Cum să faci ouă ochi cu gălbenuș moale. Sfaturi de la bucătari
Ouăle sunt o opțiune sănătoasă și sățioasă pentru mic dejun. Sunt o sursă bună de proteine care oferă energie și o senzație de sațietate pe tot parcursul zilei. Sunt foarte versatile putând fi preparate într-o mulțime de feluri. Descoperă cum să faci ouă ochi cu gălbenuș moale. Iată câteva sfaturi utile de la bucătari.
Ouăle au devenit din ce în ce mai populare de-a lungul secolului al XIX-lea, deși oamenii le consumau de sute de ani. Erau un aliment ieftin în comparație cu alte surse de proteine disponibile.
Pentru că pe atunci munca era în mare parte fizică, ele erau preferate altor mâncăruri pentru că furnizau energia necesară unei zile pline de efort.
Cum să faci ouă ochi cu gălbenuș moale
Pe măsură ce preferințele pentru preparatele de la micul dejun s-au schimbat, s-a transformat și felul în care acestea sunt gătite.
Deși pare cel mai la îndemână mod de a prepara ouăle dimineața, ochiurile sunt greu de făcut dacă vrei să păstrezi gălbenușul intact. Din fericire, există câteva modalități de a preveni acest lucru.
Cum spargi ouăle pentru a putea fi gătite corect
Primul pas pentru a te asigura că gălbenușul tău rămâne intact este să găsești cea mai bună suprafață de care să îl lovești pentru a-l crăpa. Buza unui castron sau marginea tigăii nu este cea mai bună soluție în acest caz. Riscul ca toată suprafața cojii să se fragmenteze este destul de mare.
Oul ar trebui să se spargă efectiv dintr-o lovitură. Ție nu trebuie să îți rămână decât să apeși ușor cu degetele mari pe crăpătură pentru a o rupe și a elibera conținutul din interior.
Înainte de a pune oul în tigaie este bine să îl pui într-un castron pentru a te asigura că nu este stricat sau că nu are corpuri străine.
Ce temperatură trebuie să aibă uleiul pentru ouă ochi cu gălbenuș moale
Temperatura joacă un rol vital atunci când gătești. O tigaie prea încinsă îți poate face ouăle uscate, lăsând partea interioară a albușului nefăcută și marginile aproape arse.
În schimb, prăjește ouăle la foc mediu. Acest lucru le ajută să se gătească uniform, fără riscul de a se găti prea mult sau insuficient.
Pentru un plus de aromă și mai puține calorii, înlocuiește untul cu ulei de măsline presat la rece. Uleiul de măsline este un ingredient minunat, mai ales datorită acizilor săi grași nutritivi.
Pentru ouă ochi cu gălbenuș zemos ai nevoie de o tigaie antiaderentă. Este necesar să folosești și capac în timpul procesului de preparare. Oul se va găti nu doar uniform, dar și repede.
Cum se servește oul ochi
Oul ochi poate fi servit alături de pâine prăjită sau toast. Poți savura oul ochi în combinație cu alte ingrediente, cum ar fi bacon, cașcaval sau alte tipuri de brânzeturi, legume sau salată verde. De asemenea, poți să presari deasupra fulgi de sare, de chilli sau să macini piper negru.
O altă variantă de a servi ou dimineața este poșat, ou fiert moale sau tare, omletă simplă sau cu diverse adaosuri, fritatta. De asemenea, dacă vrei să faci o schimbare poți să înlocuiești oul de găină cu cel de prepeliță, rață, gâscă, curcan sau chiar struț.