Parfait de zmeură, rețeta desertului rece perfect

timpul de preparare
Fără coacere
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Franceză

„Parfait” înseamnă „perfect” în franceză. Este o denumire foarte potrivită pentru că acest tip de deserturi sunt tot ceea ai nevoie într-o zi de vară sau atunci când vrei să îți impresionezi invitații la masă. Îți oferim o rețetă de parfait de zmeură, o combinație răcoroasă, dulce-acrișoară de fructe și iaurt.  

Un pahar cu parfait de zmeură
Parfait de zmeură este răcoritor și mult mai cremos decât o înghețată / Shutterstock

Denumirea de ”parfait” a fost folosită pentru prima dată în anu 1894 pentru a descrie un desert înghețat, într-o carte de bucate, în Franța. Varianta originală era preparată din smântână fierbinte, ouă, zahăr și un sirop folosit pentru a creea o crustă asemănătoare cu piureul.

Primele parfaituri aveau aromă de cafea. De asemenea, conținea și alcool pentru că grăsimea, zahărul, alcoolul sau aerul interferează cu formarea de cristale de apă, care altfel ar da înghețatei o textură grunjoasă. 

Îți oferim și o rețetă de cheesecake cu zmeură, la borcan. Descoperă cum se prepară una dintre cele mai populare rețete.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Astăzi, Statele Unite ale Americii este locul unde parfaitul este foarte popular. Se face în straturi de iaurt, diverse tipuri de nuci sau alune, granola și/sau alcool și fructe. Se poate decora cu frișcă și biscuiți mărunțiți.

Citește și

Rețeta desertului rece perfect: parfait de zmeură,

Parfaitul este un desert congelat pe care îl poți face în casă fără să ai nevoie de o mașină de făcut înghețată. Nu ai nevoie decât să îl lași la congelator până când îngheață suficient. Un alt avantaj este că este, de asemenea, relativ sănătos în comparație cu alte deserturi similare, mai ales dacă folosești fructe proaspete și granola. Cu cât pui mai puține toppinguri și ingrediente industrializate, cu atât va fi mai sănătos.

Parfaitul se servește în pahare înalte, nu foarte largi, din sticlă transparentă, astfel încât să se vadă foarte bine straturile. La începuturi, în Franța, se serveau în farfurii decorative.

Există și variante gourmet ale parfaitului, care sunt servite ca aperitive. Cele mai sofisticate includ fructe de mare și legume. Sunt servite de cele mai multe ori în Marea Britanie și în Germania. De obicei conțin o cremă de ficat de pui, îndulcită cu lichior.

Descoperă lista de ingredinte și pașii necesari pentru a prepara rețeta de parfait de zmeură, un desert delicios fără coacere.

Ingrediente

Mod de preparare

Se amestecă zmeura cu zahărul până se transformă într-un piure. Se acoperă și se lasă să stea timp de 1 oră. Se trece piureul de zmeură printr-o strecurătoare fină, pentru a se îndepărta semințele. Se adăugă afinele, se amestecă și se păstrează la frigider.

Iaurtul, vanilia, coaja de lămâie și zahărul se amestecă foarte bine cu un tel, până când zahărul se dizolvă și amestecul devine ușor și pufos. Se transferă într-o pungă și se pune la congelator.

Se adaugă două linguri de granola într-un borcan de 250 g. Se acoperă cu două linguri de amestec de fructe, iar apoi cu două linguri pline de amestec de iaurt. Se repetă procesul de încă două ori pentru un total de 3 straturi.

Se dă la congelator aproximativ 8 ore sau peste noapte.

Poftă bună!

Citește și
CELE MAI CITITE
Mâncare de ștevie în farfurie alături de două felii de pâine și frunze de ștevie
Mâncare de ștevie. Rețetă tradițională românească
Mâncare de ștevie. Rețetă tradițională românească
Paste cu pesto de leurdă în farfurie, alături de un borcan cu pesto și frunze de leurdă
Paste cu pesto de leurdă. Savoare intensă și prospețime de primăvară
Paste cu pesto de leurdă. Savoare intensă și prospețime de primăvară
Pate de ciuperci cu fasole roșie în borcan și pe felii de pâine
Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor
Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor
File de macrou în sos cu usturoi, cartofi natur și ciuperci
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
Două porții de plăcintă creață cu brânză sărată
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Budincă de ciocolată pe platou și o porție pe farfurie
Galerie foto
Budincă de ciocolată. Rețetă de desert simplu și rapid
Budincă de ciocolată. Rețetă de desert simplu și rapid
Trei porții din prăjitura Cartof
Galerie foto
Prăjitura Cartof. Rețeta unui desert clasic, din copilărie
Prăjitura Cartof. Rețeta unui desert clasic, din copilărie
Bomboane de cocos cu migdale și cremă de brânză
Galerie foto
Bomboane de cocos cu migdale și cremă de brânză
Bomboane de cocos cu migdale și cremă de brânză
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Borș de fasole albă în bol și în lingură alături de ardei iuți și o sticlă
10:48
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Două porții de plăcintă creață cu brânză sărată
27 martie, 09:37
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Omletă cu urzici și ceapă verde porționată pe farfurie, un platou cu roșie și parmezan, frunze de urzici și o ceașcă de cafea
26 martie, 09:36
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
File de macrou în sos cu usturoi, cartofi natur și ciuperci
25 martie, 09:22
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
Pate de ciuperci cu fasole roșie în borcan și pe felii de pâine
24 martie, 07:23
Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor
Preparate de post pentru micul dejun puse pe un blat de lemn
23 martie, 05:31
Preparate de post pentru micul dejun. Idei pentru fiecare zi a săptămânii Preparate de post pentru micul dejun. Idei pentru fiecare zi a săptămânii
Paste cu pesto de leurdă în farfurie, alături de un borcan cu pesto și frunze de leurdă
22 martie, 13:27
Paste cu pesto de leurdă. Savoare intensă și prospețime de primăvară Paste cu pesto de leurdă. Savoare intensă și prospețime de primăvară
Mâncare de ștevie în farfurie alături de două felii de pâine și frunze de ștevie
21 martie, 08:42
Mâncare de ștevie. Rețetă tradițională românească Mâncare de ștevie. Rețetă tradițională românească
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
1
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Dacă nu ai preparat încă, în propria bucătărie delicioasele pârjoale moldovenești, îți oferim mai jos rețeta detaliată pas cu pas. Mai prepari un piure de cartofi cremos, iar deliciul mesei de...
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
2
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
Probabil ai văzut în supermarketuri mesaje de avertizare legate de coaja lămâilor. Te-ai întrebat de ce nu este recomandat să le consumi. Motivul este că au pesticide care ți-ar putea afecta...
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
3
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sosul marinara și sosul de roșii sunt esențiale în bucătăria italiană, fiind folosite frecvent în diverse preparate. Deși ambele au la bază roșiile, ele diferă semnificativ în compoziție și utilizare. Sosul...
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
4
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsurile de cartofi preparate la air fryer reprezintă o inovație culinară care combină gustul autentic al tradiționalelor chipsuri prăjite cu beneficiile unui stil de viață mai sănătos. Prin utilizarea aerului fierbinte...
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
5
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Această rețetă tradițională, reinterpretată, de mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi o explozie de arome și texturi reconfortante. Rețeta aduce împreună două elemente de bază ale bucătăriei: mămăliga...
Parteneri
Zodiile care devin de neoprit după data de 29 Martie 2025. Nativii care fac tot ceea ce își doresc
Zodiile care devin de neoprit după data de 29 Martie 2025. Nativii care fac tot ceea ce își doresc
Zodiile care devin de neoprit după data de 29 Martie 2025. Nativii care fac tot ceea ce își doresc
Vremea 31 martie - 28 aprilie 2025. Răcire în aproape toată țara. Se întoarce iarna la munte, cu lapoviță, ninsori şi viscol
Vremea 31 martie - 28 aprilie 2025. Răcire în aproape toată țara. Se întoarce iarna la munte, cu lapoviță, ninsori şi viscol
Vremea 31 martie - 28 aprilie 2025. Răcire în aproape toată țara. Se întoarce iarna la munte, cu lapoviță, ninsori şi viscol
Unica fiică a lui Ion Ţiriac, imagine rară alături de fratele ei mai mare. Cum s-au afişat cei doi
Unica fiică a lui Ion Ţiriac, imagine rară alături de fratele ei mai mare. Cum s-au afişat cei doi
Unica fiică a lui Ion Ţiriac, imagine rară alături de fratele ei mai mare. Cum s-au afişat cei doi
Mircea Badea, interviu-eveniment în exclusivitate cu Andrew Tate, pentru AntenaPLAY
Mircea Badea, interviu-eveniment în exclusivitate cu Andrew Tate, pentru AntenaPLAY
Mircea Badea, interviu-eveniment în exclusivitate cu Andrew Tate, pentru AntenaPLAY
Rezultate Loto 27 martie. Report la Loto 6/49 de peste 6 milioane de euro. Ce premii sunt în joc pentru tragerile de duminică
Rezultate Loto 27 martie. Report la Loto 6/49 de peste 6 milioane de euro. Ce premii sunt în joc pentru tragerile de duminică
Rezultate Loto 27 martie. Report la Loto 6/49 de peste 6 milioane de euro. Ce premii sunt în joc pentru tragerile de duminică
Europa lansează alternativă gratuită pentru Microsoft Word și Google Docs. Cum funcționează DOCS
Europa lansează alternativă gratuită pentru Microsoft Word și Google Docs. Cum funcționează DOCS
Europa lansează alternativă gratuită pentru Microsoft Word și Google Docs. Cum funcționează DOCS
Ciorbă de urzici cu legume, servită cu smântână
Ciorbă de urzici cu legume, servită cu smântână
Ciorbă de urzici cu legume, servită cu smântână
Stilul de parenting care poate provoca daune ireparabile copiilor, conform cercetărilor
Stilul de parenting care poate provoca daune ireparabile copiilor, conform cercetărilor
Stilul de parenting care poate provoca daune ireparabile copiilor, conform cercetărilor
Carlos Santana și-a exprimat dorința de a colabora cu Taylor Swift la un viitor album. Diva a fost în centrul atenției în ultimele zile
Carlos Santana și-a exprimat dorința de a colabora cu Taylor Swift la un viitor album. Diva a fost în centrul atenției în ultimele zile
Carlos Santana și-a exprimat dorința de a colabora cu Taylor Swift la un viitor album. Diva a fost în centrul atenției în ultimele zile
5 boli care se agravează primăvara. Ce efecte are vremea asupra sănătății
5 boli care se agravează primăvara. Ce efecte are vremea asupra sănătății
5 boli care se agravează primăvara. Ce efecte are vremea asupra sănătății
fresh
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase

Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase

Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase

Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime

Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime

Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești

Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
închide