Panna cotta cu mango, ananas și mentă, o rețetă răcoroasă de vară

timpul de preparare
Timp de gătire: 70 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Italiană

Panna cotta este un desert nelipsit din meniul restaurantele italiene. Aceasta a căpătat din ce în ce mai multă popularitate și la noi în țară. De data aceasta, Nobo, câștigătorul Chefi fără limite 2022, a propus varianta de panna cotta cu mango, ananas și mentă, la Beautifood | Sezonul 2.

Publicat: 4 iulie 2022, 08:11
Panna cotta cu mango și mentă, în pahare din sticlă
Acest desert se poate face cu orice fel de fructe, în funcție de preferințe și de sezon / Shutterstock

În noul sezon Beautifood, Nobo va pregăti cele mai căutate deserturi din mediul online. Cum panna cotta este unul dintre cele mai căutate 10 deserturi "influencer", Nobo te învață pas cu pas cum se face și de ce trebuie să ții cont ca să te bucuri de desertul mult dorit.

Nobo îi invită pe pasionații de deserturi să urmărească noul sezon din cooking show-ul digital BeautiFood, în fiecare duminică, exclusiv pe AntenaPlay.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Panna cotta se poate prepara cu orice fel de fructe, în funcție de preferințe și de sezon. Numele acestui desert se traduce prin “smântână coaptă” și se consumă cu lingurița. Este un desert cu o consistență moale, cu un gust delicat de frișcă. La fel cum este și rețeta orginală, destul de veche, panna cotta are un secret pe placul tuturor: este foarte ușor de preparat.

Ingrediente

Mod de preparare

Primul pas în realizarea desertului propus de Nobo, panna cotta cu mango, este să pui o cratiță pe foc în care adaugi cei 500 de ml de smântână pentru frișcă.

Un sfat important pentru ca succesul să fie garantat în rețetă este să hidratezi foarte bine foile de gelatină înainte de a la adăuga în preparat. Mai apoi trebuie să adaugi zahărul în smântâna pentru frișcă. Aceasta trebuie doar încălzită, nu trebuie lăsată să ajungă la punctul de fierbere. Când smântâna a ajuns la temperatura dorită, poți adăuga foile de gelatină, iar mai apoi trebuie să amesteci până se omogenizează cu smântâna pentru frișcă și zahărul.

După ce toate ingredientele au format mixul perfect, poți lua cratița de pe foc. Panna cota se poate pune pe un blat de bucătărie până ajunge la temperatura camerei.

Pregătirea salatei de fructe pentru panna cotta cu mango

Acum te poți ocupa de tăierea fructelor. Ananasul trebuie decojit de la exterior ca să elimini toate bucățile de coajă. De asemenea, trebuie eliminat și miezul fructului pentru că și el are o textură destul de tare. Acesta trebuie tăiat în cubulețe cât mai mici.

Mango trebuie tăiat și el. Acesta se decojește ca și cum ai curăța un cartof și se taie tot sub formă de cubulețe, la fel ca și ananasul. Tehnica de tăiere se numește brunoise și ai aici mai multe detalii despre ea.

Pentru ca desertul să fie unul răcoros, Nobo recomandă folosirea frunzelor de mentă proaspete. Menta se toacă cât mai mic, ca să nu deranjeze atunci când consumi desertul.

Bucățile de mango, ananas și menta se pun toate într-un bol și se amestecă cât mai bine. Peste ele poti adăuga zahăr, dar dacă ele sunt coape, poți omite acest pas.

Ultimul pas constă în a pune panna cotta în borcane sau orice alt recipient ai la îndemână. Apoi lasă panna cotta în frigider, astfel încât gelatina să închege întreaga compoziție. După ce desertul s-a răcit, aproximativ 40-50 de minute, tot ce mai ai de făcut este să pui salata de fructe peste panna cotta.

Citește și
CELE MAI CITITE
Prăjitură de post cu mere cuburi, porționată pe un platou
Prăjitură de post cu mere cuburi, aromată și plină de bucăți fructate
Prăjitură de post cu mere cuburi, aromată și plină de bucăți fructate
maioneză de post de la mănăstire
Rețetă de maioneză de post de la mănăstirea Chiroiu. Cum o prepară măicuța Alexandra
Rețetă de maioneză de post de la mănăstirea Chiroiu. Cum o prepară măicuța Alexandra
cartofii țărănești cu ceapă
Rețete de post: cartofi țărănești cu ceapă. Ingredientul secret care le da o aroma specială
Rețete de post: cartofi țărănești cu ceapă. Ingredientul secret care le da o aroma specială
carne de curcan pe un tocător
Cele mai bune condimente pentru carnea de curcan. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant
Cele mai bune condimente pentru carnea de curcan. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant
Gutui coapte cu nuci și miere pe o farfurie cu furculiță și într-un bol de sticlă
Gutui coapte cu nuci și miere. Aromă de toamnă, simplitate și căldură în farfurie
Gutui coapte cu nuci și miere. Aromă de toamnă, simplitate și căldură în farfurie
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Trifles cu zmeură și cremă de brânză în pahare
Trifles cu zmeură și cremă de brânză. Un spectacol de culoare și savoare
Trifles cu zmeură și cremă de brânză. Un spectacol de culoare și savoare
Panna cotta cu jeleu de zmeură. pe o farfurie albă, decorată cu zmeură și frunze de mentă
Panna cotta cu jeleu de zmeură. Echilibru între cremozitate și prospețime
Panna cotta cu jeleu de zmeură. Echilibru între cremozitate și prospețime
Desert la pahar cu căpșuni, cremă caramel cu banane și biscuiți pe un platou negru cu linguriță, căpșuni, banane și fulgi de migdale
Desert la pahar cu căpșuni, cremă caramel cu banane și biscuiți
Desert la pahar cu căpșuni, cremă caramel cu banane și biscuiți
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
legume la cuptor
30 noiembrie, 06:56
Vrei să faci legume la cuptor? Trucul de care ai nevoie pentru a fi crocante și delicioase Vrei să faci legume la cuptor? Trucul de care ai nevoie pentru a fi crocante și delicioase
rețete cu sfeclă
30 noiembrie, 05:55
Rețete cu sfeclă roșie. 5 moduri de a găti sfecla roșie ca fel principal Rețete cu sfeclă roșie. 5 moduri de a găti sfecla roșie ca fel principal
Augsburger Zwetschgendatschi
30 noiembrie, 05:33
Rețetă cu multe prune și aluat subțire. Augsburger Zwetschgendatschi, un deliciu bavarez Rețetă cu multe prune și aluat subțire. Augsburger Zwetschgendatschi, un deliciu bavarez
Pastă de mici preparată în casă, într-un vas alb, oval
29 noiembrie, 06:41
Pastă de mici preparată în casă. Rețetă tradițională românească Pastă de mici preparată în casă. Rețetă tradițională românească
Supă finlandeză de somon în bol alb
29 noiembrie, 05:53
Supă finlandeză de somon, cremoasă, gustoasă și hrănitoare Supă finlandeză de somon, cremoasă, gustoasă și hrănitoare
Varză roșie gătită cu mere și scorțișoară în bol oval, o lingură și mere proaspete
29 noiembrie, 05:16
Varză roșie gătită cu mere și scorțișoară. Un preparat dulceag și aromat Varză roșie gătită cu mere și scorțișoară. Un preparat dulceag și aromat
marry me chicken
28 noiembrie, 10:01
Rețeta care a făcut milioane de oameni să se îndrăgostească: Marry Me Chicken Rețeta care a făcut milioane de oameni să se îndrăgostească: Marry Me Chicken
persoana care încălzește mâncare la microunde
28 noiembrie, 09:53
10 mâncăruri pe care nu ar trebui să le încălzești niciodată la cuptorul cu microunde 10 mâncăruri pe care nu ar trebui să le încălzești niciodată la cuptorul cu microunde
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
4 zodii experimentează norocul și abundența în decembrie 2025. Vezi dacă te numeri printre ele
4 zodii experimentează norocul și abundența în decembrie 2025. Vezi dacă te numeri printre ele
4 zodii experimentează norocul și abundența în decembrie 2025. Vezi dacă te numeri printre ele
Cozonacul de sărbători se scumpește. Producătorii s-au adaptat: porţii la felie sau la jumătate de kg
Cozonacul de sărbători se scumpește. Producătorii s-au adaptat: porţii la felie sau la jumătate de kg
Cozonacul de sărbători se scumpește. Producătorii s-au adaptat: porţii la felie sau la jumătate de kg
Câţi bani a încasat Ronaldinho pentru meciul jucat la Iaşi, contra legendelor României. Suma incredibilă
Câţi bani a încasat Ronaldinho pentru meciul jucat la Iaşi, contra legendelor României. Suma incredibilă
Câţi bani a încasat Ronaldinho pentru meciul jucat la Iaşi, contra legendelor României. Suma incredibilă
Chef Roxana Blenche este însărcinată! Celebrul bucătar de la Hello Chef va deveni mamă pentru a doua oară
Chef Roxana Blenche este însărcinată! Celebrul bucătar de la Hello Chef va deveni mamă pentru a doua oară
Chef Roxana Blenche este însărcinată! Celebrul bucătar de la Hello Chef va deveni mamă pentru a doua oară
Hande Erçel a ajuns la Moscova pentru o întâlnire cu fanii. Ce incident a oprit actrița
Hande Erçel a ajuns la Moscova pentru o întâlnire cu fanii. Ce incident a oprit actrița
Hande Erçel a ajuns la Moscova pentru o întâlnire cu fanii. Ce incident a oprit actrița
Google integrează Gemini și în Google Maps. Cum schimbă AI aplicația
Google integrează Gemini și în Google Maps. Cum schimbă AI aplicația
Google integrează Gemini și în Google Maps. Cum schimbă AI aplicația
Tobă de casă, aromată, fragedă, cu textură tradițională
Tobă de casă, aromată, fragedă, cu textură tradițională
Tobă de casă, aromată, fragedă, cu textură tradițională
Tot ce trebuie să știi despre ciorapii compresivi în sarcină
Tot ce trebuie să știi despre ciorapii compresivi în sarcină
Tot ce trebuie să știi despre ciorapii compresivi în sarcină
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Cele mai bune 10 alimente care cresc testosteronul amp;#8211; susținute de studii științifice
Cele mai bune 10 alimente care cresc testosteronul amp;#8211; susținute de studii științifice
Cele mai bune 10 alimente care cresc testosteronul amp;#8211; susținute de studii științifice
fresh
Pastă de mici preparată în casă. Rețetă tradițională românească

Pastă de mici preparată în casă. Rețetă tradițională românească

Pastă de mici preparată în casă. Rețetă tradițională românească

Supă finlandeză de somon, cremoasă, gustoasă și hrănitoare

Supă finlandeză de somon, cremoasă, gustoasă și hrănitoare

Varză roșie gătită cu mere și scorțișoară. Un preparat dulceag și aromat

Varză roșie gătită cu mere și scorțișoară. Un preparat dulceag și aromat

Vrei să faci legume la cuptor? Trucul de care ai nevoie pentru a fi crocante și delicioase

Vrei să faci legume la cuptor? Trucul de care ai nevoie pentru a fi crocante și delicioase

Rețetă cu multe prune și aluat subțire. Augsburger Zwetschgendatschi, un deliciu bavarez

Rețetă cu multe prune și aluat subțire. Augsburger Zwetschgendatschi, un deliciu bavarez
închide