Pide turcești sau Pizza turcească, preparată sub formă de bărcuțe

timpul de preparare
Timp de gătire: 15 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Gustare
tipul bucătăriei
bucătăria: Turcească

Dacă ți-au atras privirea interesantele felii de pizza turcească în vitrinele fast food-urilor sau pe la street food-uri, află că le poți prepara cu ușurință în propria bucătărie. Îți oferim mai jos rețeta de Pide turcești sau Pizza turcească, preparată sub formă de bărcuțe.

Pizza turcească pe o hârtie de copt, alături de roșii proaspete
Galerie foto

Galerie foto

Pizza turcească este delicioasă atât caldă cât și rece / Shutterstock

Pidele turcești se prepară tot dintr-un aluat dosit, dar mai fraged decât aluatul clasic de pizza. Frăgezimea este dată adaosul de ouă, unt și lapte. Este un aluat asemănător celui de cozonac, dar neîndulcit. Umpluturile pentru pide turcești se pot pregăti în mai multe moduri, în funcție de gustul fiecăruia. În rețeta clasică se folosește carne de miel, tocată. Dar se poate adăuga și alt tip de carne tocată sau o combinație de brânzeturi. Se pot folosi și diferite umpluturi vegetariene pe bază de spanac sau ciuperci, etc.

Citește și

Descoperă aici și rețeta clasică pentru aluat de pizza, inspirată din bucătăria lui Jamie Oliver. Iar mai jos, îți oferim rețeta detaliată pentru pidele turcești umplute cu carne tocată și legume.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu prepararea aluatului care necesită trei etape: amestecarea ingredientelor, frământarea aluatului și dospirea acestuia. În timp ce aluatul se dospește vei pregăti umplutura pentru pizza.

Cum prepari aluat pentru pide turcești sau Pizza turcească

Pune făina într-un bol de frământare, dar nu înainte de a o trece prin sită. Amestecă într-un alt bol drojdia cu zahărul și adaugă amestecul la mijlocul făinii din bol. Toarnă puțin lapte cald peste drojdie și zahăr și amestecă ușor încorporând în amestec și din făină. Amestecă oul cu sarea și untul topit și adaugă-le în bolul cu ingrediente. Apoi începe amestecarea acestora, turnând în fir subțire restul de lapte cald.

Frământă aluatul până când nu se mai lipește de mâini, acoperă-l cu un prosop sau o folie alimentară și lasă-l la dospit pentru 45 de minute.

Între timp te ocupi de pregătirea ingredientelor pentru umplutură.

Pune o tigaie cu uleiul la încins și adaugă partea albă de la ceapă și usturoi, tocată mărunt. Amestecă ingredientele prin uleiul încins timp de câteva secunde, apoi adaugă carnea tocată. Presără sare, piper și cimbrișor și amestecă bine carnea cu ceapa și usturoiul din tigaie. Când granulele de carne se deschid la culoare, adaugă sosul de roșii. Amestecă bine toate ingredientele și mai lasă-le la preparat 4-5 minute. Apoi stinge focul și lasă compoziția pentru umplutură la răcit, până când se dospește aluatul.

Descoperă și rețeta de pizza Quattro Formaggi.

Cum formezi și coci pizza turcească

Pornește cuptorul la 200 de grade  Celsius și așază hârtie de copt în tava mare a cuptorului.

Împarte aluatul în două părți egale. Întinde fiecare parte de aluat cu sucitorul, oferindu-i o formă ovală, alungită. Împarte și umplutura în două și pune-o la mijlocul foilor de aluat, lăsând 2 cm de margini libere. Aluatul liber de pe margini îl aduci deasupra umpluturii. La capete, răsucești ușor aluatul ca la opincuțele țărănești. Vei forma 2 pide cu dimensiunile aproximative de  30 x 15 cm. Unge aluatul la suprafață cu ou bătut.

Presară cuburi de roșii, cuburi de ardei gras și de ardei iute, dar și cașcavalul răzuit, peste umplutura de carne tocată.

Coacem delicioasele pide turcești sau pizza turcească pentru 15-20 de minute, la 200 de grade Celsius. Savurează-le calde sau reci, presărate cu verdeață tocată, simple sau cu ketchup.

Citește și
Pide turcești sau Pizza turcească secționate pe o hârtie de copt
Galerie foto

Galerie foto

Pasul de ungere a aluatului de pizza cu ou
Pasul de modelare sub formă de bărcuță pentru pide turcești sau Pizza turcească
Pizza turcească pe o hârtie de copt, alături de roșii proaspete
+1
CELE MAI CITITE
Porții de negresă de post cu ulei de cocos
Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat
Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat
Chec de post zebrat porționat
Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos
Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos
Chifle pufoase cu susan într-un coș cu ștergar
Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post
Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post
Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean în bol cu furculiță
Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean. Rețetă caldă, plină de culoare
Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean. Rețetă caldă, plină de culoare
pilaf sârbesc cu legume
Rețetă de post: pilaf sârbesc cu legume. Cum îl prepari când nu mănânci carne
Rețetă de post: pilaf sârbesc cu legume. Cum îl prepari când nu mănânci carne
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
lahmacun
Cum să prepari acasă pizza turcească sau lahmacun
Cum să prepari acasă pizza turcească sau lahmacun
Pizza cu ciuperci și măsline porționată și decorată cu frunze de busuioc
Galerie foto
Pizza cu ciuperci și măsline. Rețetă simplă și ușoară
Pizza cu ciuperci și măsline. Rețetă simplă și ușoară
calzone pusă pe un blat de lemn lângă o furculiță și un cuțit
Calzone, pizza inventată de italieni pentru a fi mâncată din mers
Calzone, pizza inventată de italieni pentru a fi mâncată din mers
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
maioneză de post de la mănăstire
25 noiembrie, 06:31
Rețetă de maioneză de post de la mănăstirea Chiroiu. Cum o prepară măicuța Alexandra Rețetă de maioneză de post de la mănăstirea Chiroiu. Cum o prepară măicuța Alexandra
Prăjitură de post cu mere cuburi, porționată pe un platou
25 noiembrie, 05:52
Prăjitură de post cu mere cuburi, aromată și plină de bucăți fructate Prăjitură de post cu mere cuburi, aromată și plină de bucăți fructate
Tocană de pui cu vinete năut și roșii
25 noiembrie, 05:06
Tocănița de pui cu vinete și roșii. Rețeta mediteraneană pe care trebuie să o încerci Tocănița de pui cu vinete și roșii. Rețeta mediteraneană pe care trebuie să o încerci
Gutui coapte cu nuci și miere pe o farfurie cu furculiță și într-un bol de sticlă
24 noiembrie, 13:39
Gutui coapte cu nuci și miere. Aromă de toamnă, simplitate și căldură în farfurie Gutui coapte cu nuci și miere. Aromă de toamnă, simplitate și căldură în farfurie
carne de curcan pe un tocător
24 noiembrie, 05:49
Cele mai bune condimente pentru carnea de curcan. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant Cele mai bune condimente pentru carnea de curcan. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant
cartofii țărănești cu ceapă
24 noiembrie, 05:47
Rețete de post: cartofi țărănești cu ceapă. Ingredientul secret care le da o aroma specială Rețete de post: cartofi țărănești cu ceapă. Ingredientul secret care le da o aroma specială
Paste cu carne tocată și sos cremos de roșii
23 noiembrie, 06:59
Paste cu carne tocată și sos cremos de roșii. O cină gata în 30 de minute Paste cu carne tocată și sos cremos de roșii. O cină gata în 30 de minute
Cum se curăță scoicile
23 noiembrie, 05:57
Cum se curăță scoicile. Metoda simplă prin care le poți pregăti acasă Cum se curăță scoicile. Metoda simplă prin care le poți pregăti acasă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Meserii potrivite pentru zodia Vărsător. Ce cariere ar trebui să urmeze acești nativi
Meserii potrivite pentru zodia Vărsător. Ce cariere ar trebui să urmeze acești nativi
Meserii potrivite pentru zodia Vărsător. Ce cariere ar trebui să urmeze acești nativi
Explozie într-un bloc din Buftea: 5 victime. Există risc de prăbuşire
Explozie într-un bloc din Buftea: 5 victime. Există risc de prăbuşire
Explozie într-un bloc din Buftea: 5 victime. Există risc de prăbuşire
Andrei Rațiu are o nouă poreclă, după ce a amp;#8220;rupt norii” în Spania: amp;#8220;E pur și simplu o nebunie!”
Andrei Rațiu are o nouă poreclă, după ce a amp;#8220;rupt norii” în Spania: amp;#8220;E pur și simplu o nebunie!”
Andrei Rațiu are o nouă poreclă, după ce a amp;#8220;rupt norii” în Spania: amp;#8220;E pur și simplu o nebunie!”
Andreea Bălan și Victor Cornea au stabilit data nunții. Ce însemnătate are acea zi
Andreea Bălan și Victor Cornea au stabilit data nunții. Ce însemnătate are acea zi
Andreea Bălan și Victor Cornea au stabilit data nunții. Ce însemnătate are acea zi
Actrița Ahu Yagtu din Furtună pe Bosfor a suferit un anevrism cerebral. Care este starea vedetei în prezent
Actrița Ahu Yagtu din Furtună pe Bosfor a suferit un anevrism cerebral. Care este starea vedetei în prezent
Actrița Ahu Yagtu din Furtună pe Bosfor a suferit un anevrism cerebral. Care este starea vedetei în prezent
7 chatboți AI mai buni decât ChatGPT, potrivit utilizatorilor. Ce platformă a ieșit pe primul loc
7 chatboți AI mai buni decât ChatGPT, potrivit utilizatorilor. Ce platformă a ieșit pe primul loc
7 chatboți AI mai buni decât ChatGPT, potrivit utilizatorilor. Ce platformă a ieșit pe primul loc
Muffins cu cacao de post
Muffins cu cacao de post
Muffins cu cacao de post
Cele mai bune 5 vitamine pentru adolescenți
Cele mai bune 5 vitamine pentru adolescenți
Cele mai bune 5 vitamine pentru adolescenți
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Alimente congelate care te pot ajuta să reduci trigliceridele, conform nutriționiștilor
Alimente congelate care te pot ajuta să reduci trigliceridele, conform nutriționiștilor
Alimente congelate care te pot ajuta să reduci trigliceridele, conform nutriționiștilor
fresh
Rețete de post: cartofi țărănești cu ceapă. Ingredientul secret care le da o aroma specială

Rețete de post: cartofi țărănești cu ceapă. Ingredientul secret care le da o aroma specială

Rețete de post: cartofi țărănești cu ceapă. Ingredientul secret care le da o aroma specială

Cele mai bune condimente pentru carnea de curcan. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant

Cele mai bune condimente pentru carnea de curcan. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant

Gutui coapte cu nuci și miere. Aromă de toamnă, simplitate și căldură în farfurie

Gutui coapte cu nuci și miere. Aromă de toamnă, simplitate și căldură în farfurie

Prăjitură de post cu mere cuburi, aromată și plină de bucăți fructate

Prăjitură de post cu mere cuburi, aromată și plină de bucăți fructate

Tocănița de pui cu vinete și roșii. Rețeta mediteraneană pe care trebuie să o încerci

Tocănița de pui cu vinete și roșii. Rețeta mediteraneană pe care trebuie să o încerci
închide