Drob de miel. Rețetă tradițională pentru masa de Paște

timpul de preparare
Timp de gătire: 45 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Gustare
tipul bucătăriei
bucătăria: Românească

Cea mai populară rețetă de aperitiv pentru masa de Paște este rețeta tradițională de drob de miel. Drobul preparat în modul tradițional este foarte gustos, foarte consistent și foarte aspectuos, mai ales cu ouă fierte în interior.

Drob de miel cu ouă fierte porționat, alături de ceapă verde, ridichi și salată verde
Galerie foto

Galerie foto

Drobul este delicios servit cu legume proaspete / Shutterstock

Preparatele tradiționale sunt importante pentru a marca sărbătorile și a transmite mai departe obiceiurile. Fiecare sărbătoare religioasă împortantă are tradițiile ei culinare care se transmit din generație în generație. De pe mesele Sfintelor Sărbători Pascale nu lipsesc ouăle roșii, drobul, cozonacul și pasca. De asemeni, friptura de miel, și borșul de miel fac parte tot din tradițiile culinare de Paște.

Citește și

Totuși carnea de miel este adesea înlocuită cu carne de pasăre pentru că este mai accesibilă și mai simplu de preparat. Drobul de miel poate fi înlocuit cu drob de pui sau chiar drob de ciuperci. Toate sunt gustoase și au aceeași tehnică de preparare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă aici și rețeta pentru drob de ciuperci. Este o rețetă de drob vegetarian, mai simplu și mai sănătos. În continuare îți oferim lista completă de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta tradițională de drob de miel.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe prin a aduna pe masa de lucru toate ingredientele din listă, pentru a nu omite niciunul. Ca și organe de miel poți folosi ficat, inimă, splină și plămâni. Acestea necesită un timp de preparare înainte de a fi adăugate în compoziția drobului.

Cum prepari drob de miel după rețeta tradițională

Porționează toate organele de miel în jumătăți sau sferturi și scufundă-le într-o cratiță cu apă rece. Lasă-le acolo timp de 10-15 minute pentru a elimina eventualele cheaguri de sânge. Apoi scurge-le și taie-le în bucăți mai mici. Pune carnea de miel la fiert în apă cu sare. Adaugă și două foi de dafin pentru un plus de aromă. Când este ușor pătrunsă adaugă și organele de miel și lasă-le să fiarbă până când se pătrund și acestea. Scurge-le și toacă-le pe toate cât mai mărunt.

Curăță ceapa și usturoiul verde și toacă-le rondele. Clătește bine mărarul și pătrunjelul și toacă-le cât mai mărunt.

Fierbe cele 4 ouă astfel încât să fie tari, apoi curăță-le. Descoperă aici cum prepari ouă fierte moi sau tari, cum și în cât timp se gătesc corect.

Amestecă trei ouă crude cu un praf de sare și unul de piper. Un ou îl păstrezi pentru a unge drobul cu el, înainte de coacere. Când ai toate aceste ingrediente pregătite pune o tigaie la încins, cu puțin ulei in ea. Adaugă ceapa și usturoiul verde. Amestecă ingredientele pentru ca ceapa și usturoiul să își degaje aromele.

Lasă-le să se gătească la foc lent și presară peste ele sare, piper și cimbru. Stinge focul și lasă ingredientele să se răcească. Adaugă și organele de miel și carnea  și amestecă-le bine pe toate.

După răcire adaugă verdeața tocată și ouăle crude. Omogenizează bine compoziția pentru drob de miel și pornește cuptorul la 200 de grade Celsius.

Cum formezi și coci drobul de miel

Pune hârtie de copt într-o tavă clasică de chec, sau unge-o cu ulei. Întinde în tavă jumătate din cantitate de ingrediente pentru drob. Așază unul lângă altul în rând, longitudinal cele patru ouă fierte. Peste acestea întinde restul compoziției pentru drob.

Nivelează frumos drobul la suprafață și unge-l cu ou bine amestecat. Pune tava în cuptor și coace drobul pentru 30-40 de minute, la 200 de grade Celsius. Lasă-l să se răcească bine în tavă înainte de a-l scoate pe platou și a-l porționa.

Tot pentru masa de Paște îți mai oferim și o rețetă de ouă vopsite natural cu foi de ceapă.

Citește și
Două porții de drob de miel pe o farfurie albă, alături de salată verde, ridichi și roșii
Galerie foto

Galerie foto

Colaj de poze cu pașii de montare a drobului în tava de copt
Colaj de poze cu pașii de pregătire a ingredientelor pentru drob
Drob de miel cu ouă fierte porționat, alături de ceapă verde, ridichi și salată verde
+21
CELE MAI CITITE
Pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă pe un platou alb
Pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă
Pachețele de primăvară cu brânză și verdeață, în foi de plăcintă
Tort spirală cu blat bicolor, cremă de mascarpone și vișine secționat pe un platou alb și o linguriță cu vișine
Tort spirală cu blat bicolor, cremă de mascarpone și vișine
Tort spirală cu blat bicolor, cremă de mascarpone și vișine
Colaj cu chef Sorin Gonțea și o porție de supă Vichyssoise, o rețeta franțuzească clasică
Vichyssoise, o rețetă de supă cremă de praz și cartofi
Vichyssoise, o rețetă de supă cremă de praz și cartofi
Bol cu ciuperci în sos de smântână, alături de ciuperci proaspete
Ciuperci cu sos de smântână la tigaie. Rețeta pentru un prânz savuros
Ciuperci cu sos de smântână la tigaie. Rețeta pentru un prânz savuros
Blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție secționat în trei
Blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție
Blat umed de tort, cu ciocolată în compoziție
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Două mâini de femeie care curăță un ou de coajă
5 metode de a curăța ouăle fierte mai ușor, fără a deteriora albușul
5 metode de a curăța ouăle fierte mai ușor, fără a deteriora albușul
Salate pentru masa de Paște puse pe o masă mare
Galerie foto
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
Pate de iepure la cuptor, cu sos caramel de portocale, gata de servit
Galerie foto
Pate de iepure la cuptor, cu sos caramel de portocale
Pate de iepure la cuptor, cu sos caramel de portocale
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Colaj cu chef Sorin Gonțea și o porție de prăjitură Mont Blanc
11:59
Prăjitura Mont Blanc, un desert cu frișcă și cremă fină de castane Prăjitura Mont Blanc, un desert cu frișcă și cremă fină de castane
Trei turte la tigaie din aluat simplu de pâine pe i farfurie ținută în mâini
06:41
Turte la tigaie din aluat simplu de pâine, simple și rapide Turte la tigaie din aluat simplu de pâine, simple și rapide
Cheesecake inimioară cu căpșuni alături de cuțit și furculiță și căpșuni proaspete
06:19
Cheesecake inimioară cu căpșuni. Rețetă de desert fără coacere Cheesecake inimioară cu căpșuni. Rețetă de desert fără coacere
Basbousa servită pe o farfurie albă
20 mai, 06:24
Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă
Galette cu mere și căpșuni porționată pe o farfurie albă
20 mai, 06:00
Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros
Frișcă amestecată cu mixerul în bol de inox pentru a vedea cum se bate frișca din smântână naturală
19 mai, 06:52
Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile
Crumble cu rubarbă și căpșuni în vas oval cu lingură de lemn, alături de rubarbă proaspătă și căpșuni proaspete
19 mai, 06:40
Crumble cu rubarbă și căpșuni. Rețeta unui desert simplu și rapid Crumble cu rubarbă și căpșuni. Rețeta unui desert simplu și rapid
Aluat simplu pentru tarte în forma de copt
18 mai, 07:36
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă
1
Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă
Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă
Basbousa este un desert tradițional originar din țările arabe, cu rădăcini în bucătăria egipteană și libaneză. Este apreciat pentru textura sa moale și suculentă, dar și pentru faptul că este foarte...
Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile
2
Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile
Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile
Dacă ai întâmpinat dificultăți în a obține o frișcă reușită pentru deserturi delicioase, avem pentru tine câteva sfaturi utile despre cum se bate frișca din smântână naturală. Frișca pentru deserturi savuroase...
Fursecuri nor cu lămâie. Cele mai fragede și mai aromate prăjiturele
3
Fursecuri nor cu lămâie. Cele mai fragede și mai aromate prăjiturele
Fursecuri nor cu lămâie. Cele mai fragede și mai aromate prăjiturele
Untul și smântâna fac din aceste fursecuri un deliciu. Sunt atât de moi și de pufoase, încât îți vei da ușor seama de ce se numesc fursecuri nor cu lămâie. Salvează...
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
4
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
Dacă ți-ai propus să prepari o rețetă de tartă dulce sau sărată și optezi pentru aluat de casă, îți oferim rețeta de aluat simplu pentru tarte. Este rețeta clasică de aluat...
Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros
5
Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros
Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros
Pentru porția de desert din sezonul căpșunilor, vă propunem să încercați o rețetă de galette cu mere și căpșuni. Este simplă și ușor de preparat, este delicioasă și are un aspect...
Parteneri
Semnificația numelui Elena. Mesajul special pe care îl ascunde
Semnificația numelui Elena. Mesajul special pe care îl ascunde
Semnificația numelui Elena. Mesajul special pe care îl ascunde
Bătaie în Parlament. Dan Vîlceanu, acuzat că l-a lovit cu genunchiul în nas pe Florin Roman. VIDEO
Bătaie în Parlament. Dan Vîlceanu, acuzat că l-a lovit cu genunchiul în nas pe Florin Roman. VIDEO
Bătaie în Parlament. Dan Vîlceanu, acuzat că l-a lovit cu genunchiul în nas pe Florin Roman. VIDEO
Uitat de lume într-un azil de bătrâni, Irinel Columbeanu a primit o veste uriaşă din partea judecătorilor. Decizia e definitivă
Uitat de lume într-un azil de bătrâni, Irinel Columbeanu a primit o veste uriaşă din partea judecătorilor. Decizia e definitivă
Uitat de lume într-un azil de bătrâni, Irinel Columbeanu a primit o veste uriaşă din partea judecătorilor. Decizia e definitivă
Cele două zodii care sunt favoritele universului în luna mai 2024. Vor avea parte de surprize cerești
Cele două zodii care sunt favoritele universului în luna mai 2024. Vor avea parte de surprize cerești
Cele două zodii care sunt favoritele universului în luna mai 2024. Vor avea parte de surprize cerești
Cine este José Manuel Rincón, Roberto Rubio din Dansul Pasiunii. Ce se știe despre tânărul actor
Cine este José Manuel Rincón, Roberto Rubio din ”Dansul Pasiunii”. Ce se știe despre tânărul actor
Cine este José Manuel Rincón, Roberto Rubio din ”Dansul Pasiunii”. Ce se știe despre tânărul actor
Internetul se schimbă pentru totdeauna. Ce se va întâmpla cu Google
Internetul se schimbă pentru totdeauna. Ce se va întâmpla cu Google
Internetul se schimbă pentru totdeauna. Ce se va întâmpla cu Google
Chec cu cireșe și aromă de vanilie
Chec cu cireșe și aromă de vanilie
Chec cu cireșe și aromă de vanilie
Cum să-i asiguri bebelușului un somn călduros și odihnitor
Cum să-i asiguri bebelușului un somn călduros și odihnitor
Cum să-i asiguri bebelușului un somn călduros și odihnitor
Taylor Swift a avut o mușcătură pe gât la spectacolul ei din Suedia, după ce a petrecut câteva zile cu Travis Kelce în Italia
Taylor Swift a avut o mușcătură pe gât la spectacolul ei din Suedia, după ce a petrecut câteva zile cu Travis Kelce în Italia
Taylor Swift a avut o mușcătură pe gât la spectacolul ei din Suedia, după ce a petrecut câteva zile cu Travis Kelce în Italia
Fructe pentru o digestie bună. Beneficiile asupra sănătății intestinale
Fructe pentru o digestie bună. Beneficiile asupra sănătății intestinale
Fructe pentru o digestie bună. Beneficiile asupra sănătății intestinale
fresh
Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile

Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile

Cum se bate frișca din smântână naturală. Sfaturi și trucuri utile

Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros

Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros

Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă

Basbousa, prăjitura însiropată și parfumată din bucătăria arabă

Crumble cu rubarbă și căpșuni. Rețeta unui desert simplu și rapid

Crumble cu rubarbă și căpșuni. Rețeta unui desert simplu și rapid

Prăjitura Mont Blanc, un desert cu frișcă și cremă fină de castane

Prăjitura Mont Blanc, un desert cu frișcă și cremă fină de castane
închide