Cum păstrezi și depozitezi brânza: sfaturi utile
Lactatele sunt foarte importante în dieta zilnică. Dacă nu ai timp în fiecare zi să te duci să cumperi brânză, îți arătăm cum păstrezi și depozitezi brânza astfel încât să nu facă mucegai. Cele mai utile sfaturi pentru tine sunt chiar aici. Pune-le în aplicare și vei vedea diferența.
În ultimul timp prețul lactatelor a crescut din ce în ce mai mult și brânza nu face excepție. Este bine de știut cum să o păstrezi cât mai mult timp în frigider, fără ca aceasta să-și piardă aroma sau textura. Experții susțin că cea mai bună brânză este asemănătoare cu un vin rar și bun. Este făcută din lapte de calitate superioară, procesată prin metode alese, iar modul de păstrare trebuie să continue pe această linie.
Cum păstrezi și depozitezi brânza
Deși cel mai bine este să mănânci brânza imediat după ce este tăiată de pe roată, depozitarea este uneori necesară. Află cum să păstrezi brânza pentru a te bucura mereu de gustul ei. Desigur, fiecare tip de brânză se păstrează și depozitează diferit.
Brânza de casă sau cea făcută sub formă de roată se lasă la maturat după ce a fost preparată. Imediat ce ai porționat-o, brânza nu se mai poate matura. Pentru a preveni stricarea sau mucegăirea este necesar să acorzi o atenție sporită depozitării ei. Iată câteva sfaturi utile despre cum să depozitezi brânza.
Fiecare tip de brânză necesită atenție sporită
Brânzeturile tari, cum ar fi parmezanul, au un conținut scăzut de umiditate. Deoarece bacteriile necesită hrană și umiditate pentru a supraviețui, acest tip de brânză tinde să se păstreze mai mult timp pentru că microbii nu supraviețuiesc în textura lui. De aceea este important să știi cum să depozitezi brânza tare.
Brânzeturile tari se păstrează mai bine învelite în folie alimentară decât în hârtie sau hârtie de copt. Hârtia va lăsa aerul să treacă, iar brânza se va usca. Dacă ești fan parmezan, încearcă rețeta noastră de fusilli cu somon, mazăre și parmezan. E o rețetă de paste cu aer italian.
Brânzeturile moi au un conținut mai mare de umiditate și trebuie să poată respira. În caz contrat, ele pot acumula gaze de amoniac care afectează aroma și distrug textura brânzei. Prin urmare, brânzeturile moi nu trebuie învelite în folie alimentară, deoarece vor forma vapori de apă. Dacă te întrebi cum depozitezi brânza moale, află că acest tip se păstrează cel mai bine învelit în hârtie de copt sau în ceară specială pentru brânzeturi.
Când o bagi la frigider, o poți depozita într-un recipient de sticlă. Acest tip de brânză poate fi folosit la plăcinte cu brânză și ceapă verde, preparate la tigaie. Sunt delicioase!
Dacă ai un tip mai special de brânză, pune un prosop de hârtie în recipientul în care o depozitezi. Acesta va absoarbi umezeala și îi va prelungi durata de valabilitate. Păstrarea brânzei într-un recipient etanș va ajuta, de asemenea, la păstrarea aromei și la menținerea prospețimii.