Prăjitura Duo cu caise și cremă de mascarpone, pentru momentele dulci ale verii

timpul de preparare
Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Românească

Nu rata sezonul caiselor coapte și aromate fără a le include în diferite rețete de deserturi savuroase. Una dintre aceste deserturi poate fi prăjitura Duo cu caise și cremă de mascarpone, a cărei rețete ți-o oferim mai jos.

Porții de prăjitura Duo cu caise și cremă de mascarpone pe două platouri
Galerie foto

Galerie foto

Prăjitura se va porționa mai frumos după ce va sta la rece câteva ore / Profimedia Images

Pe lângă gust extrem de delicios, prăjitura va avea și aspect spectaculos, dar și contrast de culori. Tot ce ai de făcut pentru această prăjitură este să prepari două blaturi, unul simplu, iar altul cu pudră de cacao. Crema dintre blaturi este simplă, din mascarpone cu ciocolată albă și frișcă. Aroma o poți alege după propriul gust. În interiorul cremei adaugă câteva caise proaspete, mai coapte și mai colorate.

Citește și

Ulterior, în sezonul rece, poți prepara aceeași prăjitură și cu caise din compot. Asigură-ți cămara și cu câteva borcane de compot, pentru a te bucura de gustul caiselor și mai târziu. Îți recomandăm să prepari rețeta de compot de caise jumătăți, pentru că intră mai multe în borcan. Mai jos îți oferim rețeta detaliată pentru prăjitura Duo cu caise și cremă de mascarpone.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu aducerea pe masa de lucru a ingredientelor pentru cele două blaturi ale prăjiturii. Apoi pregătește ustensilele necesare preparării aluatului și tava de copt. Înainte de a da start amestecării ingredientelor pentru blaturi, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius, pentru a avea timp să se încălzească.

Cum prepari blaturile pentru prăjitura Duo cu caise și cremă de mascarpone

Ia două boluri și separă în ele albușurile de gălbenușuri. Peste albușuri presară puțină sare și amestecă-le bine cu mixerul până devin cristaline. Adaugă, treptat, jumătate din cantitatea de zahăr, în timp ce amesteci intens. Te oprești din amestecat când bezeaua capătă fermitate.

În celălalt bol amestecă gălbenușurile cu restul de zahăr până când obții o compoziție spumoasă și dublată în volum. Adaugă uleiul și omogenizează ușor. Apoi adaugă treptat bezeaua de albușuri, amestecând ușor cu o spatulă. Tot treptat încorporează și făina trecută prin sită, dar nu înainte de a da deoparte aproximativ 25-30 de grame din ea.

Împarte compoziția obținută în două părți egale. Într-o parte adaugă pudra de cacao și esența de rom, iar în cealaltă parte adaugă făina oprită și esența de vanilie.

Pune hârtie de copt în tavă și întinde în ea una dintre compoziții. Coace pe rând, cele două blaturi la 180 de grade Celsius, pentru 30-35 de minute.

Cum prepari crema de mascarpone cu ciocolată albă

Pune la încălzit, pe baie de aburi, 300 ml de smântână lichidă. Adaugă ciocolata albă ruptă sau răzuită. Amestecă continuu până când ciocolata este topită și compoziția omogenizată. Lasă compoziția de ciocolată să se răcească, apoi o amesteci cu mascarponele.

Mixează restul de smântână pentru frișcă împreună cu zahărul pudră până când capătă fermitate. Adaugă treptat, frișca fermă în crema de mascarpone cu ciocolată albă. Presară și un praf de sare pentru accentuarea gustului.

După ce se răcesc bine blaturile și crema este preparată, poți monta prăjitura Duo cu caise și cremă de mascarpone.

Împarte crema în trei părți. Așază blatul cu cacao pe un platou sau în tavă. Întinde peste el o parte din cremă. Așază felii de caise peste cremă și întinde a doua parte de cremă. Deasupra adaugă blatul cu vanilie, iar peste el întinde ultima parte de cremă. Pune prăjitura la rece pentru 2-3 ore, apoi o poți porționa.

Decorează fiecare porție de prăjitură cu felii de caise și ciocolată amăruie.

Dacă te va cuceri combinația acestei prăjituri, pentru data viitoare poți încerca rețeta de pandișpan cu vișine și caise.

Citește și
Porții de prăjitura Duo cu caise și cremă de mascarpone pe două platouri
Galerie foto

Galerie foto

Femeie adăugând crema de mascarpone cu o spatulă peste blatul cu cacao
Femeie întinzând crema de mascarpone cu o spatulă peste blatul de prăjitură
Femeie adăugând crema de mascarpone dintr-un bol, cu spatula peste feliile de caise așezate peste prăjitură
+21
CELE MAI CITITE
Gogoși de post cu apă minerală în două vase
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Tocănița de post cu ciuperci servită într-un castron alb
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Un cozonac proaspăt scos din cuptor și feliat pe un tocător de lemn
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Două tăvi cu cozonaci unși cu un sirop special
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Colaj cu chef Sorin Gonțea și pahare de mousse de ciocolată cu fructe de pădure.
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Două ouă de Paște din cupcakes, cu cremă de mascarpone în trei culori, unul secționat
Galerie foto
Ouă de Paște din cupcakes, cu cremă de mascarpone în trei culori
Ouă de Paște din cupcakes, cu cremă de mascarpone în trei culori
Mascarpone cu nucă de cocos în bol de sticlă cu lingură
Galerie foto
Mascarpone cu nucă de cocos. Crema perfectă pentru deserturi greu de egalat
Mascarpone cu nucă de cocos. Crema perfectă pentru deserturi greu de egalat
Tort Mărțișor secționat pe platou
Galerie foto
Tort Mărțișor. Rețeta cadoului perfect pentru luna martie
Tort Mărțișor. Rețeta cadoului perfect pentru luna martie
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Porție de stufat de miel în bol, alături de un bol cu mămăliguță și tacâmuri din lemn
08:41
Stufat de miel la cuptor sau ceaun, servit cu mămăliguță Stufat de miel la cuptor sau ceaun, servit cu mămăliguță
drob crocant, feliat și servit pe un tocător de lemn
06:57
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
Două ouă de Paște din cupcakes, cu cremă de mascarpone în trei culori, unul secționat
06:34
Ouă de Paște din cupcakes, cu cremă de mascarpone în trei culori Ouă de Paște din cupcakes, cu cremă de mascarpone în trei culori
Tort cu ouă de ciocolată secționat pe platou
05:32
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Pulpă de miel cu cartofi într-o tavă rustică de lemn, alături de un bol cu sos
28 aprilie, 06:39
Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă
Porție de pască pufoasă fără aluat în spatula așezată pe farfurie, alături de platoul cu pasca secționată
28 aprilie, 05:53
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
Trei rețete de ouă umplute așezate pe un platou
28 aprilie, 05:28
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate în cratiță, alături de un bol cu piure de cartofi
28 aprilie, 05:21
Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
1
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
2
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Peștele prăjit poate fi mai gustos dacă înainte de a-l pune în tigaia cu ulei încins îl lași câteva ore sau peste noapte într-o compoziție cu condimente și ierburi aromatice. Descoperă...
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
3
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Dacă ai în plan să prepari gogoși pentru momentele dulci ale zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de gogoși de post împletite. Este un mod de a da aspect cuceritor celui...
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
4
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine și este important să le integrezi în dieta ta, mai ales în perioadele de post. O variantă delicioasă de a face acest lucru este...
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
5
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
O reţetă clasică de mousse de ciocolată cu fructe de pădure, un desert cremos, mătăsos şi încărcat cu aromă de ciocolată, care este făcut din doar 3 ingrediente și 3 pași...
Parteneri
Umplutură de cozonac cu nucă și ciocolată. Rețeta și trucuri pentru un gust aparte
Umplutură de cozonac cu nucă și ciocolată. Rețeta și trucuri pentru un gust aparte
Umplutură de cozonac cu nucă și ciocolată. Rețeta și trucuri pentru un gust aparte
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel mai înalt loc din lume la care această plantă s-a adaptat
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel mai înalt loc din lume la care această plantă s-a adaptat
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel mai înalt loc din lume la care această plantă s-a adaptat
Fiica de 24 de ani a lui Gabi Balint a ajuns vedetă pe Tik Tok. Denisa Balint este model şi şi-a dat fanii peste cap
Fiica de 24 de ani a lui Gabi Balint a ajuns vedetă pe Tik Tok. Denisa Balint este model şi şi-a dat fanii peste cap
Fiica de 24 de ani a lui Gabi Balint a ajuns vedetă pe Tik Tok. Denisa Balint este model şi şi-a dat fanii peste cap
Prințul Harry, gest emoționant pentru nepotul său cel mic. Cadoul extrem de valoros pe care Prințul Louis îl va prețui toată viața
Prințul Harry, gest emoționant pentru nepotul său cel mic. Cadoul extrem de valoros pe care Prințul Louis îl va prețui toată viața
Prințul Harry, gest emoționant pentru nepotul său cel mic. Cadoul extrem de valoros pe care Prințul Louis îl va prețui toată viața
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Boala zombie care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Tartă sub formă de iepuraș, cu ciuperci și roșii
Tartă sub formă de iepuraș, cu ciuperci și roșii
Tartă sub formă de iepuraș, cu ciuperci și roșii
Cauze ale infertilității la bărbați
Cauze ale infertilității la bărbați
Cauze ale infertilității la bărbați
Benny Blanco a mărturisit că i-a luat mult timp să-și dea seama că era îndrăgostit de Selena Gomez: Am fost ultimul care a înțeles
Benny Blanco a mărturisit că „i-a luat mult timp” să-și dea seama că era îndrăgostit de Selena Gomez: „Am fost ultimul care a înțeles”
Benny Blanco a mărturisit că „i-a luat mult timp” să-și dea seama că era îndrăgostit de Selena Gomez: „Am fost ultimul care a înțeles”
Alimente pentru sănătatea dinților. Cum îți pot sprijini sănătatea orală
Alimente pentru sănătatea dinților. Cum îți pot sprijini sănătatea orală
Alimente pentru sănătatea dinților. Cum îți pot sprijini sănătatea orală
fresh
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor

Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor

Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor

Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor

Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv

Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv

Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă

Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă
închide