Prăjitură cu iaurt și lămâie, desertul ușor și răcoritor al verii
Această prăjitură cu iaurt și lămâie este atât de cremoasă și netedă încât te vei îndrăgosti de ea. Nu necesită decât patru ingrediente, fără făină, ouă, unt sau ulei.
Prăjitura cu iaurt și lămâie seamănă foarte mult la textură și consistență cu un cheesecake, însă în loc de cremă de brânză se folosește iaurt grecesc. Pentru a face prăjitură cu iaurt și lămâie ai nevoie de iaurt grecesc, lapte condensat, lămâie și amidon de porumb.
În ceea ce privește lămâia, trebuie să alegi un soi cu mai multă zeamă și, pentru că vei folosi și coaja, trebuie neapărat să fie și bio. Chiar și în acest caz trebuie să speli bine coaja înainte de a o folosi pentru a nu rămâne reziduuri sau alte impurități care pot fi periculoase. Amidonul de porumb este folosit pentru a ajuta la absorbția excesului de lichid din aluat.
Dacă o lași la temperatura camerei, prăjitura va avea un interior foarte cremos, dar nu complet întărit. Dacă o lași să se răcească la frigider, prăjitura se va întări și va fi mai densă și mai netedă. Va semăna foarte mult cu cheesecake-ul american.
Ingrediente
Mod de preparare
Se unge cu ulei interiorul unei tavi rotunde cu diametrul de 15 cm, apoi se pune hârtie de copt pe partea de jos și pe părțile laterale.
Iaurtul și laptele condensat se pun într-un castron mare și se amestecă. Cu o spatulă se răzuiesc părțile ale bolului pentru a nu rămâne ingrediente neîncorporate. Se adaugă amidonul de porumb, câte o lingură, amestecând după fiecare, până când nu mai rămân cocoloașe. Încearcă să faci cheesecake și la instant pot.
Se pun sucul de lămâie și coaja și se amestecă bine. Se toarnă aluatul în tava de tort pregătită.
Se preîncălzește cuptorul la 180°C. Se dă la cuptor aproximativ 45 de minute. Apoi se lasă să se răcească câteva ore.
Sfaturi pentru a face prăjitură cu iaurt și lămâie
Cel mai bine este să faci această prăjitură cu o zi înainte de a o servi. Dacă nu ai timp, calculează totuși să aibă măcar câteva ore de stat la rece. Află mai multe și despre beneficiile consumului de lămâie.
Amidonul de porumb trebuie cernut. Acest lucru îl va face mai ușor de integrat în compoziția prăjiturii și nu mai riști să se formeze cocoloașe.
Nu pune mai multă zeamă de lămâie, chiar dacă crezi că acest lucru va intensifica aroma. Riști să ai o compoziție mult prea lichidă care nu se va întări indiferent cât de mult vei lăsa prăjitura la frigider.