, îți oferim mai jos rețeta detaliată pas cu pas. Mai prepari un piure de cartofi cremos, iar deliciul mesei de...
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
2
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
Probabil ai văzut în supermarketuri mesaje de avertizare legate de coaja lămâilor. Te-ai întrebat de ce nu este recomandat să le consumi. Motivul este că au pesticide care ți-ar putea afecta...
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
3
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sosul marinara și sosul de roșii sunt esențiale în bucătăria italiană, fiind folosite frecvent în diverse preparate. Deși ambele au la bază roșiile, ele diferă semnificativ în compoziție și utilizare. Sosul...
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
4
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsurile de cartofi preparate la air fryer reprezintă o inovație culinară care combină gustul autentic al tradiționalelor chipsuri prăjite cu beneficiile unui stil de viață mai sănătos. Prin utilizarea aerului fierbinte...
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
5
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Această rețetă tradițională, reinterpretată, de mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi o explozie de arome și texturi reconfortante. Rețeta aduce împreună două elemente de bază ale bucătăriei: mămăliga...
Parteneri
Supă concentrată de oase. Un elixir nutritiv pentru sănătate
Supă concentrată de oase. Un elixir nutritiv pentru sănătate
Supă concentrată de oase. Un elixir nutritiv pentru sănătate
Medicii încearcă să reconstruiască chipul salvamontistului sfâşiat de urs. Oamenii încă se tem, deşi bestia a fost ucisă
Medicii încearcă să reconstruiască chipul salvamontistului sfâşiat de urs. Oamenii încă se tem, deşi bestia a fost ucisă
Medicii încearcă să reconstruiască chipul salvamontistului sfâşiat de urs. Oamenii încă se tem, deşi bestia a fost ucisă
Gigi Becali n-a avut nicio ezitare! Femeia care nu face parte din familia sa pe numele căreia a pus 40 de hectare de pământ
Gigi Becali n-a avut nicio ezitare! Femeia care nu face parte din familia sa pe numele căreia a pus 40 de hectare de pământ
Gigi Becali n-a avut nicio ezitare! Femeia care nu face parte din familia sa pe numele căreia a pus 40 de hectare de pământ
Antonia, afectată din cauza criticilor constante. Alex Velea: Au nenorocit-o psihic că nu știe să vorbească bine românește
Antonia, afectată din cauza criticilor constante. Alex Velea: „Au nenorocit-o psihic că nu știe să vorbească bine românește”
Antonia, afectată din cauza criticilor constante. Alex Velea: „Au nenorocit-o psihic că nu știe să vorbească bine românește”
Chefi la cuțite, 1 aprilie 2025. Au ieșit scântei între chef Richard Abou Zaki și chef Ștefan Popescu. Ce surpriză au avut jurații
Chefi la cuțite, 1 aprilie 2025. Au ieșit scântei între chef Richard Abou Zaki și chef Ștefan Popescu. Ce surpriză au avut jurații
Chefi la cuțite, 1 aprilie 2025. Au ieșit scântei între chef Richard Abou Zaki și chef Ștefan Popescu. Ce surpriză au avut jurații
Teoria Pământului Mov ar fi adevărată. Ce a pățit planeta noastră în trecut
Teoria „Pământului Mov” ar fi adevărată. Ce a pățit planeta noastră în trecut
Teoria „Pământului Mov” ar fi adevărată. Ce a pățit planeta noastră în trecut
Gogoși înfuriate, crocante și aromate
Gogoși înfuriate, crocante și aromate
Gogoși înfuriate, crocante și aromate
De ce copiii gifted se simt nemotivați sau se levenesc
De ce copiii gifted se simt nemotivați sau se levenesc
De ce copiii gifted se simt nemotivați sau se levenesc
Cardi B a răbufnit și îi aduce noi acuzații lui Offset, pe fondul divorțului lor în curs
Cardi B a răbufnit și îi aduce noi acuzații lui Offset, pe fondul divorțului lor în curs
Cardi B a răbufnit și îi aduce noi acuzații lui Offset, pe fondul divorțului lor în curs
Cât de sănătos este să gătești cu ulei de măsline. Care sunt efectele folosirii sale
Cât de sănătos este să gătești cu ulei de măsline. Care sunt efectele folosirii sale
Cât de sănătos este să gătești cu ulei de măsline. Care sunt efectele folosirii sale
fresh
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional

Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional

Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional

Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios

Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios
închide