Pastramă din piept de pui. Mezel de casă simplu și gustos
Dacă obișnuiești să folosești diferite mezeluri pe platourile cu aperitive, sau pentru gustări delicioase, află că le poți prepara și în casă. Îți oferim în acest scop o rețetă de pastramă din piept de pui, simplă și ușor de preparat.
Galerie foto
Mezelurile sunt, adesea, opțiunea ideală de a umple un platou cu aperitive pentru mesele festive. Mai sunt ideale și pentru a le include în sandvișuri, pentru gustările de la serviciu. Sunt gustoase, sunt condimentate și sunt foarte apreciate. Iar dacă sunt preparate în casă, sunt și sănătoase.
Mezelurile pot fi preparate din orice tip de carne: de porc, de vită, de pasăre sau chiar de miel. Descoperă aici și rețeta pentru pastramă de porc preparată la cuptor. În continuare poți urmări rețeta completă pentru pastrama din carne de pui
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu pregătirea pieptului de pui pe care îl secționezi în două, pe jumătate. Apoi îl cureți de pielițe și de tendoane, pentru că acestea se vor strânge în jurul cărnii, în timpul tratamentului termic. Când ai carnea pregătită, poți prepara și saramura.
Cum prepari saramura pentru pastramă din piept de pui
Ia o caserolă de plastic încăpătoare care să fie dotată și cu capac. Poți folosi și vase de porțelan, dar cu capace. Pune în vasul ales sarea, zahărul, boabele de ienibahar, foile de dafin și apa.
Amestecă ingredientele cu o spatulă până când sarea și zahărul sunt dizolvate în apă. Apoi adaugă cele două bucăți din piept de pui, curățate. Urmărește ca lichidul din vas să acopere bucățile de carne. Dacă este cazul, mai adaugă apă, dar și condimente, în funcție de cantitatea de apă adăugată. Acoperă vasul cu capac și pune-l la frigider. Lasă pieptul de pui în saramură, la rece pentru 24 de ore. A doua zi, scoate bucățile din piept de pui și șterge-le cu prosoape de hârtie absorbante.
Cum pregătești marinada
Scurge saramura din vas și în locul ei adaugă mierea, uleiul de măsline, sosul de soia, boiaua de ardei dulce si piperul. Amestecă bine toate aceste ingrediente până când obții un sos. Unge cu acest sos bucățile din piept de pui pe toate părțile. Pune-le în vas, acoperă-l cu capacul și pune din nou vasul la frigider pentru 5-6 ore sau pentru 24 de ore.
După acest interval de timp pune bucățile de carne într-o tavă de cuptor și acoperă tava cu hârtie de copt.
Pune tava la cuptor, la 180 de grade Celsius și coace delicioasa pastramă din piept de pui pentru 50-60 de minute. Din când în când mai unge bucățile de carne cu sucul lăsat în tavă. Nu adăuga apă în tavă pentru că pieptul de pui va fi suculent. După coacere, lasă mezelul din piept de pui să se răcească apoi îl poți felia și servi.
Descoperă și o rețetă de ruladă din fleică de porc la cuptor, perfectă pentru un platou cu aperitive.
Galerie foto