Panna Cotta cu mango și căpșuni. Spectacol de culoare și savoare la pahar

timpul de preparare
Timp de gătire: 45 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Italiană

Ți-ai propus să-ți impresionezi familia și prietenii cu un desert savuros și spectaculos, dar nu ai idee ce să pregătești? Îți recomandăm să încerci o rețetă de panna cotta cu mango și căpșuni. Este un desert fără coacere, care se montează în pahare și oferă spectacol de culoare și savoare.

Panna Cotta cu mango și căpșuni în pahare
Galerie foto

Galerie foto

Desertul se poate monta în pahare alternând compozițiile sau adăugându-le separat / Shutterstock

Rețeta de Panna Cotta aparține bucătăriei italiene și este denumirea unui desert preparat din smântână pentru frișcă și gelatină. Este un desert cremos și catifelat ca o budincă mai puțin consistentă. Pe cele două ingrediente amintite, desertul se mai poate prepara și cu fructe, cu ciocolată sau cu diferite sosuri. Este foarte gustos, dar și răcoros, perfect pentru zilele toride de vară.

Citește și

Din aceeași categorie de deserturi, descoperă aici și o rețetă de Panna cotta cu sos de ciocolată. Iar mai jos, îți oferim pentru inspirație rețeta completă pentru panna cotta cu mango și căpșuni.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Pentru rețeta de panna cotta este necesar să prepari o compoziție simplă pe care o împarți în trei părți aproximativ egale. O parte o vei folosi simplă, aromată după gust. Iar în celelalte două părți vei adăuga fructele transformate în piureuri delicioase și frumos colorate. Poți folosi și alte fructe, dacă dorești un contrast frumos de culori și arome deosebite.

Pașii necesari pentru panna cotta cu mango și căpșuni

Primul pas pentru prepararea compoziției de panna cotta constă în pregătirea gelatinei. Pune gelatina la hidratat în 100 ml de lapte rece. Poți opta atât pentru gelatină sub formă de foi, cât și pentru gelatină pulbere.

Apoi, pune smântâna pentru frișcă, zahărul și laptele într-o cratiță. Amestecă bine aceste ingrediente până la omogenizarea compoziției. Așază cratița pe flacăra aragazului aprinsă la intensitate minimă. Fierbe compoziția amestecând energic cu un tel sau cu o spatulă. Când atinge punctul de fierbere, adaugă vanilia și înlătură cratița de pe flacăra aragazului. Lasă compoziția să se tempereze 10 minute.

Dizolvă gelatina hidratată, încălzind-o ușor pe baie de aburi și adaug-o în compoziția pentru panna cotta, după ce se mai răcorește puțin.

Descoperă și o rețetă de panna cotta cu mentă și ciocolată.

Cum prepari piureurile de fructe

Clătește căpșunile, curăță-le și transformă-le în piure. Amestecă piureul de căpșuni cu 150 gr din compoziția de panna cotta. Și aici dacă dorești compoziția mai dulce poți să mai adaugi zahăr.

Curăță fructele mango și transformă-le în piure. Amestecă piureul de mango cu 150 gr din compoziția de Panna Cotta. Gustă amestecul și dacă îl dorești mai dulce mai adaugă zahăr.

Când ai toate cele trei compoziții preparate, poți monta desertul în pahare. Poți monta cele trei compoziții alternându-le în același pahar, dar le poți monta șiu separat.

Dacă adori deserturile panna cotta, data viitoare poți încerca și o rețetă de panna cotta cu mango, ananas și mentă.

Citește și
Două pahare cu desert fără cocere cu mango și căpșuni
Galerie foto

Galerie foto

Două pahare cu Panna Cotta cu mango și căpșuni
Panna Cotta cu mango și căpșuni în pahare
+21
CELE MAI CITITE
Curry de pui cu fasole verde și ardei multicolori servit pe o farfurie albă
Curry de pui cu fasole verde și ardei multicolori
Curry de pui cu fasole verde și ardei multicolori
Înghețată cu aromă intensă de citrice în cornete așezate într-un recipient rustic, alături de felii d citrice
Înghețată cu aromă intensă de citrice, pentru un efect revigorant
Înghețată cu aromă intensă de citrice, pentru un efect revigorant
Rulouri de bezea cu alune și ciocolată pe o farfurie
Rulouri de bezea cu alune și ciocolată, ideale pentru un platou festiv
Rulouri de bezea cu alune și ciocolată, ideale pentru un platou festiv
Porții de negresă din albușuri cu glazură de ciocolată, decorate cu frunze de mentă, pe două farfurii
Negresă din albușuri cu glazură de ciocolată
Negresă din albușuri cu glazură de ciocolată
bol cu orez cu lapte
Cât se fierbe orezul cu lapte. Trucul pentru a-l obține cremos și gustos
Cât se fierbe orezul cu lapte. Trucul pentru a-l obține cremos și gustos
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Panna cotta cu fructe de pădure în două pahare
Panna cotta cu fructe de pădure. Desert italienesc
Panna cotta cu fructe de pădure. Desert italienesc
panna cotta cu lapte de cocos pe farfuriuțe mici
Panna cotta cu lapte de cocos. Desertul răcoritor pentru cei cu intoleranță la lactoză
Panna cotta cu lapte de cocos. Desertul răcoritor pentru cei cu intoleranță la lactoză
Tort spirală cu mascarpone și căpșuni secționat pe un platou alb, alături de două cești
Galerie foto
Tort spirală cu mascarpone și căpșuni, ideal pentru momente dulci
Tort spirală cu mascarpone și căpșuni, ideal pentru momente dulci
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Cornet cu înghețată de mentă ținut în mână
06:19
Înghețată de mentă cu lapte condensat, foarte aromată și colorată Înghețată de mentă cu lapte condensat, foarte aromată și colorată
Salată de țelină cu morcovi și maioneză pe felie de pâine
06:17
Salată de țelină cu morcovi și maioneză. Rețetă pentru gustări delicioase Salată de țelină cu morcovi și maioneză. Rețetă pentru gustări delicioase
Castraveți murați la soare într-un bol și în furculiță
26 iulie, 06:43
Castraveți murați la soare. Rețeta vedetă a verii Castraveți murați la soare. Rețeta vedetă a verii
Clafoutis cu multe legume și parmezan, decorat cu rozmarin
26 iulie, 05:41
Clafoutis cu multe legume și parmezan, pentru un prânz delicios Clafoutis cu multe legume și parmezan, pentru un prânz delicios
Rețeta de salată argentiniană, cu roșii, brânză telemea și usturoi în bol
25 iulie, 08:04
Rețeta de salată argentiniană. Salată de roșii cu brânză telemea și usturoi Rețeta de salată argentiniană. Salată de roșii cu brânză telemea și usturoi
Porții de brownie cu afine și cremă de lămâie
25 iulie, 06:15
Brownie cu afine și cremă de lămâie. Un desert delicios Brownie cu afine și cremă de lămâie. Un desert delicios
ciuperci proaspete puse pe un tocător
24 iulie, 08:06
Cât timp se păstrează ciupercile în frigider? Perioada optimă de depozitare Cât timp se păstrează ciupercile în frigider? Perioada optimă de depozitare
Trei roșii umplute alături de capace din roșii și frunze de bucuioc
24 iulie, 08:00
Roșii umplute cu salată de paste și legume proaspete Roșii umplute cu salată de paste și legume proaspete
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Prekmurska Gibanica. Prăjitură slovenă în patru straturi
1
Prekmurska Gibanica. Prăjitură slovenă în patru straturi
Prekmurska Gibanica. Prăjitură slovenă în patru straturi
Prekmurska Gibanica este o prăjitură tradițională slovenă, originară din regiunea Prekmurje. Este un desert stratificat, care combină mai multe umpluturi delicioase într-un singur preparat. Fiecare strat contribuie la complexitatea gustului și...
Câte calorii are pepenele galben. Cât zahăr are de fapt
2
Câte calorii are pepenele galben. Cât zahăr are de fapt
Câte calorii are pepenele galben. Cât zahăr are de fapt
Pepenele galben este nu doar delicios și răcoritor, ci și plin de nutrienți esențiali care aduc numeroase beneficii pentru sănătate. Descoperă si tu câte calorii are pepenele galben. Află cât zahăr...
Prăjitura turnată cu brânză și caise. O combinație irezistibilă
3
Prăjitura turnată cu brânză și caise. O combinație irezistibilă
Prăjitura turnată cu brânză și caise. O combinație irezistibilă
Prăjitura turnată cu brânză și caise este un desert delicios, foarte aromat, perfect pentru sezonul caiselor. O poți prepara și mai târziu, în sezonul rece, cu caise din compot. Rețeta nu...
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
4
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
Rețeta de ruladă cu mascarpone și fructe este un desert rafinat și elegant, care încântă atât papilele cât și privirile. Este perfect pentru răsfățul dulce de zi cu zi sau pentru...
Prăjitură cu zmeură și mure. Una dintre rețetele vedetă ale verii
5
Prăjitură cu zmeură și mure. Una dintre rețetele vedetă ale verii
Prăjitură cu zmeură și mure. Una dintre rețetele vedetă ale verii
Pentru că murele și zmeura sunt perfecte pentru a le combina în diferite deserturi, îți recomandăm să încerci rețeta de prăjitură cu zmeură și mure. Te vei bucura de un spectacol...
Parteneri
Lucruri pe care meteorologii nu le fac niciodată în timpul unei furtuni. Ce e recomandat să eviți
Lucruri pe care meteorologii nu le fac niciodată în timpul unei furtuni. Ce e recomandat să eviți
Lucruri pe care meteorologii nu le fac niciodată în timpul unei furtuni. Ce e recomandat să eviți
Revin temperaturile sufocante, de aproape 40°C. Cod galben de caniculă până luni, în mai multe judeţe din ţară
Revin temperaturile sufocante, de aproape 40°C. Cod galben de caniculă până luni, în mai multe judeţe din ţară
Revin temperaturile sufocante, de aproape 40°C. Cod galben de caniculă până luni, în mai multe judeţe din ţară
Imagini superbe cu delegaţia României, la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024! Spectacol pe Sena
Imagini superbe cu delegaţia României, la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024! Spectacol pe Sena
Imagini superbe cu delegaţia României, la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024! Spectacol pe Sena
Mireasa revine luni, 29 iulie, la Antena 1 cu cel de-al zecelea sezon. Cine o înlocuiește pe Simona Gherghe în primele emisiuni
Mireasa revine luni, 29 iulie, la Antena 1 cu cel de-al zecelea sezon. Cine o înlocuiește pe Simona Gherghe în primele emisiuni
Mireasa revine luni, 29 iulie, la Antena 1 cu cel de-al zecelea sezon. Cine o înlocuiește pe Simona Gherghe în primele emisiuni
Cum a finalizat Gabriel Soto relația cu Irina Baeva. Actrița de origine rusă a dezvăluit tot
Cum a finalizat Gabriel Soto relația cu Irina Baeva. Actrița de origine rusă a dezvăluit tot
Cum a finalizat Gabriel Soto relația cu Irina Baeva. Actrița de origine rusă a dezvăluit tot
Elon Musk susține că ar fi fost păcălit să ajute la moartea copilului său transgender: Mi-am pierdut fiul
Elon Musk susține că ar fi fost „păcălit” să ajute la „moartea” copilului său transgender: „Mi-am pierdut fiul”
Elon Musk susține că ar fi fost „păcălit” să ajute la „moartea” copilului său transgender: „Mi-am pierdut fiul”
Clafoutis cu legume și brânză feta
Clafoutis cu legume și brânză feta
Clafoutis cu legume și brânză feta
Cele mai frecvente cinci greșeli pe care le fac bunicii
Cele mai frecvente cinci greșeli pe care le fac bunicii
Cele mai frecvente cinci greșeli pe care le fac bunicii
Cum și-a celebrat Jennifer Lopez zilele de naștere în trecut: de la cine romantice la petreceri fastuoase
Cum și-a celebrat Jennifer Lopez zilele de naștere în trecut: de la cine romantice la petreceri fastuoase
Cum și-a celebrat Jennifer Lopez zilele de naștere în trecut: de la cine romantice la petreceri fastuoase
Beneficiile consumului de mere. Cum te pot ajuta aceste fructe vară
Beneficiile consumului de mere. Cum te pot ajuta aceste fructe vară
Beneficiile consumului de mere. Cum te pot ajuta aceste fructe vară
fresh
Brownie cu afine și cremă de lămâie. Un desert delicios

Brownie cu afine și cremă de lămâie. Un desert delicios

Brownie cu afine și cremă de lămâie. Un desert delicios

Rețeta de salată argentiniană. Salată de roșii cu brânză telemea și usturoi

Rețeta de salată argentiniană. Salată de roșii cu brânză telemea și usturoi

Clafoutis cu multe legume și parmezan, pentru un prânz delicios

Clafoutis cu multe legume și parmezan, pentru un prânz delicios

Castraveți murați la soare. Rețeta vedetă a verii

Castraveți murați la soare. Rețeta vedetă a verii

Salată de țelină cu morcovi și maioneză. Rețetă pentru gustări delicioase

Salată de țelină cu morcovi și maioneză. Rețetă pentru gustări delicioase
închide