Pastramă de porc preparată la cuptor. Mezel delicios de casă

Dacă vrei să te bucuri de gustul delicios, dar sănătos al mezelurilor, nu ezita să le prepari în casă. Îți oferim în acest scop o rețetă de pastramă de porc preparată la cuptor, perfectă pentru platoul cu aperitive de sărbători.

Pastramă de porc preparată la cuptor, porționată pe un tocător de lemn alături de un cuțit
Galerie foto

Galerie foto

Pastrama de porc se porționează mai bine după răcirea completă / Shutterstock

Mezelurile sunt preparate din carne și fac deliciul platourilor cu aperitive pregătite cu diferite ocazii speciale. Se pot prepara din orice tip de carne, dar cele din carne de porc sunt specifice sărbătorilor de iarnă.

Satisfacția este mult mai mare când mezelurile sunt preparate în casă. Astfel, poți deține controlul ingredientelor, dar și al gustului.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Un platou bogat cu mezeluri preparate în casă poate conține tobă de porc, lebăr, caltaboși, șuncă, pastramă, slănină afumată și multe altele. Descoperă aici și cum poți să faci slănină afumată la tine acasă. Iar în continuare poți urmări lista de ingrediente și pașii necesari preparării pastramei de porc.

Ingrediente

Mod de preparare

Procesul de pregătire al pastramei se întinde pe parcursul a două zile, apoi urmează prepararea acesteia la cuptor. Primul pas constă în pregătirea saramurii, iar al doilea în pregătirea unei marinade, în care se va răsfăța carnea înainte de prepararea la cuptor.

Cum pregătești saramura pentru pastramă de porc preparată la cuptor

Folosește un vas de plastic mai încăpător, cum ar fi o caserolă cu capac. Pune în el sarea, zahărul, piperul, foile de dafin și apa rece. Amestecă intens până când se topește sarea si zahărul. Apoi scufundă bucata de carne în lichidul format.

Este important ca bucata de carne sa fie acoperită de saramură pentru a se pătrunde uniform. Închide caserola cu capacul din dotare și pune-o la frigider. Lasă cotletul de porc în saramură pentru minim 24 de ore.

După expirarea timpului scoate carnea, șterge-o cu prosoape de hârtie, șterge și caserola și prepară marinada.

Amestecă în caserola curățată uleiul cu sosul de soia și toate celelalte ingrediente menționate în listă. Pune bucata de carne în marinadă, închide din nou caserola și pune-o la frigider pentru alte 24 de ore. Descoperă aici și un articol interesant despre cum să marinezi carnea de porc pentru o friptură cu gust irezistibil.

Pasul de preparare al pastramei de porc la cuptor

După ce cotletul de porc s-a marinat la rece, răstoarnă-l într-o tavă împreună cu marinada. Mai adaugă și o ceașcă de apă și pune tava la cuptor, la 180 de grade Celsius, pentru o oră și 30 de minute. Timpul de preparare depinde și de grosimea bucății de carne. Pe parcurs, mai întoarce carnea de pe o parte pe cealaltă. Dacă constați că lichidul din tavă scade, mai adaugă puțină apă caldă.

Pentru a face testul coacerii pastramei, înfige o scobitoare in mijlocul acesteia și dacă nu iese lichid din ea, este gata. Lasă delicioasa pastramă de porc preparată la cuptor să se răcească pentru a o putea porționa frumos.

Dacă dorești să prepari pentru masa de Crăciun și o friptură de porc delicioasă, încearcă rețeta de friptură de porc asortată la cuptor.

Citește și
Pastramă de porc preparată la cuptor și porționată pe un tocător de lemn
Galerie foto

Galerie foto

Cotlet de porc într-o caserolă cu saramură
Pastramă de porc preparată la cuptor, porționată pe un tocător de lemn alături de un cuțit
Felii subțiri din pastramă de porc pe o farfurie, cu un decor și felii subțiri de castraveți
+21
CELE MAI CITITE
Prăjitură cu cireșe și cocos porționată în tava de copt
Prăjitură cu cireșe și cocos. Rețetă simplă de desert delicios și aromat
Prăjitură cu cireșe și cocos. Rețetă simplă de desert delicios și aromat
Prăjiturele cu cireșe, una secționată pe un platou de lemn
Muffins cu cireșe. Rețetă de desert simplu și delicios
Muffins cu cireșe. Rețetă de desert simplu și delicios
Crochete din mămăligă cu parmezan pe un platou rotund de lemn, alături de un bol cu sos de brânzeturi și o solniță
Crochete din mămăligă cu parmezan și sos de brânzeturi
Crochete din mămăligă cu parmezan și sos de brânzeturi
Prăjitură la tigaie porționată pe un platou negru și decorată cu fulgi de migdale și zahăr pudră
Prăjitură la tigaie. Rețetă de desert rapid, pentru momentele dulci ale zilei
Prăjitură la tigaie. Rețetă de desert rapid, pentru momentele dulci ale zilei
Ruladă de pui umplută cu ficat și usturoi verde porționată pe o farfurie cu roșii și rucola
Ruladă de pui umplută cu ficat și usturoi verde
Ruladă de pui umplută cu ficat și usturoi verde
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
rețetă carne de porc la cuptor cu legume
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Biluțe de brânză cu ardei și condimente pe un platou de lemn
Galerie foto
Biluțe de brânză cu ardei și condimente. Rețetă de aperitiv festiv
Biluțe de brânză cu ardei și condimente. Rețetă de aperitiv festiv
Jumări crocante de porc servite într-un castron alb
Jumări crocante de porc. Rețeta de casă
Jumări crocante de porc. Rețeta de casă
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Înghețată de căpșuni cu cireșe în bol, decorată cu mentă, cireșe și căpșuni, alături de un bol cu cireșe
08:16
Înghețată de căpșuni cu cireșe. Un desert răcoritor, de sezon Înghețată de căpșuni cu cireșe. Un desert răcoritor, de sezon
Porție de paste penne cu pesto de busuioc și parmezan în farfurie cu furculiță, alături de un bol cu parmezan, un bol cu sos pesto, o sticlă cu ulei, usturoi și frunze de busuioc
07:46
Paste penne cu pesto de busuioc și parmezan Paste penne cu pesto de busuioc și parmezan
Limonadă cu ghimbir și mentă în două pahare, alături de ghimbir, mentă și lămâi proaspete
17 iunie, 08:57
Limonadă cu ghimbir și mentă. Cum dai gust și aromă băuturii tale Limonadă cu ghimbir și mentă. Cum dai gust și aromă băuturii tale
Biscuiți digestivi cu fulgi de ovăz, unul rupt
17 iunie, 06:51
Biscuiți digestivi cu fulgi de ovăz. Rețeta unui desert sănătos Biscuiți digestivi cu fulgi de ovăz. Rețeta unui desert sănătos
Pâine aperitiv cu usturoi și cașcaval, decorată cu cimbru, alături de un recipient de sticlă cu ulei și verdeață și frunze de busuioc
16 iunie, 12:26
Pâine aperitiv cu usturoi și cașcaval. Cum poți transforma pâinea învechită în gustare delicioasă Pâine aperitiv cu usturoi și cașcaval. Cum poți transforma pâinea învechită în gustare delicioasă
Gem de căpșuni fără conservanți în borcan și în lingură, alături de un bol cu căpșuni proaspete
16 iunie, 12:21
Gem de căpșuni fără conservanți. Rețetă simplă și ușoară Gem de căpșuni fără conservanți. Rețetă simplă și ușoară
Prăjitură la tigaie porționată pe un platou negru și decorată cu fulgi de migdale și zahăr pudră
15 iunie, 12:30
Prăjitură la tigaie. Rețetă de desert rapid, pentru momentele dulci ale zilei Prăjitură la tigaie. Rețetă de desert rapid, pentru momentele dulci ale zilei
Înghețată de căpșuni cu banane în caserolă cu lingură și într-un cornet, alături de căpșuni proaspete, două cornete de înghețată și o banană tăiată în rondele
15 iunie, 12:29
Înghețată de căpșuni cu banane. Rețetă simplă de desert răcoros Înghețată de căpșuni cu banane. Rețetă simplă de desert răcoros
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Cremă pentru tort pe care o poți prepara fără fierbere. Cea mai rapidă rețetă
1
Cremă pentru tort pe care o poți prepara fără fierbere. Cea mai rapidă rețetă
Cremă pentru tort pe care o poți prepara fără fierbere. Cea mai rapidă rețetă
Rețeta de cremă pentru tort pe care o poți prepara fără fierbere este cea mai ușoară variantă de umplere a prăjiturilor. Nu ai nevoie decât de trei ingrediente și poate fi...
Înghețată de banane cu ciocolată. Desertul perfect în orice anotimp
2
Înghețată de banane cu ciocolată. Desertul perfect în orice anotimp
Înghețată de banane cu ciocolată. Desertul perfect în orice anotimp
Dacă vrei un desert rapid și ușor de făcut, atunci poți alege să faci o înghețată de banane cu ciocolată. Nu ai nevoie de mai mult de 20 de minute pentru...
8 moduri de a transforma iaurtul grecesc într-o delicatesă
3
8 moduri de a transforma iaurtul grecesc într-o delicatesă
8 moduri de a transforma iaurtul grecesc într-o delicatesă
Atunci când ai nevoie de o gustare sănătoasă și hrănitoare, iaurtul grecesc pare una dintre cele mai bune opțiuni. Doar că te poți plictisi de el, oricât de conștientă ai fi...
Coșulețe aperitiv cu brânză și avocado. Rețetă de gustări delicioase
4
Coșulețe aperitiv cu brânză și avocado. Rețetă de gustări delicioase
Coșulețe aperitiv cu brânză și avocado. Rețetă de gustări delicioase
Pentru gustări simple, rapide și delicioase sau pentru un platou festiv, îți oferim o rețetă de coșulețe aperitiv cu brânză și avocado. Sunt și gustoase, dar și aspectuoase. Combinația de brânză...
Batoane pufoase cu gem. Rețetă simplă pentru deliciul copiilor
5
Batoane pufoase cu gem. Rețetă simplă pentru deliciul copiilor
Batoane pufoase cu gem. Rețetă simplă pentru deliciul copiilor
Dacă nu mai știi ce să mai pui în pachețelul pentru școală al copilului, rețeta de batoane pufoase cu gem te poate scoate din impas. Este o rețetă simplă și cu...
Parteneri
Ce ai în comun cu semnul zodiacal opus. Află ce spun astrologii despre semnele surori
Ce ai în comun cu semnul zodiacal opus. Află ce spun astrologii despre „semnele surori”
Ce ai în comun cu semnul zodiacal opus. Află ce spun astrologii despre „semnele surori”
Toată ţara, sub avertizări cod galben şi portocaliu de caniculă azi şi mâine. Vom resimţi temperaturi de peste 40 de grade Celsius
Toată ţara, sub avertizări cod galben şi portocaliu de caniculă azi şi mâine. Vom resimţi temperaturi de peste 40 de grade Celsius
Toată ţara, sub avertizări cod galben şi portocaliu de caniculă azi şi mâine. Vom resimţi temperaturi de peste 40 de grade Celsius
Cum arată şi ce studii are soţia lui Edi Iordănescu! Este cu zece ani mai mică decât selecţionerul României
Cum arată şi ce studii are soţia lui Edi Iordănescu! Este cu zece ani mai mică decât selecţionerul României
Cum arată şi ce studii are soţia lui Edi Iordănescu! Este cu zece ani mai mică decât selecţionerul României
Zece ispite masculine sunt gata să pornească într-o călătorie unică la Insula Iubirii
Zece ispite masculine sunt gata să pornească într-o călătorie unică la Insula Iubirii
Zece ispite masculine sunt gata să pornească într-o călătorie unică la Insula Iubirii
Bige Önal formează un cuplu cu un fotograf din Turcia. Fosta parteneră a lui Aras Bulut Iynemli iubește din nou
Bige Önal formează un cuplu cu un fotograf din Turcia. Fosta parteneră a lui Aras Bulut Iynemli iubește din nou
Bige Önal formează un cuplu cu un fotograf din Turcia. Fosta parteneră a lui Aras Bulut Iynemli iubește din nou
Explozia cosmică unică în viață ce are loc în această vară. Așa ceva se întâmplă doar o dată la 80 de ani
Explozia cosmică unică în viață ce are loc în această vară. Așa ceva se întâmplă doar o dată la 80 de ani
Explozia cosmică unică în viață ce are loc în această vară. Așa ceva se întâmplă doar o dată la 80 de ani
Guguluf cu mascarpone și glazură de lămâie, decorat cu căpșuni
Guguluf cu mascarpone și glazură de lămâie, decorat cu căpșuni
Guguluf cu mascarpone și glazură de lămâie, decorat cu căpșuni
Tot ce trebuie să știi dacă fătul este în poziție pelviană completă
Tot ce trebuie să știi dacă fătul este în poziție pelviană completă
Tot ce trebuie să știi dacă fătul este în poziție pelviană completă
Camila Cabello a arătat uimitor în timpul unei ieșiri în Monaco. Diva a purtat o rochie albastră cu un decupaj îndrăzneț în zona coapselor
Camila Cabello a arătat uimitor în timpul unei ieșiri în Monaco. Diva a purtat o rochie albastră cu un decupaj îndrăzneț în zona coapselor
Camila Cabello a arătat uimitor în timpul unei ieșiri în Monaco. Diva a purtat o rochie albastră cu un decupaj îndrăzneț în zona coapselor
Ceaiuri care încetinesc procesul de îmbătrânire. Efectele benefice ale acestor băuturi
Ceaiuri care încetinesc procesul de îmbătrânire. Efectele benefice ale acestor băuturi
Ceaiuri care încetinesc procesul de îmbătrânire. Efectele benefice ale acestor băuturi
fresh
Gem de căpșuni fără conservanți. Rețetă simplă și ușoară

Gem de căpșuni fără conservanți. Rețetă simplă și ușoară

Gem de căpșuni fără conservanți. Rețetă simplă și ușoară

Pâine aperitiv cu usturoi și cașcaval. Cum poți transforma pâinea învechită în gustare delicioasă

Pâine aperitiv cu usturoi și cașcaval. Cum poți transforma pâinea învechită în gustare delicioasă

Limonadă cu ghimbir și mentă. Cum dai gust și aromă băuturii tale

Limonadă cu ghimbir și mentă. Cum dai gust și aromă băuturii tale

Biscuiți digestivi cu fulgi de ovăz. Rețeta unui desert sănătos

Biscuiți digestivi cu fulgi de ovăz. Rețeta unui desert sănătos

Înghețată de căpșuni cu cireșe. Un desert răcoritor, de sezon

Înghețată de căpșuni cu cireșe. Un desert răcoritor, de sezon
închide