Parfait de zmeură, rețeta desertului rece perfect

timpul de preparare
Fără coacere
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Franceză

„Parfait” înseamnă „perfect” în franceză. Este o denumire foarte potrivită pentru că acest tip de deserturi sunt tot ceea ai nevoie într-o zi de vară sau atunci când vrei să îți impresionezi invitații la masă. Îți oferim o rețetă de parfait de zmeură, o combinație răcoroasă, dulce-acrișoară de fructe și iaurt.  

Un pahar cu parfait de zmeură
Parfait de zmeură este răcoritor și mult mai cremos decât o înghețată / Shutterstock

Denumirea de ”parfait” a fost folosită pentru prima dată în anu 1894 pentru a descrie un desert înghețat, într-o carte de bucate, în Franța. Varianta originală era preparată din smântână fierbinte, ouă, zahăr și un sirop folosit pentru a creea o crustă asemănătoare cu piureul.

Primele parfaituri aveau aromă de cafea. De asemenea, conținea și alcool pentru că grăsimea, zahărul, alcoolul sau aerul interferează cu formarea de cristale de apă, care altfel ar da înghețatei o textură grunjoasă. 

Îți oferim și o rețetă de cheesecake cu zmeură, la borcan. Descoperă cum se prepară una dintre cele mai populare rețete.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Astăzi, Statele Unite ale Americii este locul unde parfaitul este foarte popular. Se face în straturi de iaurt, diverse tipuri de nuci sau alune, granola și/sau alcool și fructe. Se poate decora cu frișcă și biscuiți mărunțiți.

Citește și

Rețeta desertului rece perfect: parfait de zmeură,

Parfaitul este un desert congelat pe care îl poți face în casă fără să ai nevoie de o mașină de făcut înghețată. Nu ai nevoie decât să îl lași la congelator până când îngheață suficient. Un alt avantaj este că este, de asemenea, relativ sănătos în comparație cu alte deserturi similare, mai ales dacă folosești fructe proaspete și granola. Cu cât pui mai puține toppinguri și ingrediente industrializate, cu atât va fi mai sănătos.

Parfaitul se servește în pahare înalte, nu foarte largi, din sticlă transparentă, astfel încât să se vadă foarte bine straturile. La începuturi, în Franța, se serveau în farfurii decorative.

Există și variante gourmet ale parfaitului, care sunt servite ca aperitive. Cele mai sofisticate includ fructe de mare și legume. Sunt servite de cele mai multe ori în Marea Britanie și în Germania. De obicei conțin o cremă de ficat de pui, îndulcită cu lichior.

Descoperă lista de ingredinte și pașii necesari pentru a prepara rețeta de parfait de zmeură, un desert delicios fără coacere.

Ingrediente

Mod de preparare

Se amestecă zmeura cu zahărul până se transformă într-un piure. Se acoperă și se lasă să stea timp de 1 oră. Se trece piureul de zmeură printr-o strecurătoare fină, pentru a se îndepărta semințele. Se adăugă afinele, se amestecă și se păstrează la frigider.

Iaurtul, vanilia, coaja de lămâie și zahărul se amestecă foarte bine cu un tel, până când zahărul se dizolvă și amestecul devine ușor și pufos. Se transferă într-o pungă și se pune la congelator.

Se adaugă două linguri de granola într-un borcan de 250 g. Se acoperă cu două linguri de amestec de fructe, iar apoi cu două linguri pline de amestec de iaurt. Se repetă procesul de încă două ori pentru un total de 3 straturi.

Se dă la congelator aproximativ 8 ore sau peste noapte.

Poftă bună!

Citește și
CELE MAI CITITE
Cornuri pufoase cu unt într-un coș de lemn
Cornuri pufoase cu unt. Rețetă pentru micul dejun
Cornuri pufoase cu unt. Rețetă pentru micul dejun
Clătite pufoase de post, preparate cu lapte vegetal
Clătite pufoase de post, preparate cu lapte vegetal
Clătite pufoase de post, preparate cu lapte vegetal
Gem de mere în borcan cu lingură de lemn
Gem de mere. Rețeta simplă a celui mai aromat gem
Gem de mere. Rețeta simplă a celui mai aromat gem
Șnițel vienez sau Wiener Schnitzel pe un tocător de lemn și felii de lămâie
Șnițel vienez sau Wiener Schnitzel. Rețetă din bucătăria austriacă
Șnițel vienez sau Wiener Schnitzel. Rețetă din bucătăria austriacă
Porții de ruladă cu ness
Ruladă cu ness. Rețeta unui desert rafinat și aromat
Ruladă cu ness. Rețeta unui desert rafinat și aromat
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Prăjitură cu iaurt și afine pe un suport de lemn
Prăjitură cu iaurt și afine. Desert simplu, fără coacere
Prăjitură cu iaurt și afine. Desert simplu, fără coacere
Mai multe deserturi pe farfurii colorate
Deserturi de vară fără coacere. Ce să prepari rapid când vrei ceva dulce și e prea cald afară
Deserturi de vară fără coacere. Ce să prepari rapid când vrei ceva dulce și e prea cald afară
Desert din ciocolată și lapte condensat porționat în tavă
Desert din ciocolată și lapte condensat, simplu și rapid de preparat
Desert din ciocolată și lapte condensat, simplu și rapid de preparat
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Cremă de vanilie cu unt în bol și două păstăi de vanilie alături
08:20
Cremă de vanilie cu unt. Rețeta cremei Mousseline Cremă de vanilie cu unt. Rețeta cremei Mousseline
Porție de tort Malakoff
06:28
Tort Malakoff. Rețetă tradițională din bucătăria austriacă Tort Malakoff. Rețetă tradițională din bucătăria austriacă
Imam bayildi servite pe o farfurie albă
7 octombrie, 08:40
Imam bayildi. Cum poți prepara acasă celebra rețetă turcească Imam bayildi. Cum poți prepara acasă celebra rețetă turcească
Un săculeț în care se află mai multe tipuri de nuci
7 octombrie, 06:36
Ce termen de valabilitate au nucile. Unde trebuie să le păstrezi ca să reziste mai mult Ce termen de valabilitate au nucile. Unde trebuie să le păstrezi ca să reziste mai mult
Kombucha pusă într-un borcan transparent
6 octombrie, 12:00
Ce este Kombucha și de ce ar trebui să o bei în fiecare zi Ce este Kombucha și de ce ar trebui să o bei în fiecare zi
Pastă de sardine în borcan și pe felii de pâine
6 octombrie, 11:56
Pastă de sardine. Rețetă simplă pentru o gustare delicioasă Pastă de sardine. Rețetă simplă pentru o gustare delicioasă
Galette cu pere și migdale porționată, alături de un bol cu miere, unul cu brânză și o jumătate de pară
5 octombrie, 08:53
Galette cu pere și migdale. Un desert de toamnă simplu și gustos Galette cu pere și migdale. Un desert de toamnă simplu și gustos
Tapenade în bol alb și pe felii de pâine
5 octombrie, 06:26
Tapenade. Rețetă de pastă din măsline cu capere Tapenade. Rețetă de pastă din măsline cu capere
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Cartofi franțuzești. Rețetă de cartofi cu ouă fierte la cuptor
1
Cartofi franțuzești. Rețetă de cartofi cu ouă fierte la cuptor
Cartofi franțuzești. Rețetă de cartofi cu ouă fierte la cuptor
Dacă adori preparatele pe bază de cartofi, îți propunem pentru o masă delicioasă rețeta de cartofi franțuzești. Nu este o rețetă complexă, iar ingredientele folosite sunt simple și foarte accesibile. Poți...
Biscuiți din fulgi de cereale cu ciocolată, pentru micul dejun
2
Biscuiți din fulgi de cereale cu ciocolată, pentru micul dejun
Biscuiți din fulgi de cereale cu ciocolată, pentru micul dejun
Dacă obișnuiești să servești biscuiți la micul dejun sau ca gustare de-a lungul zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de biscuiți din fulgi de cereale cu ciocolată. Rețeta este rapidă și...
Ghiveci de legume pentru iarnă. Rețeta care adună toată savoarea legumelor la un loc
3
Ghiveci de legume pentru iarnă. Rețeta care adună toată savoarea legumelor la un loc
Ghiveci de legume pentru iarnă. Rețeta care adună toată savoarea legumelor la un loc
Dacă vrei să aduni toată savoarea legumelor de vară și de toamnă la un loc, prepară rețeta de ghiveci de legume pentru iarnă. Nu este o rețetă complexă, dar necesită mai...
Musaca de vinete, gratinată cu cașcaval și parmezan
4
Musaca de vinete, gratinată cu cașcaval și parmezan
Musaca de vinete, gratinată cu cașcaval și parmezan
Rețeta de musaca de vinete, gratinată cu cașcaval și parmezan, este ideală pentru un prânz delicios și consistent. Rețeta este inspirată din bucătăriile grecești și turcești și este perfectă pentru mesele...
Vinete marinate cu usturoi, ideale ca garnitură sau ca aperitiv
5
Vinete marinate cu usturoi, ideale ca garnitură sau ca aperitiv
Vinete marinate cu usturoi, ideale ca garnitură sau ca aperitiv
Rețeta de vinete marinate cu usturoi poate fi preparată ca și gustare savuroasă și sănătoasă, sau pentru a fi servită ca aperitiv sau garnitură. Preparate astfel vinete sunt fragede, aromate și...
Parteneri
Timpul de care ai nevoie pentru a adormi poate dezvălui multe despre sănătatea ta. La ce să fii atentă
Timpul de care ai nevoie pentru a adormi poate dezvălui multe despre sănătatea ta. La ce să fii atentă
Timpul de care ai nevoie pentru a adormi poate dezvălui multe despre sănătatea ta. La ce să fii atentă
Cât a cheltuit o turistă din Anglia într-o singură zi în București: Merită? E România atât de ieftină?
Cât a cheltuit o turistă din Anglia într-o singură zi în București: "Merită? E România atât de ieftină?"
Cât a cheltuit o turistă din Anglia într-o singură zi în București: "Merită? E România atât de ieftină?"
Surpriză uriaşă: cine îl ajută pe Irinel Columbeanu lună de lună cu 6.000 de lei, după ce a fost abandonat într-un azil
Surpriză uriaşă: cine îl ajută pe Irinel Columbeanu lună de lună cu 6.000 de lei, după ce a fost abandonat într-un azil
Surpriză uriaşă: cine îl ajută pe Irinel Columbeanu lună de lună cu 6.000 de lei, după ce a fost abandonat într-un azil
Ce a lucrat Marcel Ciolau înainte de a se implica în politică. Liderul PSD a recunoscut că nu a intrat din prima la facultate
Ce a lucrat Marcel Ciolau înainte de a se implica în politică. Liderul PSD a recunoscut că nu a intrat din prima la facultate
Ce a lucrat Marcel Ciolau înainte de a se implica în politică. Liderul PSD a recunoscut că nu a intrat din prima la facultate
RBD celebrează aniversarea de 20 de ani cu o victorie. Artiștii au câștigat procesul împotriva fostului lor manager
RBD celebrează aniversarea de 20 de ani cu o victorie. Artiștii au câștigat procesul împotriva fostului lor manager
RBD celebrează aniversarea de 20 de ani cu o victorie. Artiștii au câștigat procesul împotriva fostului lor manager
România are un rol important în misiunea de apărare planetară HERA. Ce a trimis Agenția Spațială Europeană în spațiu
România are un rol important în misiunea de apărare planetară HERA. Ce a trimis Agenția Spațială Europeană în spațiu
România are un rol important în misiunea de apărare planetară HERA. Ce a trimis Agenția Spațială Europeană în spațiu
Clătite cu dovleac, aromate și colorate
Clătite cu dovleac, aromate și colorate
Clătite cu dovleac, aromate și colorate
Parentingul liberal: ce este și care sunt caracteristicile lui
Parentingul liberal: ce este și care sunt caracteristicile lui
Parentingul liberal: ce este și care sunt caracteristicile lui
Jisoo de la BLACKPINK s-a vopsit șaten deschis. Cântăreața și-a uimit fanii cu noua ei transformare
Jisoo de la BLACKPINK s-a vopsit șaten deschis. Cântăreața și-a uimit fanii cu noua ei transformare
Jisoo de la BLACKPINK s-a vopsit șaten deschis. Cântăreața și-a uimit fanii cu noua ei transformare
5 cauze surprinzătoare ale durerilor de cap
5 cauze surprinzătoare ale durerilor de cap
5 cauze surprinzătoare ale durerilor de cap
fresh
Pastă de sardine. Rețetă simplă pentru o gustare delicioasă

Pastă de sardine. Rețetă simplă pentru o gustare delicioasă

Pastă de sardine. Rețetă simplă pentru o gustare delicioasă

Ce este Kombucha și de ce ar trebui să o bei în fiecare zi

Ce este Kombucha și de ce ar trebui să o bei în fiecare zi

Imam bayildi. Cum poți prepara acasă celebra rețetă turcească

Imam bayildi. Cum poți prepara acasă celebra rețetă turcească

Ce termen de valabilitate au nucile. Unde trebuie să le păstrezi ca să reziste mai mult

Ce termen de valabilitate au nucile. Unde trebuie să le păstrezi ca să reziste mai mult

Tort Malakoff. Rețetă tradițională din bucătăria austriacă

Tort Malakoff. Rețetă tradițională din bucătăria austriacă
închide