Pide turcești sau Pizza turcească, preparată sub formă de bărcuțe

timpul de preparare
Timp de gătire: 15 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Gustare
tipul bucătăriei
bucătăria: Turcească

Dacă ți-au atras privirea interesantele felii de pizza turcească în vitrinele fast food-urilor sau pe la street food-uri, află că le poți prepara cu ușurință în propria bucătărie. Îți oferim mai jos rețeta de Pide turcești sau Pizza turcească, preparată sub formă de bărcuțe.

Pizza turcească pe o hârtie de copt, alături de roșii proaspete
Galerie foto

Galerie foto

Pizza turcească este delicioasă atât caldă cât și rece / Shutterstock

Pidele turcești se prepară tot dintr-un aluat dosit, dar mai fraged decât aluatul clasic de pizza. Frăgezimea este dată adaosul de ouă, unt și lapte. Este un aluat asemănător celui de cozonac, dar neîndulcit. Umpluturile pentru pide turcești se pot pregăti în mai multe moduri, în funcție de gustul fiecăruia. În rețeta clasică se folosește carne de miel, tocată. Dar se poate adăuga și alt tip de carne tocată sau o combinație de brânzeturi. Se pot folosi și diferite umpluturi vegetariene pe bază de spanac sau ciuperci, etc.

Citește și

Descoperă aici și rețeta clasică pentru aluat de pizza, inspirată din bucătăria lui Jamie Oliver. Iar mai jos, îți oferim rețeta detaliată pentru pidele turcești umplute cu carne tocată și legume.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu prepararea aluatului care necesită trei etape: amestecarea ingredientelor, frământarea aluatului și dospirea acestuia. În timp ce aluatul se dospește vei pregăti umplutura pentru pizza.

Cum prepari aluat pentru pide turcești sau Pizza turcească

Pune făina într-un bol de frământare, dar nu înainte de a o trece prin sită. Amestecă într-un alt bol drojdia cu zahărul și adaugă amestecul la mijlocul făinii din bol. Toarnă puțin lapte cald peste drojdie și zahăr și amestecă ușor încorporând în amestec și din făină. Amestecă oul cu sarea și untul topit și adaugă-le în bolul cu ingrediente. Apoi începe amestecarea acestora, turnând în fir subțire restul de lapte cald.

Frământă aluatul până când nu se mai lipește de mâini, acoperă-l cu un prosop sau o folie alimentară și lasă-l la dospit pentru 45 de minute.

Între timp te ocupi de pregătirea ingredientelor pentru umplutură.

Pune o tigaie cu uleiul la încins și adaugă partea albă de la ceapă și usturoi, tocată mărunt. Amestecă ingredientele prin uleiul încins timp de câteva secunde, apoi adaugă carnea tocată. Presără sare, piper și cimbrișor și amestecă bine carnea cu ceapa și usturoiul din tigaie. Când granulele de carne se deschid la culoare, adaugă sosul de roșii. Amestecă bine toate ingredientele și mai lasă-le la preparat 4-5 minute. Apoi stinge focul și lasă compoziția pentru umplutură la răcit, până când se dospește aluatul.

Descoperă și rețeta de pizza Quattro Formaggi.

Cum formezi și coci pizza turcească

Pornește cuptorul la 200 de grade  Celsius și așază hârtie de copt în tava mare a cuptorului.

Împarte aluatul în două părți egale. Întinde fiecare parte de aluat cu sucitorul, oferindu-i o formă ovală, alungită. Împarte și umplutura în două și pune-o la mijlocul foilor de aluat, lăsând 2 cm de margini libere. Aluatul liber de pe margini îl aduci deasupra umpluturii. La capete, răsucești ușor aluatul ca la opincuțele țărănești. Vei forma 2 pide cu dimensiunile aproximative de  30 x 15 cm. Unge aluatul la suprafață cu ou bătut.

Presară cuburi de roșii, cuburi de ardei gras și de ardei iute, dar și cașcavalul răzuit, peste umplutura de carne tocată.

Coacem delicioasele pide turcești sau pizza turcească pentru 15-20 de minute, la 200 de grade Celsius. Savurează-le calde sau reci, presărate cu verdeață tocată, simple sau cu ketchup.

Citește și
Pide turcești sau Pizza turcească secționate pe o hârtie de copt
Galerie foto

Galerie foto

Pasul de ungere a aluatului de pizza cu ou
Pasul de modelare sub formă de bărcuță pentru pide turcești sau Pizza turcească
Pizza turcească pe o hârtie de copt, alături de roșii proaspete
+1
CELE MAI CITITE
Prăjitură cu iaurt și vișine porționată
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble, secționată
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble
Écrasé de cartofi în bol
Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească
Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească
Porție de tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic pe o farfurie cu linguriță, alături de un platou cu tiramisu
Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian
Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian
Merdenele pe un tocător de lemn
Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză
Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
lahmacun
Cum să prepari acasă pizza turcească sau lahmacun
Cum să prepari acasă pizza turcească sau lahmacun
Pizza cu ciuperci și măsline porționată și decorată cu frunze de busuioc
Galerie foto
Pizza cu ciuperci și măsline. Rețetă simplă și ușoară
Pizza cu ciuperci și măsline. Rețetă simplă și ușoară
calzone pusă pe un blat de lemn lângă o furculiță și un cuțit
Calzone, pizza inventată de italieni pentru a fi mâncată din mers
Calzone, pizza inventată de italieni pentru a fi mâncată din mers
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Biscuiți cu mentă în coș cu ștergar, decorați cu frunze de mentă
3 iulie, 07:41
Biscuiți cu mentă, fragezi, aromați și cu gust răcoritor Biscuiți cu mentă, fragezi, aromați și cu gust răcoritor
ouă expirate
3 iulie, 06:02
Mai poți consuma ouăle după ce expiră? Iată ce spun specialiștii Mai poți consuma ouăle după ce expiră? Iată ce spun specialiștii
Porții de ștrudel cu cartofi și cașcaval pe o farfurie cu furculiță și cuțit
2 iulie, 05:43
Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez
Cobbler cu caise și lavandă în bol cu linguriță, alături de un buchet de lavandă
2 iulie, 05:21
Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat
Krapfen sau gogoși austriece pufoase, umplute cu gem și decorate cu zahăr
1 iulie, 06:38
Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem
Porție de Ciulama de pui cu ciuperci și smântână în bol cu furculiță, doi căței de usturoi și felii de pâine
1 iulie, 05:57
Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc
Sparanghel înfășurat în bacon
30 iunie, 06:02
Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă
Chocotorta pe un platou, decorată cu biscuiți și ciocolată
30 iunie, 05:44
Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Clafoutis cu vișine. Un desert tradițional din bucătăria franceză
Clafoutis cu vișine. Un desert tradițional din bucătăria franceză
Clafoutis cu vișine. Un desert tradițional din bucătăria franceză
El este italianul ucis de ursoaică pe Transfăgărăşan. Momentul atacului
El este italianul ucis de ursoaică pe Transfăgărăşan. Momentul atacului
El este italianul ucis de ursoaică pe Transfăgărăşan. Momentul atacului
Ion Țiriac, ajutor uriaș pentru Mihai Leu. Gestul făcut pentru campionul care a murit la 56 de ani
Ion Țiriac, ajutor uriaș pentru Mihai Leu. Gestul făcut pentru campionul care a murit la 56 de ani
Ion Țiriac, ajutor uriaș pentru Mihai Leu. Gestul făcut pentru campionul care a murit la 56 de ani
Exclusiv | Cum a ajutat-o experiența de la Insula Iubirii sezonul 9 pe ispita Andreea Aurica. Ce spune despre Thailanda
Exclusiv | Cum a ajutat-o experiența de la Insula Iubirii sezonul 9 pe ispita Andreea Aurica. Ce spune despre Thailanda
Exclusiv | Cum a ajutat-o experiența de la Insula Iubirii sezonul 9 pe ispita Andreea Aurica. Ce spune despre Thailanda
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Șarlota cu zmeură și pișcoturi
Șarlota cu zmeură și pișcoturi
Șarlota cu zmeură și pișcoturi
Cum să încurajezi cooperarea între copii: Jocuri și activități de grup
Cum să încurajezi cooperarea între copii: Jocuri și activități de grup
Cum să încurajezi cooperarea între copii: Jocuri și activități de grup
Beyoncé a fost nevoită să oprească brusc concertul din Houston, după o defecțiune tehnică periculoasă: Stop, stop, stop
Beyoncé a fost nevoită să oprească brusc concertul din Houston, după o defecțiune tehnică periculoasă: „Stop, stop, stop”
Beyoncé a fost nevoită să oprească brusc concertul din Houston, după o defecțiune tehnică periculoasă: „Stop, stop, stop”
Proteina din mazăre vs. proteina din zer: care este cea mai sănătoasă
Proteina din mazăre vs. proteina din zer: care este cea mai sănătoasă
Proteina din mazăre vs. proteina din zer: care este cea mai sănătoasă
fresh
Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez

Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez

Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez

Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat

Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat

Biscuiți cu mentă, fragezi, aromați și cu gust răcoritor

Biscuiți cu mentă, fragezi, aromați și cu gust răcoritor

Mai poți consuma ouăle după ce expiră? Iată ce spun specialiștii

Mai poți consuma ouăle după ce expiră? Iată ce spun specialiștii
închide