Prăjitura cu spumă de căpșuni. Desert simplu și delicios

timpul de preparare
Timp de gătire: 30 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Prăjitura cu spumă de căpșuni poate fi alegerea perfectă pentru momentele dulci ale zilei. Rețeta este simplă și destul de rapid de preparat, iar ingredientele sunt dintre cele mai comune.

Două porții de prăjitura cu spumă de căpșuni
Galerie foto

Galerie foto

Spuma de căpșuni se amestecă cu mixerul până când devine foarte fermă / Rețetefeldefel.ro

Rețeta acestei prăjituri este una veche, din caietul bunicii, îngălbenit de trecerea anilor. O mai poți regăsi sub denumirea de ”Spumoasa”. Tot ce ai de făcut este să prepari o spumă rapidă de căpșuni cu bezea de albușuri și să coci două foi de aluat foietaj. Căpșuni proaspete găsești în piață din belșug, dar poți apela și la căpșuni congelate. Aluatul foietaj îl poți procura din orice magazin alimentar sub formă congelat. Dacă ai timp și dorești să te aventurezi mai mult în bucătărie, îl poți prepara acasă.

Citește și

Nu ai nevoie de multe ingrediente pentru prepararea aluatului foietaj, însă necesită mai mult timp de preparare. Se prepară în mai multe etape, dar odată preparat poate fi congelat precum cel din comerț. Prepari cantitate mai mare pentru a te bucura de el oricând dorești. În plus, aluatul preparat în casă este mult mai sănătos pentru că deții controlul ingredientelor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă aici și rețeta pentru aluat foietaj preparat în casă. Mai jos vei descoperi rețeta completă pentru prăjitura cu spumă de căpșuni sau Spumoasa.

Ingrediente

Mod de preparare

Primul pas pentru prepararea prăjiturii constă în decongelarea aluatului. În timp ce lași aluatul la decongelat poți prepara spuma de căpșuni. Spuma de căpșuni se poate prepara în mai multe moduri. O poți prepara apelând la rețeta de bezea clasică, simplă. Dar poți prepara  și rețeta de bezea italiană, în care albușurile sunt opărite cu un sirop de zahăr. O a treia variantă constă în prepararea rețetei de bezea elvețiană în care albușurile sunt bătute cu zahărul pe baie de aburi.

Cum prepari prăjitura cu spumă de căpșuni

În timp ce aluatul se decongelează la temperatura camerei, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Pune prima foaie de aluat într-o tavă, pe hârtie de copt și înțeap-o cu o furculiță din loc în loc. Peste aceasta așază o altă hârtie de copt și o altă tavă. Recurgi la acest procedeu pentru a nu se deforma foaia în timpul coacerii. Coace prima foaie între cele două tăvi pentru 20 de minute și mai coace 10 minute fără a doua tavă.

Procedează în același mod și cu a doua foaie, iar pe aceasta porționeaz-o imediat după coacere. lasă foile să se răcească.

În timpul cât prima foaie de aluat se coace la cuptor, prepară și spuma de căpșuni.

Spală, curăță și trece prin blender căpșunile. Adaugă-le într-o crăticioară și pune 200 gr de zahăr peste ele. Pune crăticioara pe foc și fierbe siropul la foc de intensitate mică pentru 7-8 minute. Între timp, bate albușurile cu cele 50 gr de zahăr rămase. Când bezeaua devine consistentă, adaugă peste ea siropul fierbinte. Adaugă-l treptat în timp ce mixezi energic

Continuă să mixezi bezeaua și după ce ai terminat de adăugat siropul, până când obții o consistență fermă.

Întinde spuma de căpșuni peste foaia de aluat întreagă, așezată în tavă. Apoi așază frumos cealaltă foaie porționată și preseaz-o bine peste spuma de căpșuni. Pune prăjitura cu spumă de căpșuni la frigider pentru 2-3 ore, apoi o poți porționa. Opțional, o poți decora cu zahăr pudră.

O altă rețetă delicioasă cu căpșuni pe care ți-o recomandăm s-o prepari este rețeta de cremes cu frișcă și căpșuni.

Citește și
Porție de prăjitura cu spumă de căpșuni
Galerie foto

Galerie foto

Două porții de prăjitura cu spumă de căpșuni
Colaj de poze cu pașii de montare a prăjiturii Spumoasa
Bezea de albușuri amestecată cu jeleu de căpșuni
+1
CELE MAI CITITE
Prăjitură cu iaurt și vișine porționată
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Chec cu vișine porționat pe două platouri de lemn
Chec cu vișine. Rețetă clasică, cu aluat pufos
Chec cu vișine. Rețetă clasică, cu aluat pufos
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble, secționată
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble
Écrasé de cartofi în bol
Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească
Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească
Porție de tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic pe o farfurie cu linguriță, alături de un platou cu tiramisu
Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian
Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Spumă de căpșuni cu frișcă în cană de sticlă
Spumă de căpșuni cu frișcă. Desert simplu, delicat și aromat
Spumă de căpșuni cu frișcă. Desert simplu, delicat și aromat
Foietaj cu ciocolată pe o farfurie cu zmeură și mentă
Galerie foto
Foietaj cu ciocolată. Un desert rapid, simplu și bun
Foietaj cu ciocolată. Un desert rapid, simplu și bun
Persoană servind Camembert în foietaj, cu bacon, cașcaval și curmale
Galerie foto
Camembert în foietaj, cu bacon, cașcaval și curmale
Camembert în foietaj, cu bacon, cașcaval și curmale
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Biscuiți cu mentă în coș cu ștergar, decorați cu frunze de mentă
07:41
Biscuiți cu mentă, fragezi, aromați și cu gust răcoritor Biscuiți cu mentă, fragezi, aromați și cu gust răcoritor
ouă expirate
06:02
Mai poți consuma ouăle după ce expiră? Iată ce spun specialiștii Mai poți consuma ouăle după ce expiră? Iată ce spun specialiștii
Porții de ștrudel cu cartofi și cașcaval pe o farfurie cu furculiță și cuțit
2 iulie, 05:43
Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez
Cobbler cu caise și lavandă în bol cu linguriță, alături de un buchet de lavandă
2 iulie, 05:21
Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat
Krapfen sau gogoși austriece pufoase, umplute cu gem și decorate cu zahăr
1 iulie, 06:38
Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem
Porție de Ciulama de pui cu ciuperci și smântână în bol cu furculiță, doi căței de usturoi și felii de pâine
1 iulie, 05:57
Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc
Sparanghel înfășurat în bacon
30 iunie, 06:02
Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă Sparanghel înfășurat în bacon. O rețetă simplă și savuroasă
Chocotorta pe un platou, decorată cu biscuiți și ciocolată
30 iunie, 05:44
Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană Chocotorta. Rețetă de desert fără coacere, din bucătăria argentiniană
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Clafoutis cu vișine. Un desert tradițional din bucătăria franceză
Clafoutis cu vișine. Un desert tradițional din bucătăria franceză
Clafoutis cu vișine. Un desert tradițional din bucătăria franceză
Dragoş Anastasiu, despre inechitățile măsurilor de austeritate, bonusurile de la CCR și banii pentru partide
Dragoş Anastasiu, despre inechitățile măsurilor de austeritate, bonusurile de la CCR și banii pentru partide
Dragoş Anastasiu, despre inechitățile măsurilor de austeritate, bonusurile de la CCR și banii pentru partide
Ion Țiriac, ajutor uriaș pentru Mihai Leu. Gestul făcut pentru campionul care a murit la 56 de ani
Ion Țiriac, ajutor uriaș pentru Mihai Leu. Gestul făcut pentru campionul care a murit la 56 de ani
Ion Țiriac, ajutor uriaș pentru Mihai Leu. Gestul făcut pentru campionul care a murit la 56 de ani
Exclusiv | Cum a ajutat-o experiența de la Insula Iubirii sezonul 9 pe ispita Andreea Aurica. Ce spune despre Thailanda
Exclusiv | Cum a ajutat-o experiența de la Insula Iubirii sezonul 9 pe ispita Andreea Aurica. Ce spune despre Thailanda
Exclusiv | Cum a ajutat-o experiența de la Insula Iubirii sezonul 9 pe ispita Andreea Aurica. Ce spune despre Thailanda
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Șarlota cu zmeură și pișcoturi
Șarlota cu zmeură și pișcoturi
Șarlota cu zmeură și pișcoturi
Cum să încurajezi cooperarea între copii: Jocuri și activități de grup
Cum să încurajezi cooperarea între copii: Jocuri și activități de grup
Cum să încurajezi cooperarea între copii: Jocuri și activități de grup
Beyoncé a fost nevoită să oprească brusc concertul din Houston, după o defecțiune tehnică periculoasă: Stop, stop, stop
Beyoncé a fost nevoită să oprească brusc concertul din Houston, după o defecțiune tehnică periculoasă: „Stop, stop, stop”
Beyoncé a fost nevoită să oprească brusc concertul din Houston, după o defecțiune tehnică periculoasă: „Stop, stop, stop”
Proteina din mazăre vs. proteina din zer: care este cea mai sănătoasă
Proteina din mazăre vs. proteina din zer: care este cea mai sănătoasă
Proteina din mazăre vs. proteina din zer: care este cea mai sănătoasă
fresh
Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem

Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem

Krapfen. Rețetă de gogoși austriece pufoase, umplute cu gem

Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc

Ciulama de pui cu ciuperci și smântână. Un preparat tradițional românesc

Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez

Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez

Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat

Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat

Biscuiți cu mentă, fragezi, aromați și cu gust răcoritor

Biscuiți cu mentă, fragezi, aromați și cu gust răcoritor
închide