3 rețete de cobbler cu fructe. Preparate pe care să le încerci vara aceasta

Cobbler este un desert copt pe care îl vei întâlni destul de des în Marea Britanie, dar și în Statele Unite ale Americii. Are de obicei o umplutură de fructe de sezon și un topping de biscuiți, fiind iubit pentru îmbinarea delicioasă de gusturi și texturi. Îți lăsăm 3 rețete de cobbler cu fructe din care să te inspiri pentru deserturi răcoritoare.

Cobbler cu fructe servit în boluri mici și albe
Poți face rețete de cobbler atât cu fructe proaspete, cât și congelate/ Shutterstock

Plăcinta cobbler are la bază budincile englezești, cum este cea specială pentru Crăciun. Când coloniștii britanici au început să se stabilească în SUA, au făcut versiuni improvizate ale felului lor preferat folosind orice ingrediente aveau la îndemână, rezultând cobbler. Așa au apărut mai multe variante regionale, inclusiv Grunts, Slump, Pandowdy, Sonker și Brown Betty.

La început existau și plăcinte cobbler cu gust sărat, dat și dulce. Cu toate acestea, cele servite la desert au crescut treptat în popularitate, iar până la sfârșitul secolului al XIX-lea, au rămas singurele care se mai găteau.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cobbler de mere

Cobblerul de mere poate fi făcut fie cu un blat de aluat de biscuiți, fie cu o crustă care îi acoperă suprafața.   

Cobblerul cu mere se poate prepara tot timpul anului/ Shutetrstock

Ingrediente

Pentru umplutura de mere:

  • 1,5 kg de mere mere, cum ar fi Honeycrisp, Braeburn, Fuji sau Cortlandt
  • 150 g zahăr brun
  • 45 g făină
  • 40 ml sirop arțar
  • 2 lingurițe de coajă de lămâie, plus 1 lingură de suc de lămâie
  • 1/2 linguriță de sare

Pentru blat:

  • 300 g făină
  • 50 g zahăr brun
  • 2 lingurițe de scorțișoară
  • 2 1/4 lingurițe de praf de copt
  • 3/4 linguriță de sare
  • 150 g unt nesărat, tăiat în bucăți
  • 250 ml lapte integral
  • 1 lingură de zahăr turbinado
  • înghețată de caramel sărat, pentru servire

Mod de preparare

Pentru a face umplutura de fructe se taie merele în felii groase de aproximativ 1 cm. Apoi se amestecă cu zahărul, făina, siropul de arțar, coaja de lămâie, sucul și sarea într-un castron mare. Se lasă deoparte.

Se unge cu unt un vas de copt și se lasă deoparte. Se preîncălzește cuptorul la 190°C

Pentru a face blatul se amestecă făina, zahărul brun, praful de copt, scorțișoara și sarea într-un castron mediu. Când se omogenizează se încorporează untul cu degetele, până se formează bulgări cât un bob de mazăre. Se toarnă laptele în amestecul de făină și se amestecă cu o furculiță până se omogenizează.

Se toarnă amestecul de mere în vasul de copt pregătit. Deasupra lor se pun bucăți de aluat cu ajutorul unei linguri sau a unei cupe de înghețată. Se presară din belșug cu zahăr turbinado.

Vasul se dă la cuptor până când aluatul este brun-auriu și umplutura clocotește și se îngroașă, 45 – 55 de minute. Se servește cald cu înghețată de caramel sărat. Poți prepara înghețata chiar la tine acasă cu ajutorul unor rețete rapide.

Cobbler de piersici

Cobbler cu piersici este unul dintre deserturile care va deveni preferatul tău vara. Se potrivește cu înghețată sau cu frișcă alături.

Cobblerul cu piersici se servește cât este cald/ Shutterstock

Ingrediente

Pentru umplutura de fructe:

  • unt sărat, pentru vasul de copt 
  • 2 kg de piersici proaspete
  • 150 g zahăr
  • 3 linguri de amidon de porumb
  • 1/4 linguriță de sare
  • 3 linguri de suc de lămâie

Pentru topping:

  • 150 g făină
  • 70 g zahăr
  • 1 lingură de praf de copt
  • 60 g unt sărat, tăiat cubulețe
  • 120 ml lapte integral
  • 1 lingură de zahăr
  • înghețată de vanilie sau frișcă proaspăt bătută, pentru servire

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 190°C. Se unge cu unt o tavă de copt de 22X33 cm. 

Se spală și se feliază piersicile, apoi se pun într-un castron mare. Într-un castron mic, se amestecă zahărul, amidonul de porumb și sarea, până când nu se văd bulgări mici de amidon de porumb. Se lasă deoparte.

Într-un alt castron mediu se amestecă făina, zahărul și praful de copt. Apoi se pune untul și se amestecă cu degetele până se formează bulgări cât un bob de mazăre. Se toarnă laptele în compoziția de făină și se amestecă cu o furculiță până se omogenizează.

Se adaugă amestecul de zahăr și sucul de lămâie peste piersici și se amestecă ușor pentru a se combina. Se pune compoziția de piersici în vasul de copt pregătit. Cu o lingură sau cu o cupă mică de înghețată se iau cantități mici din aluat și se pun pe suprafața fructelor. Se presară peste tot cu zahăr.

Se dă tava la cuptor pentru 45-50 de minute. Apoi se scoate și se lasă să se odihnească 15. Se servește cald cu înghețată de vanilie sau frișcă proaspăt bătută.

Cobbler de cireșe

Cobblerul de cireșe are un echilibru aparte de dulce și acrișor, motiv pentru care este un desert răcoritor. Păstrează rețeta pentru zilele călduroase de vară. Descoperă mai multe și despre efectele surprinzătoare ale consumului de cireșe.

Poți face cobbler de cireșe și cu fructe congelate/ Shutterstock

Ingrediente

  • 60 g unt sărat, topit, plus mai mult pentru tavă
  • 250 g plus 2 lingurițe de zahăr
  • 120 g făină
  • 1 linguriță de praf de copt
  • făină auto-crescătoare
  • 250 g lapte integral, la temperatura camerei
  • 350 g cireșe fără sâmburi
  • frișcă și/sau înghețată, pentru servire

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 190°. Se unge cu unt o tavă de 30 cm.

Se amestecă zahărul (rezervând 50 g), făina și laptele. Apoi, se încorporează untul topit. Se toarnă compoziția în tigaie și se presară cireșele uniform deasupra. Se presară jumătate din zahărul rezervat peste cireșe.

Se dă la cuptor pentru aproximativ 50 de minute, presărându-se deasupra restul zahăr în ultimele 10 minute. Se lasă să se răcească 20 de minute. Se servește cald, acoperit cu frișcă și/sau înghețată.

Citește și
CELE MAI CITITE
Două borcane cu ardei iuți, tocați
Ardei iuți tocați, la borcan, pentru iarnă
Ardei iuți tocați, la borcan, pentru iarnă
Porții de prăjitură cu mere și brânză pe o farfurie albă, dantelată
Prăjitură cu mere și brânză. O combinație gustoasă și interesantă
Prăjitură cu mere și brânză. O combinație gustoasă și interesantă
Prăjitură răsturnată cu pere caramelizate și blat cu bere neagră, secționată pe platou și o porție pe farfurie, alături de un pahar cu sos
Prăjitură răsturnată cu pere caramelizate și blat cu bere neagră
Prăjitură răsturnată cu pere caramelizate și blat cu bere neagră
Tocăniță de ardei copți cu piept de pui în bol cu lingură de lemn, alături de două solnițe și un ștergar
Tocăniță de ardei copți, cu piept de pui, pentru masa de prânz
Tocăniță de ardei copți, cu piept de pui, pentru masa de prânz
Două mini tarte cu cremă de lămâie și bezea caramelizată, una secționată cu lingurița
Mini tarte cu cremă de lămâie și bezea caramelizată
Mini tarte cu cremă de lămâie și bezea caramelizată
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Trei bucăți din cea mai rapidă prăjitură din lume aranjate pe un fundal alb
Cea mai rapidă prăjitură din lume. Este gata în 6 minute
Cea mai rapidă prăjitură din lume. Este gata în 6 minute
tiramisu dietetic pe o farfurie albă
Tiramisu dietetic. Rețeta fitness, fără zahăr sau grăsimi
Tiramisu dietetic. Rețeta fitness, fără zahăr sau grăsimi
Bame într-o cutie de lemn și într-un borcan pentru a ilustra una dintre cele trei rețete cu bame
Totul despre bame. 3 idei de rețete delicioase
Totul despre bame. 3 idei de rețete delicioase
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Cornuri cu iaurt în aluat, umplute cu gem de fructe într-un bol, alături de un ceainic și o ceașcă
05:01
Cornuri cu iaurt în aluat. Desert umplut cu gem de fructe Cornuri cu iaurt în aluat. Desert umplut cu gem de fructe
friptura de vită reîncălzită și pusă într-o farfurie alături de o garnitură de legume
05:00
Cea mai sigură metodă prin care friptura de vită reîncălzită va rămâne suculentă Cea mai sigură metodă prin care friptura de vită reîncălzită va rămâne suculentă
Borcane cu ardei iuți umpluți cu ton, pentru iarnă
04:00
Ardei iuți umpluți cu ton, conservați la borcan pentru iarnă Ardei iuți umpluți cu ton, conservați la borcan pentru iarnă
Tartă rustică cu legume multicolore și brânză de burduf porționată pe un tocător de lemn și pe farfurie
21 septembrie, 08:00
Tartă rustică cu legume multicolore și brânză de burduf Tartă rustică cu legume multicolore și brânză de burduf
Chec cu prune și migdale, aromat cu scorțișoară porționat pe un suport de lemn
21 septembrie, 07:00
Chec cu prune și migdale. Desert aromat cu scorțișoară Chec cu prune și migdale. Desert aromat cu scorțișoară
Cremă de mascarpone și lime în două boluri de sticlă cu două lingurițe și trei fructe lime
21 septembrie, 06:00
Cremă de mascarpone și lime. Rețetă de cremă preparată la rece Cremă de mascarpone și lime. Rețetă de cremă preparată la rece
Mai multe batoane de granola pentru a ilustra ce se întâmplă dacă mănânci granola în fiecare zi
20 septembrie, 08:00
Ce se întâmplă dacă mănânci granola în fiecare zi. La ce concluzii au ajuns specialiștii Ce se întâmplă dacă mănânci granola în fiecare zi. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Tartă sărată cu praz, brânzeturi și bacon
20 septembrie, 07:00
Quiche cu praz și bacon. Rețetă gustoasă de tartă sărată Quiche cu praz și bacon. Rețetă gustoasă de tartă sărată
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Cremă de ciocolată cu nuci într-un bol și pe felie de pâine
1
Cremă de ciocolată cu nuci, pentru prăjituri și torturi
Cremă de ciocolată cu nuci, pentru prăjituri și torturi
Dacă adori crema de ciocolată pentru prăjituri și torturi, îți recomandăm să încerci și varianta de cremă de ciocolată cu nuci. Este mai densă și mai consistentă și poate fi folosită...
Tocăniță de ardei copți cu piept de pui în bol cu lingură de lemn, alături de două solnițe și un ștergar
2
Tocăniță de ardei copți, cu piept de pui, pentru masa de prânz
Tocăniță de ardei copți, cu piept de pui, pentru masa de prânz
Dacă ești în căutarea unei rețete savuroase de mâncare pentru masa de prânz, poți prepara o tocăniță de ardei copți cu piept de pui. Rețeta este ușoară și nu necesită nici...
Mai multe sticle de ulei care ilustrează cum să gătești cu ulei
3
Cât de sănătos este să gătești cu ulei. Care este opinia specialiștilor
Cât de sănătos este să gătești cu ulei. Care este opinia specialiștilor
Uleiul este nelipsit din bucătărie. Îl folosești la aproape orice fel de mâncare, chiar și la deserturi. Nu este util doar la gătit, ci poate fi o sursă importantă de grăsimi...
Prăjitură cu pere și nuci porționată pe două farfurii, alături de două pere și pahare cu suc
4
Prăjitură cu pere și nuci. Desert de toamnă, delicios
Prăjitură cu pere și nuci. Desert de toamnă, delicios
S-au copt perele și vrei să testezi gustul și aroma lor în rețete de deserturi? Îți recomandăm să încerci printre altele și rețeta de prăjitură cu pere și nuci. Este delicioasă...
Prăjitură răsturnată cu pere caramelizate și blat cu bere neagră, secționată pe platou și o porție pe farfurie, alături de un pahar cu sos
5
Prăjitură răsturnată cu pere caramelizate și blat cu bere neagră
Prăjitură răsturnată cu pere caramelizate și blat cu bere neagră
Dacă îți plac perele și vrei să le incluzi și în deserturi, trece pe listă și rețeta de prăjitură răsturnată cu pere caramelizate și blat cu bere neagră. Este foarte interesantă...
Parteneri
Zodii neîncrezătoare. Nativii care sunt mereu precauți

Zodii neîncrezătoare. Nativii care sunt mereu precauți

Zodii neîncrezătoare. Nativii care sunt mereu precauți
Ce înseamnă că România va da Austria în judecată din cauza Schengen. Ce putem obţine 

Ce înseamnă că România va da Austria în judecată din cauza Schengen. Ce putem obţine 

Ce înseamnă că România va da Austria în judecată din cauza Schengen. Ce putem obţine 
Cum arată Ilie Dumitrescu, la bustul gol, la 54 de ani! Imagini virale din luxul din Dubai: „Tăticul la fiţe”

Cum arată Ilie Dumitrescu, la bustul gol, la 54 de ani! Imagini virale din luxul din Dubai: „Tăticul la fiţe”

Cum arată Ilie Dumitrescu, la bustul gol, la 54 de ani! Imagini virale din luxul din Dubai: „Tăticul la fiţe”
Ce este sucul verde pe care îl consuma Călin Donca în fiecare dimineață. El numește băutura o licoare | VIDEO

Ce este sucul verde pe care îl consuma Călin Donca în fiecare dimineață. El numește băutura o "licoare" | VIDEO

Ce este sucul verde pe care îl consuma Călin Donca în fiecare dimineață. El numește băutura o "licoare" | VIDEO
Nurgül Yeşilçay apare la 47 de ani într-un costum de baie întreg cu abdomenul la vedere. Imaginea care i-a încântat pe fani

Nurgül Yeşilçay apare la 47 de ani într-un costum de baie întreg cu abdomenul la vedere. Imaginea care i-a încântat pe fani

Nurgül Yeşilçay apare la 47 de ani într-un costum de baie întreg cu abdomenul la vedere. Imaginea care i-a încântat pe fani
Cum foloseau strămoșii oamenilor craniile celor decedați, potrivit experților. Obiceiul ar fi considerat înfiorător azi

Cum foloseau strămoșii oamenilor craniile celor decedați, potrivit experților. Obiceiul ar fi considerat înfiorător azi

Cum foloseau strămoșii oamenilor craniile celor decedați, potrivit experților. Obiceiul ar fi considerat înfiorător azi
Prăjitură cu morcovi și cremă de brânză

Prăjitură cu morcovi și cremă de brânză

Prăjitură cu morcovi și cremă de brânză
Bebelușul plânge când e așezat în pat. De ce se întâmplă asta și ce poți să faci

Bebelușul plânge când e așezat în pat. De ce se întâmplă asta și ce poți să faci

Bebelușul plânge când e așezat în pat. De ce se întâmplă asta și ce poți să faci
Denis The Motans a devenit tată, dar a vrut să fie discret. Cum arată fetița artistului și a soției sale, Bianca

Denis The Motans a devenit tată, dar a vrut să fie discret. Cum arată fetița artistului și a soției sale, Bianca

Denis The Motans a devenit tată, dar a vrut să fie discret. Cum arată fetița artistului și a soției sale, Bianca
Câte ore trebuie să dormi pe noapte? Numărul de ore de somn în funcție de vârstă

Câte ore trebuie să dormi pe noapte? Numărul de ore de somn în funcție de vârstă

Câte ore trebuie să dormi pe noapte? Numărul de ore de somn în funcție de vârstă
fresh
Mini tarte cu lămâie și fructe, alături de un bol cu cremă de lămâie
Mini tarte cu lămâie și fructe, mici bijuterii culinare
Mini tarte cu lămâie și fructe, mici bijuterii culinare
Quiche cu praz și bacon. Rețetă gustoasă de tartă sărată
Quiche cu praz și bacon. Rețetă gustoasă de tartă sărată
Ce se întâmplă dacă mănânci granola în fiecare zi. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Ce se întâmplă dacă mănânci granola în fiecare zi. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Chec cu prune și migdale. Desert aromat cu scorțișoară
Chec cu prune și migdale. Desert aromat cu scorțișoară
Cremă de mascarpone și lime. Rețetă de cremă preparată la rece
Cremă de mascarpone și lime. Rețetă de cremă preparată la rece
închide