Prăjitura cu spumă de căpșuni. Desert simplu și delicios

timpul de preparare
Timp de gătire: 30 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Prăjitura cu spumă de căpșuni poate fi alegerea perfectă pentru momentele dulci ale zilei. Rețeta este simplă și destul de rapid de preparat, iar ingredientele sunt dintre cele mai comune.

Două porții de prăjitura cu spumă de căpșuni
Galerie foto

Galerie foto

Spuma de căpșuni se amestecă cu mixerul până când devine foarte fermă / Rețetefeldefel.ro

Rețeta acestei prăjituri este una veche, din caietul bunicii, îngălbenit de trecerea anilor. O mai poți regăsi sub denumirea de ”Spumoasa”. Tot ce ai de făcut este să prepari o spumă rapidă de căpșuni cu bezea de albușuri și să coci două foi de aluat foietaj. Căpșuni proaspete găsești în piață din belșug, dar poți apela și la căpșuni congelate. Aluatul foietaj îl poți procura din orice magazin alimentar sub formă congelat. Dacă ai timp și dorești să te aventurezi mai mult în bucătărie, îl poți prepara acasă.

Citește și

Nu ai nevoie de multe ingrediente pentru prepararea aluatului foietaj, însă necesită mai mult timp de preparare. Se prepară în mai multe etape, dar odată preparat poate fi congelat precum cel din comerț. Prepari cantitate mai mare pentru a te bucura de el oricând dorești. În plus, aluatul preparat în casă este mult mai sănătos pentru că deții controlul ingredientelor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă aici și rețeta pentru aluat foietaj preparat în casă. Mai jos vei descoperi rețeta completă pentru prăjitura cu spumă de căpșuni sau Spumoasa.

Ingrediente

Mod de preparare

Primul pas pentru prepararea prăjiturii constă în decongelarea aluatului. În timp ce lași aluatul la decongelat poți prepara spuma de căpșuni. Spuma de căpșuni se poate prepara în mai multe moduri. O poți prepara apelând la rețeta de bezea clasică, simplă. Dar poți prepara  și rețeta de bezea italiană, în care albușurile sunt opărite cu un sirop de zahăr. O a treia variantă constă în prepararea rețetei de bezea elvețiană în care albușurile sunt bătute cu zahărul pe baie de aburi.

Cum prepari prăjitura cu spumă de căpșuni

În timp ce aluatul se decongelează la temperatura camerei, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Pune prima foaie de aluat într-o tavă, pe hârtie de copt și înțeap-o cu o furculiță din loc în loc. Peste aceasta așază o altă hârtie de copt și o altă tavă. Recurgi la acest procedeu pentru a nu se deforma foaia în timpul coacerii. Coace prima foaie între cele două tăvi pentru 20 de minute și mai coace 10 minute fără a doua tavă.

Procedează în același mod și cu a doua foaie, iar pe aceasta porționeaz-o imediat după coacere. lasă foile să se răcească.

În timpul cât prima foaie de aluat se coace la cuptor, prepară și spuma de căpșuni.

Spală, curăță și trece prin blender căpșunile. Adaugă-le într-o crăticioară și pune 200 gr de zahăr peste ele. Pune crăticioara pe foc și fierbe siropul la foc de intensitate mică pentru 7-8 minute. Între timp, bate albușurile cu cele 50 gr de zahăr rămase. Când bezeaua devine consistentă, adaugă peste ea siropul fierbinte. Adaugă-l treptat în timp ce mixezi energic

Continuă să mixezi bezeaua și după ce ai terminat de adăugat siropul, până când obții o consistență fermă.

Întinde spuma de căpșuni peste foaia de aluat întreagă, așezată în tavă. Apoi așază frumos cealaltă foaie porționată și preseaz-o bine peste spuma de căpșuni. Pune prăjitura cu spumă de căpșuni la frigider pentru 2-3 ore, apoi o poți porționa. Opțional, o poți decora cu zahăr pudră.

O altă rețetă delicioasă cu căpșuni pe care ți-o recomandăm s-o prepari este rețeta de cremes cu frișcă și căpșuni.

Citește și
Porție de prăjitura cu spumă de căpșuni
Galerie foto

Galerie foto

Două porții de prăjitura cu spumă de căpșuni
Colaj de poze cu pașii de montare a prăjiturii Spumoasa
Bezea de albușuri amestecată cu jeleu de căpșuni
+1
CELE MAI CITITE
Varză cu orez și morcovi în bol negru cu lingură de lemn
Varză cu orez și morcovi. Rețetă simplă și gustoasă, de post
Varză cu orez și morcovi. Rețetă simplă și gustoasă, de post
Baba Ganoush
Cum se prepară Baba Ganoush, deliciul oriental cu tahini și vinete coapte pe jar
Cum se prepară Baba Ganoush, deliciul oriental cu tahini și vinete coapte pe jar
Dovleac copt și umplut cu orz, ciuperci, legume și rodie
Dovleac copt și umplut cu orz, ciuperci, legume și rodie
Dovleac copt și umplut cu orz, ciuperci, legume și rodie
Conopidă cu ciuperci și condimente la tigaie
Conopidă cu ciuperci și condimente la tigaie. O rețetă rapidă și surprinzător de gustoasă
Conopidă cu ciuperci și condimente la tigaie. O rețetă rapidă și surprinzător de gustoasă
Gogoși înfuriate decorate cu puțin zahăr
Gogoși înfuriate, după rețeta bunicii. Desert tradițional, de post
Gogoși înfuriate, după rețeta bunicii. Desert tradițional, de post
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Coșulețe din aluat foietaj cu brânzeturi și bacon pe un tocător de lemn
Coșulețe din aluat foietaj cu brânzeturi și bacon, pentru gustări deosebite
Coșulețe din aluat foietaj cu brânzeturi și bacon, pentru gustări deosebite
Pateuri din foietaj cu ciuperci, mozzarella, ardei și ceapă roșie decorate cu frunze de busuioc
Galerie foto
Pateuri din foietaj cu ciuperci, mozzarella, ardei și ceapă roșie
Pateuri din foietaj cu ciuperci, mozzarella, ardei și ceapă roșie
Spumă de căpșuni cu frișcă în cană de sticlă
Spumă de căpșuni cu frișcă. Desert simplu, delicat și aromat
Spumă de căpșuni cu frișcă. Desert simplu, delicat și aromat
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
varza murata si zeama de varza
06:43
Varza murată și zeama de varză: ce beneficii au pentru sănătate Varza murată și zeama de varză: ce beneficii au pentru sănătate
Supă mediteraneeană de pește, cu roșii și măsline verzi în bol și o lingură
05:37
Supă mediteraneeană de pește, cu roșii și măsline verzi Supă mediteraneeană de pește, cu roșii și măsline verzi
Prăjitură cu banane și cocos
05:31
Desert de post. Prăjitură cu banane și cocos, perfectă dacă nu vrei să gătești cu lapte și ouă Desert de post. Prăjitură cu banane și cocos, perfectă dacă nu vrei să gătești cu lapte și ouă
Trei frigărui de somon cu legume pe o farfurie, felii de lămâie și frunze de pătrunjel
21 noiembrie, 13:16
Frigărui de somon cu legume. Prospețime mediteraneeană pe o frigăruie Frigărui de somon cu legume. Prospețime mediteraneeană pe o frigăruie
Porție de pește cu cartofi natur, roșii coapte și salată de varză pe o farfurie albă ținută în mâini
21 noiembrie, 07:40
Pește cu cartofi natur, roșii coapte și salată de varză Pește cu cartofi natur, roșii coapte și salată de varză
Salată de fasole albă cu ton, ardei și țelină, în două boluri
21 noiembrie, 07:33
Salată de fasole albă cu ton, ardei și țelină, plină de prospețime și culori Salată de fasole albă cu ton, ardei și țelină, plină de prospețime și culori
pilaf sârbesc cu legume
20 noiembrie, 09:29
Rețetă de post: pilaf sârbesc cu legume. Cum îl prepari când nu mănânci carne Rețetă de post: pilaf sârbesc cu legume. Cum îl prepari când nu mănânci carne
Chec de post zebrat porționat
20 noiembrie, 06:23
Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Culori de unghii pentru iarna 2025. Ce se poartă în sezonul rece
Culori de unghii pentru iarna 2025. Ce se poartă în sezonul rece
Culori de unghii pentru iarna 2025. Ce se poartă în sezonul rece
El este tânărul care a murit în accidentul din Murfatlar. Maşina în care se afla Ionuţ s-a rupt în două
El este tânărul care a murit în accidentul din Murfatlar. Maşina în care se afla Ionuţ s-a rupt în două
El este tânărul care a murit în accidentul din Murfatlar. Maşina în care se afla Ionuţ s-a rupt în două
Afacerea care l-a ruinat pe Ciprian Marica. Cum a risipit 2 milioane de euro: amp;#8220;Investiții prost făcute”
Afacerea care l-a ruinat pe Ciprian Marica. Cum a risipit 2 milioane de euro: amp;#8220;Investiții prost făcute”
Afacerea care l-a ruinat pe Ciprian Marica. Cum a risipit 2 milioane de euro: amp;#8220;Investiții prost făcute”
Surorile Kessler, artiste de renume, au murit prin sinucidere asistată! Este doliu în lumea muzicii
Surorile Kessler, artiste de renume, au murit prin sinucidere asistată! Este doliu în lumea muzicii
Surorile Kessler, artiste de renume, au murit prin sinucidere asistată! Este doliu în lumea muzicii
Șevval Sam iubește din nou. Artista de 52 de ani formează un cuplu
Șevval Sam iubește din nou. Artista de 52 de ani formează un cuplu
Șevval Sam iubește din nou. Artista de 52 de ani formează un cuplu
Teleportarea cuantică a devenit posibilă într-o reușită istorică. Cum poate îmbunătăți Internetul la nivel global
Teleportarea cuantică a devenit posibilă într-o reușită istorică. Cum poate îmbunătăți Internetul la nivel global
Teleportarea cuantică a devenit posibilă într-o reușită istorică. Cum poate îmbunătăți Internetul la nivel global
File de cod cu roșii și măsline negre
File de cod cu roșii și măsline negre
File de cod cu roșii și măsline negre
Copilul cere apă înainte de culcare. De ce apare acest obicei și ce înseamnă cu adevărat
Copilul cere apă înainte de culcare. De ce apare acest obicei și ce înseamnă cu adevărat
Copilul cere apă înainte de culcare. De ce apare acest obicei și ce înseamnă cu adevărat
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Trigliceride mărite: ce valori normale au trigliceridele, de ce cresc și care sunt riscurile pentru sănătate
Trigliceride mărite: ce valori normale au trigliceridele, de ce cresc și care sunt riscurile pentru sănătate
Trigliceride mărite: ce valori normale au trigliceridele, de ce cresc și care sunt riscurile pentru sănătate
fresh
Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos

Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos

Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos

Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat

Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat

Rețetă de post: pilaf sârbesc cu legume. Cum îl prepari când nu mănânci carne

Rețetă de post: pilaf sârbesc cu legume. Cum îl prepari când nu mănânci carne

Salată de fasole albă cu ton, ardei și țelină, plină de prospețime și culori

Salată de fasole albă cu ton, ardei și țelină, plină de prospețime și culori

Pește cu cartofi natur, roșii coapte și salată de varză

Pește cu cartofi natur, roșii coapte și salată de varză
închide