Drob de miel. Rețetă tradițională pentru masa de Paște

timpul de preparare
Timp de gătire: 45 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Gustare
tipul bucătăriei
bucătăria: Românească

Cea mai populară rețetă de aperitiv pentru masa de Paște este rețeta tradițională de drob de miel. Drobul preparat în modul tradițional este foarte gustos, foarte consistent și foarte aspectuos, mai ales cu ouă fierte în interior.

Drob de miel cu ouă fierte porționat, alături de ceapă verde, ridichi și salată verde
Galerie foto

Galerie foto

Drobul este delicios servit cu legume proaspete / Shutterstock

Preparatele tradiționale sunt importante pentru a marca sărbătorile și a transmite mai departe obiceiurile. Fiecare sărbătoare religioasă împortantă are tradițiile ei culinare care se transmit din generație în generație. De pe mesele Sfintelor Sărbători Pascale nu lipsesc ouăle roșii, drobul, cozonacul și pasca. De asemeni, friptura de miel, și borșul de miel fac parte tot din tradițiile culinare de Paște.

Citește și

Totuși carnea de miel este adesea înlocuită cu carne de pasăre pentru că este mai accesibilă și mai simplu de preparat. Drobul de miel poate fi înlocuit cu drob de pui sau chiar drob de ciuperci. Toate sunt gustoase și au aceeași tehnică de preparare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă aici și rețeta pentru drob de ciuperci. Este o rețetă de drob vegetarian, mai simplu și mai sănătos. În continuare îți oferim lista completă de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta tradițională de drob de miel.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe prin a aduna pe masa de lucru toate ingredientele din listă, pentru a nu omite niciunul. Ca și organe de miel poți folosi ficat, inimă, splină și plămâni. Acestea necesită un timp de preparare înainte de a fi adăugate în compoziția drobului.

Cum prepari drob de miel după rețeta tradițională

Porționează toate organele de miel în jumătăți sau sferturi și scufundă-le într-o cratiță cu apă rece. Lasă-le acolo timp de 10-15 minute pentru a elimina eventualele cheaguri de sânge. Apoi scurge-le și taie-le în bucăți mai mici. Pune carnea de miel la fiert în apă cu sare. Adaugă și două foi de dafin pentru un plus de aromă. Când este ușor pătrunsă adaugă și organele de miel și lasă-le să fiarbă până când se pătrund și acestea. Scurge-le și toacă-le pe toate cât mai mărunt.

Curăță ceapa și usturoiul verde și toacă-le rondele. Clătește bine mărarul și pătrunjelul și toacă-le cât mai mărunt.

Fierbe cele 4 ouă astfel încât să fie tari, apoi curăță-le. Descoperă aici cum prepari ouă fierte moi sau tari, cum și în cât timp se gătesc corect.

Amestecă trei ouă crude cu un praf de sare și unul de piper. Un ou îl păstrezi pentru a unge drobul cu el, înainte de coacere. Când ai toate aceste ingrediente pregătite pune o tigaie la încins, cu puțin ulei in ea. Adaugă ceapa și usturoiul verde. Amestecă ingredientele pentru ca ceapa și usturoiul să își degaje aromele.

Lasă-le să se gătească la foc lent și presară peste ele sare, piper și cimbru. Stinge focul și lasă ingredientele să se răcească. Adaugă și organele de miel și carnea  și amestecă-le bine pe toate.

După răcire adaugă verdeața tocată și ouăle crude. Omogenizează bine compoziția pentru drob de miel și pornește cuptorul la 200 de grade Celsius.

Cum formezi și coci drobul de miel

Pune hârtie de copt într-o tavă clasică de chec, sau unge-o cu ulei. Întinde în tavă jumătate din cantitate de ingrediente pentru drob. Așază unul lângă altul în rând, longitudinal cele patru ouă fierte. Peste acestea întinde restul compoziției pentru drob.

Nivelează frumos drobul la suprafață și unge-l cu ou bine amestecat. Pune tava în cuptor și coace drobul pentru 30-40 de minute, la 200 de grade Celsius. Lasă-l să se răcească bine în tavă înainte de a-l scoate pe platou și a-l porționa.

Tot pentru masa de Paște îți mai oferim și o rețetă de ouă vopsite natural cu foi de ceapă.

Citește și
Două porții de drob de miel pe o farfurie albă, alături de salată verde, ridichi și roșii
Galerie foto

Galerie foto

Colaj de poze cu pașii de montare a drobului în tava de copt
Colaj de poze cu pașii de pregătire a ingredientelor pentru drob
Drob de miel cu ouă fierte porționat, alături de ceapă verde, ridichi și salată verde
+1
CELE MAI CITITE
Gogoși înfuriate decorate cu puțin zahăr
Gogoși înfuriate, după rețeta bunicii. Desert tradițional, de post
Gogoși înfuriate, după rețeta bunicii. Desert tradițional, de post
Conopidă cu ciuperci și condimente la tigaie
Conopidă cu ciuperci și condimente la tigaie. O rețetă rapidă și surprinzător de gustoasă
Conopidă cu ciuperci și condimente la tigaie. O rețetă rapidă și surprinzător de gustoasă
Dovleac copt și umplut cu orz, ciuperci, legume și rodie
Dovleac copt și umplut cu orz, ciuperci, legume și rodie
Dovleac copt și umplut cu orz, ciuperci, legume și rodie
Porții de negresă de post cu ulei de cocos
Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat
Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat
Chec de post zebrat porționat
Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos
Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Cozonac Cruffin cu multe stafide secționat
Cozonac Cruffin cu multe stafide. Rețeta unui desert rafinat
Cozonac Cruffin cu multe stafide. Rețeta unui desert rafinat
Chec cu figurine de iepurași în interior, glazurat cu ciocolată albă și porționat pe un tocător
Galerie foto
Chec cu figurine de iepurași în interior, glazurat cu ciocolată albă
Chec cu figurine de iepurași în interior, glazurat cu ciocolată albă
carne de miel pusă într-o tavă
6 greșeli pe care le faci când gătești carne de miel. Cum poți să le eviți
6 greșeli pe care le faci când gătești carne de miel. Cum poți să le eviți
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Paste cu carne tocată și sos cremos de roșii
06:59
Paste cu carne tocată și sos cremos de roșii. O cină gata în 30 de minute Paste cu carne tocată și sos cremos de roșii. O cină gata în 30 de minute
Cum se curăță scoicile
05:57
Cum se curăță scoicile. Metoda simplă prin care le poți pregăti acasă Cum se curăță scoicile. Metoda simplă prin care le poți pregăti acasă
Castraveți murați crocanți în saramură
05:49
Castraveți murați crocanți în saramură. Trucuri ca să nu se înmoaie castraveții Castraveți murați crocanți în saramură. Trucuri ca să nu se înmoaie castraveții
varza murata si zeama de varza
22 noiembrie, 06:43
Varza murată și zeama de varză: ce beneficii au pentru sănătate Varza murată și zeama de varză: ce beneficii au pentru sănătate
Supă mediteraneeană de pește, cu roșii și măsline verzi în bol și o lingură
22 noiembrie, 05:37
Supă mediteraneeană de pește, cu roșii și măsline verzi Supă mediteraneeană de pește, cu roșii și măsline verzi
Prăjitură cu banane și cocos
22 noiembrie, 05:31
Desert de post. Prăjitură cu banane și cocos, perfectă dacă nu vrei să gătești cu lapte și ouă Desert de post. Prăjitură cu banane și cocos, perfectă dacă nu vrei să gătești cu lapte și ouă
Trei frigărui de somon cu legume pe o farfurie, felii de lămâie și frunze de pătrunjel
21 noiembrie, 13:16
Frigărui de somon cu legume. Prospețime mediteraneeană pe o frigăruie Frigărui de somon cu legume. Prospețime mediteraneeană pe o frigăruie
Porție de pește cu cartofi natur, roșii coapte și salată de varză pe o farfurie albă ținută în mâini
21 noiembrie, 07:40
Pește cu cartofi natur, roșii coapte și salată de varză Pește cu cartofi natur, roșii coapte și salată de varză
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Ingredientul secret din negresa de post. Cum aduci în casă gustul copilăriei
Ingredientul secret din negresa de post. Cum aduci în casă gustul copilăriei
Ingredientul secret din negresa de post. Cum aduci în casă gustul copilăriei
Fructul exotic, vedetă în România: vânzările au crescut cu peste 170%, iar fermierii îl cultivă deja intens
Fructul exotic, vedetă în România: vânzările au crescut cu peste 170%, iar fermierii îl cultivă deja intens
Fructul exotic, vedetă în România: vânzările au crescut cu peste 170%, iar fermierii îl cultivă deja intens
Ion Ţiriac a dezvăluit de ce crede că este amp;#8220;extraordinar de inteligent”
Ion Ţiriac a dezvăluit de ce crede că este amp;#8220;extraordinar de inteligent”
Ion Ţiriac a dezvăluit de ce crede că este amp;#8220;extraordinar de inteligent”
Surorile Kessler, artiste de renume, au murit prin sinucidere asistată! Este doliu în lumea muzicii
Surorile Kessler, artiste de renume, au murit prin sinucidere asistată! Este doliu în lumea muzicii
Surorile Kessler, artiste de renume, au murit prin sinucidere asistată! Este doliu în lumea muzicii
Șevval Sam iubește din nou. Artista de 52 de ani formează un cuplu
Șevval Sam iubește din nou. Artista de 52 de ani formează un cuplu
Șevval Sam iubește din nou. Artista de 52 de ani formează un cuplu
Teleportarea cuantică a devenit posibilă într-o reușită istorică. Cum poate îmbunătăți Internetul la nivel global
Teleportarea cuantică a devenit posibilă într-o reușită istorică. Cum poate îmbunătăți Internetul la nivel global
Teleportarea cuantică a devenit posibilă într-o reușită istorică. Cum poate îmbunătăți Internetul la nivel global
Salată de orez cu ton, porumb și legume
Salată de orez cu ton, porumb și legume
Salată de orez cu ton, porumb și legume
Copilul cere apă înainte de culcare. De ce apare acest obicei și ce înseamnă cu adevărat
Copilul cere apă înainte de culcare. De ce apare acest obicei și ce înseamnă cu adevărat
Copilul cere apă înainte de culcare. De ce apare acest obicei și ce înseamnă cu adevărat
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Trigliceride mărite: ce valori normale au trigliceridele, de ce cresc și care sunt riscurile pentru sănătate
Trigliceride mărite: ce valori normale au trigliceridele, de ce cresc și care sunt riscurile pentru sănătate
Trigliceride mărite: ce valori normale au trigliceridele, de ce cresc și care sunt riscurile pentru sănătate
fresh
Pește cu cartofi natur, roșii coapte și salată de varză

Pește cu cartofi natur, roșii coapte și salată de varză

Pește cu cartofi natur, roșii coapte și salată de varză

Salată de fasole albă cu ton, ardei și țelină, plină de prospețime și culori

Salată de fasole albă cu ton, ardei și țelină, plină de prospețime și culori

Frigărui de somon cu legume. Prospețime mediteraneeană pe o frigăruie

Frigărui de somon cu legume. Prospețime mediteraneeană pe o frigăruie

Desert de post. Prăjitură cu banane și cocos, perfectă dacă nu vrei să gătești cu lapte și ouă

Desert de post. Prăjitură cu banane și cocos, perfectă dacă nu vrei să gătești cu lapte și ouă

Varza murată și zeama de varză: ce beneficii au pentru sănătate

Varza murată și zeama de varză: ce beneficii au pentru sănătate
închide