Chec cu fulgi de ovăz și afine, mai dens și mai consistent
Printre rețetele de deserturi cu fructe pe care ți-ai propus să le prepari vara aceasta, poți încerca și rețeta de chec cu fulgi de ovăz și afine. Vei obține un chec mai consistent, cu textură mai densă și ușor umedă. Este perfect pentru deliciul din pauza de cafea sau de ceai.
Galerie foto
Checurile sunt deserturile cele mai populare, pe care mulți le adoră încă din copilărie. Rețetele acestora sunt foarte versatile. Se pot prepara din aluaturi simple, respectând rețeta clasică, dar și combinate cu fructe, cereale și alte ingrediente. Important este să obținem texturi perfecte, mai pufoase, sau mai dense și umede.
Cele mai des preparate vara sunt checurile cu textură umedă, pentru că sunt și răcoroase. Textura umedă se obține adăugând în compoziție iaurt, cremă de brânză sau o cantitate mai mare de unt. Descoperă aici și rețeta de chec cu iaurt și prune, din categoria celor cu textură umedă. Iar mai jos, poți urmări rețeta checului cu afine și fulgi de ovăz, explicată pas cu pas.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu pregătirea afinelor pe care le cureți de impurități și le clătești cu apă rece. Apoi le lași la scurs până când prepari compoziția pentru chec. Iar înainte de a începe amestecarea ingredientelor pentru aluatul checului, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.
Descoperă aici și o rețetă de chec umed cu fructe de pădure și glazură fructată.
Cum prepari chec cu fulgi de ovăz și afine
Mai întâi trece făina prin sită, într-un bol încăpător. Adaugă praful de copt, sarea, scorțișoara și fulgii de ovăz și amestecă bine toate aceste ingrediente.
În alt bol, sparge cele patru ouă, fără a separa albușurile de gălbenușuri. Adaugă peste ele zahărul. Folosește un tel sau mixerul și amestecă bine ouăle cu zahărul până când obții o compoziție spumoasă. Adaugă pe rând uleiul și iaurtul și omogenizează bine compoziția, după fiecare ingredient adăugat. Apoi încorporează treptat amestecul de ingrediente solide, din celălalt bol.
Amestecă afinele bine scurse cu făina adaugă-le în compoziția pentru chec.
Unge tava cu puțin ulei sau tapeteaz-o cu hârtie de copt. Întinde în ea compoziția pentru chec și niveleaz-o uniform la suprafață. Dacă folosești tavă metalică, poți pune hârtie de copt în ea. Tava de silicon necesită doar ungere ușoară cu grăsime.
Pune tava în cuptor și coace deliciosul chec cu fulgi de ovăz și afine pentru 30-35 de minute la 180 de grade Celsius. Poți apela și la testul scobitorii pentru a te asigura de coacerea checului. Însă vei ține cont că checul va avea o textură ușor umedă.
Lasă checul să se răcească mai întâi în tavă, apoi pe un platou sau un grătar de răcire.
Îl poți servi decorat cu zahăr pudră sau poți prepara o glazură de lămâie, așa cum poți descoperi la rețeta de chec cu mac și glazură de lămâie.
Galerie foto