Prăjitura cu spumă de căpșuni. Desert simplu și delicios
Prăjitura cu spumă de căpșuni poate fi alegerea perfectă pentru momentele dulci ale zilei. Rețeta este simplă și destul de rapid de preparat, iar ingredientele sunt dintre cele mai comune.
Galerie foto
Rețeta acestei prăjituri este una veche, din caietul bunicii, îngălbenit de trecerea anilor. O mai poți regăsi sub denumirea de ”Spumoasa”. Tot ce ai de făcut este să prepari o spumă rapidă de căpșuni cu bezea de albușuri și să coci două foi de aluat foietaj. Căpșuni proaspete găsești în piață din belșug, dar poți apela și la căpșuni congelate. Aluatul foietaj îl poți procura din orice magazin alimentar sub formă congelat. Dacă ai timp și dorești să te aventurezi mai mult în bucătărie, îl poți prepara acasă.
Nu ai nevoie de multe ingrediente pentru prepararea aluatului foietaj, însă necesită mai mult timp de preparare. Se prepară în mai multe etape, dar odată preparat poate fi congelat precum cel din comerț. Prepari cantitate mai mare pentru a te bucura de el oricând dorești. În plus, aluatul preparat în casă este mult mai sănătos pentru că deții controlul ingredientelor.
Descoperă aici și rețeta pentru aluat foietaj preparat în casă. Mai jos vei descoperi rețeta completă pentru prăjitura cu spumă de căpșuni sau Spumoasa.
Ingrediente
Mod de preparare
Primul pas pentru prepararea prăjiturii constă în decongelarea aluatului. În timp ce lași aluatul la decongelat poți prepara spuma de căpșuni. Spuma de căpșuni se poate prepara în mai multe moduri. O poți prepara apelând la rețeta de bezea clasică, simplă. Dar poți prepara și rețeta de bezea italiană, în care albușurile sunt opărite cu un sirop de zahăr. O a treia variantă constă în prepararea rețetei de bezea elvețiană în care albușurile sunt bătute cu zahărul pe baie de aburi.
Cum prepari prăjitura cu spumă de căpșuni
În timp ce aluatul se decongelează la temperatura camerei, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.
Pune prima foaie de aluat într-o tavă, pe hârtie de copt și înțeap-o cu o furculiță din loc în loc. Peste aceasta așază o altă hârtie de copt și o altă tavă. Recurgi la acest procedeu pentru a nu se deforma foaia în timpul coacerii. Coace prima foaie între cele două tăvi pentru 20 de minute și mai coace 10 minute fără a doua tavă.
Procedează în același mod și cu a doua foaie, iar pe aceasta porționeaz-o imediat după coacere. lasă foile să se răcească.
În timpul cât prima foaie de aluat se coace la cuptor, prepară și spuma de căpșuni.
Spală, curăță și trece prin blender căpșunile. Adaugă-le într-o crăticioară și pune 200 gr de zahăr peste ele. Pune crăticioara pe foc și fierbe siropul la foc de intensitate mică pentru 7-8 minute. Între timp, bate albușurile cu cele 50 gr de zahăr rămase. Când bezeaua devine consistentă, adaugă peste ea siropul fierbinte. Adaugă-l treptat în timp ce mixezi energic
Continuă să mixezi bezeaua și după ce ai terminat de adăugat siropul, până când obții o consistență fermă.
Întinde spuma de căpșuni peste foaia de aluat întreagă, așezată în tavă. Apoi așază frumos cealaltă foaie porționată și preseaz-o bine peste spuma de căpșuni. Pune prăjitura cu spumă de căpșuni la frigider pentru 2-3 ore, apoi o poți porționa. Opțional, o poți decora cu zahăr pudră.
O altă rețetă delicioasă cu căpșuni pe care ți-o recomandăm s-o prepari este rețeta de cremes cu frișcă și căpșuni.
Galerie foto