Prăjitura Duo cu caise și cremă de mascarpone, pentru momentele dulci ale verii

timpul de preparare
Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Românească

Nu rata sezonul caiselor coapte și aromate fără a le include în diferite rețete de deserturi savuroase. Una dintre aceste deserturi poate fi prăjitura Duo cu caise și cremă de mascarpone, a cărei rețete ți-o oferim mai jos.

Porții de prăjitura Duo cu caise și cremă de mascarpone pe două platouri
Galerie foto

Galerie foto

Prăjitura se va porționa mai frumos după ce va sta la rece câteva ore / Profimedia Images

Pe lângă gust extrem de delicios, prăjitura va avea și aspect spectaculos, dar și contrast de culori. Tot ce ai de făcut pentru această prăjitură este să prepari două blaturi, unul simplu, iar altul cu pudră de cacao. Crema dintre blaturi este simplă, din mascarpone cu ciocolată albă și frișcă. Aroma o poți alege după propriul gust. În interiorul cremei adaugă câteva caise proaspete, mai coapte și mai colorate.

Citește și

Ulterior, în sezonul rece, poți prepara aceeași prăjitură și cu caise din compot. Asigură-ți cămara și cu câteva borcane de compot, pentru a te bucura de gustul caiselor și mai târziu. Îți recomandăm să prepari rețeta de compot de caise jumătăți, pentru că intră mai multe în borcan. Mai jos îți oferim rețeta detaliată pentru prăjitura Duo cu caise și cremă de mascarpone.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu aducerea pe masa de lucru a ingredientelor pentru cele două blaturi ale prăjiturii. Apoi pregătește ustensilele necesare preparării aluatului și tava de copt. Înainte de a da start amestecării ingredientelor pentru blaturi, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius, pentru a avea timp să se încălzească.

Cum prepari blaturile pentru prăjitura Duo cu caise și cremă de mascarpone

Ia două boluri și separă în ele albușurile de gălbenușuri. Peste albușuri presară puțină sare și amestecă-le bine cu mixerul până devin cristaline. Adaugă, treptat, jumătate din cantitatea de zahăr, în timp ce amesteci intens. Te oprești din amestecat când bezeaua capătă fermitate.

În celălalt bol amestecă gălbenușurile cu restul de zahăr până când obții o compoziție spumoasă și dublată în volum. Adaugă uleiul și omogenizează ușor. Apoi adaugă treptat bezeaua de albușuri, amestecând ușor cu o spatulă. Tot treptat încorporează și făina trecută prin sită, dar nu înainte de a da deoparte aproximativ 25-30 de grame din ea.

Împarte compoziția obținută în două părți egale. Într-o parte adaugă pudra de cacao și esența de rom, iar în cealaltă parte adaugă făina oprită și esența de vanilie.

Pune hârtie de copt în tavă și întinde în ea una dintre compoziții. Coace pe rând, cele două blaturi la 180 de grade Celsius, pentru 30-35 de minute.

Cum prepari crema de mascarpone cu ciocolată albă

Pune la încălzit, pe baie de aburi, 300 ml de smântână lichidă. Adaugă ciocolata albă ruptă sau răzuită. Amestecă continuu până când ciocolata este topită și compoziția omogenizată. Lasă compoziția de ciocolată să se răcească, apoi o amesteci cu mascarponele.

Mixează restul de smântână pentru frișcă împreună cu zahărul pudră până când capătă fermitate. Adaugă treptat, frișca fermă în crema de mascarpone cu ciocolată albă. Presară și un praf de sare pentru accentuarea gustului.

După ce se răcesc bine blaturile și crema este preparată, poți monta prăjitura Duo cu caise și cremă de mascarpone.

Împarte crema în trei părți. Așază blatul cu cacao pe un platou sau în tavă. Întinde peste el o parte din cremă. Așază felii de caise peste cremă și întinde a doua parte de cremă. Deasupra adaugă blatul cu vanilie, iar peste el întinde ultima parte de cremă. Pune prăjitura la rece pentru 2-3 ore, apoi o poți porționa.

Decorează fiecare porție de prăjitură cu felii de caise și ciocolată amăruie.

Dacă te va cuceri combinația acestei prăjituri, pentru data viitoare poți încerca rețeta de pandișpan cu vișine și caise.

Citește și
Porții de prăjitura Duo cu caise și cremă de mascarpone pe două platouri
Galerie foto

Galerie foto

Femeie adăugând crema de mascarpone cu o spatulă peste blatul cu cacao
Femeie întinzând crema de mascarpone cu o spatulă peste blatul de prăjitură
Femeie adăugând crema de mascarpone dintr-un bol, cu spatula peste feliile de caise așezate peste prăjitură
+21
CELE MAI CITITE
Două porții de plăcintă creață cu brânză sărată
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Omletă cu urzici și ceapă verde porționată pe farfurie, un platou cu roșie și parmezan, frunze de urzici și o ceașcă de cafea
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
Mai mulți mici de casă puți pe un tocător de lemn
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Borș de fasole albă în bol și în lingură alături de ardei iuți și o sticlă
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate pe un platou, alături de o ceașcă
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Tort de clătite Red Velvet, cu cremă de mascarpone secționat pe platou
Galerie foto
Tort de clătite Red Velvet, cu cremă de mascarpone
Tort de clătite Red Velvet, cu cremă de mascarpone
Tort Red Velvet cu vișine din compot și cremă de cocos secționat pe platou și două porții pe farfurii
Galerie foto
Tort Red Velvet cu vișine din compot și cremă de cocos
Tort Red Velvet cu vișine din compot și cremă de cocos
Dulceață de caise fără zahăr
Dulceață de caise fără zahăr. Ce să adaugi în rețetă ca să iasă delicioasă
Dulceață de caise fără zahăr. Ce să adaugi în rețetă ca să iasă delicioasă
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Mâncare de urzici cu ouă ochiuri și mămăligă în farfurie rustică, cu lingură de lemn
07:26
Mâncare de urzici cu ouă ochiuri și mămăligă. Gust autentic de primăvară Mâncare de urzici cu ouă ochiuri și mămăligă. Gust autentic de primăvară
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate pe un platou, alături de o ceașcă
1 aprilie, 10:49
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional
Cremă de avocado cu cacao în două pahare, decorată cu frunze de mentă, o linguriță și un avocado secționat în două
31 martie, 10:43
Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios
Chifle pufoase cu brânză și urzici în forma de copt, o chiflă secționată
30 martie, 13:41
Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă
Mai mulți mici de casă puți pe un tocător de lemn
29 martie, 05:20
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Borș de fasole albă în bol și în lingură alături de ardei iuți și o sticlă
28 martie, 10:48
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Două porții de plăcintă creață cu brânză sărată
27 martie, 09:37
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Omletă cu urzici și ceapă verde porționată pe farfurie, un platou cu roșie și parmezan, frunze de urzici și o ceașcă de cafea
26 martie, 09:36
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
1
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Dacă nu ai preparat încă, în propria bucătărie delicioasele pârjoale moldovenești, îți oferim mai jos rețeta detaliată pas cu pas. Mai prepari un piure de cartofi cremos, iar deliciul mesei de...
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
2
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
Probabil ai văzut în supermarketuri mesaje de avertizare legate de coaja lămâilor. Te-ai întrebat de ce nu este recomandat să le consumi. Motivul este că au pesticide care ți-ar putea afecta...
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
3
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sosul marinara și sosul de roșii sunt esențiale în bucătăria italiană, fiind folosite frecvent în diverse preparate. Deși ambele au la bază roșiile, ele diferă semnificativ în compoziție și utilizare. Sosul...
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
4
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsurile de cartofi preparate la air fryer reprezintă o inovație culinară care combină gustul autentic al tradiționalelor chipsuri prăjite cu beneficiile unui stil de viață mai sănătos. Prin utilizarea aerului fierbinte...
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
5
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Această rețetă tradițională, reinterpretată, de mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi o explozie de arome și texturi reconfortante. Rețeta aduce împreună două elemente de bază ale bucătăriei: mămăliga...
Parteneri
Gogoși pripite. Rețetă rapidă și delicioasă
Gogoși pripite. Rețetă rapidă și delicioasă
Gogoși pripite. Rețetă rapidă și delicioasă
Ce înseamnă strategia de investiţii TDF. Iancu Guda: Gândiți planul financiar pe termen lung
Ce înseamnă strategia de investiţii TDF. Iancu Guda: Gândiți planul financiar pe termen lung
Ce înseamnă strategia de investiţii TDF. Iancu Guda: Gândiți planul financiar pe termen lung
Iubita fiul lui Ion Ţiriac, lovitură uriaşă. Şi-a etalat „bijuteria” de peste 200 de mii de euro
Iubita fiul lui Ion Ţiriac, lovitură uriaşă. Şi-a etalat „bijuteria” de peste 200 de mii de euro
Iubita fiul lui Ion Ţiriac, lovitură uriaşă. Şi-a etalat „bijuteria” de peste 200 de mii de euro
Mihai Morar, în doliu. De ce îi este recunoscător celui care s-a stins din viață: Parcă ieri ne-am văzut...
Mihai Morar, în doliu. De ce îi este recunoscător celui care s-a stins din viață: „Parcă ieri ne-am văzut...”
Mihai Morar, în doliu. De ce îi este recunoscător celui care s-a stins din viață: „Parcă ieri ne-am văzut...”
Cum va arăta vremea pentru următoarele 4 săptămâni. Ce au anunțat meteorologii
Cum va arăta vremea pentru următoarele 4 săptămâni. Ce au anunțat meteorologii
Cum va arăta vremea pentru următoarele 4 săptămâni. Ce au anunțat meteorologii
Teoria Pământului Mov ar fi adevărată. Ce a pățit planeta noastră în trecut
Teoria „Pământului Mov” ar fi adevărată. Ce a pățit planeta noastră în trecut
Teoria „Pământului Mov” ar fi adevărată. Ce a pățit planeta noastră în trecut
Gogoși înfuriate, crocante și aromate
Gogoși înfuriate, crocante și aromate
Gogoși înfuriate, crocante și aromate
Fraze comune pe care tații le spun copiilor lor și care, de fapt, sunt forme de manipulare, potrivit specialiștilor
Fraze comune pe care tații le spun copiilor lor și care, de fapt, sunt forme de manipulare, potrivit specialiștilor
Fraze comune pe care tații le spun copiilor lor și care, de fapt, sunt forme de manipulare, potrivit specialiștilor
Kanye West a declarat că regretă că a lăsat-o însărcinată pe Kim Kardashian: A fost vina mea
Kanye West a declarat că regretă că a lăsat-o însărcinată pe Kim Kardashian: „A fost vina mea”
Kanye West a declarat că regretă că a lăsat-o însărcinată pe Kim Kardashian: „A fost vina mea”
Beneficiile și riscurile uleiului de palmier. Care sunt utilizările sale
Beneficiile și riscurile uleiului de palmier. Care sunt utilizările sale
Beneficiile și riscurile uleiului de palmier. Care sunt utilizările sale
fresh
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional

Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional

Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional

Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios

Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios

Mâncare de urzici cu ouă ochiuri și mămăligă. Gust autentic de primăvară

Mâncare de urzici cu ouă ochiuri și mămăligă. Gust autentic de primăvară
închide