Prăjitură cu aluat fraged și piersici, simplă și gustoasă

timpul de preparare
Timp de gătire: 35 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Pentru momentele dulci petrecute alături de familie și prieteni, îți oferim o rețetă de prăjitură cu aluat fraged și piersici. Se prepară simplu și ușor, iar ingredientele folosite sunt la îndemâna tuturor.

Porții de prăjitură cu aluat fraged și piersici
Galerie foto

Galerie foto

Prăjitura se decorează cu zahăr pudră înainte de porționare / Rețetefeldefel.ro

Aluatul fraged se prepară pe bază de unt cu ou și făină, ca și aluatul clasic pentru tarte. Umplutura de piersici se prepară asemănător gemului, dar într-un timp mai scurt. Piersicile sunt gustoase și consistente poți prepara din ele diferite creme sau jeleuri. Nu au aromă deosebită, dar le poți ajuta cu puțină vanilie. Le poți include ca și pe caise în blaturile pentru prăjituri.

Citește și

În sezonul rece când nu mai găsești piersici proaspete pe piață, poți apela la cele din compot. Avantajul piersicilor este acela că se păstrează ferme și în compoturi. Compotul de piersici se prepară ca și cel de caise. Îl poți prepara din piersici întregi sau din jumătăți.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă aici și rețeta de compot de caise jumătăți. Este perfect pentru deserturile de mai târziu. Iar mai jos, poți descoperi rețeta detaliată pentru prăjitură cu aluat fraged și piersici.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu prepararea aluatului care necesită un timp foarte scurt de frământare, dar și un timp de relaxare la rece. În acest interval de timp poți pregăti și piersicile.

Cum prepari aluatul pentru prăjitură cu aluat fraged și piersici

Trece făina prin sită într-un bol mai încăpător. Adaugă sarea și zahărul pudră și amestecă bine aceste ingrediente. Apoi adaugă untul rece, tăiat în cuburi. Cu vârfurile degetelor începe să amesteci untul cu celelalte ingrediente până când obții o compoziție nisipoasă.

Adaugă oul și esența și mai frământă aluatul doar până când se încorporează și obții un aluat omogen. Nu frământa în exces pentru a nu da timp untului să se topească.

Dacă aluatul nu este suficient de compact mai poți adăuga 1-2 linguri de apă rece. Împachetează aluatul într-o folie alimentară și pune-l la frigider timp de o oră. În acest interval de timp pregătește piersicile.

Curăță piersicile de coajă și de sâmburi și pune-le într-o crăticioară și amestecă-le cu zahărul. Așază crăticioara pe flacăra aragazului aprinsă la foc mediu. Fierbe piersicile timp de 5-6 minute până când siropul devine mai consistent.

Amestecă amidonul cu două linguri de apă și adaugă-l peste piersici. Mai fierbe piersicile cu amidonul pentru 2-3 minute, până când acesta se hidratează. Stinge focul și lasă compoziția de piersici la răcit până când vei scoate aluatul de la rece.

Cum montezi și coci prăjitura

Înainte de a scoate aluatul de la rece pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi împarte aluatul în două părți, dar nu egale. Oprește un sfert pentru partea de deasupra și trei sferturi pentru bază.

Întinde partea mai mare de aluat direct pe hârtia de copt pe care o așezi într-o tavă de 20×30 cm. Peste foaia de aluat întinde compoziția de piersici. Deasupra acestora adaugă restul de aluat dat pe răzătoarea mare, amestecat cu nucile tocate.

Pune tava în cuptor și coace delicioasa prăjitură cu aluat fraged și piersici timp de 35-40 de minute la 180 de grade Celsius. Las-o să se răcească, decoreaz-o cu zahăr pudră și porționeaz-o. Cei dragi se vor bucura de gustul delicios al prăjiturii, alături de un pahar cu suc sau cu iaurt.

Descoperă și o rețetă de tartă franțuzească, numită nectarine galette.

Citește și
Porții de prăjitură cu aluat fraged și piersici
Galerie foto

Galerie foto

Colaj de poze cu prăjitura înainte și după coacere
Colaj de poze cu pașii de montare pentru prăjitură cu aluat fraged și piersici
Colaj de poze cu pașii de preparare ai aluatului fraged
+21
CELE MAI CITITE
Ouă cu spanac în sos de roșii, într-o tigaie cu furculiță
Ouă cu spanac în sos de roșii. Savoare, simplitate și echilibru
Ouă cu spanac în sos de roșii. Savoare, simplitate și echilibru
Două eclere cu vanilie și căpșuni pe o farfurie, alături de două cești albe și un bol cu căpșuni
Eclere cu vanilie și căpșuni. Un desert delicat și elegant
Eclere cu vanilie și căpșuni. Un desert delicat și elegant
Porții de tartă cu brânză și sparanghel verde
Tartă cu brânză și sparanghel verde, delicată și cremoasă
Tartă cu brânză și sparanghel verde, delicată și cremoasă
Tartă cu sparanghel și roșii uscate porționată
Tartă cu sparanghel și roșii uscate, perfectă pentru o masă ușoară
Tartă cu sparanghel și roșii uscate, perfectă pentru o masă ușoară
Cremă aperitiv cu avocado și căpșuni în bol, alături de căpșuni și avocado
Cremă aperitiv cu avocado și căpșuni, pentru o masă ușoară și elegantă
Cremă aperitiv cu avocado și căpșuni, pentru o masă ușoară și elegantă
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Tartă cu sparanghel și roșii uscate porționată
Tartă cu sparanghel și roșii uscate, perfectă pentru o masă ușoară
Tartă cu sparanghel și roșii uscate, perfectă pentru o masă ușoară
Porții de tartă cu brânză și sparanghel verde
Galerie foto
Tartă cu brânză și sparanghel verde, delicată și cremoasă
Tartă cu brânză și sparanghel verde, delicată și cremoasă
Fursecuri iepurași și ouă cu gem de căpșun pe un platou
Fursecuri iepurași și ouă cu gem de căpșuni, fragede și aromate
Fursecuri iepurași și ouă cu gem de căpșuni, fragede și aromate
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Desert la pahar cu căpșuni, cremă caramel cu banane și biscuiți pe un platou negru cu linguriță, căpșuni, banane și fulgi de migdale
06:08
Desert la pahar cu căpșuni, cremă caramel cu banane și biscuiți Desert la pahar cu căpșuni, cremă caramel cu banane și biscuiți
Cartofi noi cu rozmarin și usturoi, în bol alb și o crenguță de rozmarin
05:02
Cartofi noi cu rozmarin și usturoi, preparați la cuptor Cartofi noi cu rozmarin și usturoi, preparați la cuptor
Chec din albușuri cu zmeură și vanilie porționat pe un tocător de lemn, alături de un cuțit
12 mai, 07:56
Chec din albușuri cu zmeură și vanilie. Un contrast de arome și culori Chec din albușuri cu zmeură și vanilie. Un contrast de arome și culori
Compot de rubarbă cu căpșuni în borcan, alături de un polonic, tije de rubarbă și un bol cu căpșuni
11 mai, 06:13
Compot de rubarbă cu căpșuni. Un adevărat deliciu de primăvară Compot de rubarbă cu căpșuni. Un adevărat deliciu de primăvară
5 porții de mini Pavlova cu mousse de căpșuni
10 mai, 09:38
Mini Pavlova cu mousse de căpșuni. Un desert fin și elegant Mini Pavlova cu mousse de căpșuni. Un desert fin și elegant
O bucătărie aranjată de designeri
9 mai, 13:33
Ce tip de bucătărie alegi? Ghid de amenajare în funcție de locuință (P) Ce tip de bucătărie alegi? Ghid de amenajare în funcție de locuință (P)
Tartă cu sparanghel și roșii uscate porționată
9 mai, 06:07
Tartă cu sparanghel și roșii uscate, perfectă pentru o masă ușoară Tartă cu sparanghel și roșii uscate, perfectă pentru o masă ușoară
Două eclere cu vanilie și căpșuni pe o farfurie, alături de două cești albe și un bol cu căpșuni
9 mai, 05:44
Eclere cu vanilie și căpșuni. Un desert delicat și elegant Eclere cu vanilie și căpșuni. Un desert delicat și elegant
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
1
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Această supă cremă de sparanghel verde este un preparat simplu și extrem de sănătos, perfect pentru a-ți cuceri simțurile. Gustul delicat al sparanghelului verde este pus în valoare printr-o textură mătăsoasă...
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
2
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sosul marinara și sosul de roșii sunt esențiale în bucătăria italiană, fiind folosite frecvent în diverse preparate. Deși ambele au la bază roșiile, ele diferă semnificativ în compoziție și utilizare. Sosul...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Budincă de chia cu banane. Rețeta delicioasă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor
4
Budincă de chia cu banane. Rețeta delicioasă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor
Budincă de chia cu banane. Rețeta delicioasă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor
Budinca de chia cu banane este un desert sănătos, ușor de preparat și perfect pentru orice moment al zilei. Aceasta combină beneficiile semințelor de chia, bogate în fibre și acizi grași...
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
5
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
Cassata Siciliană este o prăjitură din bucătăria italiană colorată și incredibil de aromată, care își are originile în Sicilia. Este o adevărată operă de artă dulce. Conține ricotta, fructe confiate, blat...
Parteneri
Horoscopul săptămânii 12 mai – 18 mai 2025. Descoperă ce îți rezervă astrele
Horoscopul săptămânii 12 mai – 18 mai 2025. Descoperă ce îți rezervă astrele
Horoscopul săptămânii 12 mai – 18 mai 2025. Descoperă ce îți rezervă astrele
Dezastrul anunţat dacă România va vota îndepărtarea de UE. 62% din patroni vorbesc despre concedieri
Dezastrul anunţat dacă România va vota îndepărtarea de UE. 62% din patroni vorbesc despre concedieri
Dezastrul anunţat dacă România va vota îndepărtarea de UE. 62% din patroni vorbesc despre concedieri
„Ce-aveţi cu mine?” Milionarul român cu 3 pensii s-a revoltat şi a spus cât primeşte lunar de la stat!
„Ce-aveţi cu mine?” Milionarul român cu 3 pensii s-a revoltat şi a spus cât primeşte lunar de la stat!
„Ce-aveţi cu mine?” Milionarul român cu 3 pensii s-a revoltat şi a spus cât primeşte lunar de la stat!
Mireasa, sezon 6. Gabriela și Valentin au făcut nunta. Cum a arătat ea în rochie de mireasă și ce imagini au apărut cu ei
Mireasa, sezon 6. Gabriela și Valentin au făcut nunta. Cum a arătat ea în rochie de mireasă și ce imagini au apărut cu ei
Mireasa, sezon 6. Gabriela și Valentin au făcut nunta. Cum a arătat ea în rochie de mireasă și ce imagini au apărut cu ei
Ana Brenda Contreras a publicat noi fotografii cu burtica de gravidă. Urmează să devină mămică în doar câteva zile
Ana Brenda Contreras a publicat noi fotografii cu burtica de gravidă. Urmează să devină mămică în doar câteva zile
Ana Brenda Contreras a publicat noi fotografii cu burtica de gravidă. Urmează să devină mămică în doar câteva zile
Jocuri PlayStation Plus din mai 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din mai 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din mai 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Chec cu verdețuri și parmezan. Rețetă de chec sărat și aromat
Chec cu verdețuri și parmezan. Rețetă de chec sărat și aromat
Chec cu verdețuri și parmezan. Rețetă de chec sărat și aromat
6 trăsături pe care bebelușii le moștenesc de la tata
6 trăsături pe care bebelușii le moștenesc de la tata
6 trăsături pe care bebelușii le moștenesc de la tata
Fostul iubit al lui Taylor Swift a reacționat la piesa ei de răzbunare, la aproape 17 ani de la despărțire
Fostul iubit al lui Taylor Swift a reacționat la piesa ei de „răzbunare”, la aproape 17 ani de la despărțire
Fostul iubit al lui Taylor Swift a reacționat la piesa ei de „răzbunare”, la aproape 17 ani de la despărțire
Ce este lupusul. Care sunt simptomele acestei boli autoimune
Ce este lupusul. Care sunt simptomele acestei boli autoimune
Ce este lupusul. Care sunt simptomele acestei boli autoimune
fresh
Compot de rubarbă cu căpșuni. Un adevărat deliciu de primăvară

Compot de rubarbă cu căpșuni. Un adevărat deliciu de primăvară

Compot de rubarbă cu căpșuni. Un adevărat deliciu de primăvară

Chec din albușuri cu zmeură și vanilie. Un contrast de arome și culori

Chec din albușuri cu zmeură și vanilie. Un contrast de arome și culori

Cartofi noi cu rozmarin și usturoi, preparați la cuptor

Cartofi noi cu rozmarin și usturoi, preparați la cuptor

Desert la pahar cu căpșuni, cremă caramel cu banane și biscuiți

Desert la pahar cu căpșuni, cremă caramel cu banane și biscuiți
închide