Ouă Benedict cu sandvișuri gratinate la cuptor
Atunci când se reunește familia la micul dejun și doresc preparate mai interesante și mai consistente, poți prepara și rețeta de ouă Benedict cu sandvișuri gratinate la cuptor. Vor fi impresionați și de gustul lor, dar și de aspectul apetisant.
Galerie foto
Rețeta este inspirată din bucătăria americană. Ouăle se prepară poșate și se servesc cu chifle și felii subțiri de bacon crocant, glazurate cu un delicios sos olandez. Însă rețeta a fost preluată și de alte bucătării ale lumii și adaptată cu diferite ingrediente. Baconul crocant poate fi înlocuit cu legume trase la tigaie sau preparate pe grill. Sosul olandez mai poate fi înlocuit cu diferite sosuri vegetale cum ar fi un sos de avocado. De asemenea, baconul poate fi înlocuit și cu somon afumat sau alte tipuri de pește.
Sandvișurile din rețeta noastră înlocuiesc cu mare succes chiflele din rețeta originală. Preparatele la cuptor sunt mai gustoase, mai interesante și mai sățioase. Ouăle poșate și sosul olandez se prepară în modul clasic.
Descoperă aici: 11 sfaturi de la bucătari pentru a face ouă poșate perfecte. Iar mai jos vei descoperi lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas, pentru rețeta de ouă Benedict cu sandvișuri gratinate la cuptor.
Ingrediente
Mod de preparare
Pentru prepararea deliciosului mic dejun, vei prepara separat fiecare element ce compune rețeta. Vei începe cu prepararea sandvișurilor la cuptor. În timp ce acestea se coc, vei prepara sosul olandez. La final vei prepara ouăle poșate, pentru a le servi calde.
Pașii necesari pentru ouă Benedict cu sandvișuri gratinate la cuptor
Pentru prepararea sandvișurilor gratinate la cuptor, ai nevoie de felii de pâine toast sau de o pâine coaptă în formă dreptunghiulară, pe care o secționezi în felii longitudinale. Este important ca feliile de pâine să acopere cu dimensiunile lor baza vasului în care le prepari.
Cum prepari sandvișuri gratinate la cuptor
Alege un vas dreptunghiular și unge-i interiorul cu unt moale. Într-un bol, amestecă cele două ouă cu un praf de sare și unul de piper, până la omogenizare. Adaugă laptele și făina.
Din compoziția rezultată toarnă un strat subțire la baza vasului. Apoi așază un rând din feliile de pâine toast sau o felie mare de pâine dreptunghiulară. Peste aceasta răzuiește o parte din cașcaval și adaugă felii subțiri de șuncă. Răzuiește din nou puțin cașcaval, daugă a doua felie de pâine și întinde peste ea un strat din amestecul de ouă cu lapte și făină.
Repetă procedeul, ținând cont ca ultimul strat să fie din cașcaval răzuit.
Pune vasul în cuptor și coace sandvișul la cuptor la 160 de grade Celsius, pentru 20 de minute sau până când se gratinează frumos la suprafață.
Cum prepari sosul olandez pentru ouă Benedict cu sandvișuri gratinate
Topește untul într-un bol la bain marie sau la microunde și păstrează-l la cald.
Așază un bol termorezistent deasupra unei oale cu apă, așezată pe flacăra aragazului. Urmărește ca partea inferioară a bolului să nu atingă apa. Adaugă gălbenușurile și o lingură de suc de lămâie în bol. Cu un tel în formă de pară amestecă intens gălbenușurile cu sucul de lămâie timp de 3-4 minute, până când compoziția devine consistent.
Toarnă untul în fir subțire, ca atunci când prepari maioneză, în timp ce amesteci energic cu telul.
Când untul este perfect încorporat în sos, scoate bolul din cratiță. Adaugă în sos o lingură de apă foarte rece, pentru a opri procesul termic. Amestecă energic cu telul. Potrivește gustul sosului cu suc de lămâie, sare și piper alb. Păstrează sosul olandez cald până în momentul servirii.
Cum prepari ouă poșate
Pune mai multă apă într-o oală pe care o așezi pe flacăra aragazului. Când apa începe să fiarbă adaugă o linguriță de sare și 2 lingurițe cu oțet. Amestecă pentru a se dizolva sarea. Sparge pe rând ouăle într-o ceașcă sau într-un polonic. Creează un vârtej în apa care fierbe, amestecând apa cu o lingură de lemn sau o spatulă.
Adaugă oul în vârtejul format. Micșorează imediat intensitatea flăcării sub medie și fierbe oul timp de 3 minute. Este timpul suficient ca să se mențină gălbenușul moale.
Cu o spumieră scoate oul poșat și așază-l deasupra sandvișului gratinat. Glazurează-l cu sos olandez.
Delicioasele ouă Benedict cu sandvișuri gratinate se servesc calde.
Descoperă aici mai multe rețete cu ouă pentru mic-dejun.
Galerie foto