3 rețete de cobbler cu fructe. Preparate pe care să le încerci vara aceasta

Cobbler este un desert copt pe care îl vei întâlni destul de des în Marea Britanie, dar și în Statele Unite ale Americii. Are de obicei o umplutură de fructe de sezon și un topping de biscuiți, fiind iubit pentru îmbinarea delicioasă de gusturi și texturi. Îți lăsăm 3 rețete de cobbler cu fructe din care să te inspiri pentru deserturi răcoritoare.

Cobbler cu fructe servit în boluri mici și albe
Poți face rețete de cobbler atât cu fructe proaspete, cât și congelate/ Shutterstock

Plăcinta cobbler are la bază budincile englezești, cum este cea specială pentru Crăciun. Când coloniștii britanici au început să se stabilească în SUA, au făcut versiuni improvizate ale felului lor preferat folosind orice ingrediente aveau la îndemână, rezultând cobbler. Așa au apărut mai multe variante regionale, inclusiv Grunts, Slump, Pandowdy, Sonker și Brown Betty.

La început existau și plăcinte cobbler cu gust sărat, dat și dulce. Cu toate acestea, cele servite la desert au crescut treptat în popularitate, iar până la sfârșitul secolului al XIX-lea, au rămas singurele care se mai găteau.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cobbler de mere

Cobblerul de mere poate fi făcut fie cu un blat de aluat de biscuiți, fie cu o crustă care îi acoperă suprafața.   

Cobblerul cu mere se poate prepara tot timpul anului/ Shutetrstock

Ingrediente

Pentru umplutura de mere:

  • 1,5 kg de mere mere, cum ar fi Honeycrisp, Braeburn, Fuji sau Cortlandt
  • 150 g zahăr brun
  • 45 g făină
  • 40 ml sirop arțar
  • 2 lingurițe de coajă de lămâie, plus 1 lingură de suc de lămâie
  • 1/2 linguriță de sare

Pentru blat:

  • 300 g făină
  • 50 g zahăr brun
  • 2 lingurițe de scorțișoară
  • 2 1/4 lingurițe de praf de copt
  • 3/4 linguriță de sare
  • 150 g unt nesărat, tăiat în bucăți
  • 250 ml lapte integral
  • 1 lingură de zahăr turbinado
  • înghețată de caramel sărat, pentru servire

Mod de preparare

Pentru a face umplutura de fructe se taie merele în felii groase de aproximativ 1 cm. Apoi se amestecă cu zahărul, făina, siropul de arțar, coaja de lămâie, sucul și sarea într-un castron mare. Se lasă deoparte.

Se unge cu unt un vas de copt și se lasă deoparte. Se preîncălzește cuptorul la 190°C

Pentru a face blatul se amestecă făina, zahărul brun, praful de copt, scorțișoara și sarea într-un castron mediu. Când se omogenizează se încorporează untul cu degetele, până se formează bulgări cât un bob de mazăre. Se toarnă laptele în amestecul de făină și se amestecă cu o furculiță până se omogenizează.

Se toarnă amestecul de mere în vasul de copt pregătit. Deasupra lor se pun bucăți de aluat cu ajutorul unei linguri sau a unei cupe de înghețată. Se presară din belșug cu zahăr turbinado.

Vasul se dă la cuptor până când aluatul este brun-auriu și umplutura clocotește și se îngroașă, 45 – 55 de minute. Se servește cald cu înghețată de caramel sărat. Poți prepara înghețata chiar la tine acasă cu ajutorul unor rețete rapide.

Cobbler de piersici

Cobbler cu piersici este unul dintre deserturile care va deveni preferatul tău vara. Se potrivește cu înghețată sau cu frișcă alături.

Cobblerul cu piersici se servește cât este cald/ Shutterstock

Ingrediente

Pentru umplutura de fructe:

  • unt sărat, pentru vasul de copt 
  • 2 kg de piersici proaspete
  • 150 g zahăr
  • 3 linguri de amidon de porumb
  • 1/4 linguriță de sare
  • 3 linguri de suc de lămâie

Pentru topping:

  • 150 g făină
  • 70 g zahăr
  • 1 lingură de praf de copt
  • 60 g unt sărat, tăiat cubulețe
  • 120 ml lapte integral
  • 1 lingură de zahăr
  • înghețată de vanilie sau frișcă proaspăt bătută, pentru servire

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 190°C. Se unge cu unt o tavă de copt de 22X33 cm. 

Se spală și se feliază piersicile, apoi se pun într-un castron mare. Într-un castron mic, se amestecă zahărul, amidonul de porumb și sarea, până când nu se văd bulgări mici de amidon de porumb. Se lasă deoparte.

Într-un alt castron mediu se amestecă făina, zahărul și praful de copt. Apoi se pune untul și se amestecă cu degetele până se formează bulgări cât un bob de mazăre. Se toarnă laptele în compoziția de făină și se amestecă cu o furculiță până se omogenizează.

Se adaugă amestecul de zahăr și sucul de lămâie peste piersici și se amestecă ușor pentru a se combina. Se pune compoziția de piersici în vasul de copt pregătit. Cu o lingură sau cu o cupă mică de înghețată se iau cantități mici din aluat și se pun pe suprafața fructelor. Se presară peste tot cu zahăr.

Se dă tava la cuptor pentru 45-50 de minute. Apoi se scoate și se lasă să se odihnească 15. Se servește cald cu înghețată de vanilie sau frișcă proaspăt bătută.

Cobbler de cireșe

Cobblerul de cireșe are un echilibru aparte de dulce și acrișor, motiv pentru care este un desert răcoritor. Păstrează rețeta pentru zilele călduroase de vară. Descoperă mai multe și despre efectele surprinzătoare ale consumului de cireșe.

Poți face cobbler de cireșe și cu fructe congelate/ Shutterstock

Ingrediente

  • 60 g unt sărat, topit, plus mai mult pentru tavă
  • 250 g plus 2 lingurițe de zahăr
  • 120 g făină
  • 1 linguriță de praf de copt
  • făină auto-crescătoare
  • 250 g lapte integral, la temperatura camerei
  • 350 g cireșe fără sâmburi
  • frișcă și/sau înghețată, pentru servire

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 190°. Se unge cu unt o tavă de 30 cm.

Se amestecă zahărul (rezervând 50 g), făina și laptele. Apoi, se încorporează untul topit. Se toarnă compoziția în tigaie și se presară cireșele uniform deasupra. Se presară jumătate din zahărul rezervat peste cireșe.

Se dă la cuptor pentru aproximativ 50 de minute, presărându-se deasupra restul zahăr în ultimele 10 minute. Se lasă să se răcească 20 de minute. Se servește cald, acoperit cu frișcă și/sau înghețată.

Citește și
CELE MAI CITITE
Trei turte la tigaie din aluat simplu de pâine pe i farfurie ținută în mâini
Turte la tigaie din aluat simplu de pâine, simple și rapide
Turte la tigaie din aluat simplu de pâine, simple și rapide
TRei borcane pline cu rețete cu linte
5 rețete cu linte. Cea mai bună sursă de proteine vegetale
5 rețete cu linte. Cea mai bună sursă de proteine vegetale
Colaj cu chef Sorin Gonțea și o porție de prăjitură Mont Blanc
Prăjitura Mont Blanc, un desert cu frișcă și cremă fină de castane
Prăjitura Mont Blanc, un desert cu frișcă și cremă fină de castane
Tartă cu afine și lămâie pe un blat gri
Tartă cu afine și lămâie, cel mai delicios desert pentru micul dejun
Tartă cu afine și lămâie, cel mai delicios desert pentru micul dejun
Porție de plăcintă cu iaurt și urdă, îmbogățită cu stafide și aromată cu lămâie
Plăcintă cu iaurt și urdă, îmbogățită cu stafide și aromată cu lămâie
Plăcintă cu iaurt și urdă, îmbogățită cu stafide și aromată cu lămâie
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
pâine pita puse într-un coșuleț
Pâine pita. Rețeta celor mai moi pâinici care formează buzunar pentru a fi umplute
Pâine pita. Rețeta celor mai moi pâinici care formează buzunar pentru a fi umplute
rețete cu albușurile rămase
Ai folosit doar gălbenușurile? Iată 5 rețete cu albușurile rămase
Ai folosit doar gălbenușurile? Iată 5 rețete cu albușurile rămase
TRei borcane pline cu rețete cu linte
Galerie foto
5 rețete cu linte. Cea mai bună sursă de proteine vegetale
5 rețete cu linte. Cea mai bună sursă de proteine vegetale
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Colaj cu șef Sorin Gonțea și quiche cu praz și brânză.
09:24
Quiche franțuzesc cu praz și brânză, o rețetă clasică de tartă sărată Quiche franțuzesc cu praz și brânză, o rețetă clasică de tartă sărată
Cinci coșulețe aperitiv cu brânză și avocado
06:51
Coșulețe aperitiv cu brânză și avocado. Rețetă de gustări delicioase Coșulețe aperitiv cu brânză și avocado. Rețetă de gustări delicioase
ruladă de bezea și fructe de pădure servită pe un platou negru
06:39
Ruladă cu bezea și fructe de pădure. Pașii simpli pentru a obține un desert delicios Ruladă cu bezea și fructe de pădure. Pașii simpli pentru a obține un desert delicios
Două porții de plăcintă cu cartofi și șuncă pe o farfurie, alături de un bol cu mazăre
27 mai, 07:02
Plăcintă cu cartofi și șuncă. Rețetă de plăcintă sărată, pentru gustări zilnice Plăcintă cu cartofi și șuncă. Rețetă de plăcintă sărată, pentru gustări zilnice
Batoane pufoase cu gem pe un suport de lemn, un baton secționat la un capăt
27 mai, 06:07
Batoane pufoase cu gem. Rețetă simplă pentru deliciul copiilor Batoane pufoase cu gem. Rețetă simplă pentru deliciul copiilor
pâine pita puse într-un coșuleț
26 mai, 06:34
Pâine pita. Rețeta celor mai moi pâinici care formează buzunar pentru a fi umplute Pâine pita. Rețeta celor mai moi pâinici care formează buzunar pentru a fi umplute
Sparanghel la tigaie cu crenguțe de roșii cherry
26 mai, 06:01
Sparanghel la tigaie. Rețetă rapidă și hrănitoare Sparanghel la tigaie. Rețetă rapidă și hrănitoare
Trei sarmale servite pe o farfurie albă
25 mai, 07:28
Cât timp se pot păstra sarmalele la congelator. Termenul pe care e indicat să nu-l depășești Cât timp se pot păstra sarmalele la congelator. Termenul pe care e indicat să nu-l depășești
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Batoane pufoase cu gem. Rețetă simplă pentru deliciul copiilor
1
Batoane pufoase cu gem. Rețetă simplă pentru deliciul copiilor
Batoane pufoase cu gem. Rețetă simplă pentru deliciul copiilor
Dacă nu mai știi ce să mai pui în pachețelul pentru școală al copilului, rețeta de batoane pufoase cu gem te poate scoate din impas. Este o rețetă simplă și cu...
Ai folosit doar gălbenușurile? Iată 5 rețete cu albușurile rămase
2
Ai folosit doar gălbenușurile? Iată 5 rețete cu albușurile rămase
Ai folosit doar gălbenușurile? Iată 5 rețete cu albușurile rămase
Multe rețete cer doar gălbenușuri, așa că se poate întâmpla să rămâi cu o mulțime de albușuri cu care nu știi ce să faci. Nu trebuie să le arunci. Există o...
Plăcintă cu cartofi și șuncă. Rețetă de plăcintă sărată, pentru gustări zilnice
3
Plăcintă cu cartofi și șuncă. Rețetă de plăcintă sărată, pentru gustări zilnice
Plăcintă cu cartofi și șuncă. Rețetă de plăcintă sărată, pentru gustări zilnice
Pentru una dintre gustările zilei, mai ales pentru pauza de masă de la birou, îți propunem să încerci rețeta de plăcintă cu cartofi și șuncă. Este gustoasă și foarte consistentă, îți...
Pâine pita. Rețeta celor mai moi pâinici care formează buzunar pentru a fi umplute
4
Pâine pita. Rețeta celor mai moi pâinici care formează buzunar pentru a fi umplute
Pâine pita. Rețeta celor mai moi pâinici care formează buzunar pentru a fi umplute
Tot ce ai nevoie pentru un mic dejun perfect sunt aceste pita cu textură moale și cu un exterior ușor crocant. Unse cu puțin unt simplu sau aromatizat cu usturoi sau...
Plăcintă cu iaurt și urdă, îmbogățită cu stafide și aromată cu lămâie
5
Plăcintă cu iaurt și urdă, îmbogățită cu stafide și aromată cu lămâie
Plăcintă cu iaurt și urdă, îmbogățită cu stafide și aromată cu lămâie
Pentru momentele dulci ale zilei, poți prepara o rețetă de plăcintă cu iaurt și urdă, îmbogățită cu stafide și aromată cu lămâie. Este o rețetă de desert simplu și ușor de...
Parteneri
Horoscopul lunii iunie 2024. Nativii vor cunoaște succesul și fericirea în perioada următoare
Horoscopul lunii iunie 2024. Nativii vor cunoaște succesul și fericirea în perioada următoare
Horoscopul lunii iunie 2024. Nativii vor cunoaște succesul și fericirea în perioada următoare
Cât câştigă Vasilica, o româncă din Elveţia care lucrează în croitorie de 15 ani: Nu trăiești, ci supraviețuiești
Cât câştigă Vasilica, o româncă din Elveţia care lucrează în croitorie de 15 ani: "Nu trăiești, ci supraviețuiești”
Cât câştigă Vasilica, o româncă din Elveţia care lucrează în croitorie de 15 ani: "Nu trăiești, ci supraviețuiești”
Momentul în care Leonard Doroftei i-a redus la tăcere pe canadieni. Ce a fost pus să facă după ce a luat-o de la zero
Momentul în care Leonard Doroftei i-a redus la tăcere pe canadieni. Ce a fost pus să facă după ce a luat-o de la zero
Momentul în care Leonard Doroftei i-a redus la tăcere pe canadieni. Ce a fost pus să facă după ce a luat-o de la zero
Cine sunt prezentatorii show-ului Splash! Vedete la apă, cel mai curajos show al verii. Noul sezon va avea premiera în curând
Cine sunt prezentatorii show-ului Splash! Vedete la apă, cel mai curajos show al verii. Noul sezon va avea premiera în curând
Cine sunt prezentatorii show-ului Splash! Vedete la apă, cel mai curajos show al verii. Noul sezon va avea premiera în curând
Kerem Bürsin oferă noi detalii despre proiectul Mavi Magara în care joacă rolul de protagonist. Ce a declarat actorul
Kerem Bürsin oferă noi detalii despre proiectul Mavi Magara în care joacă rolul de protagonist. Ce a declarat actorul
Kerem Bürsin oferă noi detalii despre proiectul Mavi Magara în care joacă rolul de protagonist. Ce a declarat actorul
Țările în care se mută milionarii. Care sunt cele 6 state care atrag oamenii cu bani
Țările în care se mută milionarii. Care sunt cele 6 state care atrag oamenii cu bani
Țările în care se mută milionarii. Care sunt cele 6 state care atrag oamenii cu bani
Tortilla de patatas. Omletă spaniolă cu cartofi
Tortilla de patatas. Omletă spaniolă cu cartofi
Tortilla de patatas. Omletă spaniolă cu cartofi
Impactul bunicilor asupra creșterii copilului. Cât de importantă este prezența lor în viața celui mic
Impactul bunicilor asupra creșterii copilului. Cât de importantă este prezența lor în viața celui mic
Impactul bunicilor asupra creșterii copilului. Cât de importantă este prezența lor în viața celui mic
Cei mai populari cântăreți coreeni din toate timpurile. Cine ocupă primele poziții în lumea K-pop
Cei mai populari cântăreți coreeni din toate timpurile. Cine ocupă primele poziții în lumea K-pop
Cei mai populari cântăreți coreeni din toate timpurile. Cine ocupă primele poziții în lumea K-pop
Cele mai bune legume pentru slăbit. Cum te poate ajuta o dietă sănătoasă să pierzi în greutate
Cele mai bune legume pentru slăbit. Cum te poate ajuta o dietă sănătoasă să pierzi în greutate
Cele mai bune legume pentru slăbit. Cum te poate ajuta o dietă sănătoasă să pierzi în greutate
fresh
Sparanghel la tigaie. Rețetă rapidă și hrănitoare

Sparanghel la tigaie. Rețetă rapidă și hrănitoare

Sparanghel la tigaie. Rețetă rapidă și hrănitoare

Pâine pita. Rețeta celor mai moi pâinici care formează buzunar pentru a fi umplute

Pâine pita. Rețeta celor mai moi pâinici care formează buzunar pentru a fi umplute

Plăcintă cu cartofi și șuncă. Rețetă de plăcintă sărată, pentru gustări zilnice

Plăcintă cu cartofi și șuncă. Rețetă de plăcintă sărată, pentru gustări zilnice

Batoane pufoase cu gem. Rețetă simplă pentru deliciul copiilor

Batoane pufoase cu gem. Rețetă simplă pentru deliciul copiilor

Coșulețe aperitiv cu brânză și avocado. Rețetă de gustări delicioase

Coșulețe aperitiv cu brânză și avocado. Rețetă de gustări delicioase
închide