Prăjitură răsturnată cu caise. Rețeta simplă cu care îi vei impresiona pe toți

timpul de preparare
Timp de gătire: 35 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Prăjitura răsturnată cu caise este un desert delicios și o modalitate dulce de a te bucura de fructele de sezon. Nu doar că este gustoasă și aromată, dar arată atât de bine încât poate fi considerată chiar un tort sofisticat.

Publicat: 10 iulie 2022, 07:06
prăjitură răsturnată cu caise în formă
Prăjitura răsturnată cu caise se poate face și cu caise congelate/ Shutterstock

Caisele sunt unele dintre fructele de vară care se comportă foarte bine atunci când sunt expuse tratamentului termic. Poți să le folosești într-o mulțime de deserturi la cuptor, de la pandișpan simplu, la cel cu iaurt, la cheesecake, de la chec simplu la varianta lui însiropată în zahăr sau chiar în rom.

Alege caisele cele mai frumoase, coapte suficient, dar nu crăpate. Combinația lor de arome dulci-acrișoare va face ca deserturile să fie răcoroase și să aibă o notă proaspătă, indiferent dacă pui sau nu zahăr.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

La prăjiturile cu caise se potrivesc foarte bine și condimente ca scorțișoară, esență de migdale și/sau de vanilie, frunze de mentă proaspete sau esență de mentă, nucșoară, chiar și cuișoare, dacă ești mai îndrăzneț.

Dacă ești în căutarea unei rețete delicioase de desert cu fructe, îți oferim și o rețetă de chec cu caise, foarte aromat și ușor de preparat.

Ingrediente

Mod de preparare

Se încinge cuptorul la 170°C. Se pregătește toppingul. Se unge ușor o tavă de tort cu diametrul de 22 cm sau o tavă pătrată de copt de 20 cm. Într-un castron mic, se amestecă untul topit, zahărul brun, scorțișoara și ¼ de linguriță de sare. Se întinde amestecul de zahăr brun într-un strat uniform pe fundul tăvii.

Se taie caisele în jumătate și li se îndepărtează sâmburele. Se aranjează caisele, cu pulpa în jos, uniform peste topping.

Cum se pregătește aluatul pentru prăjitura răsturnată cu caise

Se pregătește aluatul. Se pune făina într-un bol mediu. Se cerne făina de migdale, apoi se desfac cu ajutorul degetelor orice bulgări care nu au trecut prin sită. Se adăugă praful de copt și sarea în bol și se amestecă pentru a se combina.

Într-un castron mare, cu un mixer se  bat la viteză medie untul și zahărul până se combină și amestecul devine pufos, 2-3 minute. Se adaugă extractul de vanilie, apoi ouăle, pe rând, amestecând până se omogenizează. Se folosește o spatulă de cauciuc pentru a răzui fundul și părțile laterale ale vasului.

Se adăugă ⅓ din amestecul de făină, apoi jumătate din lapte, amestecând pentru a se combina. Se continuă alternanța de făină și lapte și se amestecă, răzuind părțile laterale ale vasului, până când totul este omogenizat.

Se întinde aluatul într-un strat uniform peste jumătățile de caise. Se dă la cuptor până când prăjitura se întărește și este aurie deasupra, iar o scobitoare introdusă în centru iese curată, aproximativ 35 de minute.

Se scoate tava din cuptor și se lasă la răcit 5 minute. Cu prăjitura încă în tavă, se întoarce tava pe un platou de servire. Se așteptă 1 minut, apoi se scoate tava. Această prăjitură este excelentă caldă, dar este și delicioasă la temperatura camerei. O poți decora cu nuci măcinate sau fulgi de migdale.

Un alt desert cu fructe răcoritor și aromat este plăcinta cu vișine. Descoperă rețeta aici și bucură-te și tu de un preparat dulce foarte gustos.

Sfaturi pentru o prăjitură răsturnată cu caise perfectă

Prăjitura răsturnată cu caise poate fi făcută doar cu făină de grâu, dacă nu ai la îndemână în casă făină de migdale. Nu trebuie decât să înlocuiești 1:1 cantitățile. Totuși, pentru a nu pierde din gustul dat de migdale, ai putea să pui un strop de esență. Vei avea o prăjitură răsturnată cu caise foarte aromată.

În ceea ce privește forma, este la fel de bine dacă folosești tavă rotundă sau pătrată. Totuși, dacă vrei să o servești ca pe un tort, atunci alege o formă rotundă pentru că va avea un aspect mai elegant. Dacă vrei să fie doar un desert deosebit pentru familie atunci forma pătrată este suficientă.

Prăjitura răsturnată de caise se poate servi cu o cupă de înghețată de vanilie alături, cu o budincă de vanilie sau cu puțină frișcă. Toate acestea se vor pune alături pentru a nu acoperi designul special al prăjiturii. Descoperă cinci rețete de înghețată de casă, care îți vor face, cu siguranță, vara mai frumoasă. 

Citește și
CELE MAI CITITE
Gogoși de post cu apă minerală în două vase
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
marinadă pentru pește prăjit pe o farfurie
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Clătite de post cu apă minerală servite pe o farfurie gri
Clătite de post cu apă minerală. Desertul perfect și ușor de preparat
Clătite de post cu apă minerală. Desertul perfect și ușor de preparat
Tocănița de post cu ciuperci servită într-un castron alb
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Pandișpan cu dropsuri de ciocolată porționat
Pandișpan cu dropsuri de ciocolată. Desert simplu și ușor
Pandișpan cu dropsuri de ciocolată. Desert simplu și ușor
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Tartă frangipane cu caise servită pe o masă albă
Tartă frangipane cu caise. Desertul de inspirație franceză pe care îl voi adora
Tartă frangipane cu caise. Desertul de inspirație franceză pe care îl voi adora
Porții de prăjitura cu iaurt și caise pe un suport de lemn, alături de caise proaspete
Galerie foto
Prăjitura cu iaurt și caise. Rețeta simplă a unui desert de vară
Prăjitura cu iaurt și caise. Rețeta simplă a unui desert de vară
Porții de prăjitura Duo cu caise și cremă de mascarpone pe două platouri
Galerie foto
Prăjitura Duo cu caise și cremă de mascarpone, pentru momentele dulci ale verii
Prăjitura Duo cu caise și cremă de mascarpone, pentru momentele dulci ale verii
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Două tăvi cu cozonaci unși cu un sirop special
09:17
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Friptură fragedă de curcan la cuptor pe o masă neagră
09:08
Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște
condimente pentru carnea de miel
25 aprilie, 08:45
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă 7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
rețetă carne de porc la cuptor cu legume
25 aprilie, 06:55
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Un cozonac proaspăt scos din cuptor și feliat pe un tocător de lemn
24 aprilie, 08:01
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Drob vegetarian cu ciuperci și orez feliat și pus pe un tocător de lemn alături de trei ouă roșii
24 aprilie, 07:11
Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post
Colaj cu chef Sorin Gonțea și pahare de mousse de ciocolată cu fructe de pădure.
23 aprilie, 09:15
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Tocănița de post cu ciuperci servită într-un castron alb
23 aprilie, 08:27
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
1
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
2
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Peștele prăjit poate fi mai gustos dacă înainte de a-l pune în tigaia cu ulei încins îl lași câteva ore sau peste noapte într-o compoziție cu condimente și ierburi aromatice. Descoperă...
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
3
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Dacă ai în plan să prepari gogoși pentru momentele dulci ale zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de gogoși de post împletite. Este un mod de a da aspect cuceritor celui...
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
4
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine și este important să le integrezi în dieta ta, mai ales în perioadele de post. O variantă delicioasă de a face acest lucru este...
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
5
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
O reţetă clasică de mousse de ciocolată cu fructe de pădure, un desert cremos, mătăsos şi încărcat cu aromă de ciocolată, care este făcut din doar 3 ingrediente și 3 pași...
Parteneri
Horoscopul lunii mai 2024. Nativii vor găsi timp pentru dezvoltare personală și socială
Horoscopul lunii mai 2024. Nativii vor găsi timp pentru dezvoltare personală și socială
Horoscopul lunii mai 2024. Nativii vor găsi timp pentru dezvoltare personală și socială
Cum poţi verifica dacă peştele din magazinele alimentare este proaspăt. Semnele de care trebuie să te fereşti
Cum poţi verifica dacă peştele din magazinele alimentare este proaspăt. Semnele de care trebuie să te fereşti
Cum poţi verifica dacă peştele din magazinele alimentare este proaspăt. Semnele de care trebuie să te fereşti
„Îndrăgostită!” Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
„Îndrăgostită!” Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
„Îndrăgostită!” Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de Regina Întunericului. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Cosmonautul abandonat în spațiu. De ce au refuzat oficialii ruși să îl aducă înapoi pe Pământ pe Sergei Krikalev
Cosmonautul abandonat în spațiu. De ce au refuzat oficialii ruși să îl aducă înapoi pe Pământ pe Sergei Krikalev
Cosmonautul abandonat în spațiu. De ce au refuzat oficialii ruși să îl aducă înapoi pe Pământ pe Sergei Krikalev
Prăjiturele cu mac în formă de floare
Prăjiturele cu mac în formă de floare
Prăjiturele cu mac în formă de floare
Ce trebuie să știi despre nașterea naturală
Ce trebuie să știi despre nașterea naturală
Ce trebuie să știi despre nașterea naturală
Machine Gun Kelly și-a sărbătorit cea de-a 34-a aniversare. Printre invitați s-a numărat și fosta lui logodnică, Megan Fox
Machine Gun Kelly și-a sărbătorit cea de-a 34-a aniversare. Printre invitați s-a numărat și fosta lui logodnică, Megan Fox
Machine Gun Kelly și-a sărbătorit cea de-a 34-a aniversare. Printre invitați s-a numărat și fosta lui logodnică, Megan Fox
Proprietățile medicinale ale ceaiului Rooibos. Efectele acestei băuturi asupra sănătății
Proprietățile medicinale ale ceaiului Rooibos. Efectele acestei băuturi asupra sănătății
Proprietățile medicinale ale ceaiului Rooibos. Efectele acestei băuturi asupra sănătății
fresh
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște

Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște

Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște

7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă

7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște
închide