Brioșe din fulgi de ovăz cu lămâie și afine. Un desert sănătos pentru toată familia
Poți face brioșe din fulgi de ovăz cu lămâie și afine pentru desert, atunci când pleci la drum și vrei o gustare sănătoase sau pentru pachetul de la școală al copilului.
Brioșele din fulgi de ovăz cu lămâie și afine sunt un desert sănătos, fără gluten, cu un aport important de fibre și antioxidanți. Se fac foarte rapid, în mai puțin de 10 minute aluatul este gata și în alte 25 le vei scoate din cuptor.
Ingrediente
Mod de preparare
Se preîncălzește cuptorul la 190°C. Se ung cu ulei formele de brioșe.
Într-un bol mare se amestecă fulgii de ovăz, laptele, sosul de mere, zahărul, zeama și coaja de lămâie, ouăle, praful de copt, extractul de vanilie și sarea. După ce s-au omogenizat se încorporează afinele. Compoziția se pune în formele de brioșe, umplând doar 1/3.
Se dă tava la cuptor și se lasă aproximativ 25 de minute sau până când brioșele trec testul scobitorii. Apoi se lasă să se răcească 10-15 minute.
Dacă îți place această rețetă, te invităm să descoperi și rețeta de brioșe cu ciocolată. Sunt brioșe delicioase și ușor de pregătit.
Ce trebuie să urmărești atunci când alegi ingredientele
Nu ai nevoie de multe ingrediente pentru a face brioșe de ovăz cu afine și lămâie. Pe majoritatea sigur le ai în casă, așa că poți face acest desert oricând. Totuși, poți să faci câteva substituții în cazul în care ceva îți lipsește.
Fulgii de ovăz pot fi fie mai fini, fie mai grosieri. Alegerea o vei face în funcție de textura pe care vrei să o aibă brioșele tale. Poți chiar să amesteci cele două tipuri de fulgi de ovăz.
Ideal este să folosești lapte degresat, însă este la fel de bun și cel integral. Dacă ai intoleranță la lactoză poți pune și lapte vegetal, având grijă să alegi un sortiment fără zahăr adăugat. Află mai multe despre diferența dintre laptele de ovăz și cel de migdale. Vezi care este cel potrivit pentru tine.
Cum poți modifica rețeta
Sosul de mere se utilizează pentru aromă, însă dacă nu ai la îndemână poți pune orice fel de piure de fructe. Funcționează foarte bine cel de banane, de dovleac sau chiar și cel de cartofi dulci.
În loc de zahăr brun poți folosi zahăr obișnuit. Totuși, dacă vrei ca brioșele tale să aibă mai puține calorii, poți folosi stevia sau alt îndulcitor rezistent la tratament termic.
Deși afinele sunt unul dintre ingredientele principale, le poți înlocui cu alt tip de fructe de pădure congelate. În funcție de preferințele tale se pot folosi zmeură sau mure. Dacă îți plac brioșele, atunci îți oferim și rețeta de brioșe cu budincă de vanilie. Un desert delicios pentru atunci când ai invitați la masă.