Chec cu fulgi de ovăz și afine, mai dens și mai consistent

timpul de preparare
Timp de gătire: 35 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Printre rețetele de deserturi cu fructe pe care ți-ai propus să le prepari vara aceasta, poți încerca și rețeta de chec cu fulgi de ovăz și afine. Vei obține un chec mai consistent, cu textură mai densă și ușor umedă. Este perfect pentru deliciul din pauza de cafea sau de ceai.

Chec cu fulgi de ovăz și afine, porționat pe un tocător de lemn
Galerie foto

Galerie foto

Checul se porționează perfect după răcire / Shutterstock

Checurile sunt deserturile cele mai populare, pe care mulți le adoră încă din copilărie. Rețetele acestora sunt foarte versatile. Se pot prepara din aluaturi simple, respectând rețeta clasică, dar și combinate cu fructe, cereale și alte ingrediente. Important este să obținem texturi perfecte, mai pufoase, sau mai dense și umede.

Citește și

Cele mai des preparate vara sunt checurile cu textură umedă, pentru că sunt și răcoroase. Textura umedă se obține adăugând în compoziție iaurt, cremă de brânză sau o cantitate mai mare de unt. Descoperă aici și rețeta de chec cu iaurt și prune, din categoria celor cu textură umedă. Iar mai jos, poți urmări rețeta checului cu afine și fulgi de ovăz, explicată pas cu pas.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu pregătirea afinelor pe care le cureți de impurități și le clătești cu apă rece. Apoi le lași la scurs până când prepari compoziția pentru chec. Iar înainte de a începe amestecarea ingredientelor pentru aluatul checului, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Descoperă aici și o rețetă de chec umed cu fructe de pădure și glazură fructată.

Cum prepari chec cu fulgi de ovăz și afine

Mai întâi trece făina prin sită, într-un bol încăpător. Adaugă praful de copt, sarea, scorțișoara și fulgii de ovăz și amestecă bine toate aceste ingrediente.

În alt bol, sparge cele patru ouă, fără a separa albușurile de gălbenușuri. Adaugă peste ele zahărul. Folosește un tel sau mixerul și amestecă bine ouăle cu zahărul până când obții o compoziție spumoasă. Adaugă pe rând uleiul și iaurtul și omogenizează bine compoziția, după fiecare ingredient adăugat. Apoi încorporează treptat amestecul de ingrediente solide, din celălalt bol.

Amestecă afinele bine scurse cu făina adaugă-le în compoziția pentru chec.

Unge tava cu puțin ulei sau tapeteaz-o cu hârtie de copt. Întinde în ea compoziția pentru chec și niveleaz-o uniform la suprafață. Dacă folosești tavă metalică, poți pune hârtie de copt în ea. Tava de silicon necesită doar ungere ușoară cu grăsime.

Pune tava în cuptor și coace deliciosul chec cu fulgi de ovăz și afine pentru 30-35 de minute la 180 de grade Celsius. Poți apela și la testul scobitorii pentru a te asigura de coacerea checului. Însă vei ține cont că checul va avea o textură ușor umedă.

Lasă checul să se răcească mai întâi în tavă, apoi pe un platou sau un grătar de răcire.

Îl poți servi decorat cu zahăr pudră sau poți prepara o glazură de lămâie, așa cum poți descoperi la rețeta de chec cu mac și glazură de lămâie.

Citește și
Trei felii de chec cu fulgi de ovăz și afine
Galerie foto

Galerie foto

Colaj de poze cu pașii de preparare ai checului
Chec cu fulgi de ovăz și afine, porționat pe un tocător de lemn
+21
CELE MAI CITITE
Două porții de plăcintă creață cu brânză sărată
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Paste cu pesto de leurdă în farfurie, alături de un borcan cu pesto și frunze de leurdă
Paste cu pesto de leurdă. Savoare intensă și prospețime de primăvară
Paste cu pesto de leurdă. Savoare intensă și prospețime de primăvară
Pate de ciuperci cu fasole roșie în borcan și pe felii de pâine
Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor
Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor
File de macrou în sos cu usturoi, cartofi natur și ciuperci
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
Omletă cu urzici și ceapă verde porționată pe farfurie, un platou cu roșie și parmezan, frunze de urzici și o ceașcă de cafea
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Prăjitură cu mere întregi porționată
Galerie foto
Prăjitura cu mere întregi. Rețetă simplă și delicioasă
Prăjitura cu mere întregi. Rețetă simplă și delicioasă
Tartă cu mere pe platou și o porție pe farfurie, alături de mere și batoane de scorțișoară
Galerie foto
Tartă cu mere. Cea mai simplă și ușoară rețetă de tartă
Tartă cu mere. Cea mai simplă și ușoară rețetă de tartă
Prăjitură cu afine și foi de pandișpan porționată pe două farfurii
Galerie foto
Prăjitură cu afine și foi de pandișpan, aromată și plăcut colorată
Prăjitură cu afine și foi de pandișpan, aromată și plăcut colorată
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Mai mulți mici de casă puți pe un tocător de lemn
05:20
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Borș de fasole albă în bol și în lingură alături de ardei iuți și o sticlă
28 martie, 10:48
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Două porții de plăcintă creață cu brânză sărată
27 martie, 09:37
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Omletă cu urzici și ceapă verde porționată pe farfurie, un platou cu roșie și parmezan, frunze de urzici și o ceașcă de cafea
26 martie, 09:36
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
File de macrou în sos cu usturoi, cartofi natur și ciuperci
25 martie, 09:22
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
Pate de ciuperci cu fasole roșie în borcan și pe felii de pâine
24 martie, 07:23
Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor
Preparate de post pentru micul dejun puse pe un blat de lemn
23 martie, 05:31
Preparate de post pentru micul dejun. Idei pentru fiecare zi a săptămânii Preparate de post pentru micul dejun. Idei pentru fiecare zi a săptămânii
Paste cu pesto de leurdă în farfurie, alături de un borcan cu pesto și frunze de leurdă
22 martie, 13:27
Paste cu pesto de leurdă. Savoare intensă și prospețime de primăvară Paste cu pesto de leurdă. Savoare intensă și prospețime de primăvară
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
1
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Dacă nu ai preparat încă, în propria bucătărie delicioasele pârjoale moldovenești, îți oferim mai jos rețeta detaliată pas cu pas. Mai prepari un piure de cartofi cremos, iar deliciul mesei de...
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
2
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
Probabil ai văzut în supermarketuri mesaje de avertizare legate de coaja lămâilor. Te-ai întrebat de ce nu este recomandat să le consumi. Motivul este că au pesticide care ți-ar putea afecta...
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
3
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sosul marinara și sosul de roșii sunt esențiale în bucătăria italiană, fiind folosite frecvent în diverse preparate. Deși ambele au la bază roșiile, ele diferă semnificativ în compoziție și utilizare. Sosul...
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
4
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsurile de cartofi preparate la air fryer reprezintă o inovație culinară care combină gustul autentic al tradiționalelor chipsuri prăjite cu beneficiile unui stil de viață mai sănătos. Prin utilizarea aerului fierbinte...
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
5
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Această rețetă tradițională, reinterpretată, de mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi o explozie de arome și texturi reconfortante. Rețeta aduce împreună două elemente de bază ale bucătăriei: mămăliga...
Parteneri
Zodia care poate avea un 2025 fabulos începând cu zilele următoare. Nativul a cărui viață se schimbă în bine
Zodia care poate avea un 2025 fabulos începând cu zilele următoare. Nativul a cărui viață se schimbă în bine
Zodia care poate avea un 2025 fabulos începând cu zilele următoare. Nativul a cărui viață se schimbă în bine
A plecat la marea armată de îngeri din cer. Alex, militarul găsit împuşcat în cap în Târgu Jiu, a murit după 5 zile de comă
"A plecat la marea armată de îngeri din cer". Alex, militarul găsit împuşcat în cap în Târgu Jiu, a murit după 5 zile de comă
"A plecat la marea armată de îngeri din cer". Alex, militarul găsit împuşcat în cap în Târgu Jiu, a murit după 5 zile de comă
Celebrul milionar care şi-a tocat întreaga avere de peste 20 de milioane de euro şi nu regretă deloc: „Aş face totul la fel. Sunt fericit”
Celebrul milionar care şi-a tocat întreaga avere de peste 20 de milioane de euro şi nu regretă deloc: „Aş face totul la fel. Sunt fericit”
Celebrul milionar care şi-a tocat întreaga avere de peste 20 de milioane de euro şi nu regretă deloc: „Aş face totul la fel. Sunt fericit”
Mircea Badea, interviu-eveniment în exclusivitate cu Andrew Tate, pentru AntenaPLAY
Mircea Badea, interviu-eveniment în exclusivitate cu Andrew Tate, pentru AntenaPLAY
Mircea Badea, interviu-eveniment în exclusivitate cu Andrew Tate, pentru AntenaPLAY
Cât câștigă lunar o maseuză în 2025, în Capitală. Ce salariu primește
Cât câștigă lunar o maseuză în 2025, în Capitală. Ce salariu primește
Cât câștigă lunar o maseuză în 2025, în Capitală. Ce salariu primește
Riscul la care te expui când mesteci gumă. Ce ar ajunge în saliva ta
Riscul la care te expui când mesteci gumă. Ce ar ajunge în saliva ta
Riscul la care te expui când mesteci gumă. Ce ar ajunge în saliva ta
Salată de primăvară din legume cu ouă fierte și leurdă
Salată de primăvară din legume cu ouă fierte și leurdă
Salată de primăvară din legume cu ouă fierte și leurdă
Topul liceelor din Bucureşti. Cele mai căutate la admiterea din 2025
Topul liceelor din Bucureşti. Cele mai căutate la admiterea din 2025
Topul liceelor din Bucureşti. Cele mai căutate la admiterea din 2025
Nelly a dezvăluit că s-a căsătorit cu Ashanti pentru că nu voia ca ea să fie doar mama copilului său
Nelly a dezvăluit că s-a căsătorit cu Ashanti pentru că „nu voia ca ea să fie doar mama copilului său”
Nelly a dezvăluit că s-a căsătorit cu Ashanti pentru că „nu voia ca ea să fie doar mama copilului său”
Tot ce trebuie să știi despre ecografia transvaginală
Tot ce trebuie să știi despre ecografia transvaginală
Tot ce trebuie să știi despre ecografia transvaginală
fresh
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase

Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase

Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase

Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți

Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți

Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești

Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
închide