Rețete de prăjitură cu vișine și iaurt: fără coacere și cu blat de pandișpan
Vișinele sunt perfecte în deserturi, mai ales în prăjituri fără coacere sau preparate termic, la cuptor. Aceste fructe aduc o notă acrișoară, care este tot ce avem nevoie într-o zi călduroasă de vară.
În deserturi, poți folosi atât vișine proaspete, cât și congelate. Dacă le folosești proaspete, trebuie să le speli bine și să le scoți sâmburi. Poți face acest lucru cu un aparat special sau folosindu-te de soluția bunicii: un ac de siguranță. După aceea, trebuie să le lași la scurs minim o jumătate de oră.
Vișinele congelate se pun la prăjituri fără a se decongela. Dacă totuși vrei să le lași la temperatura camerei o perioadă, va trebui să le lași la scurs într-o sită, până când nu mai au niciun fel de suc.
Îți oferim mai jos două rețete de prăjituri cu vișine și iaurt, care pot fi făcute cu orice fel fructe, atât proaspete, cât și congelate. Dacă respecți aceleași principii, vei avea parte de un desert cu fructe de care se va bucura toată familia. De asemenea, poți să combini mai multe fructe în aceeași prăjitură, în funcție de preferințele tale.
Prăjitură cu vișine și iaurt fără coacere
Atunci când te grăbești, dar vrei un desert răcoritor cu fructe, poți să încerci această prăjitură cu vișine și iaurt fără coacere. Este gata în doar 20 de minute.
Ingrediente
Pentru umplură:
- 250 ml iaurt simplu grecesc
- 250 g vișine, fără sâmburi
- 250 g afine.
Pentru aluat:
- 250 g fulgi de ovăz
- 250 g nuci
- 110 g curmale Medjool, fără sâmburi
- 1 linguriță de extract de vanilie
- 1 praf de sare.
Mod de preparare
Se adaugă ovăzul și nucile într-un robot de bucătărie și se procesează până se obține o făină grosieră. Se adaugă curmalele, vanilia și sarea și se mixează până când amestecul se lipește când este presat. Se adăugă apă după cum este necesar, câte o linguriță.
Se pune aluatul se fundul unei tăvi cu diametrul de 15 cm, cu fund detașabil. Se dă la congelator timp de 10-15 minute.
Se scoate aluatul din congelator și se scoate fundul tavii de tartă. Se întinde uniform iaurtul și se acoperă cu fructe. Se taie și se servește.
Prăjitură cu vișine și iaurt
Prăjitura cu vișine și iaurt este de fapt un pandișpan cu fructe, foarte moale și pufos. Dacă nu pui iaurt, poți să nu pui nici praf de copt pentru că desertul va crește singur.
Ingrediente
- 5 ouă
- 200 g zahăr
- 200 g iaurt
- 100 ml ulei
- 200 g faină
- 10 g praf de copt
- 1 lingură de coajă de lămâie
- esență de vanilie
- 250 g vișine fără sâmburi.
Mod de preparare
Se spală bine vișinele. Li se scot sâmburii și se lasă la scurs într-o sită. Înainte de a le pune peste blat se amesteca bine cu o lingură de faina.
Albușurile se separă de gălbenușuri. Gălbenușurile se amestecă cu uleiul, iaurtul, esența de vanilie și coaja de lămâie. Se omogenizează bine.
Albușurile se bat spumă cu un praf de sare. Când spuma s-a întărit, se adaugă zahărul și se bat până când are consistența unei bezele. Apoi, se toarnă amestecul de gălbenușuri mixând în continuare, la viteză mică.
Făina se amestecă cu praful de copt și se încorporează în compoziția de ouă, amestecând cu o spatulă de jos în sus, cu mișcări lente.
Se tapetează cu hârtie o tavă. Se toarnă compoziția. Vișinele se amestecă cu o lingură de făină și se pun deasupra compoziției.
Se dă prăjitura la cuptor la 160°C, aproximativ 30 de minute, sau până trece testul cu scobitoarea.
Lichiorurile de fructe sunt nelipsite de pe mesele noastre, indiferent de ocazie. Descoperă și tu o rețetă de vișinată de casă.