Pentru că pastele se prepară într-un timp mai scurt, începe cu pregătirea gălbiorilor și a ingredientelor cu care îi prepari. Curăță bine gălbiorii de impurități și secționează-le vârful codițelor. Clătește-i cu apă rece și scurge-i foarte bine sau șterge-i. Dacă nu sunt foarte mari, îi poți prepara întregi.

Cum prepari paste cu gălbiori

După ce ai pregătit gălbiorii, curăță doi grăunți de usturoi și strivește-i ușor până se descoperă seva lor. Pe ceilalți doi îi toci în felii rotunde sau îi dai pe răzătoare.

Pune uleiul într-o tigaie, adaugă untul și cei doi căței de usturoi și așază tigaia pe flacăra aragazului. Lasă untul să se topească în ulei, amestecând cei doi căței de usturoi striviți prin el. Amestecă-i timp de aproximativ un minut, pentru a se aromatiza untul, apoi îndepărtează cei doi căței de usturoi și adaugă gălbiorii.

Adaugă și puțină sare și piper peste gălbiori și gătește-i în untul aromat cu usturoi, amestecându-i cu o spatulă, pentru a se pătrunde uniform.

Între timp poți pregăti și pastele.

Citește și acest articol cu 10 sfaturi ca să gătești cele mai bune paste.

Pune o oală cu 1250 ml de apă la fiert. Când apa începe să clocotească, adaugă o linguriță de sare în ea. Amestecă cu spatula până când sarea este dizolvată. Lasă apa să atingă din nou punctul de fierbere și adaugă pastele. Fierbe pastele pentru timpul recomandat pe ambalajul acestora.

Apoi, scurge-le și adaugă-le în tigaia cu gălbiori. Mai adaugă și puțină apă, dar și usturoiul tocat mărunt. Amestecă ușor pastele cu gălbiorii și mai prepară-le împreună pentru 6-8 minute în tigaie.

După ce sunt preparate, poți stinge flacăra aragazului. Adaugă peste delicioasele paste cu gălbiori și pătrunjelul verde, tocat mărunt. Pe acesta îl mai poți adăuga și în timpul servirii, pentru un plus de prospețime.

Dacă ești în căutarea mai multor rețete cu paste, simple și rapide, mai poți trece pe lista de preparat și rețeta de spaghete aglio e olio. Este cea mai simplă rețetă de paste