Prăjitură cu banană și fulgi de ovăz. Desertul sănătos fără zahăr și fără gluten
Combinația de banană și fulgi de ovăz poate fi desertul pe care îl căutai atunci când voiai să mănânci ceva dulce și sănătos. Nu conține zahăr, nici gluten sau lactoză, așa că poate fi consumat de oricine. În plus, este o sursă excelentă de proteine. De data aceasta îți oferim rețeta de prăjitură cu banană și fulgi de ovăz.
Banana este unul dintre cele mai complete fructe din punct de vedere nutrițional. Conține fibre, potasiu, vitamina B6, vitamina C, antioxidanți. Numeroase studii i-au atribuit beneficii în păstrarea sănătății inimii și a sistemului cardiovascular.
Dacă ești alergică la banane sau pur și simplu nu îți plac, atunci le poți înlocui cu 100 g de piure de cartof dulce sau cu piure de dovleac plăcintar sau turcesc. Prăjitura cu banane și fulgi de ovăz nu va fi la fel de dulce, dar va avea aceeași consistență plăcută. Află mai multe și despre beneficiile consumului de banane.
Fulgii de ovăz sunt celălalt ingredient important al prăjiturii cu banane și ovăz. Ovăzul este printre cele mai sănătoase cereale de pe pământ. Sunt cereale integrale fără gluten și o sursă excelentă de vitamine, minerale, fibre și antioxidanți.
Studiile au arătat că ovăzul și fulgii de ovăz au multe beneficii pentru sănătate. Acestea includ pierderea în greutate, scăderea nivelului de zahăr din sânge și un risc redus de boli de inimă.
Fulgii de ovăz pot fi înlocuiți cu 100 g de făină de ovăz în prăjitura cu banană și fulgi de ovăz. Vezi aici cum poți să pregătești rețetele de fulgii de ovăz.
Ingrediente
Ingrediente speciale în prăjitura cu banană
Pe lângă banană și fulgi de ovăz, prăjitura mai conține și pudră proteică. Poți pune fie pudră proteică de mazăre, de cânepă, de zer, din floarea-soarelui, din orez încolțit, din soia. Este la alegerea ta sortimentul ales. Oricare dintre ele va aduce un aport proteic important.
Laptele vegetal pe care îl alegi trebuie să fie neîndulcit. Tipul acestuia ține de preferințele personale. Poți alege lapte de cocos, de orez, de soia, de migdale, de caju, de ovăz.
Mod de preparare
Se preîncălzește cuptorul la 180°C. Se adaugă toate ingredientele într-un blender și se amestecă până când devine o compoziție foarte cremoasă.
Se toarnă compoziția într-o tavă de chec. Se pot adăuga fulgii de ciocolată deasupra. Se dă la cuptor pentru 20-25 de minute. Se scoate și se lasă să se răcească câteva minute.
Când se consumă prăjitura cu banană și fulgi de ovăz
Prăjitura cu banană și fulgi de ovăz este un desert excelent pentru prima masă a zilei, fiind foarte sățioasă, cu carbohidrați cu eliberare lentă. Îți va ține de foame multe ore, fără să mai simți nevoia să ronțăi ceva până la masa de prânz. De asemenea, este potrivită înainte și după ce faci activitate fizică intensă sau ca gustare.