Pașii simpli pentru a prepara o supă cremă delicioasă de ciuperci. Sfaturi de la specialiști
Supa crema de ciuperci este un preparat cremos, bogat în proteine, potrivit pentru zilele reci. Se servește cu crutoane cu usturoi sau simple sau cu pâine proaspete. Descoperă și tu pașii simpli pentru a prepara o supă cremă delicioasă de ciuperci.
Supă crema de ciuperci poate fi servită simplă sau garnisită cu crutoane, semințe, verdețuri (pătrunjel sau mărar) și un strop de ulei de trufe pentru un plus de savoare.
Dacă vrei să obții o supă cremă de ciuperci de post poți înlocui smântâna poate fi înlocuită cu lapte vegetal. Sunt potrivite lapte de soia, migdale sau cocos. Fiecare dintre ele oferă o textură cremoasă și îi dă supei un gust delicios.
Trebuie să ții cont totuși de faptul că pot influența gustul final al supei, mai ales cele de migdale sau de cocos. De asemenea, untul se poate înlocui cu ulei de măsline, iar rezultatul va fi la fel de savuros și potrivit pentru perioadele de post.
Ingrediente
Mod de preparare
Pentru a prepara supa cremă de ciuperci, nu ai nevoie de foarte multe ingrediente, iar timpul de lucru este foarte scurt. Începe cu sotarea ciupercilor și a altor legume aromatice, cum ar fi ceapa și usturoiul, în puțin ulei sau unt.
După ce legumele s-au înmuiat și au eliberat aromele, se adaugă supă de legume pentru a da un plus de savoare. Dacă nu ai supă de legume poți folosi și apă, dar se pierde o parte din savoare.
Se lasă totul să fiarbă până când ciupercile devin fragede. Compoziția se pasează cu un blender pentru a obține o textură cremoasă, iar la final se poate adăuga smântână sau lapte vegetal pentru un gust mai bogat.
Cum prepari rețeta de supă cremă de ciuperci
Se pune uleiul la încins în tigaie, apoi se adaugă ceapa și usturoiul. Se lasă să se călească timp de 2-3 minute. Apoi se adaugă cartofii tăiați cubulețe de dimensiuni egale pentru a se găti în același timp. După ce aceștia se înmoaie, se pun ciupercile feliate și se lasă să se înmoaie.
După aceea, se toarnă supa de legume și se fierbe totul până legumele devin fragede. Se pasează amestecul cu un blender până devine cremos, apoi se adaugă smântâna, sarea și piperul după gust, și se amestecă.
Ce ingrediente poți să mai adaugi în supa cremă pentru un gust aparte
Pentru un gust aparte în supa cremă de ciuperci, se pot adăuga câteva ingrediente speciale. Trufe sau ulei de trufe vor oferi un accent de lux, amplificând aroma ciupercilor. Adăugarea unui strop de vin alb sau de coniac în timpul fierberii va intensifica gustul și va aduce note mai profunde.
Ierburi aromatice precum cimbru, rozmarin sau frunze de dafin pot aduce o notă subtilă de prospețime. De asemenea, puțin parmezan ras la final, nucșoară sau fulgi de migdale prăjiți pot transforma textura și aroma supei într-una cu adevărat specială.